Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 00:10:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 00:10:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 49
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • Πανελλ. προσκοπικοί αγώνες αερομοντέλων, 25 Απρ.: Κυριακή, 25 Απρ 2010
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: 13οι Πανελλήνιοι αγώνες αερομοντέλων στη μνήμη του Γ. Μπούσουλα  (Αναγνώστηκε 11053 φορές)
    pansofos
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 15:50:33 »

Χαιρομαι και εγω , που ενα μικρο  ανεμοπτερακι σαν το ΚιΚι που
    μελετησα, και σχεδιασα το 1972, προσφερει την χαρα και την αμμιλα
    σε νεους αερομοντελιστες , και στους νεαρους αεροπροσκοπους .
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #46 στις: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 16:08:20 »

Γιώργο,

Ελπίζω εδώ στην Λάρισα να καταφερω να κάνω αυτό που δεν γίνεται στην Θεσ/νίκη. Το 2ο βήμα. Ελπίζω ότι θα το πετύχω. Ηδη εχω συννενοηθεί με τους Αεροπροσκόπους να ξεκινήσουμε μαθήματα και το Σάββατο θα μου έρθουν στο γήπεδο για τα Indoor. Εαν θέλεις να κάνεις εκδρομή την Κυριακή θα είμαστε Μελισσοχώρι για BBQ.

Mε πολύ μεγάλη μου χαρά βλέπω τους παλαιότερους να χαίρονται για τα έργα τους, θέλουμε και μεγαλύτερη ενασχόληση όμως.
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 18:40:24 »

Τάσο, όταν έβαλες τα βίντεο δεν μπόρεσα να τα δω με την πρώτη.

Μόλις πριν λίγο είδα το τελευταίο, με τον αγώνα των βαθμοφόρων. Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα !

Πες μου κάτι, αν βλέπω καλά, το μοντέλο είναι λαστιχοκίνητο? Και πέταξε 3-4 δευτερόλεπτα?Huh Και μέτρησαν απόσταση αντί για χρόνο HuhHuh Και θεωρείται πετυχημένη πτήση ?

Δεν λέω, μετράει η προσπάθεια και επαινείται γα αυτό, αλλά θα χρειαστούν πολλή βοήθεια, πρώτα όμως χρειάζεται να το θέλουν οι ίδιοι να βελτιωθούν.

Αν μπορώ με κάποιο τρόπο να βοηθήσω, πες μου... Αν τα Τέμπη ήταν ανοιχτά... Σου εύχομαι καλή επιτυχία, πιστευώ ότι αξίζει τον κόπο.

Ερώτηση:

Θα είχε νόημα να ετοιμάσουμε κάποια βιντεάκια στο youtube με οδηγίες βήμα-βήμα κατασκευής και πτήσης ώστε να τις ακολουθήσουν? Να κάνουν μια σωστή πτήση τουλάχιστον...

gkan
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 19:45:49 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 19:42:02 »

Σχετικα δεν μπορει κανενας να μιλαει και να κρινει την δουλεια κανενος αλλου εμπας περιπτωση εγω ανηκω σε μια δικια μου κλικα και ειμαι αρχηγος του ευατου μου και και της κλικας μου  και επειδη το θεμα αναφερεται σε αλλα πραγματα κλεινω εδω ωστε να μην κατηγορηθω οτι χαλαω το θεμα

Καταγράφηκε
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 21:23:02 »

Μπραβο στους διοργανωτες του αγωνα ,μπραβο στους συμετεχοντες και σε οσους διακριθικαν.
    Οσο για την αποκλειστικη τεχνικα και αερομοντελιστικα προσεγγιση του θεματος μαλλον ειναι λανθασμενη.Οπως ειπωθηκε παραπανω οι προσκοποι εχουν πολλες δραστηριοτητες και τομεις με τους οποιους ασχολουνται και εκπαιδευοντα ,ενας ειναι και ο μοντελισμος γενικοτερα .Αν καποιος λοιπον θελει να αδχοληθει με τον αερομοντελισμο θα το κανει ασχετα με τον προσκοπισμο ...
    Προσωπικα ημουν προσκοπος πολλα χρονια ,ειχα μικροβιο με το μοντελισμο (στατικο αρχικα) απο μικρος.Στον προσκοπισμο ομως εμαθα τα βασικα και εκει μεγαλωσε η φλογα και η διαθεση για μεγαλυτερη ενασχοληση.
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 27 Απρ 2010, 21:41:03 »

Ανδρέα, δεν διαφωνούμε, το ίδιο λέμε, ότι ο αερομοντελισμός είναι μόνο μέρος του συνόλου του (αερο-) προσκοπισμού.

Από την άλλη όμως, είναι κρίμα να βλέπεις τόση προσπάθεια και τόση χαρά να πηγαίνει χαμένη, ενώ αρκεί μόνο κάτι λίγο παραπάνω για πραγματική επιτυχία.

Σίγουρα βέβαια, όποιος θέλει, θα βρει τελικά τον τρόπο - δρόμο στο μέλλον.

Απλά λέμε αν και πώς, θα μπορούσε να καλλιεργηθεί λίγο περισσότερο ώστε να έρθουν περισσότεροι...

Γιώργος
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 30 Απρ 2010, 15:49:45 »

Να σας καλησπερίσω και εγώ από την πλευρά μου και να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον πρόεδρο και τους αερομοντελιστές Μελισσοχωρίου για την φιλοξενία τους αλλά και για την βοήθεια που πρόσφερα στους αγώνες. Ήμουνα από τα βασικά στελέχη διοργάνωσης των αγώνων και σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια. Επίσης ήμουν αρχηγός αγώνων στην κατηγορία των προσκόπων (ΚΙΚΙ ΙΙ) και είχα την ευτυχία να είμαι ο αρχηγός της ομάδας του αθλητή που έκανε το μεγαλύτερο χρόνο. Βλέπω ότι μερικοί από τα σχόλια σας είστε γνώστες του προσκοπικού προγράμματος και των μεθόδων και αυτό με κάνει ευτυχή διότι οι περισσότεροι έχουν άγνοια αυτών των πραγμάτων. Θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι ο προσκοπισμός δεν προσπαθεί να βγάλει επαγγελματίες σε διάφορους τομείς  ούτε όταν κάνουμε μεγάλες κατασκευές προσπαθούμε να βγάλουμε μηχανικούς ούτε όταν στήνουμε μετεωρολογικούς σταθμούς προσπαθούμε να βγάλουμε μετεωρολόγους ούτε όταν ξεκινάνε οι ναυτοπρόσκοποι με τις βάρκες προσπαθούνε να βγάλουνε ναύτες και ούτε όταν κατασκευάζουμε μοντέλα και τα πετάμε να βγάλουμε πιλότους. Όλα αυτά είναι μέθοδοι και εργαλεία προς εξυπηρέτηση των σκοπών του προσκοπισμού δηλαδή την διαπαιδαγώγηση των προσκόπων μέσα από την ανάπτυξη των σωματικών, κοινωνικών, πνευματικών και διανοητικών ικανοτήτων με έμφαση στην αλληλεκπαίδευση και βέβαια στην υπαίθρια ζωή. π.χ. σαν αεροπρόσκοποι μέσα από την κατασκευή του μοντέλου και την πτήση προσπαθούμε να αναπτύξουμε την συνεργασία αφού θα πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες των δύο ατόμων τόσο για την κατασκευή όσο και για την πτήση, επίσης αναπτύσσεται η υπομονή και η επιμονή μέσα από την κατασκευή (ένα σημαντικό στοιχείο του αερομοντελισμού που πια με τα έτοιμα ΚΙΤ οι περισσότεροι αερομοντελιστές έχουν ξεχάσει) άλλα και μέσα από την πτήση την αγάπη του παιδιού για τον αέρα, τις δυνάμεις που αναπτύσσονται και άλλα πολλά. Έτσι λειτουργούμε με όλους τους τομείς και δεν είναι θέμα νοοτροπίας όπως γράφτηκε άλλα θέμα μεθοδολογίας των πρόσκοπων.
    Τώρα σχετικά με τις γνώσεις των αεροπροσκόπων θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οι περισσότεροι βαθμοφόροι αεροπροσκόπων έχουν ικανοποιητικές γνώσεις σε γενικό επίπεδο. Σίγουρα και λόγω προσωπικής ευχαρίστησης μπορεί κάποιος βαθμοφόρος να έχει ειδικευτεί στο πλαστικομοντελισμό, κάποιος άλλος στα free flight, κάποιος σε τηλεκατευθυνόμενα κ.λ.π. Όμως και λόγω χρόνου άλλα και λόγω της πολυπλοκότητας του προσκοπικού προγράμματος προσπαθούμε να μεταφέρουμε στα παιδία (σε δυο ώρες την εβδομάδα παρακαλώ, γιατί τόσο χρόνο μας επιτρέπεται από το πρόγραμμα των παιδιών) κάποιες γνώσεις ώστε να καλύψουμε τα περισσότερα πεδία. Και μην ξεχνάτε δεν είναι θέμα νοοτροπίας είναι θέμα ότι όλα αυτά είναι εργαλεία στα χεριά των βαθμοφόρων. Τώρα σίγουρα οι αεροπρόσκοποι βαθμοφόροι νιώθουν περήφανοι όταν ο πρόσκοπος ασχοληθεί πιο βαθιά με τον αερομοντελισμό αγοράζοντας ένα τηλεκατευθυνόμενο και εντασσόμενος σε μια αερολέσχη να κάνει πτήσεις εκεί.
    Να είστε σίγουροι ότι ο αεροπρόσκοπος δεν θα τα παρατήσει κάνοντας μικρό χρόνο ή σπάζοντας το μοντέλο του κατά την διάρκεια της κατασκευής ή της πτήσης. Ίσα ίσα μέσα από τις κατευθύνσεις του βαθμοφόρου και την ενθάρρυνση θα προσπαθήσει να ξεκινήσει πάλι, να δει τα λάθη του να ξαναδοκιμάσει μέχρι να είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Και εννοείται ότι σε όλες αυτές τις δράσεις χρειαζόμαστε αρωγούς ανθρώπους σαν τους αερομοντελιστές που έχουν γνώσεις και όρεξη να βοηθήσουνε.
    Για να μην σας κουράσω θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κέρδος εκτ'ος απο την χαρά των προσκόπων που συμμετείχαν σε αυτό το γεγονός είναι ότι οι αεροπρόσκοποι της Λάρισας θα ξεκινήσουνμια μεγαλύτερη συνεργασία με την αερολέσχη ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο αερομοντελισμός βρίσκοντας νέους οπαδούς μέσα από τους αεροπροσκόπους. Νομίζω ότι είναι ένας καλός τρόπος να φτάσουμε τον αερομοντελισμο εκεί που του αξίζει, ψηλά στον αέρα!
    Εννοείται ότι όποιος έχει ιδέες για δράσεις που μπορούν να αναπτυχτούν στους προσκόπους παρακαλώ να επικοινωνήσει και με π.μ. σε εμένα, μπορεί τώρα να είναι νεκρή περίοδο λόγω των εξετάσεων των παιδιών άλλα σίγουρα θα υπάρχει δραστηριοποίηση και συνεργασία. Ευχαριστούμε και πάλι για όλα
    Καταγράφηκε
    Thanos Mouchos
    Aeromodeller Full Member

KEEP CALM AND FLY HIGH

« Απάντηση #52 στις: Παρασκευή, 30 Απρ 2010, 21:11:27 »

Καλησπερα σε ολους.....

Διαβαζοντας το μηνυμα του φιλου ΑΝΤΩΝΗ  εχω να πω οτι συμφωνω απολυτα μαζι του. Επειδη ειμαι και εγω προσκοπος και ημουν και διαγωνιζομενος στον αγωνα οπως ειχα πει και σε παραπανω μηνυμα εχω να πω πως ολοι οι διοργανωτες ετρεχαν κυριολεκτικα για να προλαβουν και να βγαλουν μια καλη και ωραια εκδηλωση οπως και εγινε. Πανω στο θεμα της εκπαιδευσης δεν ειμαι αρμοδιος για να μιλησω αλλα απο οσα ξερω ως προσκοπος ειναι οτι  Οι αρχηγοι των ομαδων προσπαθουν να δωσουν στα παιδια τους οτι καλυτερο μπορουν και να τους περασουν τις γνωσεις τους (συγκεκριμενα απο τον αρχηγο μου κολλησα και εγω το μικροβιο). Επισης ο οποιοσδηποτε μπορει να ειναι πιο γνωστικος πανω σε καποια κομματια του αερομοντελισμου αλλα ποτε δεν παυει να εχει τις γενικες γνωσεις που χρειαζονται. Τελος μιλωντας καθαρα σαν επισημος αερομοντελιστης εγκεγραμμενος σε σωματειο και με λιγα χρονια εμπειριας (οσο αυτη μπορει να ειναι για ενα παιδι 15 χρονων που ασχολειται με τ/κ αερομοντελα  εδω και 3 χρονια) εχω να πω πως ειναι μια πολυ καλη και πολυ σπουδαια η πρωτοβουλια της Αερολεσχης αλλα και των προσκοπων της Λαρισας να μπουν σε ενα προγραμμα εκπαιδευσης που θα τους βοηθησει να ερθουν πιο κοντα και να γνωρισουν τον αερομοντελισμο βαθυτερα και ως αποτελεσμα καποιοι απο αυτους να γινουν και επισημοι αερομοντελιστες που θα αγαπουν το sport μας και θα ειναι το μελλον του αερομοντελισμου.

περιμενουμε την επομενη δραση-συναντηση αεροπροσκοπων για να περασουμε καλα με καλη παρεα και ωραιες πτησεις.

Φιλικα,
    Θάνος Μούχος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: 13οι Πανελλήνιοι αγώνες αερομοντέλων στη μνήμη του Γ. Μπούσουλα
    Μεταπήδηση σε: