Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 15:30:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 15:30:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 76
    Συνολικά: 78
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Lipo Μπαταρίες  (Αναγνώστηκε 10674 φορές)
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 10:30:16 »

Καλημέρα, η πιο κλασσική αιτία απώλειας ισχύς στα ηλεκτρικά : τσέκαρε τις κολλήσεις σου ! Μία και μόνο ψυχρή κόλληση αρκεί να μετατρέψει ένα τέρας έξι αλόγων σε αρνάκι που ούτε χόβερ καλά καλά δεν σηκώνεται Wink
    Οι στροφές σου πώς είναι ; Είσαι σίγουρος ότι το γρανάζωμα με τα έξι στοιχεία που χρησιμοποιείς μπορεί να δώσει αρκετές στροφές ;
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 16:26:48 »

Φίλε zmooth η άποψη σου ειναι πολύ σωστή, όχι μόνο απώλεια ισχύος μπορεί να προκαλέσει αλλά και πιο σοβαρά προβλήματα. Έχει όμως ελεγχθεί η πιθανότητα αυτή.
    Λοιπόν, κάνω μια υπόθεση εργασίας βασιζόμενος στην μέχρι τώρα τεχνολογία και εξέλιξη των μπαταριών αυτού του είδους. Η αρχή ειναι η εξής: Οσο ανεβαίνει η τάση, ή ένταση και το capacity ανάλογα αυξάνει και ο συνολικός όγκος του στοιχείου.
    Δεδομένα ενός στοιχείου Lipo που έχω στην κατοχή μου (2200mah / 11,1V / 25C): 1,2 cm το ύψος, 3 cm το πλάτος, 11 cm το μήκος = 39,6 κυβικά εκατοστά.
    Δεδομένα στοιχείου Lipo που αγόρασα (3800mah / 11,1V / 30C Huh?): 0,63 cm το ύψος, 4,2 cm το πλάτος, 12,3 cm το μήκος = 32,54 κυβικά εκατοστά.
    Κάτι λοιπόν δεν μου "κολλάει" στον κυβισμό του cell. Εκτός αν έχει υπάρξει μια πιο πολύ εξελιγμένη τεχνολογία που δημιουργεί πιο συμπυκνωμένο gel ή καταφέρνει υψηλότερο βαθμό συμπίεςσης εντός του περιβλήμματος.
    Κι αν ναι, πως καταφέρνει και πουλάει σε τόσο ανταγωνιστικές τιμές? (Η διαφορά ειναι 1:3 σε σχέση με μία μπαταρία - όχι επώνυμη, συμφωνώντας με τον κ. Κωνσταντακάτο που το αναφέρει κάπου, που κυριαρχεί στα ράφια των περισσότερων σοβαρών καταστημάτων μοντελισμού).
    Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Εγώ αλλάζω esc.
    Απλά γιατί την συγκεκριμένη στιγμή δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Η 6σελη ειναι σε διαδικασία φόρτισης - αποφόρτισης - φόρτισης.
    Κι αυτό θα μου πάρει κάποιο χρόνο.
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 18:57:09 »

Και για να κλείσει το θέμα, σας παραθέτω την διεύθυνση που πουλάει τις συγκεκριμένες μπαταρίες (RCS): http://www.hobbyhot.com/rcs-3800mah-111v-30c-lipo-li-polymer-li-battery-c-204-p-1-pr-2379.html
    Λοιπόν οι διαστάσεις ειναι : 14.6 cm μήκος χ 4.85 cm πλάτος χ 2.3 cm ύψος.
    Αυτές που κρατώ στα χέρια μου έχουν διαστάσεις : 13 cm μήκος χ 4 cm πλάτος χ 1.9 cm ύψος.
    Το βάρος ειναι 308 gr. χωρίς conenctors, έναντι 270 gr. με conectors.
    Παρακαλώ λοιπόν δημόσια τον φίλο που μου έστειλε τις μπαταρίες (θα του στείλω και π.μ.) όπως έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για την άμεση διευθέτηση του θέματος.
    Σε διαφορετική περίπτωση....θα πράξω τα δέοντα.
    Και αφού τηλεφωνικά με διαβεβαίωσε ότι τον ενδιαφέρει η εικόνα του τόσο εντός όσο και εκτός του forum....ας λάβει τα μέτρα του.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 21:10:47 »

Giorgo ολα καλα θα πανε μην αγχωνεσαι και δυσκολευεις την κατασταση...Ηρεμια και ολα θα γινουν..>!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 24 Μαρ 2010, 00:41:19 »

Giorgo ολα καλα θα πανε μην αγχωνεσαι και δυσκολευεις την κατασταση...Ηρεμια και ολα θα γινουν..>!

Τι θα πει να μην αγχώνεται και δυσκολεύει την κατάσταση, εδώ του έχουν σπάσει τα νεύρα από τις δοκιμές. 
    Εμένα με προβληματίζει ο πωλητής, αν δεν είχε λερωμένη την φωλιά του δεν έπρεπε να είχε επικοινωνήσει
    με τον Giorgos_1 μετά τον ντόρο που έγινε στο φόρουμ; 
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 24 Μαρ 2010, 09:58:28 »

Τι θα πει να μην αγχώνεται και δυσκολεύει την κατάσταση, εδώ του έχουν σπάσει τα νεύρα από τις δοκιμές. 
    Εμένα με προβληματίζει ο πωλητής, αν δεν είχε λερωμένη την φωλιά του δεν έπρεπε να είχε επικοινωνήσει

Πως σου φενεται το ενδεχομενο να μην εχει μπει onlineτις συγκεκριμενες 2 μερες?!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 24 Μαρ 2010, 10:09:54 »

Μπορεί να κάνει πρόβες για την παρέλαση.. worry
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 24 Μαρ 2010, 11:35:27 »

Μπορεί να κάνει πρόβες για την παρέλαση.. worry

+1000 Thumbs up  Grin
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 24 Μαρ 2010, 22:58:09 »

Πως σου φενεται το ενδεχομενο να μην εχει μπει onlineτις συγκεκριμενες 2 μερες?!
    Έχει μπει, έχει μπεί....
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 26 Μαρ 2010, 22:02:14 »

Λοιπόν φίλε μου, εσύ που μου πούλησες τις μπαταρίες, η προθεσμία που σου έδωσα, για να αναλάβεις τις ευθύνες σου εξέπνευσε.
    Μια μικρή παράταση μόνο (μέχρι να τελειώσω κάτι που κάνω στο pc).
    Μετά θα δημοσιεύσω το nickname σου, για να δούν εδώ οι υπόλοιποι με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν σε τυχόν επόμενες συναλλαφές τους μαζί σου.
    Επίσης στην διάθεση παντός ενδιαφερόμενου, θα είναι και όλες οι ανταλλαγές προσωπικών μηνυμάτων που έλαβαν χώρα όλο αυτό το διάστημα.
    Πίστεψε με, δεν γυρεύω τίποτα άλλο, την επιστροφή των χρημάτων μου ζητάω, τα οποία βεβαίως μπορεί να μην ειναι πολλά, ειναι όμως δικά μου, και το κυριότερο έχω δουλέψει για να τα βγάλω....όχι τον κόσμο, για εργασία μιλάω.
    ΕΣΥ? ? ? ? ? ? ?
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 26 Μαρ 2010, 23:28:38 »

Κυριε giles 202.
    Ελπίζω ότι τώρα - με την δημοσίευση του nicname σου -  θα κατάλαβες ότι δεν αστειεύομαι.
    Και μιας και αποφάσισα να δημοσιεύσω τα στοιχεία σου, θα άναφέρω τα τεκτενόμενα, για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το θέμα.
    Την Κυριακή στις 14 Μαρτίου, δημοσίευσες μια αγγελία, στην οποία φέρεσαι ιδιοκτήτης και πουλούσες κάποιες μπαταρίες. Επειδή η ενασχόληση μου με τον μοντελισμό αφορά την κατασκευή και υλοποίηση χειρισμών (αεροπλάνο, ελικόπτερο, αυτοκίνητο), μόνο ηλεκτρικών μοντέλων, αποφάσισα να απαντήσω στην αγγελία σου, με σκοπό να ζητήσω και περισσότερες πληροφορίες για το προιόν σου (διαστάσεις, κλπ), αλλά και χαριτολογώντας περισσότερο να σου πώ ότι θα με ενδιέφεραν πολύ οι μπαταρίες που πουλάς αν ήταν περισσότερα C. Στο απαντητικό σου mail, μου είπες αυτολεξεί, ότι διαθέτεις και 4 μπαταρίες 3800mah / 11.1V / 30C, ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ στην τιμή των 50 Ευρώ.
    Την επόμενη μέρα σου απάντησα ότι θα πάρω τις μπαταρίες και σε τηλεφωνική μας επικοινωνία κανονίσαμε τον τρόπο αποστολής και πληρωμής. Σου έστειλα άμεσα τα προσωπικά μου στοιχεία και την Πέμπτη 18 Μαρτίου παρέλαβα τις μπαταρίες. Με την πρώτη ματιά διαπίστωσα ότι οι μπαταρίες δεν ήταν καινούριες (κολλημένα Din, μόνο μαύρα θερμοσυστελόμενα, ταλαιπωρημένο περίβλημα). Την Κυριακή τις τοποθέτησα αφου πρώτα τις φόρτισα σε ελικόπτερο Gaui 550 Hurricane. Το αποτέλεσμα γνωστό ήδη. Το ελικόπτερο αδυνατούσε να σηκωθεί απο το έδαφος (περίπου 10 cm με το πρώτο σετ, καθόλου με το δεύτερο). Άμεσα άλλαξα τα πακ με ένα - απο τα πολλά - δικό μου 3300mah / 22.2V / 25C / 6cell. Το ελικόπτερο όπως ήταν αναμενόμενο - απο μένα - φυσικά πέταξε χωρίς κανένα πρόβλημα. Σου έστειλα π.μ. - με το οποίο βεβαίως σε "στόλισα" κατάλληλα όχι γιατί ειναι της ιδιοσυγκρασίας μου να το κάνω, αλλά θέλοντας να σου δώσω να καταλάβεις ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται μεταξύ συνμοντελιστών και μάλιστα σε πτητικές μηχανές οι οποίες υπο προυποθέσεις μπορούν να ειναι πολύ επικίνδυνες. Παράλληλα άνοιξα το συγκεκριμένο post, πάλι με τον ίδιο σκοπό.
    Θέλω να σε πληροφορήσω ότι μετά το Πάσχα θα βρίσκομαι στην πόλη σου (Καβάλα), όλα τα στοιχεία σου ειναι στην διαθεσή μου απο την εταιρία ταχυμεταφορών, και πιστεψέ με δεν θα θέλεις να με βρείς απεναντί σου.
    ΑΝ θέλεις το βήμα ειναι ελεύθερο για να εκφράσεις τις απόψεις σου (κάτι για το οποίο αμφιβάλω, αν θα το πράξεις).
    Θα σε καλέσω για τελευταία φορά να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να πράξεις ανάλογα.
    Θα ήθελα - κλείνοντας - να ζητήσω συγνώμη απο τους διαχειριστές του site και απο όλους τους υπόλοιπους που τυχόν διάβασαν το θέμα, αλλά τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται, καθότι - σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη - κάνουν κακό σε όλους. Σήμερα ειμαι εγώ αύριο κάποιος άλλος, κλπ.
    Η προσωπική μου αλληλογραφία που σχτίζεται με το θέμα ειναι στην διάθεση παντός ενδιαφερόμενου
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 26 Μαρ 2010, 23:56:27 »

+1
    Κατοπιν "ενοχης σιωπης" τα στοιχεια αυτα θα πρεπει να δημοσιοποιουνται.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 27 Μαρ 2010, 00:13:14 »

Πολύ σωστά έπραξες  Giorgos_1  Thumbs up και μάλιστα του έδωσες πολύ περιθώριο για
    να απαντήσει πράγμα που δεν έκανε.  knuppel2
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 27 Μαρ 2010, 16:04:03 »

Δεν ξερω αν αλλαχθηκε κατι στην αγγελια αλλα γραφει οτι οι μπαταριες ειναι 10c.....δηλ μπορουν να δωσουν μαχ38-39 A και αυτο με αισιοδοξη προβλεψη......μηπως την" πατησες " εκει ?
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #44 στις: Σάββατο, 27 Μαρ 2010, 16:38:07 »

Δεν ξερω αν αλλαχθηκε κατι στην αγγελια αλλα γραφει οτι οι μπαταριες ειναι 10c.....δηλ μπορουν να δωσουν μαχ38-39 A και αυτο με αισιοδοξη προβλεψη......μηπως την" πατησες " εκει ?

Κάτι σου έχει ξεφύγει.. Wink  Διάβασε πάλι το πρώτο post.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Lipo Μπαταρίες
    Μεταπήδηση σε: