Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 03:30:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 03:30:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόσβαση Μοντελιστών σε CNC Laser Router !  (Αναγνώστηκε 24038 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 14:03:53 »

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω πολύ ευχάριστα Νέα. Πρόσφατα απέκτησα πρόσβαση για Κοπές με cnc Laser Router. Ήδη περιμένω την πρώτη μου παραγγελία και γνωρίζω πώς πολλοί φίλοι θα ωφεληθούν για διάφορες δουλίτσες ...
    Άς αφήσουμε τί κάνουν στο εξωτερικό και άς δούμε τί μπορούμε και εμείς πλέον να κάνουμε όπως γράφτηκε σε άλλο θέμα.
    Οι ωφέλιμες για κοπή διαστάσεις της μηχανής είναι 1,20 x 0,80 μέτρα, κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο άρθρο στο site μου. Δείτε περισσότερα εδώ ... :
    http://www.greekwings.gr/HTML/CNC/Laser-Router/LaserRouter.htm

Προτιμήστε σας παρακαλώ το mail "grwings1@yahoo.gr" για τέτοιες "πιό τεχνικές" δουλειές, ώστε να αφήσουμε το "info@greekwings.gr" λίγο πιό ελεύθερο για τα σχετικά με προιόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Φυσικά, επίσης μπορείτε να πάρετε και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο site.
    Στείλτε το ενδιαφέρον σας και θα σας απαντήσω με Τιμή όσο γίνεται πιό γρήγορα.

Φιλικά ,
    Απόστολος (aka DM)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 14:54:12 »

Αν η τιμή είναι λογική δεν μπορεις να φανταστείς τι έκανες μόλις τώρα. Δεν μπορείς λέμε.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 19:59:40 »

Καλησπέρα Κύριοι, καλησπέρα zik .

Αυτός είναι ο στόχος φυσικά, οι χαμηλές τιμές. Τουλάχιστον όσο πιό χαμηλές μπορούν να είναι πάντα. Γι' αυτό έγραψα μοντελιστών πρόσβαση που είμαστε απλοί ανθρώποι και όχι Ωνάσηδες ... !
    Θέλω να επισημάνω εδώ ότι το μηχάνημα Δέν είναι δικό μου, αλλά Ειδικά ο σχεδιαστής των αρχείων είναι ... Δικός μας ...  Wink
    Για απλά φύλλα μπάλσα 1,2,3 χιλιοστών κλπ που μπορούμε και ρυθμίζουμε μέγιστη ταχύτητα επειδή κόβεται εύκολα, η χρέωση θα είναι πολύ μικρή, δηλαδή μπορεί να ξεκινά και απο 15-20 ευρώ, ανάλογα τη δουλειά...
    Όσο θα αυξάνεται η σκληρότητα του Υλικού και η καθυστέρηση του μηχανήματος, αναλογικά πάντα θα αυξάνεται και η τιμή. Περιμένω την πρώτη μου παραγγελία αύριο να έρθει "Κομμένη" ( Wink) για να αρχίσω να σας ανακοινώνω τις κλίμακες χρεώσεων.
    Γι' αυτό θέλω να αρχίσετε να στέλνετε δουλίτσες, για να δούμε σιγά-σιγά πώς θα το μεθοδεύσουμε, και πόσο θα μας βγαίνει ...
    ΠΟΤΕ δέν θα κοπεί κάτι άν δέν ενημερωθείτε πρώτα για την τιμή και δέν συμφωνήσετε, γι'αυτό μήν ανυσηχείτε, στειλτε δουλειές  !

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 20:58:31 »

Πάμε γερά ρε Αποστόλη έτσι. Αντε να αρχίσει και η Ελλάδα να μπαίνει σε στάδια παραγωγής δειλά δειλά. beer
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 21:30:50 »

Φίλε Delta Man αυτό που κατάφερες είναι μεγάλη επιτυχία. Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Λόγο επαγγέλματος (Επιγραφές) έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές laser router για διάφορες κατασκευές. Και ξέρω που κυμαίνονται η τιμές. Ενώ ξέρω οτι έχει πολύ μεγάλο κόστος, είναι διαφορετικά να κάνεις κάποια κομμάτια και να προσθέσεις το εξοδο αυτό σε μία μεγάλη δουλεία απο την οποία θα βγάλεις και χρήματα. Έτσι όταν προσπάθησα να στείλω κάποιο σχέδιο σε κάποιες από τις εταιρίες που έχω συνεργαστεί απογοητεύτικα τελείως από τα χρήματα που μου ζήτησαν, σχεδόν ξεπερνούσαν ένα ARF. Με λίγα λόγια δεν καθόντουσαν εύκολα να ασχοληθούν με κάτι τόσο μικρό όταν έχουν μπροστά τους να κάνουν ολόκληρη παραγωγή που είναι και πιο επικερδής για αυτούς. Οπότε αυτό που χρειαζόταν ήταν να βρω κάποιον με μικρότερο μηχάνημα που θα ασχοληθεί και θα εποφελούταν και αυτός. Μέχρι σήμερα δεν βρήκα κανέναν και αυτοι η ένας, δύο που βρήκα δεν κόβανε ξύλο. Όπότε δεν φαντάζεσαι τη έχεις καταφέρει και πόσο χαρούμενο με κάνεις. Είμαι λάτρης του χτιστού και μου αρέσει απίστευτα να καταπιάνομαι με κατασκευές. Εγώ και σίγουρα πάρα πολλοί σε ευχαριστούμε. Και αν ισχύουν η κατα προσέγγιση τιμές που έδωσες τότε μιλάμε σχεδόν και για τιμές εξωτερικού.

Λοιπόν πίσω στο θέμα μας. Τι εννοείς ο σχεδιαστής των αρχείων? Σε τι φορμά θέλεις να σου στείλουμε τα σχέδια. Σε CAD σε PDF εγώ ας πούμε μπορώ να επεξεργαστώ τα κομμάτια και να τα στοιχήσω στο φύλλο του Balsa και να είναι έτοιμο για κόψιμο με το που το παραλάβεις.Οπότε έτσι γλιτώνεις και την ταλαιπωρία να το ξανασχεδιάζεις.Και επίσης θα ήθελα να μου πείς ποιό προγραμμα ακριβώς είναι ο σχεδιαστής αρχείων που χρησιμοποιείς.

Χίλια συγνώμη αν σε ζάλισα με της ερωτήσεις μου.
    Με εκτίμηση Πέτρος.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 22:06:58 »

Επίσης Αποστόλη βάλε στα μελλοντικά σου σχέδια και την προοπτική να βγάζεις μοντέλα σε κιτ, είναι κάτι που ιδιαίτερα στους παλιούς έλλειψε από την αγορά. Να ξαναφερεις τις εποχες του QB - θυμάστε;
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 22:22:51 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Ταρτης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 22:38:12 »

Παιδες,ασχετος γαρ με τετοια τεχνολογια κοπης,ηθελα να ρωτησω αν κοβονται και φυλλα carbon.
    Συγκεκριμενα,αν στειλω τα frames του Ε/Π,θα τα ντουμπλικαρει;
    Και ποσο βεβαια...
    Καταγράφηκε

Ολοι για εναν και ενας για ολους!
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 22:54:59 »

Παιδες,ασχετος γαρ με τετοια τεχνολογια κοπης,ηθελα να ρωτησω αν κοβονται και φυλλα carbon.
    Συγκεκριμενα,αν στειλω τα frames του Ε/Π,θα τα ντουμπλικαρει;
    Και ποσο βεβαια...
    το ίδιο ήθελα να ρωτήσω αλλα στο site λέει μονο ξύλο και plexiglass SadSad
    Καταγράφηκε
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 23:16:11 »

Παιδιά απο ότι ξέρω τα laser router κόβουνε και inox και ατσάλι και αυτά είναι υλικά που έχω κόψει άρα σίγουρα θα κόβει και carbon. Απλά μάλλον θα ανεβαίνει σχετικά κατακόρυφα και το κόστος λόγω της πιο αργής κοπής.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 23:33:36 »

Καλησπέρα Κύριοι .

Δυστυχώς, οι δοκιμές σε Carbon ήταν απογοητευτικότατες. Φαίνεται πώς κάει την ρητίνη που έχει το στρώμα, αλλά η Ίνα μένει ανέγγιχτη. Θα σας στείλω φωτό αύριο για να δείτε πώς έκανε ένα κομμάτι που τους έδωσα για δοκιμή...  Undecided
    Επίσης Δέν κόβει μέταλλα ασχέτου πάχους μιάς και ανακλάται η ακτίνα ή τουλάχισοτν κάτι τέτοιο άν κατάλαβα καλά. Για τον ίδιο λόγο που Δέν κόβει Καθρέφτη!

* Όσον αφορά τα αρχεία... Ο Νίκος, ο φίλος-μοντελιστής-σχεδιαστής της εταιρείας και πελάτης στο μαγαζί μου ο οποιός εκείνος φυσικά μου πρωτοείπε ότι πήρανε το μηχάνημα και χάρηκα απίστευτα, μου είπε ότι σε Ότι μορφή και άν του το δώσουμε εκείνος θα το κάνει να ... κελαηδήσει ...  Wink
    Δηλαδή ακόμη και ένα σχεδιάκι σε ένα χαρτί χειροποίητο θα είναι αρκετό. Φυσικά, άν κάποιος μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μόνος του (εγώ μόνο σχεδιάκια κάνω όπως αυτά που είδατε στη 1η φωτό στο site), όπως είπε ο φίλος Zik, σίγουρα θα είναι καλύτερα και ίσως μειώσουμε ή εξαλείψουμε τελειώς το κόστος του σχεδιασμού (του Νίκου).
    Εν πάση περιπτώση, πρέπει να αρχίσουμε να στέλνουμε καμιά δουλίτσα να δούμε τί θα μας πούνε απο τιμές, γι'αυτό μήν μασάτε... Εφόσον είμαι το Φίλτρο ενδιάμεσα, όλα θα γίνουν με την σκέψη του μοντελιστή να προέχει ...  Wink
    Άλλα Παραδείγματα που μου είπε ο Θύμιος (αφεντικό της εταιρείας) όταν ήρθε στο μαγαζί και μιλήσαμε μαζί με τον Νίκο προχθές το βράδυ... :
    * Πύργος του Eiffel Πάζλ 3D , ύψους σχεδόν 1 μέτρου, Λιανική ... 50 ευρώ απο plexiglass. Ίδια περίπου τιμή και το Φρούριο των Τρικάλων που μάλλον θα βγάλουμε και πρός πώληση μέσω των sites όπως και άλλα Διοράματα 3D σε πάζλ που θα βγούν σιγά-σιγά...
    Έχουν Απίστευτη Ακρίβεια και Λεπτομέρεια. Με τις πρώτες ευκαιρίες θα σας ενημερώνω με φωτό και ότι υλικό έχω ...

DM
    Καταγράφηκε

zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2010, 23:58:55 »

Οπότε αν μπορείς και να μαθεις πληροφορίες για τον ακριβή τρόπο που χρειάζεται να είναι το αρχείο ακόμα καλύτερα για εμάς. Επίσης φίλε delta man θα ήθελα να ρωτήσω το κοστολόγιο είναι μόνο για την κοπή έτσι; Χώρια τα υλικά. Και ο λόγος που το ρωτάω αυτό είναι γιατί εγώ που είμαι στην αθήνα θα πρέπει να στείλω και τα υλικά η θα υπαρχει η δυνατότητα απλά να στέλνουμε το σχέδιο και να βγαίνει μια συνολική τιμή με κόψιμο, υλικά και έξοδα αποστολής. Και εμείς να παραλαμβάνουμε ένα ωραίο κουτάκι με όμορφα laser cut κομματάκια έτοιμα για συναρμολόγηση. Cheesy Απο ότι βλέπω μπλέκεται το θέμα.  worry
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 00:20:43 »

xxxxxmmmmmm μυρίζομαι LEAR JET 1/5

από τα ποιο ενδιαφέρον post που διαβάζω στο AEROMODELLING τον τελευταίο χρόνο.

μπράβο DELTA MAN Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 00:25:46 »

Μήν ανησυχείς Zik. Τίποτα δέν μπλέκεται.

Ότι έχω κόψει μέχρι τώρα πειραματικά ήταν με Δικά μου υλικά και στις τιμές άν θέλουμε βάζουμε τα Υλικά άν θέλουμε όχι. Και τί εννοώ ..:
    Μπάλσα Δέν έχει ο άνθρωπος, θα του βρίσκουμε εμείς. Εγώ θα ψάξω να φέρω άν και ήδη έχω πηγή απο Γερμανία, άν και απο ότι ξέρω έχουν και αρκετά Ελληνικά μαγαζιά να μας δώσουν μπάλσα. Άν έχει κάποιο υλικό όπως plexiglass που ξέρω σίγουρα ότι έχει και βρίσκει, τότε θα μας λέει και για κάτι παραπάνω βάσει του κόστους του υλικού. Δέν χρειάζεται να ψάχνουμε για κάτι που βρίσκει εκείνος γιατί θα τα έχει μάλλον και σε καλύτερη τιμή λόγω ποσότητας.
    Σε κάθε περίπτωση προσαρμόζονται αυτά. Δέν με φοβίζουν και δέν πρέπει Κανέναν να φοβίζουν. Το μηχάνημα είναι καλό που βρήκαμε και εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Όλα θα λυθούν ...  Wink
    Σε ευχαριστώ που μου το θύμησες για τα υλικά. Το είχα στο μυαλό μου αλλά ξέχασα να το αναφέρω ...

Dimhack ευχαριστώ. Με όλων μας τη συνδρομή θα γίνει Καλό το Θέμα, Πολύ Καλό ...  Wink
    Καταγράφηκε

zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 00:48:24 »

Οπότε delta man θα μελετήσω ένα σχέδιο πτέρυγας που έχω για balsa έτσι για να σε τιμήσω κιόλας και αύριο κιόλας στο στέλνω. Και δική μου ταπεινή γνώμη αν δεις οτι έχει ζήτηση το όλο θέμα να σκεφτείς να την κάνεις την εισαγωγη απο την Γερμανία η και από Ελλάδα όπως αναφέρεις αρκεί να πετύχεις καλές τιμές χονδρικής.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 27 Φεβ 2010, 14:19:26 »

Καλησπέρα Κύριοι.

Μόλις μίλησα με τον Νίκο τον γραφίστα-σχεδιαστή και μου είπε ότι για όποιον μπορεί, καλό είναι τα αρχεία να "έρχονται" σε μορφή Γραμμικού σχεδίου σε Corel Draw ή σε Adobe Illustrator. Έτσι θα είναι καί πιό οικονομική η εργασία αλλά και πιό γρήγορη. Τώρα, για όποιον δέν ξέρει-μπορεί, και μιά φωτό ή ένα σχεδιάκι όπως προείπαμε φτάνει αλλά θα είναι λίγο πιό ακριβό και χρονοβόρο.
    Το απόγευμα θα μου φέρει και την πρώτη μου παραγγελία, θα φωτογραφίσω και θα ενημερώσω για τιμή κλπ...
    Δείτε και τις τελευταίες φωτό απο το κάψιμο του Carbon που σας έλεγα ...
    http://www.greekwings.gr/HTML/CNC/Laser-Router/LaserRouter.htm

DM

Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Πρόσβαση Μοντελιστών σε CNC Laser Router !
    Μεταπήδηση σε: