Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 04:06:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 04:06:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 92
    Συνολικά: 92
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με LiPo  (Αναγνώστηκε 3262 φορές)
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 00:52:15 »

Γειά σας. Προχθές αντιμετώπισα ενα ξαφνικό πρόβλημα. Έκανα κάποιες ρυθμίσεις στο ε/π (τοποθέτησα ενα Kds Flymentor 3D), και κάποια στιγμή, τα πάντα νέκρωσαν. Δεν δούλευαν ούτε servos, ούτε δέκτης, τίποτα. Η μπαταρία που δούλευα δεν ήταν εντελώς γεμάτη (μετά απο 3λεπτη περίπου πτήση), έτσι λοιπόν την έβγαλα, έβαλα μια άλλη και συνέχισα τις ρυθμίσεις. Όταν τελείωσα, έβαλα την άδεια μπαταρία για φόρτιση. Ο φορτιστής δεν την΄"έβλεπε" σαν 3s αλλά σαν 2s. Την προσέχω καλά, και βλέπω ότι το ενα της στοιχείο ειχε ελάχιστα - δεν θα το έλεγα φουσκώσει - ανασηκωθεί. Φυσικά αυτο το στοιχείο είχε μηδενική τάση. Προσπάθησα να το φορτίσω αλλά μάταια. Χτές πήρα λοιπόν την μπαταρία και πήγα σε φιλικό κατάστημα για περαιτέρω έλεγχο και συζήτηση. Ούτε λίγο-ούτε πολύ λοιπόν ο καταστηματάρχης μου είπε ότι το όλο θέμα προκλήθηκε επειδή η μπαταρία δεν ειναι 30C όπως αναφέρει αλλά πολύ λιγότερα (γύρω στα 15C). Την πρακτική αυτή την συνηθίζουν - επίσης όπως μου είπε - οι Κινέζοι, μετρούν δηλαδή διαφορετικά τα C απ' ότι εμείς. Έτσι λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι αγοράζουμε μια μπαταρία που θα καλύπτει τις ανάγκες μας αλλά στην πραγματικότητα δεν ειναι έτσι, με αποτέλεσμα η μπαταρία να τα "παίζει" λόγω αυξημένης ζήτησης. Η όλη εξήγηση με κάλυψε τουλάχιστον λογικά αγόρασα μια άλλη σε πολύ καλή τιμή (2200 mah όχι 2450 mah, 25C) και έφυγα.
    Εσείς τι λέτε? Υπάρχει ανάλογη εμπειρία στο θέμα?
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 00:59:17 »

το οτι μπορει τα C μιας Noname μπαταριας να μην ειναι και τοσο αξιοπιστα να το δεχτω αλλα να μετραει ο Κινεζος με αλλα C απλη θεωρια του καταστηματαρχη μου φαινεται
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 01:10:58 »

γίνετε αλλα "κινεζεισον" pliz. το κατάστημα που πηγες τόσα ήξερε τόσα έλεγε.

"δε γινετε" αυτό. οι κινέζοι μετράνε με comboad sistem μια LIPO από το εργοστάσιο όπως θα την μετρούσαμε και εμείς με comboard "εραστιτεχνικο",

c μετράμε εδώ και στην κίνα c μετράνε.

για αυτό που αναφέρει ο ηλίας παραπάνω ναι είναι πραγματικότητα κάτι μπαταρίες του τύπου χίου ksaou γραφουν 30 c και στην πραγματικότητα είναι 10c
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 01:28:26 »

το οτι μπορει τα C μιας Noname μπαταριας να μην ειναι και τοσο αξιοπιστα να το δεχτω αλλα να μετραει ο Κινεζος με αλλα C απλη θεωρια του καταστηματαρχη μου φαινεται

+1  Thumbs up
    Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το ε/κ εκείνη την ώρα δεν πετούσε άρα να θέλει και να απαιτεί το μοτέρ,
    παραπάνω ρεύμα εκεί που θα χρειαζόταν ο Giorgos_1 από την μπαταρία του περισσότερα C. Μόνο ρυθμίσεις έκανε
    μην τρελαθούμε πόσο ρεύμα χρειαζότανε. Άρα αυτά με τα C έχει δίκιο ο  ilias, τώρα το τι φταίει και «έκοψε στοιχείο» όπως
    λέμε στις μπαταρίες των αυτοκινήτων είναι απορίας άξιο. Μπορεί από ένα στιγμιαίο βραχυκύκλωμα αλλά πιστεύω κάτι
    θα έβλεπες, δεν έχω τέτοια εμπειρία από μπαταρία. Το καλό πάντως είναι που στο έκανε κάτω, για σκέψου να ήσουν
    στον αέρα. 
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 02:02:31 από Markhelis » Καταγράφηκε
    sv1eed
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 01:58:35 »

αν ήταν θέμα υπερβολικής φόρτισης (EDIT: εννοώ load, όχι charge) της μπαταρίας, μάλλον θα εμφανιζόταν σταδιακά πρόβλημα σε ένα ή όλα τα κελιά.
    το σίγουρο όμως είναι ότι θα έβλεπες σοβαρή υπερθέρμανση της μπαταρίας μετά την πτήση.
    (τα C είναι απλώς η εσωτερική αντίσταση των κελιών και συνεπώς σχετίζονται ΑΜΕΣΑ με την θερμοκρασία)

το να μηδενίσει τελείως η τάση μόνο στο ένα σημαίνει προφανώς πρόβλημα στο κελί (ή στα καλώδιά του) και όχι στα C της μπαταρίας.

ο συνήθης "θάνατος" μιας μπαταρίας είναι να ξεφύγει πολύ ένα κελί και σε 1-2 φορτίσεις ακόμα να τα παίξει,
    ή
    να δεις ότι όταν τραβάς πολύ ρεύμα πέφτει αγρίως η τάση.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 18:27:42 από sv1eed » Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 07:52:03 »

Παίδες ευχαριστώ. Το μόνο πρόβλημα ειναι ότι πρίν απο λίγο διάστημα ενας φίλος εδώ ρώτησε για μπαταρία και του τη συνέστησα "ανεπιφύλακτα", επειδή απο τον Αύγουστο που την δουλεύω δεν μου είχε παρουσιάσει το παραμικρό. Μην τον πάρω στο λαιμό μου τον άνθρωπο. Πάω για pm γρήγορα.
    Καταγράφηκε
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 08:37:12 »

για όλα αυτά εγώ έχω ξαναπεί από εδώ μέσα...... a123 k ξέρω ψωμί δεν σε αφήνει ποτε, φόρτιζη στο max του φορτιστη k είναι πάνω από 1000 φόρτισης........................................... καλημέρα σας.........................................
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 10:06:37 »

Την πρακτική αυτή την συνηθίζουν - επίσης όπως μου είπε - οι Κινέζοι, μετρούν δηλαδή διαφορετικά τα C απ' ότι εμείς.

Τέρμα το σύστημα DIN, SAE, JIS και όποιο άλλο υπάρχει !!  Ζήτω το νέο CSS (China Standar System).
    Καταγράφηκε
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 16:29:56 »

Γραφουν οι μπαταριες σου επανω τα ιδια δεδομενα...
    Μεγαλυτερη χωρητικοτητα και περισοτερα C σημαινει συνηθως μεγαλυτερο βαρος.
    Πρακτικα δηλαδη μπορει μια μπαταρια 2000mAh των 11.1V 30C να ζυγιζει 200 γρ
    Ομως δεν μπορει μια αλλη ''μαϊμου'' μπαταρια με λιγοτερα C, π.χ 2000mAh των 11.1V 15C
    να ζυγιζει και αυτη  200 γρ.
    Ζυγισε τις δυο σου μπαταριες και πες μας αν εχουν το ιδιο βαρος.

Παράθεση
    Τέρμα το σύστημα DIN, SAE, JIS και όποιο άλλο υπάρχει !!  Ζήτω το νέο CSS (China Standar System). 

Και παρακαλω τα σχολια για τους κινεζους φιλους μας να ειναι ποιο προσεκτικα γιατι... knuppel2 knuppel2 knuppel2

Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 17:02:51 »

Και παρακαλω τα σχολια για τους κινεζους φιλους μας να ειναι ποιο προσεκτικα γιατι... knuppel2 knuppel2 knuppel2

Κυριακο αυτος για να στρωσει θελει κανα δυο χρονακια εξωρια σε καμια "φαμπρικα" στα βαθη της Κινας να μονταρει μερα νυχτα ελικοπτερα κλωνους και σε καθε βιδα που θα κλωτσαει να τον αφηνουν τρεις μερες νηστικο... devil laugh
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    sv1eed
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 18:32:10 »

για όλα αυτά εγώ έχω ξαναπεί από εδώ μέσα...... a123 k ξέρω ψωμί δεν σε αφήνει ποτε, φόρτιζη στο max του φορτιστη k είναι πάνω από 1000 φόρτισης........................................... καλημέρα σας.........................................

συγνώμη που μπαίνω σε άλλο θέμα τώρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι α123 είναι ακόμα πολύ βαριές για ίδιο φορτίο και χωρητικότητα. τουλάχιστον από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα για το τρεχ600esp (12s lipo έχω τώρα), δεν βρήκα κάτι που να "τρώγεται"
      μήπως δεν το έψαξα καλά??
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 18:42:47 »

Φίλε Kiril, δεν έχω μπαταρία με τα ίδια δεδομένα να συγκρίνω, αφού οι άλλες 2 ειναι οι "μαμίσιες" 1800 mah. Σε σχέση όμως με την καινούρια που αγόρασα (2200 mah 25C), η 2450 ειναι 50 γρ. πιό ελαφριά περίπου, και ελάχιστα μικρότερη σε διαστάσεις που αφορούν το πάχος (χωράει με αρκετή δυσκολία θα έλεγα στο Belt).
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 18:44:44 »

Κυριακο αυτος για να στρωσει θελει κανα δυο χρονακια εξωρια σε καμια "φαμπρικα" στα βαθη της Κινας να μονταρει μερα νυχτα ελικοπτερα κλωνους και σε καθε βιδα που θα κλωτσαει να τον αφηνουν τρεις μερες νηστικο... devil laugh

Αφού δεν αγοράστηκε μέρος του εξωτερικού χρέους μας από τους κινέζους, για την ώρα τουλάχιστον την έχω γλιτώσει !!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 19:07:57 »

Αφού δεν αγοράστηκε μέρος του εξωτερικού χρέους μας από τους κινέζους, για την ώρα τουλάχιστον την έχω γλιτώσει !!

Οχι και να αγοραστεί μέρος του εξωτερικού χρέους αλλά να χαριστεί.    Grin
    Τόσες παραγγελίες έχουμε κάνει δεν πρέπει και αυτοί να μας κάνουν ένα δωράκι;  Grin Grin
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Πρόβλημα με LiPo
    Μεταπήδηση σε: