Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 12:53:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 12:53:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 58
    Συνολικά: 61
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Lipo Μπαταρίες  (Αναγνώστηκε 10662 φορές)
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 00:55:48 »

Πάντως οι μπαταρίες σε σχέση ύψους με τις 2200 mah / 11,1V / 25C Polyquest που χρησιμοποιώ στο Belt ειναι τουλάχιστον οι μισές (όσον αφορά το πλάτος ή διαφορά ειναι ελάχιστη, ενώ η διαφορά στο μήκος ειναι περίπου 2 με 2,5 cm.)
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 00:56:45 »

Εδώ φίλε με πιάνεις "αδιάβαστο". Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για το setup του esc. Πάντως ειναι το original Gaui Opto 50A. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο...ευχαρίστως να το δοκιμάσω..

Κοιτα με ηλεκτρικα θα αρχισω να ασχολουμαι μετα το Πασχα:)
    Οπως καταλαβαινεις δεν γνωριζω απολυτως τπτ γιια το ESC..
    Αυτο που ξερω ειναι οτι για 6s ta 50a ειναι καπως λιγα...! βεβαια δεν ξερω και το μοτερ αλλα γενικα σου λεω... ΠΧ και το τρεχ 500 εχει 60αρι απο στοκ!
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:01:12 »

Φίλε PaNt (ελπίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προσφώνηση), όταν λέω 45% στο μηδέν αυτό δεν σημαίνει ούτως ή άλλως 3,7 μοίρες στο 0?
    Το γεγονός ότι στην 2η φόρτιση δεν σηκώθηκε καθόλου το ε/π δεν μετράει?
    Αυτό που ξέχασα να αναφέρω - και είναι το throtlle curve που ειναι 50-85-85-85-100 - δεν λέει τίποτα? Αν πάω με 0-25-50-75-100 πρακτικά "φρενάρει" το στροφείο λόγω ανισότητας μοιρών γκαζιού και pitch.
    Σίγουρα βεβαίως ευχαριστώ για τον κόπο σου να απαντήσεις, αφού πολλοί είδαν αλλά.... μόνο αυτό. Ίσως βέβαια να φταίει η αναφορά στο Hero Member....Ίσως

Κατσε βρε Γιωργο, γιατι εχεις καμπυλη 50-85-85-85-100;  Μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.Πες μου λιγο τι μοιρες διαβαζεις στο πιτσομετρο στα σημεια 0-25-50-75-100% του αριστερου στικ.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:03:11 »

Όποιος έχει original ε/π με αυτά πετάει και με 2 3σελλες μέχρι 3800 mah. Και δεν ειναι λίγοι...
    Ασχολήσου και λίγο με τα ηλεκτρικά....ειναι καθαρότερα, ο ήχος ειναι απόλυτα καλύτερος (δεν ειναι εκνευριστικός) και αν βρείς το ιδανικό setup, η σχέση μπαταρίας / καυσίμου γέρνει αποκλειστικά υπέρ των ηλεκτρονίων...και στο λέει μηχανολόγος αυτό     (που ακόμα καμμιά φορά "βάζει" μπροστά ή τουλάχιστον προσπαθει να το κάνει μια black widow της Cox, ηλικίας τουλάχιστον 32 ετών.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:03:35 »

Φίλε PaNt (ελπίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προσφώνηση), όταν λέω 45% στο μηδέν αυτό δεν σημαίνει ούτως ή άλλως 3,7 μοίρες στο 0?
    Το γεγονός ότι στην 2η φόρτιση δεν σηκώθηκε καθόλου το ε/π δεν μετράει?
    Αυτό που ξέχασα να αναφέρω - και είναι το throtlle curve που ειναι 50-85-85-85-100 - δεν λέει τίποτα? Αν πάω με 0-25-50-75-100 πρακτικά "φρενάρει" το στροφείο λόγω ανισότητας μοιρών γκαζιού και pitch.
    Σίγουρα βεβαίως ευχαριστώ για τον κόπο σου να απαντήσεις, αφού πολλοί είδαν αλλά.... μόνο αυτό. Ίσως βέβαια να φταίει η αναφορά στο Hero Member....Ίσως

Κατσε βρε Γιωργο, γιατι εχεις καμπυλη 50-85-85-85-100;  Μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.Πες μου λιγο τι μοιρες διαβαζεις στο πιτσομετρο στα σημεια 0-25-50-75-100% του αριστερου στικ.

ειναι throttle Curve ρε... δεν σε πειραζει αυτο...! απλα το θεμα ειναι να μην σεταρε με τετοιο throttle curbe το ESC...
    To θεωρω το πιο πιθανο να εγινε ετσι!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:05:11 »

Όποιος έχει original ε/π με αυτά πετάει και με 2 3σελλες μέχρι 3800 mah. Και δεν ειναι λίγοι...
    Ασχολήσου και λίγο με τα ηλεκτρικά....ειναι καθαρότερα, ο ήχος ειναι απόλυτα καλύτερος (δεν ειναι εκνευριστικός) και αν βρείς το ιδανικό setup, η σχέση μπαταρίας / καυσίμου γέρνει αποκλειστικά υπέρ των ηλεκτρονίων...και στο λέει μηχανολόγος αυτό     (που ακόμα καμμιά φορά "βάζει" μπροστά ή τουλάχιστον προσπαθει να το κάνει μια black widow της Cox, ηλικίας τουλάχιστον 32 ετών.

δεν ειπα οτι ειναι αυτο το προβλημα σου.. απλα ειναι λιγα για αργοτερα αν το πιεσεις λιγο θα εχεις σιγουρα CutOFf...!
    Οσο για τα ηλεκτρικα ερχεται ενα ειναι στον δρομο αλλα θα φιαχτει μετα το Πασχα... με 8s!!!
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:17:41 »

Δημήτρη το είπα και στον PaNt, απο esc και το setup του μαύρα μεσάνυχτα. Το αρχικό setup του γκαζιού πάντα το έχω "ψηλά" για να μην "κάθεται "βαριά" το ε/π στην προσγείωση, καθότι το αριστερό μου ειναι λίγο κουλό. Την ιδέα μου την έδωσε ο Ivor Hill απο το Hellifreak (50-70-70-70-100) και ως τώρα δουλέυει.
    PaNt, 8 cells? Ουάου, μάλλον δεν θα ξαναασχοληθείς με τα κάυσιμα. Το ηλεκτρόνιο δεν έχει lag (μεταφορά με την ταχύτητα του φωτός - σύμφωνα με τα ισχύοντα, ίσως να ειναι και παραπάνω, μέχρι τώρα υποθέσεις κάνουμε), άρα και την απόλυτη ροπή (ούτε με jet δεν συγκρίνεται, και ας με συγχωρήσουν οι fun του είδους, γνωρίζω όμως τι λέω), και αφού σίγουρα θα ειναι κάτι μεγάλο, η "φωνή" των blades σίγουρα θα σε ενθουσιάσει (ειδικα αν το κάνεις flybarless με 4πλή έλικα στο στροφείο)
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:21:21 »

Δημήτρη το είπα και στον PaNt, απο esc και το setup του μαύρα μεσάνυχτα. Το αρχικό setup του γκαζιού πάντα το έχω "ψηλά" για να μην "κάθεται "βαριά" το ε/π στην προσγείωση, καθότι το αριστερό μου ειναι λίγο κουλό. Την ιδέα μου την έδωσε ο Ivor Hill απο το Hellifreak (50-70-70-70-100) και ως τώρα δουλέυει.
    PaNt, 8 cells? Ουάου, μάλλον δεν θα ξαναασχοληθείς με τα κάυσιμα. Το ηλεκτρόνιο δεν έχει lag (μεταφορά με την ταχύτητα του φωτός - σύμφωνα με τα ισχύοντα, ίσως να ειναι και παραπάνω, μέχρι τώρα υποθέσεις κάνουμε), άρα και την απόλυτη ροπή (ούτε με jet δεν συγκρίνεται, και ας με συγχωρήσουν οι fun του είδους, γνωρίζω όμως τι λέω), και αφού σίγουρα θα ειναι κάτι μεγάλο, η "φωνή" των blades σίγουρα θα σε ενθουσιάσει (ειδικα αν το κάνεις flybarless με 4πλή έλικα στο στροφείο)

Απλα ο Δημητρης καταλαβε μαλλον για pitch curve... Επισης οσο για την καμπυλη γκαζιου να ξερεις οτι setup κανει με 0 25 50 75 100...

Οσο για το αλλο off topic ξερω τα υπερ και τα κατα ... ομως οτι και να κανεις οι μπαταριες ειναι ακριβες και θελει προετοιμασια πριν την πτηση ενω το νιτρο οχι..Αρα με νεα συνδιασμο νιτρου και μπαταριας εισαι κομπλε!!! Οσο για την δυναμη ειναι σχετικο.. τα καινουρια overpower δινουν πολυ δυναμη... και για περισσοτερη ωρα...
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:27:10 »

Κύριοι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Δεν έχει σημασία αν η λύση βρέθηκε, το γεγονός ότι σπαταλήσατε τον χρόνο σας για να με βοηθήσετε...λέει πολλά, σε αντίθεση με - τον μέχρι πρότεινος λαλίστατο - συνμοντελιστή που εντελώς τυχαία σημερα "κάνει την πάπια" για κάτι που τον αφορά άμεσα. Γιατί ευκολόπιστος ειμαι μακάκας όμως δεν υπήρξα ποτέ στην μέχρι τώρα πορεία των 44 χρόνων που κουβαλάω.
    Θα αποσυρθώ για ύπνο καθώς θα πρέπει αύριο να τρέξω για τον επιούσιο (πόσο μάλλον δε για να αποπληρώσω μια μπαταρία που κοστίζει 145 Ευρώ).
    Για την ....τιμή των όπλων έστω θα σας κρατήσω ενήμερους απο τις επόμενες προβολές του σήριαλ που παρακολουθείτε.
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:28:01 »

Και ξεκινας με τραβηγμενο hold και soft start στο esc ναι; Παντως και κανονικη καμπυλη γκαζιου να εχεις  με κεντρο 65 με 75%, αν φτιαξεις pith -4  0  +9 μια χαρα θα σου καθεται χωρις να πεφτουν οι στροφες.
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:31:39 »

Thumbs up Dimitri απλά εδώ το μοτέρ παρουσιάζεται "άψυχο" και κάνω απέλιδες προσπαθειες να το αναζωογονήσω.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:32:13 »

Κύριοι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Δεν έχει σημασία αν η λύση βρέθηκε, το γεγονός ότι σπαταλήσατε τον χρόνο σας για να με βοηθήσετε...λέει πολλά, σε αντίθεση με - τον μέχρι πρότεινος λαλίστατο - συνμοντελιστή που εντελώς τυχαία σημερα "κάνει την πάπια" για κάτι που τον αφορά άμεσα. Γιατί ευκολόπιστος ειμαι μακάκας όμως δεν υπήρξα ποτέ στην μέχρι τώρα πορεία των 44 χρόνων που κουβαλάω.
    Θα αποσυρθώ για ύπνο καθώς θα πρέπει αύριο να τρέξω για τον επιούσιο (πόσο μάλλον δε για να αποπληρώσω μια μπαταρία που κοστίζει 145 Ευρώ).
    Για την ....τιμή των όπλων έστω θα σας κρατήσω ενήμερους απο τις επόμενες προβολές του σήριαλ που παρακολουθείτε.
    Ευχαριστώ.

Μην κανεις τοσο τραγικα τα πραγματα... Ισως να μην ηθελε να γινει ετσι.... Κατσε να βγαλεις ενα πορισμα μεχρι τελους και μετα κατηγορησε..

Οσο για αυτο που λεει ο Δημητρης εχει απολυτο δικιο...
    Δλδ γιατι αφου το κατεβασμα ειναι το προβλημα σου εσυ ανεβαζεις το γκαζι ειναι κουλο...
    Φιαξε τις μοιρες και οχι το γκαζι.. δλδ απο -2 εως -5 και θα κατεβαινει πολυ απαλα...!
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 01:35:57 »

Παντως Γιωργο γνωμη μου κατεβασε το μανουαλ του esc, φτιαξε μια γραμμικη καμπυλη γκαζιου και σεταρε το να δεις τι θα γινει.
    Καταγράφηκε

MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 08:11:18 »

Την πιθανότητα να εχει βλάβη το μοτερ την σκεφτηκες?
    Αν εχεις αμπερομετρο, μετρα πόσα Α σου τραβάει.
    Αν οι μπαταρίες ειναι "νεκρές" θα πρέπει να στις ζεσταίνει αμεσως, καθώς και να ζεσταίνονται και στην φορτιση.
    Τσεκαρε με εναν "ρουφιάνο" τα σελ της μπαταρίας μετα από προσπάθεις χοβερ 20''. Εαν δεις ότι ειναι ξεζουμισμένη τότε μαλον ειναι οι μπαταρίες.

Αλλα να σου πώ την αληθεια, τοσο καιρό με ηλεκτρικά, μαλον το προβλημα δεν ειναι στις μπαταριες.
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 23 Μαρ 2010, 09:14:29 »

Όλων οι γνώμες ειναι ευπρόσδεκτες.
    Λοιπόν η μέρα ξεκινάει με μια διαπίστωση...
    Το βράδυ οι 2 μπαταρίες αφου αποφορτίστηκαν, επαναφορτίστηκαν με 1C μέχρι τέλους. Ένδειξη κελιών: 4,19 - 4,19 - 4,19 - 4,19 - 4,19 - 4,19.
    Σήμερα στις 8:00 ξαναελέχθηκαν και: 4,14 - 4,13 - 4,13 - 4,11 - 4,11 - 4,10.
    Αυτό ειναι φυσιολογικό?
    Εκείνο που με ανησυχεί πάλι ειναι το μικρό τους μέγεθος (σε σχέση με τις polyquest που ξέρω), σε ύψος ειναι οι μισές.
    Για να απαντήσω στα ερωτήματα και τις απόψεις που θέσατε.
    Φίλε PaNt. Η δουλειά μου με έχει διδάξει να δουλεύω με σενάρια. Για το κάθε τι λοιπόν δημιουργώ ενα σενάριο - ενα case study - για να βρώ ή να δώ αν έχω λύση, ένα πλάνο. Το σενάριο του να πέσει πάνω στο κεφάλι κάποιου, δεν έχει λύση. Πάω για διασκέδαση και όχι να τραυματίσω κάποιον. Αυτό απο μόνο του ειναι τραγικό. Όσο για τον πωλητή, και το ίδιο ε/π διατείνεται ότι έχει, άρα ξέρει (και προφανώς μπορεί να μιλήσει και να υποστηρίξει την θέση του αλλά και τα προιόντα τα οποία πούλησε), και καινούριες μπαταρίες δεν έστειλε όπως υποσχέθηκε, και σε π.μ. που του έστειλα εως τώρα δεν απάντησε. Όσο για τηνκαμπύλη του γκαζιού θα σου πω τα εξής (η προσωπική μου άποψη). Προτιμώ ενα πιο ταχύ στροφείο με λίγες μοίρες, παρά ενα αργό στροφείο με πολύ βήμα. Ρυθμίζω το στροφείο φλάτ στην μεγαλύτερη διαδρομή του stick, έτσι ώστε στις σχετικά απότομες κινήσεις μου πάνω ή κάτω οι στροφές να μην αλλάζουν, παρά μόνο το βήμα. Έτσι η πτήση ειναι ομαλότερη και το ε/π αντιδρά μαλακότερα. Επιπλέον, έτσι το μοτέρ ζορίζεται λιγότερο κατά την scale πτήση, αφού η ταχύτητα του στροφείου ειναι σχετικά σταθερή, στην συγκεκριμένη περίπτωση (σχετικά αδύναμο μοτέρ).
    Dimitri θα κατέβω στον Γιάννη το Λαχανά να μου δώσει ή κάρτα esc ή ενα άλλο να το δοκιμάσω.
    Mogolos,την πιθανότητα αυτή όχι δεν την σκέφτηκα αφού το μοτέρ ειναι κυριολεκτικά παγωμένο (όπως και το esc). Ένα προβληματικό μοτέρ και δυσκολία στο γύρισμα θα πρέπει - λογικά -να παρουσιάζει αλλά και πρέπει να ζεσταίνεται κατά την χρήση - μόνο με τέρμα γκάζι - που γίνεται καθόλη την προσπάθεια. Έτσι αυτή η εκδοχή αυτοαναιρείται. Αμπερόμετρο αυτού του βεληνεκούς (>80Α) ειναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, πόσο μάλλον δε να υπάρχει σε ενα ερασιτεχνικό εργαστήριο σαν το δικό μου. Μπορεί να γίνει μέσω κυκλώματος αντιστάσεων, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα, αφού μεσολαβούν και άλλοι αστάθμιτοι παράγοντες όπως η θερμοκρασία λόγου χάρη.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Lipo Μπαταρίες
    Μεταπήδηση σε: