Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:03:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:03:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 45
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόσβαση Μοντελιστών σε CNC Laser Router !  (Αναγνώστηκε 24059 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 19 Απρ 2010, 16:57:25 »

... και μιά φωτό απο την πίσω πλευρά που όπως μου είπε ο υπεύθυνος (Κώστας), μπορεί και να βελτιωθεί το κάψιμο γιατί μάλλον του έβαλε λίγη ισχύ παραπάνω ...  Cheesy

Το μόνο που θα σας πώ είναι ότι το αυλάκι της κοπής παιδιά ίσα-ίσα που φαίνεται απο κοντά ...

* CNCsample_02.jpg (105.71 KB, 959x694 - εμφανίστηκε 1225 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 25 Ιουν 2010, 12:03:35 »

Καλημέρα στους πάντες...

Θα επιθυμούσα οι φίλοι που έχουν παραλάβει Κίτ απο το laser να γράψουν δυό λόγια για τη δουλίτσα που γίνεται.

Επίσης όσοι έχετε παραγγείλει Κίτ, παρακαλώ την υπομονή σας. Παραλαμβάνω Μπάλσες απο βδομάδα και όλα θα μπούν στο δρόμο τους... 

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 25 Φεβ 2011, 13:42:03 »

Καλημέρα σας.

Εγώ ξέρω ενώ εσείς πρέπει να μάθετε, ότι έχουμε στενοχωρήσει ένα-δυό φίλους με τον Χρόνο παράδοσης και ΟΧΙ την ποιότητα των εργασιών. Προσπαθούμε όσο μπορούμε γιατί το μηχάνημα ανήκει σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής διαφόρων ειδών και απαιτήσεων.
     Σιγά-σιγά νομίζω ότι με τον Κώστα ξετυλίγουμε το κουβάρι της σύντομης και Ποιοτικής δουλειάς. Είναι πολύ ζεστός για τον μοντελισμό, καλός χαρακτήρας και ΑΚΟΥΕΙ. Έχει αρχίσει να γεννιέται μιά Πολύ Καλή συνεννόηση μεταξύ μας...
    Δείτε παρακάτω ένα δείγμα κοπών για βάσεις μοτέρ που ζήτησε ένας φίλος με τιμή στα 40 λεπτά (0,4 ευρώ) ανά τεμάχιο... Πληροφορίες κάτω-κάτω στη φωτό...

DM   

* MotorMount_45mm_Small.JPG (93.33 KB, 616x610 - εμφανίστηκε 1027 φορές.)
    Καταγράφηκε

_ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 25 Φεβ 2011, 13:55:47 »

Απόστολε,

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!

Cheesy

Θελω περισσότερα επι του θέματος, κόστος και τι διαστάσεις μπορούν να κόψουν.
    Τι format χρειάζεται να στειλουμε για να γίνει η εργασία Huh
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 25 Φεβ 2011, 14:20:11 »

Κ. Μαρκούση θέλω να πω και εγώ οτι η ποιότητα είναι τέλεια. Ένα κιτ που είχα ζητήσει από τον Απόστολο και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να το φτιάξω για ένα μικρό fun fly κόστισε όλο και όλο μαζι με τα μεταφορικά 25€. Για να μην έρθει πιο ακριβά καλό θα είναι τα αρχεία να είναι γραμμικά σε .cdr δηλαδή από corel. Αλλιώς από αυτό που ξέρω θα πρέπει αν θυμάμαι καλά να κάτσει ο μακετίστας τις εταιρείας να να το περάσει σε γραμμικό το σχέδιο για να το κόψει αν είναι σε άλλη μορφή. Η τιμή είναι απίστευτη. Απόστολε χρωστάω μια περιγραφή για το κιτ που μου έστειλες για να δουν και οι υπόλοιποι την ποιότητα συγνώμη για αυτό αλλά μας έχουν φάει οι υποχρεώσεις.
    Καταγράφηκε
    pilot-f16
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 25 Φεβ 2011, 20:42:36 »

για οποιον ενδιαφερεται να κοψει carbon, υπαρχει ενα εργοστασιο που κανει τετοια πραγματα.οτι ακριβως θελετε εκτος απο μπαλσα ρε γαμ@@@ο.....  http://www.vetasa.gr/0000000000/index.html
    ριξτε μια ματια...κανουν απιστευτα πραγματα τα παλικαρια....
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Σάββατο, 26 Φεβ 2011, 12:00:29 »

..........

Ένα τρομερό Νέο που έχω σήμερα είναι ότι ... Βρήκα ΚΙ ΑΛΛΗ μηχανή στα μέρη μου, καλύτερη-ακριβότερη τολμώ να πώ (για την εταιρεία-4πλάσια τιμή αγοράς απ'την άλλη) αλλά... Κόβει και φύλλα Carbon!! Το βραδάκι φωτό που θα μου έρθουν τα δείγματα...

............
    DM

Φίλτατε pilotf16 ο Απόστολος μπήκε στον κόπο και έχει ανοίξει Post και απότι βλέπουμε έχει καλύψει ΚΑΙ την κοπή για carbon. Τώρα αν οι παραπάνω κύριοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πελάτες μοντελιστές δεν έχουν παρά να κάνουν τον κόπο να εγγραφούν εδώ και να δημιουργήσουν κιαυτοί ένα post για την δουλειά τους. Είναι κακοήθες στο post κάποιου να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να του το χαλάμε με διαφημίσεις τρίτων που δεν ξέρω και αν γνωρίζουν ακόμη και την ύπαρξη μοντελιστών στην Ελλάδα (από μια ματιά που έριξα στο προφίλ της εταιρείας τους δεν είδα πουθενά να έχει δείγματα δουλειάς για μοντελιστές Undecided).
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Σάββατο, 26 Φεβ 2011, 13:30:16 »

Κοσμά, όλα καλά... ο pilot-f16 είναι φιλαράκι, έχουμε μιλήσει και στο τηλέφωνο. Μόνο να βοηθήσει ήθελε και να ενημερώσει, είμαι σίγουρος...  Thumbs up

Pilot, δέν πιστεύω να είσαι τίποτα και στην πραγματικότητα πιλότος σε κανένα f16...  

Εμείς είμαστε "ερασιτέχνες" μπροστά σε αυτές τις εταιρείες "κολοσσούς". Δέν ξέρω μόνο κατά πόσο εκείνοι μπορούν να αναλάβουν δουλειές λίγων δεκάδων ευρώ, στο δικό μας δηλαδή επίπεδο...

Απο την Απάντηση #29 (σελίδα 2) και έπειτα, έχω ήδη αναφέρει ότι το μηχάνημα-εταιρεία που "διαθέτουμε" έχει πλέον αλλάξει, σε σχέση με ότι είχαμε όταν πρωτοξεκίνησα το Θέμα αυτό... Τώρα πλέον βαδίζουμε σε ίσιο δρόμο, με ισχυρότερο εργαλείο 500 περίπου Watts που κόβει και Carbon! Σκεφθείτε μόνο ότι για κάθε 90 ώρες λειτουργίας, η μπουκάλα με το αέριο (δέν ξέρω τί αέριο), αλλάζει με 200 ευρώ κόστος... ! Είναι Ιταλικής κατασκευής, και... "αιωρείται". Μάλιστα, καλά ακούσατε! Δέν είναι όπως το δικό μου το foam cutting που έχει "γλύστρες" με ρουλεμάν και βαδίζουν οι άξονες εκεί πάνω... Πετάει το εργαλείο πάνω σε ηλεκτρομαγνητικές ράγες... Κάτι σάν το τραίνο εκείνο που είχαν φτιάξει οι Ιάπωνες που πέταγε πάνω σε ανεστραμμένο Τ... !

Χρεώσεις:  Χωρίζονται σε 4 μέρη...  1)Σχεδιασμός  2)Κοπή  3)Ξυλεία  4)Μεταφορικά
    * Ο σχεδιασμός χρεώνεται μόνο στο 1ο κομμάτι. Μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας ακόμη και απο σχέδια σε χαρτί, μόνο που θα είναι πιό ακριβό γενικά γιατί έχει αυτό το σημείο του σχεδιασμού την περισσότερη δουλειά. Όσο πιό -e- στέλνετε το αρχείο-αρχεία (π.χ. σε μορφή .dxf ή .cdr), τόσο λιγότερο χρεώνεστε εδώ...
    * Κοπή και Ξυλεία αναλόγως του χρόνου λειτουργίας του μηχανήματος και του όγκου-ποιότητας των χρησιμοποιημένων υλικών...
    * Για τη Μεταφορά κάνουμε ότι μπορούμε να μειώνουμε τα δέματα σε μέγιστο 50χ50 εκατοστά ώστε να μήν χρεώνεστε πολλά χρήματα με τις courrier...

Αυτά... Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 26 Φεβ 2011, 13:43:06 από DeltaMan » Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #38 στις: Σάββατο, 26 Φεβ 2011, 14:56:45 »

Φίλτατε pilotf16 ο Απόστολος μπήκε στον κόπο και έχει ανοίξει Post και απότι βλέπουμε έχει καλύψει ΚΑΙ την κοπή για carbon. Τώρα αν οι παραπάνω κύριοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πελάτες μοντελιστές δεν έχουν παρά να κάνουν τον κόπο να εγγραφούν εδώ και να δημιουργήσουν κιαυτοί ένα post για την δουλειά τους. Είναι κακοήθες στο post κάποιου να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να του το χαλάμε με διαφημίσεις τρίτων που δεν ξέρω και αν γνωρίζουν ακόμη και την ύπαρξη μοντελιστών στην Ελλάδα (από μια ματιά που έριξα στο προφίλ της εταιρείας τους δεν είδα πουθενά να έχει δείγματα δουλειάς για μοντελιστές Undecided).

Κοσμά αυτα πήγα να γράψω και εγώ αλλα το έψαξα λίγο και είδα οτι ο Απόστολός το έχει ποστάρει σε γενικό πίνακα και όχι στο κατάστημα του...! Οπότε λογικό καποιος που να μην γνωρίζει να ποστάρει κάτι τέτοιο...!
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #39 στις: Σάββατο, 26 Φεβ 2011, 15:11:55 »

Αποστολε πολυ καλη η κινηση σου...θα σου στειλω λοιπον σχεδια σε dxf που εχω για ενα canadair....!!! Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Κυριακή, 27 Φεβ 2011, 11:20:08 »

Είναι δυνατό να ρωτήσετε αν μπορεί να κόψει G-10? Έχει κάνει δοκιμές και αν ναι με τι αποτελέσματα?
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 28 Φεβ 2011, 10:43:48 »

Στείλτε Κύριοι, στείλτε Σχέδια κατά βούλησην... Για να γίνουμε και μείς καλύτεροι...  Thumbs up

Το G-10 είναι κάποιος τρόπος κοπής, εντολών κλπ, ή πρόκειται για κάποιο Υλικό? Μάλλον για κάποιο υλικό πρόκειται, σάντουιτς απο στρώματα υαλουφάσματος και ρητίνης, απο ότι βλέπω στο δίκτυο...
    Καταγράφηκε

kavadias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 28 Φεβ 2011, 10:53:55 »

Καλημέρα.Εαν στειλω σχεδια απο auto cad θα ειναι ενταξει?Θα ειναι καποια κομματια carbon.Ποσο θα κοστισει περιπου?Γ υρω στα 10 κομματια θα ειναι.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 28 Φεβ 2011, 11:03:49 »

Καλημέρα φίλε μου.

Για πιό ειδκές ερωτήσεις, στέλνε σε παρακαλώ προσωπικά μηνύματα, ή καλύτερα e-mails όπου μπορείς να στέλνεις και Attachments (Συννημένα) περιγράφοντας ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλεις να κόψεις (στο grwings1@yahoo.gr). Θα το μελετήσουμε και θα σου απαντήσω για να συμφωνήσεις πρώτα, ΠΡΙΝ κόψουμε οτιδήποτε...

Στο μόνο που ζητώ την κατανόησή σας, είναι το Κόστος για το τμήμα του Σχεδιασμού. Είναι η πιό δύσκολη-ακριβή δουλειά. Απο το χαρτί ή τη φωτογραφία, για να φτάσει ηλεκτρονικά στη μηχανή, είναι το πιό χρονοβόρο, με τις περισσότερες εργατοώρες και εδώ απαιτούνται οι πιό εξειδικευμένες Γνώσεις.

Μετά το 1ο κομμάτι, ΔΕΝ ξαναχρεώνεστε τον σχεδιασμό φυσικά. Για το 2ο, 3ο κλπ έπειτα κομμάτια, χρεώνεστε ΜΟΝΟ κόστος κοπής+ξυλειά+μεταφορικά...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 1 Μαρ 2011, 08:24:19 από DeltaMan » Καταγράφηκε

pilot-f16
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 28 Φεβ 2011, 13:50:10 »

..........

Ένα τρομερό Νέο που έχω σήμερα είναι ότι ... Βρήκα ΚΙ ΑΛΛΗ μηχανή στα μέρη μου, καλύτερη-ακριβότερη τολμώ να πώ (για την εταιρεία-4πλάσια τιμή αγοράς απ'την άλλη) αλλά... Κόβει και φύλλα Carbon!! Το βραδάκι φωτό που θα μου έρθουν τα δείγματα...

............
    DM

ωπα ρε παιδια εγω δεν ηθελα να κανω καμια διαφημιση,ενημερωτικα το ειπα και τπτ παραπανω...αμεσως πλακωσανε οι εξυπνοι να με κραξουν...ελεος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Πρόσβαση Μοντελιστών σε CNC Laser Router !
    Μεταπήδηση σε: