Είναι απαραίτητο ένα τέτοιο thread σε αυτό το forum....
Ο Evan έδωσε σημαντικότατες πληροφορίες για την εξέλιξη του hobby μας στην Ελλάδα και εφόσον δεν τις γνώριζα κατάλαβα τώρα γιατί έμαθα να πετάω το 2004 όταν από το 1982 (10 χρονών τότε) πραγματικά ποθούσα όσο τίποτε άλλο εκείνο τον καιρό να αποκτήσω, να χτίσω και να μάθω να πετάω ένα αερομοντέλλο.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι έντονα όταν η μητέρα μου μας πήγαινε με την αδελφή μου και τους τότε φίλους μου στο ΣΙΝΕΑΚ στην Πλ. Κοράη στον Πειραιά, εγώ ενθουσιαζόμουν όχι τόσο για το σινεμά που θα πήγαινα αλλά κυρίως για το ότι θα είχα την ευκαιρία να χαζέψω πάλι την βιτρίνα του Μακρυγιάννη με ένα Lama και κάποια άλλα μοντέλα που κατά καιρούς είχε κρεμασμένα στη βιτρίνα του.
Τα εκπαιδευτικά, παρά την χαρακτηριστική τους εμφάνιση έδειχναν τότε τέλεια scale κάποιων φανταστικών αεροπλάνων που έφτιαχνα και πετούσα νοερά αφού όταν ήξερα ότι χρειαζόμουν γύρω στις 35000 δρχ. για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα έκανα και τις πρώτες μου ανώμαλες προσγειώσεις. Πάλι νοερά...
Το 1984 πλέον απέκτησα το πρώτο μου ΚΙΤ, ένα 0.10άρι Taurus που μου έφερε από Ισπανία ο πατέρας μου αφού κι αυτός δεν γνώριζε τι έπρεπε να πάρω για να ξεκινήσω. Το έφτιαξα (ε ρε στοκάρισμα που έπεσε τότε...) αλλά το όλο "project" σκάλωσε στην αγορά τ/κ. Κινητήρα βρήκα από μία άκρη που έιχε ένας θείος μου κλπ. κλπ. έναν μεταχειρισμένο Thunder Tiger 0.15.
Το αεροπλάνο πέταξε ποτέ. Έμεινε φτιαγμένο, με επίστρωση ρυτίνης στο ύφασμα των φτερών του (όχι monokote). Με τον καιρό και με τα πέρα-δώθε τελικά κατέληξε κομμάτια σε κλουβιά καναρινιών, αφού φάνηκε πιο χρήσιμο εκεί γιατί τα χείλη προσβολής των φτερών βόλευαν ιδιαίτερα τα κανάρια στις απο/προσγειώσεις τους μέσα στα κλουβιά τους.
Η απογοήτευση μεγάλη αλλά ήταν μάλλον προετοιμασία για αυτές που θα ακολουθούσαν. Το πρώτο Cardinal 0.10 της Kyosho με επιτέλους την πρώτη τ/κ μία Sanwa 4κάναλη σε 72 MHz ΑΜ και έναν OS max 0.10 FP (εννοείται με κουζινέτο), έγινε κομμάτια σε ένα οικόπεδο στην Μαλακάσσα που μετά από πολύ ψάξιμο βρέθηκε και έγινε χώρος πτήσης. Ακολούθησαν άλλα 4 αερομοντέλλα έτσι. Όμως παρ'όλες τις απογοητεύσεις περνάγαμε καλά.
Πάλεψαν η απογοήτευση με την χαρά της ενασχόλησης με το hobby αυτό. Η μάχη στις μικρές ηλικίες και χωρίς υποστήριξη είναι άνιση. Αλλά όταν μάθεις να πετάς εκεί αντιστρέφονται όλα....
Εμ, τα χρόνια της αθωότητας που λέγαμε....