Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 00:09:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 00:09:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 46
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • Αγώνας Πλαγιάς,Aντρας προς Αντρα,Πεντέλη 25 Απρ.: Κυριακή, 25 Απρ 2010
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγώνας Πλαγιάς "Άντρας προς Άντρα" ~ GreekWings-HMS  (Αναγνώστηκε 17020 φορές)
    katsaou
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 19:18:27 »

μα τι ταχύτητα είχε ο άνεμος για να χρειαστεί τόσο βάρος???
    Καταγράφηκε

Αερολέσχη Άρτας
    pakos_65
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #46 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 20:10:00 »

καλησπερα σε ολους.....συγχαρητηρια για την ομορφη εκδηλωση σας και μακαρι ολοι οι αγωνες και οι συναντησεισ να ηταν με "φιλικο συναγωνισμο".......μπραβο σε ολους σας....απ'οτι καταλαβα περασατε πολυ ωρεα και πεταξατε με την ψυχη σας.

ΦΤΟΥ!!! Τελικά πάλι κατάφερα να το χάσω......Βλέπετε κοινωνικές υποχρεώσεις.....
    Μπράβο σε όσους τόλμησαν να δοκιμάσουν την εμπειρία.

Περιμένω με αγωνία να δώ κι άλλες φωτογραφίες

μα τι ταχύτητα είχε ο άνεμος για να χρειαστεί τόσο βάρος???

Φαντάζομαι ότι ο αέρας θα είχε τόση ταχύτητα που θα έκανε τις πτέρυγες να πετάνε με την όπισθεν. Και γι αυτό θα χρειάστηκε το βάρος.
    Καταγράφηκε

Η απογείωση είναι προαιρετική.....αλλά η προσγείωση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.......!!!!!
    http://users.otenet.gr/~pakos_65/index.htm
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 21:00:18 »

για τον αερα εχω να σας πω οτι το καπελο μου το εχασα 2 φορες  laugh laugh laugh laugh

Μπραβο στον Αποστολο και τον Παπαδοπουλο που το διοργανωσαν. Αν και εμεινα λιγο ειχε πολυ πλακα. Το ανεμοπτερακι μου πεταξε 40 λεπτα χωρις να ανοιξω μοτερ αλλα εκανα και 10 λεπτα για να βρω πως θα το κατεβασω. Ας ειναι καλα ο Αποστολος και ο Αλεξης που ξερουν τα κολπα της πλαγιας και μου ειπαν που να παω

Θεωρω οτι ειχε επιτυχια αφου ανεβηκε αρκετος κοσμος πραγμα που δειχνει οτι η πτερυγες (χωρις μοτερ) αρχιζουν να γινονται πολυ γνωστες.

Εγω με την Μυγουλα μου που πεταξε ουσιαστικα πρωτη φορα δεν περιμενα να παει τοσο καλα

Πολυ ωραιοι ηταν και οι Αετοι που διαγωνιστικαν οι οποιοι περνουσαν κοντα στα κεγαλια των κριτων. Ευτυχως ο Αποστολος προνοησε και μας εφερε κρανη εργοταξιου

Παιδια οσοι τραβηξαν φωτογραφιες (ειδα κατι κοπελες που τραβουσαν) ας τις ''ανεβασουν '' να τις δουμε

...και εις αλλα με υγεια
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 21:53:45 »

... Azn

* DSC02194_450_x_600.jpg (76.71 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 410 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 21:57:08 »

* Photo_0006_450_x_600.jpg (67.36 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 384 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 22:03:45 »

* DSC02197_600_x_450.jpg (18.02 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 381 φορές.)

* DSC02179_600_x_450.jpg (44.62 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 390 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 22:04:41 »

Cheesy

* DSC02178_600_x_450.jpg (41.72 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 390 φορές.)

* DSC02190_450_x_600.jpg (74.62 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 392 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 22:05:22 »

Cheesy Cheesy Cheesy

* DSC02200_600_x_450.jpg (68.24 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 393 φορές.)

* DSC02202_600_x_450.jpg (91.94 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 394 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Κυριακή, 25 Απρ 2010, 22:20:09 »

Περάσαμε υπέροχα!!!Πήγαν όλα όπως έπρεπε!Άνεμος δυνατός,πολύ όρεξη και δείψα για τη νίκη.Η ονομασία Man to Man είναι και η μόνη που αξίζει σε αυτόν τον αγώνα!
    Πραγματικά έχασαν όσοι δεν ήρθαν και δεν έλαβαν μέρος στον αγώνα.Προσωπικά είχα να πετάξω πλαγιά 3 χρόνια και δε μετανιώνω καθόλου που τόλμησα να δοκιμάσω ξανά.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Deltaman(Απόστολο Γαδετσάκη) και H.M.S. Παπαδόπουλο για την όλη οργάνωση και τα δώρα καθώς και σε όλα τα παιδιά που παρεβρέθηκαν και συμμετείχαν. Wink
    Τα ξαναλέμε στις πλαγιές...και όχι μόνο.

Αερομοντελλιστικά,

Κώστας Ζαπαντιώτης

Υ.Γ.:Περιμένω με αυπομονησία το βίντεο από DepronManiac.

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #54 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 09:42:23 »

Καλημέρα σας Κύριοι και Καλή εβδομάδα να έχουμε... 

Μετά απο αυτό το χθεσινό που ζήσαμε φυσικά, Πολύ Καλή θα είναι η βδομάδα μας...  Thumbs up
    Σε μιά φάση πορώθηκα τόσο πολύ που μπέρδεψα τον Κώστα με τον Μιχάλη και φώναζα στη ντουντούκα "Έλα Μιχάλη, σφιχτά, πέρνα, πέρνα... " , ενώ ο καημένος ο Κώστας απο πίσω μου γελούσε συνέχεια...  laugh
    Πόσο μουρλοί μπορεί να είμαστε και Πόσο ΌΜΟΡΦΗ μπορεί να είναι αυτή μας η Μούρλα, για να στεκόμαστε στη μέση του πουθενά, να γελάμε και να γκαζώνουμε με τη δύναμη και Μόνο της φύσης... Τέλεια Πέρασα.
    Σάν αγώνας είχε φυσικά μερικές λεπτομέρειες Άλυτες, αλλά ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήσαμε κάτι τέτοιο και νομίζω ότι με τον καιρό θα βελτιωνόμαστε. Άν ήμουν πιό κοντά και δέν χρειαζόταν να κάνω τόσα χιλιόμετρα, δέν το συζητώ να είχαμε και κάθε δίμηνο μιά παρόμοια εκδήλωση. Με δώρα ή χωρίς, το να συναγωνίζεσαι ανάμεσα σε δύο βάσεις με σφιχτές στροφές και Ταυτόχρονη πτήση μέχρι και 4-5 μοντέλων είναι ... Απόλαυση και Άπλετη Ψυχαγωγία!
    Ζητώ συγνώμη απο κάποιους φίλους που Δέν συμμετείχαν τελικά, αλλά έχετε υπόψη ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν πάμε σε μιά τέτοια συνάντηση.
    Πάνω εκεί, το Περισσότερο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις πομπό και να συνδέσεις τη μπαταρία στο Δέκτη άν μπορείς. Όλες οι υπόλοιπες δουλειές πρέπει να έχουν γίνει απο Κάτω, στο εργαστήρι μας... Πιστέψτε με, έχω κάνει και επισκευές επιτόπου πάνω στο βουνό, αλλά ΔΕΝ συνιστάται !! Κάνεις λάθη, χάνεις το μοντέλο, χάνεις χρόνο και την Μαγεία της στιγμής.

Προσωπικά, οι μόνες φωτό που έχω είναι απο "μετά", μιάς και κατά τη διάρκεια ήμουν ολίγο απασχολημένος...  Cheesy

Ένα επίσης Προσωπικό Μεγάλο "Ευχαριστώ" και στον φίλο μου τον Αλέξη που ξέρω ότι άφησε στην άκρη άλλες υποχρεώσεις για να υποστηρίξει την κίνησή μας αυτή στα βουνά της Αττικής.

DM

* ManToMan_0100.jpg (108.69 KB, 828x620 - εμφανίστηκε 340 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 09:58:17 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 09:45:54 »

Μιά ακόμη. Προσέξτε και τη Foxάρα σε μερικές φωτό που περνά απο πίσω μας ...

* ManToMan_B.jpg (107.04 KB, 1044x781 - εμφανίστηκε 338 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 09:50:58 »

Άααα ... μόνο μία φωτό κάθε φορά μπόρώ να βάλω ...  Undecided

* ManToMan_03.jpg (118.3 KB, 992x742 - εμφανίστηκε 334 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 09:51:55 »

+1

* ManToMan_04.jpg (124.34 KB, 943x705 - εμφανίστηκε 334 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 11:14:24 »

Ρεπορτάζ ...

Κατάταξη :     1oς) Μιχάλης     2ος) Ιάκωβος     3ος) Κώστας Ζ.

Πολύ καλά πήγαν ο Μιχάλης και ο Κώστας απο την αρχή. Μάλιστα, σε δυό "Heats" (επιμέρους αγώνες), ο Κώστας βγήκε 1ος. Ο Μιχάλης επίσης βγήκε πρώτος και σε προηγούμενα Heats...
    Ο Ιάκωβος ήταν μιά καλή έκπληξη μιάς και φάνηκε στην αρχή ότι δέν το "είχε". Έφευγε μακρυά απ'την "πίστα", αργούσε να στρίψει. Βέβαια, έφταιγε λίγο και η μικρή κίνηση των Elevons απο ότι μας είπε μετά... Λέω έκπληξη όμως γιατί στα τελευταία Heats, αλλά και σε εκείνο του τελικού, ήταν Ισάξιος αντίπαλος, με τον Αετό του που "τρύπαγε" σάν παλαβός. Πολύ ωραία πτερυγούλα Ιάκωβε...  Wink
    Τα δώρα των Δύο πρώτων νικητών ξέχασα να τα φέρω μαζί μου. Μετά απο τηλεφωνική συννενόηση παιδιά, θα τα στείλω στον Κώστα ή όπου αλλού θέλετε...
    Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στον Κώστα τον Αρβανιτάκη που πάλεψε μέχρι... "τελευταίας ρανίδος του αίματός του" που λέμε μιάς και συμμετείχε με νύχια και με δόντια. Ακόμη και με το Easy Glider πήρε μέρος εις γνώσην του ότι δέν είχε τόσο καλό "τρύπημα" όσο τα σκάφη των συναγωνιζομένων! Μπράβο Κώστα. Αυτό είναι πράγματι το πνεύμα που θέλουμε να περάσουμε.
    Ο Γιώργος Γ. με τον Χρήστο Α. έκαναν τις δοκιμές τους επίσης και απο ότι είδα και... Πέταξα () ήταν απόλυτα επιτυχείς. Ο άσπρος Αετός Γιώργο θέλει λίγο μεγαλύτερα Elevons μάλλον προς τη Ρίζα. Κάποια στιγμή μου φάνηκε ότι δέν άκουγε Όσο θα έπρεπε. Βέβαια μπορεί να θέλει και μεγαλύτερες κινήσεις. Εν πάση περιπτώση θέλει λίγο ψάξιμο ακόμη. Ά, και να κλείσει καλύτερα-πιό αεροδυναμικά μπροστά εκεί στις θήκες με ταινιούλα κλπ... Το e-Hawk δέν το είδα καθόλου και δέν έχω γνώμη. Για πείτε μου γιατί δέν πήρα χαμπάρι καθόλου για αυτό το μοντέλο...

Ήθελα εδώ με την ευκαιρία να αναφέρω και μερικά πράγματα για το Έρμα ή επιλέον βάρος που μπορεί να βάλει κάποιος...
    Είναι πολύ καλό να βάζετε μέχρι ακόμη και την Κορυφή του Κανόνα άν μπορείτε. Δηλαδή, ο κανόνας λέει μέχρι 1,5 Κιλό... "Ρέ σύ, γιά να δώ... μήπως μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί, ακριβώς στον 1,5 Κιλό... ? " .
    1ο Θέμα) Επιφάνεια μοντέλου:  Άν το μοντέλο είναι μικρό και του βάλετε Πάρα Πολύ βάρος, θα αυξηθεί ο πτερυγικός φόρτος στα ύψη. Θα γίνει δύσκολο στον χειρισμό, θα έρχεται εύκολα το Tip Stall, και έτσι θα μπαίνει εύκολα σε Περιδίνιση (spin). Πρέπει να κάνετε δοκιμές τόσο πρίν τον αγώνα, αλλά και κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων που δίνουμε ενδιάμεσα, ώστε να δείτε πού ακριβώς ή περίπου είναι η "χρυσή τομή" μεταξύ της χειριστικής σας ικανότητας και της ευστάθειας του μοντέλου. Άν μπορείτε να το πετάξετε Βαρύ, πετάξτε το... Θα αυξηθεί πολύ η ικανότητα "τρυπήματος-Penetration" που έχει το μοντέλο, και με καλή αυτοσυγκέντρωση και σωστό χειρισμό θα τρέχει και θα "καθαρίζει" γύρους εύκολα...
    2ο Θέμα) Ενίσχυση Δομική:  Άντε άς πούμε ότι το πετάμε σχετικά άνετα Βαρύ όπως το κάναμε, είμαστε καλοί χειριστές και γενικά το χειριστικό "τό'χουμε". Τί γίνεται όμως με τη Μηχανική Αντοχή του, ειδικά στις στροφές ή στις απότομες αλλαγές του Elevation (όταν τραβάμε απότομα elevator)? Αυτές τις στιγμές, το μοντέλο βιώνει έως και (ίσως) πάνω απο 15G δυνάμεις ! Θα αντέξει το σκάφος μας? Έχουμε ενισχύσει αρκετά με carbon, πλαστικές μπανέλες εσωτερικά ή ξύλινα πηχάκια? Κάνει η Δομή μου για Τόσο Φόρτο ή θα έχουμε πρόβλημα?

Αυτά τα ερωτήματα ήθελα και ακόμη Θέλω να ρωτάμε στον εαυτό μας με τον καιρό. Δέν είδα δυστυχώς σημάδια "ψαξίματος". Άν κάποιος εξασκηθεί και βρεί αυτή τη Χρυσή Τομή, τότε να είστε σίγουροι ότι θα σαρώνει. Και τότε σας υπόσχομαι ότι όποιος πετάει στα δικά μας Pylon πλαγιάς θα εξελιχθεί σε Άριστο πτησαδόρο, ενώ μετά θα θέλουμε απο ένα κουβά καφέ ο καθένας μας για να ηρεμήσουμε απο αυτό το Απίστευτο θέαμα που θα βλέπουμε και την αδρεναλίνη που θα νιώθουμε... Σκεφθείτε να γίνουν πολλοί αυτοί οι "ψαγμένοι" και να τρέχουν μαζί Pylon... Έ ρέ γλέντια...  Cheesy

Θυμηθείτε π.χ. τον Αλέξη με το Ξυράφι του, που του έβαλε και επιπλέον ένα... γαλλικό κλειδί απο κάτω σάν έρμα! Το μοντέλο ζωγράφιζε και έτρεχε γρηγορότερα απο όλους εκείνη την περίοδο. Φυσικά έπρεπε να βγεί αυτό το έξτρα βάρος για να είναι πιό "συναγωνίσιμο" και μετά απο την προτροπή του ίδιου έτσι και έγινε.

Θετικά:  Κανείς δέν πείνασε, Κανείς δέν δίψασε, τουλάχιστον όχι πολύ. Όλοι χαμογελούσαν και αυτό για μένα είναι το Δώρο. Δέν θα αναφερθώ εκτενέστερα στα μετέπειτα Παιδάκια της ταπεινής, απλής σάν και μάς και Πεντακάθαρης ταβέρνας, μιάς και δέν είναι αυτό που θέλω να προβάλω αλλά οι πτήσεις πλαγιάς περισσότερο απο όλα. Ήταν όμως Θετικό ! ...  laugh

Αρνητικά:  Θεωρώ ότι άν είμασταν περισσότεροι, θα μπορούσαμε να έχουμε Επιλέον Κριτές για τα εν πτήση μοντέλα, με μπλοκάκια και στυλό στα χέρια τους, οι οποίοι θα καταγράφουν συνεχώς τις "Ποινές" των χειριστών όταν δέν θα στρίβουνε σωστά στις Βάσεις. Δέν φτάνει όπως γράφω και στην επίσημη σελίδα μόνο η ταχύτητα αλλά και η Σωστή Ολοκλήρωση του γύρου, έτσι θα μπορούσε να υπάρχει ένα Σύστημα Πόντων, απο την ψαλίδα του οποίου λίγοι έως κανένας δέν θα γλύτωνε...

Ξεχωριστό Ευχαριστώ στον Κυριάκο (aka DepronManiac- DM κι'αυτός  laugh), που ήταν Κριτής Βάσης Β σε ΟΛΟΥΣ τους γύρους παρακαλώ, Μάλιστα!
    Ήρθε για να βοηθήσει και να ευχαριστηθεί κάνοτας συνεχώς τον ΚΡΙΤΗ, ΧΩΡΙΣ να συμμετέχει προσωπικά στον Αγώνα. Τί να πεί κανείς... Υπάρχουν ευτυχώς ακόμη πραγματικοί Έλληνες και σιγά-σιγά ελπίζω να μαζευτούνε και να δείξουν τον δρόμο...
    Επίσης ξεχωριστό Ευχαριστώ στον Ηλία που και εκείνος Μόνο για Κριτής παρευρέθηκε τελικά λόγω υποχρεώσεων. Παρόλες όμως τις υποχρεώσεις Ήρθε. ΉΡΘΕ. Και αυτό είναι Τιμή για Όλους.

Οι 3,5 ώρες της επιστροφής ήταν για μένα... Εσωτερική ανακατοσούρα, μιάς και μπορείτε να φανταστείτε τί πέρναγε απ'το μυαλό μου... Γρήγορες αεροτομές, Ενισχύσεις με Carbon και Ταινίες Ίνας, χαμηλότερο Drag... Σε κάποια περίοδο είχα κλείσει τελείως το Ράδιο αλλά ούτε που μου φάνηκε! Είναι και καινούργιο το αμάξι-προίκα απ'τον πεθερό μου με χαμηλό αεροδυναμικό θόρυβο που ούτε το κατάλαβα... Απλά σκεφτόμουνα τις Διαφορές των δύο κόσμων. Απο τη μία ακριβό καύσιμο και Διόδια παντού με ένα σκάφος Δύο (2) διαστάσεων που κάνει 26.000 ευρώ, ενώ απ΄την άλλη μιά πτερυγούλα των 100 ευρώ που κινείται και σε Τρείς διαστάσεις, και Δωρεάν Ενέργεια απ'τη Φύση που σε λιώνει και σε πλυμμηρίζει με Ψυχική Υγεία. Τί να πείς ξανά...

Η Γέννεση της ανεμοπορίας έγινε στους λόφους και τις γλυκές πλαγιές όπου διάφοροι "μυστήριοι" των εποχών τρέχαν κρεμάμενοι απο σχοινιά και υφάσματα προσπαθώντας να ξεκκολήσουν τα πόδια τους απ'το χώμα έστω για κλάσματα δευτερολέπτου. Βλέπε τον Otto Lillienthal που είχε πάνω απο 2000 άλματα στο ενεργητικό του και ένα απο αυτά(το τελευταίο), τον έριξε στο καμπαναριό της εκκλησίας. ΟΧΙ Κρίμα. ΌΧΙ.

Αρκετά χρόνια μετά την Γέννεση αυτή, φροντίζουμε να κρατάμε ζωντανό το αίσθημα του Φθηνότερου και Απλούστερου τρόπου πτήσης που ανακαλύψαμε ποτέ σάν είδος πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη.

Και Χθές, αυτό το Αίσθημα κρατήσαμε Ζωντανό στα Υψίπεδα της Κερατέας._

DM
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 21:07:36 από DeltaMan » Καταγράφηκε

DEPRON MANIAC
    Board moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #59 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 19:52:56 »

Απο τεχνικής απόψεως ο αέρας είχε περίπου 4χιλ πεδιάδας και μια ανηφόρα μήκους 800μέτρα με διαφορά υψους 300μέτρα για να "δυναμώσει" και σε συνδιασμό με τη αμφιθεατρική μορφολογία της πλαγιάς, δικαίως έλεγαν οτι εκεί διπλασάζεται ο αέρας, δλδ τα 2μποφώρ γίνονται 4 και τα 3 γίνονται....6 Γι΄αυτό και χρειαζόταν το βάρος

Καταρχήν ευχαριστώ παρομοίως για τα καλά σου λόγια Απόστολε, το οτι ήμουν κριτής ήταν φανταστική εμπειρία και μπορώ να πω οτι το καταφχαριστήθηκα καθότι είχα την Κ α λ ύ τ ε ρ η θέση για παρακολούθηση.  laugh laugh
      Με συνεπήρε τόσο που 1-2 φορές πλημέλησα στα καθήκοντά μου και ξέχασα να σηκώσω το σημαιάκι

Για το βίντεο.
      Συνολικά έγραψα 30 λεπτά. Οπότε θα πάρει χρόνο για να το μοντάρω γιατί είχα άστοχες λήψεις καθώς κράταγα στο ένα χέρι τη σημαία και στο άλλο τη κάμερα.

Μπορώ όμως να σας δείξω λίγο απο το τι θα ακολουθήσει.......

Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: Αγώνας Πλαγιάς "Άντρας προς Άντρα" ~ GreekWings-HMS
    Μεταπήδηση σε: