Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.802 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 10:46:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 10:46:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 10:19]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309802
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 129
    Συνολικά: 132
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: extra 260 49* (1245mm)  (Αναγνώστηκε 13341 φορές)
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

SV2BLH

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2011, 13:11:29 »

Σε ευχαριστώ θείο Τόλη Thumbs up Αυτά το στρογγυλά είχε μέσα στο κουτί. Όταν τα έβαλα έτσι πρόχειρα πάνω στο φτερό (5 σε κάθε aileron) συμπεριφερόταν σαν ελατήριο οπότε σκέφτηκα ότι θα ζορίζονται  άδικα τα Σέρβο. Όταν τα τσάκισα για να γίνει πιο ελεύθερη η κίνηση τους σκέφτηκα  ότι κάποια στιγμή ίσως και να κοπούν και μου πέρασαν άσχημες εικόνες απο το μυαλό μου, απα πα! Το άλλο μεντεσεδακι που φαίνεται στην φωτο είναι αυτό που λέω να βάλω και έχω ευτυχώς είχα παραγγείλει αρκετά.  Ο σκελετός πως σου φαίνεται ?   Εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι πάντως αν και δεν έχω καμία εμπειρία από balsa αεροπλανάκια και ίσως να τον αδικώ.

Οι μεντεσέδες αυτοί μπαίνουν με την σχισμή κάθετα ως προς τα πτερύγια (και όχι όπως φαίνονται στη φωτογραφία-ετσι μπορεί να κοπούν ευκολα).
    Οι σχισμές στους μεντεσέδες είναι τα αυλάκια απο τα οποία θα περάσει η λεπτή (thin) κυανοακρυλική κόλα (CA). Θα τοποθετηθούν δηλαδή κανονικά
    στη θέση τους ελέγχοντας οτι κάνουν όλη την κίνηση και μετά με ένα σταγονόμετρο θα ρίξουμε λεπτή CA στο καναλάκι που δημιουργεί η σχισμή.
    Καταγράφηκε
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2011, 15:04:24 »

Ωχ! Την έκανα την βλακεία! Τώρα καληνύχτα! Δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβγάλω!
    Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2011, 17:31:12 »

Δυσκολο να τους βγαλεις παλι ....... το ποιο ευκολο τωρα ειναι ......παρε σελοτειπ σφραγισε τα κενα στα πηδαλια μετα αν θες σιδερωσε το σε χαμηλη θερμοκρτασια ..
    Δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα...επισης μπορεις να κολησεις και φιλμ ..μονοκοτ,λιγο ποιο δυσκολο..
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2011, 18:09:47 »

Το πρόβλημα είναι οτι οι γραμμές-νερά που έχουν οι ίνες είναι παράλληλες με τη σχισμή (άλλος ένας λόγος που μπαίνουν όπως είπα πριν
    γιά να έχουν μεγαλύτερη αντοχή). Οπως μπήκαν τώρα δεν αντέχουν πίεση, εύκολα θα κοπούν.
    Μία λύση ειναι να χρησιμποποιθεί debonder (είναι αυτό το υγρό που ξεκολάει την CA. Εύκολα βρίσκεται στα μοντ.καταστήματα.
    Αν δεν βρεις και θέλεις να τ' αλλάξεις μιά ακόμα λύση είναι να τα κόψεις με ένα ξυράφι και μετά χώνοντας παλι το ξυράφι στις τρύπες
    πάνω και κάτω απο τον μεντεσέ να τα αφαιρέσεις και να ξανακάνεις τις θέσεις γιά να βάλεις νέα hinges.
    Το αεροπλάνο αυτό το είχε ένας φίλος πριν δύο χρόνια και το πετούσε με ενα μοτέρ 3548 με 4 cell. Θυμάμαι οτι είχε ωραία πτήση.
    Καταγράφηκε
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2011, 22:26:02 »

Θα το αφήσω ως έχει. Βαριέμαι idiot2 Ευχαριστώ πολύ πάντως. Πιστεύω ότι θα αντέξουν έτσι φαίνονται , εννοείτε ότι θα τα τσεκάρω. Μοτερακι έχω πάρει  Turnigy 3548 1100 kv για 4s και διάφορες έλικες για δοκιμές 10χ6 11χ6 12χ4 12χ6 12χ8 αλλά ακόμα δεν έχω δοκιμάσει τίποτα… υπόψην ότι μου αρέσει το γρήγορο πέταγμα.  σήμερα άλλαξα την φορά στον άξονα για να μπει το σπινερ σωστά και ταίριαξα μοτερ και cowl.  Αύριο πάλι..
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 10:20:20 »

Είμαστε έτοιμοι για την πρώτη πτήση! Το αεροπλανάκι ετοιμάστηκε τελικά με πολύ αργούς ρυθμούς  και επιτέλους τελείωσε! Ακόμα δεν το έχω πετάξει  μόνο μια κλοτσιά έφαγε κατά λάθος και πέταξε για λίγο αλλά αυτό δεν μετράει. Πήγα σήμερα πρωί πρωί σεφ  αλλά φύσαγε πολύ  και έφυγα. Όταν κάνω την παρθενική πτήση θα σας πω νέα! θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας  κάποιες παρατηρήσεις – βελτιώσεις που έχω κάνει χωρίς να είναι όμως ο κανόνας.
     Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι όλες οι ενώσεις των ξύλων  φαίνονταν σαν να μην είχαν αρκετή κόλλα, οπότε όπου μπορούσα έβαλα και πάλι κόλλα CA σε κάποια σημεία thin σε άλλα gap! Το μονοκοτ είναι το κινέζικο σίγουρα και μπορεί να ξεκολλάει! Έχω ενισχύσει κάπως την βάση του μοτέρ με μικρά ξυλάκια και με εποξικη! Το down-right thrust είναι έτοιμο από την βάση του μοτέρ! H ουρά έχει μια παγίδα! Θα πρέπει να περάσουμε το Π ατσαλακι μαζί με το σταθερό κομμάτι του elevator στην τρυπά της ατράκτου αλλιώς μετά δεν θα  μπαίνει! Επίσης την πίσω ρόδα την έβαλα όπως φαίνεται στην φωτο με μια μικρή πατέντα για να παίρνει κίνηση από το ruder το οποίο έχει ένα θέμα, βρίσκει πάνω στο elevator! Και πρέπει να “φας” λίγο από αυτό για να καταφέρεις την μέγιστη διαδρομή κίνησης. Επίσης έβαψα από μέσα το κανοπι με μαύρο σπρέι για πλαστικά και μάκρυνα τα μπροστινά αυτάκια που κουμπώνουν μπροστά  γιατί ήταν οριακά και υπήρχε περίπτωση  να έφευγε Καθώς έβαλα και μια βίδα στο πίσω μέρος του παρόλο που είχε μαγνήτες  οπότε τώρα δεν πάει πουθενά! Επίσης έβαλα ένα κομμάτι πετονιά στα αλουμινένια σκέλη γιατί είμαι σίγουρος ότι θα στράβωναν στην προσγειώσει (κάνω και εγώ κάτι προσγειώσεις.. μολυβί..)! Στο cowl πρέπει να ανοίξουμε τις τρύπες εμείς! Οι τρύπες των Σέρβο έχουν διαστάσεις 14χ24! Προσοχή μην ανοίξετε τις τρύπες στο μονοκοτ για τα Σέρβο του ruder και elevator στη ίδια ευθεία διότι θα βρίσκουν οι κώλοι του και φυσικά δεν θα χωράνε! Τα Pushrod Snap Connectors 1.5mm  στα arms των σέρβο τα έβαλα εγώ extra! Το κέντρο βάρους  είναι ακριβός στην carbon βέργα τον φτερών! Κάτω από την  μπαταρία έχω βάλει ένα μικρό πάτωμα από λεπτό πλαστικό και αφρώδες υλικό για να μην γλιστράει και  για να μπορώ να σφίγγω και να ξεσφίγγω με το ειδικό δερματικό χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η μπαλσα από κάτω.    

Setup
    Servo 12,5gr 2,5kg – 60Α esc - 3A bec - motor tunigy 3548 1100kv – μπαταρία 4s 2800ma – Έλικα 12χ4 - Βάρος 1400γρ + 294γρ η μπαταρία - Thrust 2,7 κιλά

* IMG_6224.jpg (88.24 KB, 640x427 - εμφανίστηκε 380 φορές.)
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 10:23:46 »

.

* IMG_6187.jpg (70.24 KB, 640x468 - εμφανίστηκε 371 φορές.)

* IMG_6195.jpg (55.4 KB, 640x427 - εμφανίστηκε 372 φορές.)

* IMG_6207.jpg (64.37 KB, 640x427 - εμφανίστηκε 389 φορές.)
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 10:25:36 »

.

* IMG_6208.jpg (56.88 KB, 640x427 - εμφανίστηκε 370 φορές.)

* IMG_6211.jpg (51.23 KB, 640x427 - εμφανίστηκε 377 φορές.)
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 10:29:16 »

..

* IMG_62155.jpg (102.01 KB, 640x445 - εμφανίστηκε 357 φορές.)

* IMG_62222.jpg (92.5 KB, 640x427 - εμφανίστηκε 347 φορές.)
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 12:10:36 »

Kαλοπεταχτο φιλε κολοτουμπα....Ειναι πανεμορφο....Αντε να το πεταξεις να δουμε και τι λεει πτητικα....Καλες προσγειωσεις να εχει....Παντως καλυτερα να αλλαξεις προπελλα γιατι η master airscew δν ειναι πολυ δυνατες...Βαλε μια apc (γιαα ηλεκτρικα ) και θα δεις τεραστια διαφορα σκισιμο στην κυριολεξια...Πεταξε το ετσι να δεις και μετα αλλαζεις αν ειναι...Χρηστος!!!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 12:31:19 »

Συμφωνώ με το Χρήστο για την έλικα, οι Master Airscrew δεν αποδίδουν,
    αν και όταν είναι να κάνω παρθενική πτήση με κάποιο μοντέλο
    πολύ συχνά βάζω Master Airscrew και αν όλα πάνε καλά, μετά την αλλάζω με καλύτερη.  idiot2
    Ο λόγος είναι ότι οι Master είναι ελαστικές και συνήθως στις πτώσεις δε σπάνε  Grin Grin

Θα μου πείτε χαζομάρα, αλλά όταν μια APC μπορεί να κοστίζει πάνω από 10€...  Huh

Μια φορά στο Επιτάλιο, έτυχε να μην έχω έλικα και δανείστηκα μια Master από ένα φίλο και πετούσα.
    Για κακή μου τύχη το μοντέλο πέφτει, σπάει, σπάει μέχρι και η εξάτμιση του μοτέρ 
    Η Master όμως άθικτη  Cheesy  οπότε την επέστρεψα σώα στον ιδιοκτήτη της   angel
    Καταγράφηκε

kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 10 Απρ 2011, 12:43:12 »

Σας ευχαριστώ καλά που μου το είπατε δεν το ήξερα. Thumbs up
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 12 Απρ 2011, 16:06:10 »

Παιδιά έκανα το χειρότερο λάθος που θα μπορούσα να κάνω! Ναι  το τσάκισα το αεροπλανάκι δυστυχώς ! Ειμαι αδικαιολογιτος ότι και να πειται εχετε δικιο! Εκανα την ύστατη Μ……α  Είχα βάλει τα ailerons ανάποδα!!!!!!! ΑΑΑχ  και σηκώθηκε αλφάδι το άτιμο πήρε υψος ούτε τριμ ήθελε ούτε τίποτα και κάνω μια αριστερά να πάρω στροφή και ηρθέ ο όλεθρος, η καταστροφή, το τέλος. Ναι Ναι ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Τέλος πάντων. Εμείς να είμαστε καλά και οι κόλλες! Ευτυχώς ουρά- φτερά έμειναν άθικτα και η Master Airscrew φίλε yanko! Eίχες δίκιο δεν έπαθε τίποτα! Θα προσπαθήσω να το επισκευάσω κάποια στιγμή. Αααχχ. Και την είχα μυριστεί την δουλειά! είχε μείνει μισή φέτα τυρί του τοστ στο ψυγείο και λέω… αυτό δεν είναι καλό σημάδι….. και να! 
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 12 Απρ 2011, 16:46:24 »

Κρίμα...       και ήταν κουκλί.
    Καμιά φορά απο την βιασύνη μας κάνουμε αδικαιολόγητα λάθη.  Sad

Απο που το είχες αγοράσει ?
    Καταγράφηκε
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 12 Απρ 2011, 17:01:18 »

Και να φανταστείς πήγα  σήμερα  πρωί πρωί 6:50π.μ  ήμουν σεφ, για να μην έχω άγχος με τον κόσμο γύρο μου όπως πάντα,  αλλά την βλακεία την είχα κάνει μέρες πριν κατά την  κατασκευή.  Κρίμα δεν λες τίποτα αλλά εντάξει θα το ξεπεράσω ηθικόν ακμαιότατο!

Κινεζάκι είναι
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7726
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: extra 260 49* (1245mm)
    Μεταπήδηση σε: