Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:03:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:03:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 45
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόσβαση Μοντελιστών σε CNC Laser Router !  (Αναγνώστηκε 24058 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 14:34:49 »

Κρίμα ρε γαμώτο και το θέλαμε πολύ αυτό εμείς οι ελικοπτεράδες.....!!
    Καταγράφηκε
    Ταρτης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 16:57:29 »

Οντως κριμα...
    Χαλια εγινε το carbon...
    Καταγράφηκε

Ολοι για εναν και ενας για ολους!
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 22:35:15 »

Μια χαρα delta man ακριβως τα προγραμματα που χρησιμοποιώ οπότε θα τακτοποιήσω τα κομμάτια που είναι για κόψιμο απο το σχέδιο σε ένα αρχείο.Απο ότι κατάλαβα δουλευεί όπως και τα plotter. Μια χαρά, μια χαρά λέμε. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 1 Μαρ 2010, 20:20:59 »

Καλησπέρα Κύριοι .

Σήμερα μου ήρθε η πρώτη μου παραγγελία. Η κοπή έγινε σε Κόντρα πλακέ 3 χιλ. πολύ σκληρό όμως, "αεροπορικού τύπο" όπως το λέμε με πολλαπλές στρώσεις υλικού. Έγινε λάθος ρύθμιση στην αρχή της έντασης του Λέιζερ, γιατί τα παιδιά το πέρασαν για απλό κόντρα πλακέ ...  Cheesy 
    Έτσι, αναγκάστηκαν να κάνουν Διπλό πέρασμα για να κοπούν τα κομμάτια σωστά (μέχρι την άλλη πλευρά του ξύλου) και κάηκε το ξύλο λίγο παραπάνω...
    Με το ξύλο δικό μου, μου έβγαλαν 54 τεμάχια απο ένα κομμάτι εμπορίου που έλειπε κιόλας μία ακρή, ψιλορετάλι δηλαδή, και με χρέωσαν ... 12 ευρώ.
    Δείτε παρακάτω στη φωτό τα σχετικά κομμάτια. Πρόκειται για Μεγάλο Horn, για μεγάλο αερομοντέλο!

Δείτε επίσης και ένα Σκάλισμα που μου κάνανε σε ένα περίσσευμα κομματιού στην τελευταία φωτό εδώ ... :
    http://www.greekwings.gr/HTML/CNC/Laser-Router/LaserRouter.htm

Υ.Σ.: Για τους φίλους που έστειλαν σχέδιο, θα απαντηθούν το συντομότερο δυνατό...

DM

* 28Feb10_006.jpg (44.95 KB, 704x388 - εμφανίστηκε 1364 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 11:56:12 »

Καλημέρα Ελληνάρες φίλοι ... Ενωθείτε .

Μπορεί να είμαστε λίγο πιό ακριβοί αλλά να ξέρετε ότι κομμάτι απ'τα ευρώ που μας δίνετε ίσως γυρίσουν κάποια μέρα στα χέρια σας λόγω της εσωτερικής διακίνησης.
    Όταν τα στέλνουμε Όλα τα ευρώ στην Κίνα, Κανένα δέν θα ξαναγυρίσει...
    Όταν αγοράζετε απο κατάστημα, έχετε τα μούτρα που λέμε να πάτε και να του πείτε ... Ρέ απόστολε, αυτό που μού δωσες ρέ σύ δέν κάνει και να υπάρξει μιά περαιτέρω υποστήριξη. Το φιλαρακι στο μοντελοδρόμιο που σου λέει "Πσίτ, ξέρω εγώ ένα site Τούμπανο", θα εξαφανιστεί όταν αγοράσεις τελικά απο κεί και βγεί πατάτα... Έτσι Απλά!
    Αλληλεγύη σ'αυτές τις δυσκολες στιγμές είναι ο μόνος δρόμος. Πάντα ήταν έτσι αλλά τώρα λίγο παραπάνω.

* Μήν ξεχνάτε παρακαλώ να μου λέτε όσοι θέλετε για Τιμολόγιο ή Απόδειξη Λιανικής για την εργασία σχετικά με το cnc. Στείλτε και τα στοιχεία σας και όλα ΟΚ!
    * Επίσης, θερμή παράκληση, στα ".ai" (Adobe Illustrator) ή στα ".cdr" (Corel Draw) αρχεία, να δίνετε ακριβώς σε Κλίμακα 1:1 του μοντέλου ΜΟΝΟ τα κομμάτια προς κοπή, γιατί ο σχεδιαστής μας είναι σχετικά νέος στις κατασκευές και μπερδεύεται. Εφόσον κάνετε που κάνετε τη δουλειά, στείλτε το σωστά...
    Δηλαδή μερικά αρχεία έχουν το σχέδιο σε 3D όλου του μοντέλου κλπ. Αυτό Δέν το θέλουμε, δέν μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Άν πάλι δέν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε στο πρόγραμμα σχεδίασης, γράψτε μιά περίληψη σε ένα κειμενάκι στο mail σας ποιά κομμάτια Ακριβώς είναι πρός Κοπή.
    Επίσης άν το κομμάτι είναι σχεδιασμένο με διάφορες κίτρινες ή άλλου χρώματος γραμμές γύρω-γύρω, παρακαλώ Διευκρυνίστε  ακριβώς ποιά γραμμή είναι για την κοπή...
    Zik, στείλτο μου πάλι σε παρακαλώ βάση των παραπάνω οδηγιών ...

Χθές βράδυ ήμουν εκεί και το φωτογράφισα, τράβηξα και Video. Σας λέω Μόνο, Απλά απίστευτο και πολύ γρήγορο Ειδικά στη Μπάλσα ... Θα δείτε σύντομα. Θα φτιάξω τις σελίδες σε λίγη ώρα ...

DM
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 16:34:46 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 12:40:24 »

OK .. Έτοιμες οι φωτό .

Απολαύστε στην Ίδια σελίδα φωτό των δειγμάτων που σας έλεγα όπως του πύργου του Eiffel και του Τρικαλινού Φρουρείου και φωτό της ίδιας της μηχανής ...  Cheesy
    Ο Τζίμης το αφεντικό με ενημέρωσε ότι άν θέλει κάποιος να βγάλουμε κάποιο μνημείο της πόλης του ή κάτι άλλο, αρκεί να στείλει μερικές φωτό και Έγινε !! Επίσης άν θέλετε χάραξη του ονόματός σας πάνω στα κομμάτια κλπ, πείτε το! Απλά θα καθυστερεί κανένα λεπτάκι παραπάνω ... Wink
    To Videάκι θα αργήσει λίγο, ίσως και άλλη μέρα ...
    Προσέξτε στην Αρχή της σελίδας που γράφω μιά μικρή περιγραφή για τις χρεώσεις για να έχετε μιά ιδέα ...
    http://www.greekwings.gr/HTML/CNC/Laser-Router/LaserRouter.htm

DM
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 13:11:23 από DeltaMan » Καταγράφηκε

zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 13:45:06 »

Έχεις απολυτο δίκιο delta man μετα συνηδειτοποιησα τι πατατα εκανα αλλά εφταιγε το πρόγραμμα για αυτό έστειλα και το original. Αλλα θα το ξαναφτιάξω μια στιγμή και θα το ξαναστείλω. Επίσης καλά έκανες και έστειλες και λεπτομερής οδήγιές για τον τρόπο αποστολής. Αλλά να σου πω και το άλλο, αυτά είναι πράγματα που θα τα βλέπουμε σιγα σιγα και λάθη θα γίνονται, θα μαθαίνουμε από αυτά και την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα. Οπότε συνεχίζουμε ακάθεκτοι για laser cut κομμάτια. Να σου κάνω και μια ερώτηση το σχέδιο που σου έστειλα μήπως μπορούσες να μου πεις τι ξύλο είναι τα κομμάτια των 5 χιλιοστών, νομίζω οτι είναι κόντραπλακέ ύστερα από μετάφραση που έκανα αλλα δεν μπορώ να βρώ ακρίβής μετάφραση και αυτή που βρήκα ήταν στο περίπου.

Με εκτίμηση Πέτρος.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 14:13:10 »

Απόστολε .

Πολύ καλά  Thumbs up

Ρώτα τον σχεδιαστή , αν  του κάνουν αρχεία TIF , ή  και DXF.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 16:23:10 »

Καλησπέρα Κύριοι .

* Πέτρο, έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι αρχή ακόμη και ούτε την επιφάνειά του δέν έχουμε αγγίξει ... Χθές είδα φωτό να σκαλίζεται πάνω σε Ξύλο με ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ βάθος. Άλλο να σας το λέω απο φωτό ή Video και άλλο να το βλέπετε απο κοντά ...  Cheesy
    Όταν δέ μου είπε ότι φτιάχνει και Γρανάζια, καταλαβαίνετε τί έπαθα έ ... ?? !!

* Γιάννη, ξέρω σίγουρα ότι δέχεται ".dxf" , για το ".tif" θα τον ρωτήσω το απόγευμα που θα μου φέρει το Bristol B2 Fighter !!

Tο Βιντεάκι που υποσχέθηκα ...

http://www.youtube.com/watch?v=XWrahANq_eo
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 8 Μαρ 2010, 10:45:20 »

Καλημέρα Κύριοι, καλή σας εβομάδα με Νέα ενημέρωση ... 

Παρέλαβα πρίν λίγες μέρες το Πρώτο συνολικό Κίτ κομμένο απ'τους φίλους με το cnc Laser ...
    Πρόκειται για το Bristol F2B Fighter απο σχέδιο περιοδικού, μικρό ηλεκτρικό ...

* Σχεδιασμός (40 ευρώ) ...
    Έδωσα ένα φύλλο χαρτί με το σχέδιο, ξέρετε, σάν αυτό που μας δίνουν στα περιοδικά ώς δώρο. Ο άνθρωπος είναι στην αρχή ακόμη σε αυτό τον τομέα και του πήρε σχεδόν αρκετές ώρες να το ολοληρώσει. Το σχέδιο που φτιάχνει και εισάγει αργότερα στη μηχανή είναι Γραμμικό, με την έννοια ότι, απο ότι κατάλαβα, όσο και άν το μεγαλώσεις, δέν χάνει η ανάλυσή του. Βέβαια σε εμάς λίγο αφορά αυτό, αλλά απλά το αναφέρω. Δέν παραδίδει απλά μιά φωτό Jpeg...
    Φυσικά, η χρέωση αυτή είναι Μόνο για Μία (1) φορά στην αρχή, όπου φτιάχνονται τα διάφορα αρχεία ηλεκτρονικής μορφής. Για μετέπειτα μοντέλα χρεωνόμαστε Μόνο για κοπή.
    Επίσης, άν του δώσετε έτοιμα τμήματα-κομμάτια σε μορφή αρχείων όπως έχουμε προαναφέρει, η χρέωση θα είναι τελειώς διαφορετική. Εγώ δέν ξέρω πολλά απο CAD σχεδιαστικά προγράμματα, και δίνω απλά ένα χαρτί γι'αυτό και αυτές οι τιμές!

* Κοπή (10 ευρώ) ...
    Κόπηκε όλο το σχέδιο σε Τρία φύλλα μπάλσας συνολικά παχών 2 & 2,5 χιλιοστών, όπως επίσης και σε μερικά κομμάτια Κόντρα πλακέ απλού και σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ αεροπορικού.
    Η ξυλεία Δόθηκε εξ'ολοκλήρου απο εμάς ...

Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό φαντάζομαι είναι ότι συμφέρει για περισσότερα του ενός μοντέλα-κομμάτια και Άδικο ΔΕΝ έχετε.
    Κοιτώντας όμως το αποτέλεσμα και πίνοντας μιά γουλίτσα καφέ, συνηδειτοποίησα ότι ΠΟΤΕ δέν υπήρχε περίπτωση με το χέρι μου μόνο να πάρω τέτοιο αποτέλεσμα!
    Απο την πάνω πλευρά που χτυπά η ακτίνα, υπάρχει ένα ελαφρύ, ανεπαίσθητο μαύρισμα δεξιά-αριστερά του αυλακιού κοπής. Άν το δείτε απο την Πίσω μεριά το ξύλο, θα πάθετε πλάκα κυριολεκτικά! Απίστευτο αποτέλεσμα. Κάτω ή έστω του χιλιοστού αυλάκι, πεντακάθαρο το υλικό, Μοναδική ακρίβεια.
    Αξίζει πραγματικά.

Ελπίζω με τον καιρό να πέσει κι' άλλο η τιμή της σχεδίασης, όσο αποκτά εμπειρία και ο Νίκος. Για όσους μπορείτε να το στείλετε σε ηλεκτρονική μορφή, θα έλεγα ... Ά ρε Κ@λ@φαρδοι ...  laugh
    Θα κάτσω και γώ να μάθω Corel ρέ γ@μτη ... λέει ...  Wink

Δυστυχώς ο Μάκης ο φίλος πήρε το Κίτ για να το συναρμολογήσει και δέν προλαβα να βγάλω φωτό. Ελπίζω να έχω μερικές απ'το στάδιο της συναρμογής. Ελπίζω...

Keep Walking, DM
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 18:50:38 »

Καλησπέρα σε όλους .

Για τις δύο παρακάτω κοπές που θα δείτε στις δύο φωτογραφίες, πλήρωσα ... 4 ευρώ !
    Στη μία είναι εκείνο το φύλλο των τριών (3) φύλλων καπλαμά σε σάντουιτς με εναλλάξ τα νερά που έλεγα για τις συνδέσεις Ακροντιζών (Horns).
    Στην άλλη φωτό, είναι Δύο φύλλα Depron των 3 χιλ. το ένα πάνω στο άλλο, όπου κόπηκαν τα Ακροπτερύγια της πτέρυγας Μύγας ...
    Ά ρέ εργαλείο ... σιγά μήν ξανασκάσω για Κοπές ... 

* 10Mar10_003.jpg (82.14 KB, 684x613 - εμφανίστηκε 1255 φορές.)

* 10Mar10_006.jpg (100.75 KB, 957x702 - εμφανίστηκε 1113 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 15 Μαρ 2010, 18:53:38 »

Μείνετε συντονισμένοι ... σύντομα η GreekWings θα κυκλοφορήσει το πρώτο της 3D Depron σε Κίτ με Laser Κοπές ...  Cheesy

Και μιά φωτό απο τα ίδια Hornάκια σε Plexiglass 3 χιλιοστών ...

* 10Mar10_004.jpg (47.71 KB, 675x573 - εμφανίστηκε 1084 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 29 Μαρ 2010, 21:15:53 »

Καλησπέρα Κύριοι.

Γνωρίζω ότι καθυστερήσαμε λίγο στις παραγγελίες τον τελευταίο καιρό αλλά δέν είναι στο χέρι μου απόλυτα, δυστυχώς.
    Δυσκολεύομαι να βρώ και Μπάλσα ξυλεία όπως τη θέλω. Δέν απαντάνε οι χονδρέμποροι, μυστήριο πράμα... 
    Ζητώ την υπομονή σας και όλα θα μπούν στη σειρά ...

Με Τιμή, Απόστολος
    Καταγράφηκε

zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 30 Μαρ 2010, 11:36:57 »

Μάλλον φίλε Αποστόλη δεν τους έχει επηρέασει η κρίση ακόμα και δεν έχουν ανάγκη τα λεφτά μας. Τι να πω ο καθένας ότι να'ναι. Χτες που πήγα πάντως στην Neotex για depron ο κυριος εκεί ήταν εξυπηρετικότατος και συμβουλές μου έδωσε για τα εποξικά που τον ρώτησα και πρόθυμος πολύ να μου απαντήσει σε κάθε μου απορία. Το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε υπομονή όπως και να το κάνουμε πρέπει να ανεχτούμε και αυτούς τους έμπορους. Που θα πάει θα μας κάτσει στο τέλος.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 19 Απρ 2010, 16:55:25 »

Καλησπέρα Κύριοι.

Τώρα βέβαια, όσα συγνώμη και να ζητήσω για τις καθυστερήσεις ξέρω... απλά συγνώμες θα είναι ... 
    Επιτέλους καταφέραμε και ξεκολλήσαμε λίγο. Κάντε μόνο λίγη υπομονή όσοι φίλοι περιμένετε Κίτ που περιέχει Μπάλσα. Έρχονται μέσα στη βδομάδα και θα φτιαχθούν και αυτά !

Ένα τρομερό Νέο που έχω σήμερα είναι ότι ... Βρήκα ΚΙ ΑΛΛΗ μηχανή στα μέρη μου, καλύτερη-ακριβότερη τολμώ να πώ (για την εταιρεία-4πλάσια τιμή αγοράς απ'την άλλη) αλλά... Κόβει και φύλλα Carbon!! Το βραδάκι φωτό που θα μου έρθουν τα δείγματα...

Δείτε τώρα δείγμα δουλειάς της ΝΕΑΣ μηχανής σε φύλλο 3 χιλιοστών MDF ξύλου. Η ακτίνα του λέιζερ έχει πάχος 0,1 χιλιοστό, αλλά το κάψιμο φυσικά παραπάνω ...

DM

* CNCSample_01.jpg (116.18 KB, 1038x750 - εμφανίστηκε 1201 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Πρόσβαση Μοντελιστών σε CNC Laser Router !
    Μεταπήδηση σε: