Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.431 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 04:33:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 04:33:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309431
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προβμημα με το speed control?  (Αναγνώστηκε 6017 φορές)
    bathas
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 00:57:58 »

Γεια σας.Ο φιλος μου εχει παρει ενα ηλεκ heli, το Falkon με Brushles mtr και αντιμετωπιζουμε το εξης προβλημα.Eχουμε παιξει σχεδον 15 μπαταριες χωρις καποιο προβλημα αλλα την τελευταια φορα καθως ανοιγουμε πομμπο και δεκτη κανει setup οπως παντα,ανοιγοντας το γκαζι το μοτερ εκανε ενα αλαφρυ τσιρηχτο ηχο χωρις να μπορει να περιστρεψει το στροφειο.Επισης προσεξα οτι το speed control ζεσταθηκε αρκετα και μυριζε!Το δοκιμασαμε με δυο μπαταριες φορτισμενες και εκανε το ιδιο.Τι να φταιει? Καηκε το speed control η οφειλεται αλλου?
    Καταγράφηκε
    ronnin
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 13:00:01 »

Και εγω εχω περιπου το ιδιο προβλημα.πηρα το trex μου συναρ/νο εκανα μια βλακεια και εσπασα 3 σερβο και εσβησα την μνημη της τηλ/σης,αλλαξα τα σερβο αλλα τωρα οταν ανοιγω την τηλ/νση ακουγεται ενα μπιπ μπιπ και ξεκινα το μοτερ,και ολα δουλευουν αναπαδα παραδ> οταν παταω THR cut αυτο παει πιο γρηγορα ακομα και οταν κλεινω την τηλ/ση περνει παραπανω στροφες αντι να κλεισει!!! ΒΟΗΔΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 13:51:44 »

μήπως εχει κάποιο reverse ή invert η κατεύθυνσή σου ? Για ψαξε

Ps ειμαι αρχάριος και εγω απλά ειπα μια ιδεα καθώς το εχω δει στο aerofly

ακόμα συναρμολογώ
    Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 14:49:58 »

Φιλε απο την περιγραφή σου μαλον εχει κάψει καποιο mosfet απο το speed controller σου devil devil

δοκιμασε με αλλο.

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 15:54:07 »

και οταν κλεινω την τηλ/ση περνει παραπανω στροφες αντι να κλεισει!!!

Γιατί κλείνεις την τηλεκατεύθυνση Huh αυτό είναι άκρως επικίνδυνο, μπορεί να κάνει οτιδήποτε, όχι μόνο να γκαζώσει, μπορεί να χτυπήσεις, αλλά και να στα σπάσει όλα, αφού δεν βρίσκει σήμα ή μήπως κατεβάζεις το stick του γκαζιού και αυτό ανεβάζει στροφές ?. Βασικά θέλει ρύθμισμα το cut από την τηλεκατεύθυνση, και σίγουρα θέλει reverse το channel 3 Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 15:56:05 από Giatrakos » Καταγράφηκε

ronnin
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 16:32:14 »

Τι ειναι το cut?? Το εβαλα στο reverse τωρα κανει μπιπ μπιπ συνεχεια και δεν ξεκιναει καθολου.Παιδια συγνωμη αλλα τωρα μαθαινω και τα ευκολα για σας ειναι πολυπλοκα για εμενα!
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 17:36:59 »

Εγω πιστευω οτι δεν εχεις προγραματησει σωστα το speed control  γιατι οταν ανοιξεις την τ\κ και συνδεσεις την μπαταρια του τ-ρεχ πρεπει να ακουστουν μια σειρα απο μπιπ. και μετα να ανοιξεις το γκαζι. διαβασε το μανιουαλ του speed control  '' Thumbs up
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 6 Δεκ 2006, 20:08:18 »

κατα κανονα τα περισσοτερα speed control εχουν σαν πρωτα βηματα για setup τα εξης΄1τοκαναλι 3 να ειναι τερμα στη ρυθμιση της διαδρομης (ATV Η EPA) 2το στικ στο τερμα κατω .απο εκει και μετα διαβασε το manual.καποια θελουν αναστροφη στο καναλι καποια οχι .και πρωτα ανοιγεις πομπο και μετα δεκτη ! Azn
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 7 Δεκ 2006, 09:02:12 »

Τι ειναι το cut?? Το εβαλα στο reverse τωρα κανει μπιπ μπιπ συνεχεια και δεν ξεκιναει καθολου.Παιδια συγνωμη αλλα τωρα μαθαινω και τα ευκολα για σας ειναι πολυπλοκα για εμενα!

εσύ είπες ότι πατάς thr. cut και νόμιζα ότι το ήξερες . Λοιπόν don't worry  όλα θα στρώσουν. Τα speed control έχουν μια ασφάλεια, σε περίπτωση που είχες ανοικτό το γκάζι έστω και λίγο, αν συνδέσεις την μπαταρία θα σε χτύπαγαν οι έλικες, γι' αυτό η ασφάλεια αυτή δεν αφήνει το μοτέρ να ξεκινήσει όταν διαβάσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Το συνεχόμενο μπιπ αυτό σου λέει, μήπως "διαβάζει" και σταματάει μετά από λίγα δευτερόλεπτα? αν είσαι κοντά έλα να στο ρυθμίσω, για να μην γίνει τίποτα λάθος και χτυπήσεις, πρόσεχε μην ξεκινήσει ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις 
    Καταγράφηκε

ronnin
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 7 Δεκ 2006, 13:16:36 »

Ευχαριστω παρα πολυ οντως την πρωτη φορα ξεκινησε ξαφνικα και με χτυπησε!
    Καταγράφηκε
    jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 19:42:33 »

καλησπέρα. έχω ένα πρόβλημα μάλλον με το speed control/esc. έχω αγοράσει το belt cp(και το μετάνιωσα όταν είδα το hk-450) αλλα δεν είχα μπαταρία. ώσπου να έρθει η μπαταρία eκανα απλά hover με μια batt από το honey bee cp2 που είχα 11.1v 1000mah 10c (κράταγε κάνα δίλεπτο η μπαταρία) laugh  και δεν είχα κανένα πρόβλημα εκτος από υπερθέρμανση μπαταρίας. ήρθαν η μπαταρίες και είναι 11.1v 2450mah 30c. πήγα σήμερα να πετάξω το belt. έκανα hover για μισό λεπτό και ξαφνικά κατεβάζει στροφές περίπου στις μισές κρατώντας σταθερά εκεί τις στροφές (νομίζω είναι η λειτουργία safe mode.δεν ξέρω αν το έγραψα καλά) το κατεβάζω, κλείνω το γκάζι και ξανά δίνω γκάζι και παίζει κανονικά για μισό λεπτό και πάλι  τα ίδια. κατεβάζει στροφές. ξέρει κάποιος να μου πει τι φταίει???

μήπως δεν σηκώνει τι μπαταρία το μαμά esc??? 25A είναι το esc

ευχαριστω!!!

Δημητρης
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 21:10:57 από jimm7 » Καταγράφηκε

My Model 1: CoptereX SE v2
    moter: Scorpion 2221-8
    gyro: 750gp+ds520
    esc:  Align 25A
    servo:3x Corona DS-929MG

Model 2: Sukhoi 49" balsa  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    motor: scorpion s3020-16  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    esc:  Hobbywing 60A Platinum ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 00:00:41 »

Μην ανυσηχείς δεν είσαι ο πρώτος. Γνωρίζω αρκετούς που έχουν πρόβλημα με το μαμίσιο ρυθμισή ταχύτητας του μπέλτ. Στο μεταξύ μπαταρία 2450 μιλιαμπερώρια θα είναι και κάπως μεγάλη από άποψη βάρους για αυτό το ελικόπτερο ,που σημαίνει ότι το μοτέρ θα τραβάει και περισσότερο ρεύμα για να σηκώσει το ελικόπτερο οπότε είναι αυτό που λένε ότι, ήτανε στραβό το κλήμα ,το έφαγε και ο γαιδαρος ,είναι και καλοκαίρι και κάνει ζεστη, και ο ρυθμιστής υπερθερμαινεται με μόλις δυο λεπτά πτήση.
      Προσπάθησε να ρυθμίσεις αρχικά το βήμα και τις στροφές του στροφείου ώστε να έχεις περισσότερες στροφές και λιγότερο βήμα, μήπως και κάπως ξεφορτώσει το μοτέρ και καίει λιγότερο ρεύμα, αν και να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω να κάνεις και σπουδαία πράγματα. Το έχουμε δοκιμάσει στο μοντελοδρόμιο και μάλιστα το συγκεκριμένο είχε και πιο ελαφρυά μπαταρία και δεν είδαμε κάποια άξια λόγου βελτίωση. Το καλύτερο είναι να βάλεις έναν πιο μεγάλο ρυθμιστή να δώσεις τέλος σε αυτό το κουσούρι μια για πάντα. 25 αμπέρ ρυθμιστής είναι μικρός για τέτοιο ελικόπτερο. Βάλε κανέναν 40αρη να ξεμπερδεύεις με αυτό το θέμα.
    Καταγράφηκε
    jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 00:19:30 »

Μην ανυσηχείς δεν είσαι ο πρώτος. Γνωρίζω αρκετούς που έχουν πρόβλημα με το μαμίσιο ρυθμισή ταχύτητας του μπέλτ. Στο μεταξύ μπαταρία 2450 μιλιαμπερώρια θα είναι και κάπως μεγάλη από άποψη βάρους για αυτό το ελικόπτερο ,που σημαίνει ότι το μοτέρ θα τραβάει και περισσότερο ρεύμα για να σηκώσει το ελικόπτερο οπότε είναι αυτό που λένε ότι, ήτανε στραβό το κλήμα ,το έφαγε και ο γαιδαρος ,είναι και καλοκαίρι και κάνει ζεστη, και ο ρυθμιστής υπερθερμαινεται με μόλις δυο λεπτά πτήση.
      Προσπάθησε να ρυθμίσεις αρχικά το βήμα και τις στροφές του στροφείου ώστε να έχεις περισσότερες στροφές και λιγότερο βήμα, μήπως και κάπως ξεφορτώσει το μοτέρ και καίει λιγότερο ρεύμα, αν και να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω να κάνεις και σπουδαία πράγματα. Το έχουμε δοκιμάσει στο μοντελοδρόμιο και μάλιστα το συγκεκριμένο είχε και πιο ελαφρυά μπαταρία και δεν είδαμε κάποια άξια λόγου βελτίωση. Το καλύτερο είναι να βάλεις έναν πιο μεγάλο ρυθμιστή να δώσεις τέλος σε αυτό το κουσούρι μια για πάντα. 25 αμπέρ ρυθμιστής είναι μικρός για τέτοιο ελικόπτερο. Βάλε κανέναν 40αρη να ξεμπερδεύεις με αυτό το θέμα.

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. το φανταστικά αλλα ήθελα να σιγουρευτώ για να μην κάνω λάθος αγορά όπως οι μπαταρίες.
    το δοκίμασα και το βήμα με τις στροφές αλλα όπως λες τίποτα δεν άλλαξε.

παρόλα αυτά όμως έψαξα για ένα καλύτερο esc και θέλω κάτι οικονομικό αλλα και αξιόλογο και έχω αυτά στο μυαλό μου... 

1>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320384884698

2>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320384884675

3>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=290306869082

4>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=250456626915

5>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=380138713760

μπορείτε να μου προτείνεται κάτι από αυτά η κάποιο άλλο?
    όχι αποκλειστικά από εξωτερικό.

thanxs
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 00:36:50 από jimm7 » Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 00:19:46 »

... οπότε είναι αυτό που λένε ότι, ήτανε στραβό το κλήμα ,το έφαγε και ο γαιδαρος ,είναι και καλοκαίρι και κάνει ζεστη, και ο ρυθμιστής υπερθερμαινεται με μόλις δυο λεπτά πτήση.

laugh Τέλειο παράδειγμα!  laugh

Όσο για το ESC της Esky έχω ακούσει πως είναι κατασκευασμένο για 20Α και η Esky τοποθετώντας μεγαλύτερη ψύκτρα το έδωσε εν' τέλει στα 25Α.  idiot2
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 13:06:40 »

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. το φανταστικά αλλα ήθελα να σιγουρευτώ για να μην κάνω λάθος αγορά όπως οι μπαταρίες.
    το δοκίμασα και το βήμα με τις στροφές αλλα όπως λες τίποτα δεν άλλαξε.

παρόλα αυτά όμως έψαξα για ένα καλύτερο esc και θέλω κάτι οικονομικό αλλα και αξιόλογο και έχω αυτά στο μυαλό μου... 

1>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320384884698

2>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320384884675

3>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=290306869082

4>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=250456626915

5>>>>>   http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=380138713760

μπορείτε να μου προτείνεται κάτι από αυτά η κάποιο άλλο?
    όχι αποκλειστικά από εξωτερικό.

thanxs

τα ξέρει κανεις αυτά τα esc? είναι αξιόπιστα? θα προτιμούσα την καλύτερη τιμή αλλα και να μην ψάχνω άλλο σε κάνα μηνα...

πιστεύω με αυτό >

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=320384884675

θα είμαι ok. τι λέτε???
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Προβμημα με το speed control?
    Μεταπήδηση σε: