Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 13:22:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 13:22:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 63
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μετα το lama τι?  (Αναγνώστηκε 3705 φορές)
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 29 Μαρ 2010, 15:54:28 »

Χαιρετε, καλως σας βρεικα στην ωραια παρεα σας και στο ποιο ωραιο σας hobby. εδω και περιπου ενα μηνα εχω ενα esky-kob το οποιο ειναι πρακτικα ιδιο με το lama v3. (το ελικοπτερο το κατασχεσα απο εναν φιλο που το πηρε και το ειχε να σκονιζετε, οποτε δεν ηταν επιλογη μου, προσωπικα ηθελα καποιο της e-flight το μικρο (msx η msx s300) αλλα αφου επεσε στα χερια μου το ξεζουμισα. Παρειγγειλα και ενα καρο αναβαθμισεις για αυτο οπως μεταλικες κεφαλες , καινουργια γραναζια, σχεδον ολα τα μηχανικα μερη να μην πολυλογω(το ebay ειναι φοβερο σε αυτα, αφου με οτι πηρα μπορω να το σπασω εντελως 3-4 φορες και να πεταω ακομα με 40ευρο)
    Το ζητημα εινια πως το βαρε8εικα. δεν παει γρηγορα, αν πας να κανω καμια βλακειουλα σπανε οι ελικες μεταξυ τους (blade strike), το εχω λυσει 5-6 φορες και το εδεσα παλι , πειραξα οτι μπαρακι εχει να δω τι κανει το καθενα, εν ολιγοις το βαρεθεικα, και θα ηθελα να παω σε κατι καλυτερο . Σημειωτεον πεταω στον κηπο μου, οπου γυρω γυρω εχει μαντρα υψους 3μ, και ειναι 200 τμ, οποτε με παιρνει να κανω χαζομαριτσες. Η ερωτηση μου τωρα εχει αν κανει ποιο ειναι το λογικο επομενο βημα μου.Το budget που διαθετω δεν ειναι τρομερο , αλλα μεχρι 300-400 ευρο μπορω να διαθεσω, και απο οτι καταλαβα εχει σημασια να εχεις μια καλη κατευθυνση. Εννοειτε πως δεν εχω τπτ απο αυτα, οπως και καταλαβαινω πως οτι και να παρω επειδη ακριβως ειμαι αρχαριος ( αλλα καθολου υπομονετικος ) θα το πληρωσω αλλη μια φορα σε ανταλακτικα  Undecided.
    Με αυτα τα κριτηρια σκεφτομου να παρω το blade 400 rtf μιας και ειναι δελεαστικο πως θα μπορω να το πεταξω απο το κουτι, και πως εχει καλουτσικο τηλεκοντρολ μεσα. Επισης στο ιδιο πνευμα ειναι και αυτο που βρηκα http://cgi.ebay.com/E-FLITE-BLADE-MSR-MICRO-HELI-BNF-SPEKTRUM-DX6i-COMBO_W0QQitemZ170465075505QQcmdZViewItemQQptZUK_ToysGames_RadioControlled_JN?hash=item27b082a131 .
    νομιζω αρκετα το κουρασα, εσεις τι θα προτεινατε σε εναν πρωταρη ?
    Να αναφερω πως μενω στην τριπολη οποτε ουτως η αλλως τα περισσοτερα ανταλακτικα και οτι χρειαστω τα προμηθευομε απο ebay και online. Χορος για να πεταξω και κατι μεγαλυτερο υπαρχει απλετος, απλα η πλειαδα των πτησεων θα γινεται στον κηπο μου , γυρω στα 200 τμ.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 29 Μαρ 2010, 16:34:22 »

φιλε pissas καλωσόρισες στο φορούν και στο συναρπαστικό κόσμο του αερομοντελισμου .το ελικόπτερο είναι είναι κατά τι γνώμη μου  η κορυφή.και ακολουθούνε αεροπλάνα και τλπ..(ας με συγχωρεσουνε οι  φιλοι αεροπλανάδες.)τώρα το επόμενο βήμα είναι η επιλογή μιας καλής τηλεκατεύθυνσης και ενός e/p μονου στροφείου μεταβλητού βηματος.το blade 400 είναι μια πολύ καλή επιλογή γιατί σου δίνει μια αξιόλογη ψηφιακή τηλεκατευθυνση που μπορείς να χρησιμοποίησης μελλοντικά και σε άλλο e/p.και είναι και rtf.έτοιμο για πτηση σεταρισμένο από το εργοστάσιο.τώρα σίγουρα θα χρειαστείς ένα simulator.που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και θα γλιτώσεις πολλά σπασίματα  .εδώ μέσα θα βρείς παρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουνε στα πρώτα σου βήματα. ότι απορία έχεις εδώ θα βρείς τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.ψάξε λοιπόν μέσα στις σελίδες του forum διάβασε  και τα λέμε. Thumbs up φιλικά Λαμπρος.
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 29 Μαρ 2010, 18:30:29 »

Καλωςηρθες φιλε μου...
    Απο την μια συμφωνα με τον προλαλησαντα απο την αλλη ομως διαφωνω γιατι το ελικοπτερο δεν ειναι μονο Πτηση αλλα και setup και συντηρηση ktl ktl...

Οποτε καλα ειναι απο τα πρωτα βηματα να αρχισεις να μαθαινεις βεβαια με την βοηθεια καπιου αλλου..

Οποτε θα πρωτεινα ενα τρεχ 450 για αρχη το οποιο ερχεται με τα ηλεκτρονικα του..
    Ετσι θα το δεσεις εννοειται με την βοηθεια μας και μετα στο setup θα βρεις καποιον κοντα σου να σε βοηθησει...

Να θυμασαι παντα οι πρωτες πτησεις να ειναι μπροστα καποιος εμπειρος γιατι ΔΕΝ ειναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ....!!

Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 29 Μαρ 2010, 22:11:17 »

Καλώς ήλθες φίλε στον κόσμο της αιώρησης και της μαγείας.

Θα συμφωνήσω με τον PaNT ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια από άλλο μοντελιστή σε πρώτο πρόσωπο στα πρώτα βήματα.
    Και θα συμφωνήσω με τον LampoLiS για το Blade 400. Έρχεται δεμένο, οπότε και θα σου είναι πιο εύκολο να το παρατηρήσεις πριν το λύσεις και το ξαναδέσεις μετά την πτώση. Αν βρίσκεται το blade 400 και σε kit χωρίς ηλεκτρονικά είναι επίσης καλή ιδέα να το πάρεις και αυτό. Θα έχεις μία αναφορά αν έχεις αμφιβολίες για το πως δένεται το κάθε τμήμα του και επίσης μια άμεση πηγή ανταλλακτικών στις ημέρες που κάνουν να έρθουν τα πράγματα από το εξωτερικό.

Καλές πτήσεις!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    kavadias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 19:42:28 »

Το Τ-ΡΕΞ 250 είναι καλό για δεύτερο?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 19:48:30 »

Το Τ-ΡΕΞ 250 είναι καλό για δεύτερο?

Oxι δεν το προτεινω πολυ ασταθες για πρωτο ελικοπτερο και πολυ ιδιοτροπο γιατι θελει προσοχη στα βιδωματα κτλ κτλ κτλ...

Καλυτερα ενα 450 η 500 ακομα καλυτερα... φθηνα ανταλακτικα σταθερα ελικοπτερα και σχετικα πιο ευκολα να  συντηρηθουν απο ολες τις αποψεις...!
    Καταγράφηκε
    kavadias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 19:50:36 »

Δηλαδή οσο πιο 'μεγάλο΄ πιο σταθερό? Από τηκ/ση? 4κάναλη μάλλον δεν θα κάνει........
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 20:01:40 »

Δηλαδή οσο πιο 'μεγάλο΄ πιο σταθερό? Από τηκ/ση? 4κάναλη μάλλον δεν θα κάνει........

oxi μετα θες κατι καλυτερο...!
    Καταγράφηκε
    kavadias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 17 Απρ 2010, 20:17:56 »

Ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 19 Απρ 2010, 10:14:35 »

Προσωπικα βρεικα τι μου ταιριαζε μετα το λαμα. Και αυτο ηταν ενα μεταχειρισμενο HK 450 απο αγγελιες εδω μεσα (τολη σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου και για ενα ωραιο ελικοπτερακι ), μιας και μου ηρθε σεταρισμενο και μπορεσα να πεταξω σε 0 χρονο πρακτικα , και ειχα και εναν ανθρωπο να μου πει 1-2 παραξενιες του ελικοπτερου, και το βασικοτερο, δεν φοβαμε μην το σπασω, μιας και στα πρωτα βηματα πετας χαμηλα (ηλεκτρονικα ΔΕΝ σπανε νομιζω με πτωση απο 20-30 cm ) και με 40-50 ευρο παιρνεις αλλο ενα για να σου φυγει εντελως ο φοβος του σπασιματος (προσωπικα παρεειγειλα και ενα κουβα ανταλακτικα και ενα καινουργιο copterx που ολα κουμπωνουν μεταξυ τους. Θεωρω πως σαν αρχαριος το χειροτερο ειναι να μενεις στο εδαφος λογο σπασιματος, με την παραπανω λυση ο μονος λογος που παιζει να μεινω στο εδαφος ειναι επειδη δεν θα προλαβω να πεταξω .
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    @Nikos@
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 19:10:34 »

Μετα το LAMA λεω να παρω ενα 450 ελικοπτερακι ξερει κανενας αν ειναι καλο το CopterX Black Angel RTF ?
    Ευχαριστω!
    Καταγράφηκε

funtana x100, bossanova, spirit 3d, easy glider,prelude 2.50 m.
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 19:23:54 »

παρε 450  αλλα μη μπλεκεις με κλωνους για αρχη! θα φτυσεις αιμα...
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 19:29:57 »

Blade 400 και σου μένει και η τηλεκατεύθυνση
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μετα το lama τι?
    Μεταπήδηση σε: