Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.365 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 00:38:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 00:38:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

[Σάββατο, 18 Απρ 2026, 23:13:32]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309365
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 38
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 38
    Συνολικά: 40
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 [4]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τα χρόνια της αθωότητας  (Αναγνώστηκε 16958 φορές)
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 31 Μαρ 2010, 10:45:06 »

Ασε τις υπεκφυγές και δώσε ονόματα!!

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 31 Μαρ 2010, 11:30:30 »

Ασε τις υπεκφυγές και δώσε ονόματα!!

Βαγγέλης

Πρώτη φωτογραφία: Αριστερά καλεσμένοι της εκπομπής, στο κέντρο ο Χρήστος Αληγιάννης, ο Τάκης Παπαθεοδώρου και ο υπογράφων. Δεξιά οι παρουσιαστές της εκπομπής.
    Στη δεύτερη ο υπογράφων και στη τρίτη οι παρουσιαστές της εκπομπής των οποίων τα ονόματα δεν έχω σημειώσει.  Sad

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται επίσης το Tauri (thnx jkon) του Τάκη και το Nobler του Χρήστου.

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 31 Μαρ 2010, 12:17:24 από evan » Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 31 Μαρ 2010, 11:42:30 »

...το Tauri του Τάκη ...

1976, Σχοινιάς: ο Τάκης Παπαθεοδώρου, με το Tauri. Τον βοηθάει ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, που διετέλεσε και Διοικητής της Υ.Π.Α. πρόσφατα.
    Ο Τάκης εγκαταστάθηκε στις Η.Π.Α. και ζει μόνιμα εκεί.

Το Tauri λίγο αργότερα  Sad

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 31 Μαρ 2010, 21:39:12 από evan » Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 17:55:59 »

Εκεί γύρω στο 75 -'76 γίνεται μια σημαντική αλλαγή.  Ο Μακρυγιάννης που έχει βιβλιοπωλείο στον Πειραιά κάνει εισαγωγή και αφιερώνει ένα μέρος του καταστήματος του στον αερομοντελισμό. Τα είδη περνούν από τελωνείο και πληρώνονται δασμοί της τάξεως του 100% γιατί χαρακτηρίζονται παιχνίδια.
    Η ΕΑΑ χάνει την απαλλαγή από τους δασμούς. Όλα τα μοντελιστικά είδη ακριβαίνουν υπερβολικά. Το Τατόι δεν εξυπηρετεί τα τ/κ μοντέλα που έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και ψάχνουμε για άλλους χώρους. Πετάμε στο γκολφ, την Πάχη και το Σχοινιά. 
    Στην ΕΑΑ επικρατεί η άποψη ότι τα καταστήματα θα πωλούν τα υλικά και θα προτρέπουν τους πελάτες να γραφτούν στην ΕΑΑ η οποία θα παρέχει την εκπαίδευση. Η άποψη ότι η ΕΑΑ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υλικά στα μέλη της μειοψηφεί (και για να μη βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση με τα καταστήματα). 
    Με μοντέλα ακριβά και ανάγκη μεταφορικού μέσου, ο αερομοντελισμός αρχίζει να δυσκολεύει και να απευθύνεται σε άλλο κοινό. Ένας μαθητής με το χαρτζιλίκι του δεν θα μπορέσει να ασχοληθεί με το χόμπι αυτό (ίσως μέχρι σήμερα)
    Αρκετοί από εμάς απομακρύνονται αφενός λόγω του κόστους αλλά και λόγω των υπόλοιπων συνθηκών: Τέλος της φοιτητικής ζωής, στράτευση, σπουδές στο εξωτερικό, οικογένεια και άλλα.

Οι εποχές αλλάζουν...

1η φωτογραφία Πάχη ΄75: Κ. Λάμπρου, Γ. Σεβαστός(+)

2η φωτογραφία Σχινιάς '76: Ε. Μιχαηλίδης, Χ. Αλιγιάννης

Καταγράφηκε

GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 23:16:55 »

φίλε geoli νομιζω οτι ο πήγασος που πούλαγε ο μακρυγιάννης ήταν απο μπλέ φόαμ οχι χτιστή μπάλσα.
    αρκετή δίεδρος και ελαστικότητα στο φτερό...
    ήταν το πρώτο μου 3 κάναλο  τηλεκατευθυνόμενο και το είχα παρει απο τον αήμνιστο Χρήστο....
    στην Γεναδιου αν θυμάμαι καλα..
    ευτυχισμένες στιγμές ακομα θυμαμαι τις χαρακιές στα δάχτυλα απο τις προπέλες μεχρι να ανακαλύψω το πλαστικο προστατευτικο....
    θυμάμαι και προχωρημένες καταστάσεις με αντλία καυσιμου απο μοτέρ υαλοκαθαριστηρων με μεταλικα γραναζια τησ VDO...
    Άπό όσο μπορώ νά θυμηθώ ό Πήγασος ήταν όντως άπό μπλέ φόαμ.
    Μάλιστα  ό κ. Μανώλης Μητσιάς πού τότε,νομίζω κάπου στό 1980,έμφανιζόταν στήν θεσσαλονίκη είχε
    άγοράσει ένα άπό τόν Βύρωνα καί τού είχα κάνει τά 2-3 πρώτα μαθήματα.
    Μετά γύρισε στήν Άθήνα καί ύποθέτω ότι δέν συνέχισε.
    Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    FAZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 30 Ιουλ 2010, 14:23:19 »

Είναι απαραίτητο ένα τέτοιο thread σε αυτό το forum....

Ο Evan έδωσε σημαντικότατες πληροφορίες για την εξέλιξη του hobby μας στην Ελλάδα και εφόσον δεν τις γνώριζα κατάλαβα τώρα γιατί έμαθα να πετάω το 2004 όταν από το 1982 (10 χρονών τότε) πραγματικά ποθούσα όσο τίποτε άλλο εκείνο τον καιρό να αποκτήσω, να χτίσω και να μάθω να πετάω ένα αερομοντέλλο.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι έντονα όταν η μητέρα μου μας πήγαινε με την αδελφή μου και τους τότε φίλους μου στο ΣΙΝΕΑΚ στην Πλ. Κοράη στον Πειραιά, εγώ ενθουσιαζόμουν όχι τόσο για το σινεμά που θα πήγαινα αλλά κυρίως για το ότι θα είχα την ευκαιρία να χαζέψω πάλι την βιτρίνα του Μακρυγιάννη με ένα Lama και κάποια άλλα μοντέλα που κατά καιρούς είχε κρεμασμένα στη βιτρίνα του.

Τα εκπαιδευτικά, παρά την χαρακτηριστική τους εμφάνιση έδειχναν τότε τέλεια scale κάποιων φανταστικών αεροπλάνων που έφτιαχνα και πετούσα νοερά αφού όταν ήξερα ότι χρειαζόμουν γύρω στις 35000 δρχ. για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα έκανα και τις πρώτες μου ανώμαλες προσγειώσεις. Πάλι νοερά...

Το 1984 πλέον απέκτησα το πρώτο μου ΚΙΤ, ένα 0.10άρι Taurus που μου έφερε από Ισπανία ο πατέρας μου αφού κι αυτός δεν γνώριζε τι έπρεπε να πάρω για να ξεκινήσω. Το έφτιαξα (ε ρε στοκάρισμα που έπεσε τότε...) αλλά το όλο "project" σκάλωσε στην αγορά τ/κ. Κινητήρα βρήκα από μία άκρη που έιχε ένας θείος μου κλπ. κλπ. έναν μεταχειρισμένο Thunder Tiger 0.15.

Το αεροπλάνο πέταξε ποτέ. Έμεινε φτιαγμένο, με επίστρωση ρυτίνης στο ύφασμα των φτερών του (όχι monokote). Με τον καιρό και με τα πέρα-δώθε τελικά κατέληξε κομμάτια σε κλουβιά καναρινιών, αφού φάνηκε πιο χρήσιμο εκεί γιατί τα χείλη προσβολής των φτερών βόλευαν ιδιαίτερα τα κανάρια στις απο/προσγειώσεις τους μέσα στα κλουβιά τους.

Η απογοήτευση μεγάλη αλλά ήταν μάλλον προετοιμασία για αυτές που θα ακολουθούσαν. Το πρώτο Cardinal 0.10 της Kyosho με επιτέλους την πρώτη τ/κ μία Sanwa 4κάναλη σε 72 MHz ΑΜ και έναν OS max 0.10 FP (εννοείται με κουζινέτο), έγινε κομμάτια σε ένα οικόπεδο στην Μαλακάσσα που μετά από πολύ ψάξιμο βρέθηκε και έγινε χώρος πτήσης. Ακολούθησαν άλλα 4 αερομοντέλλα έτσι. Όμως παρ'όλες τις απογοητεύσεις περνάγαμε καλά.

Πάλεψαν η απογοήτευση με την χαρά της ενασχόλησης με το hobby αυτό. Η μάχη στις μικρές ηλικίες και χωρίς υποστήριξη είναι άνιση. Αλλά όταν μάθεις να πετάς εκεί αντιστρέφονται όλα....

Εμ, τα χρόνια της αθωότητας που λέγαμε.... Thumbs up

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Τα χρόνια της αθωότητας
    Μεταπήδηση σε: