Γειά σας .
Στέλνω ένα σχεδιάκι απο την πιό Απλή και Αποτελεσματική Απαγκίστρωση που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής σε Ανεμόπτερο . Βλέπετε το προφίλ της κατασκευής .
Στο σημείο Α , κάνουμε μία τρύπα στην Άτρακτο του μοντέλου . Στην άκρη του σχοινιού που έρχεται απ'το Ρυμουλκό , φτιάχνουμε μία μικρή θηλιά (loop) .
Ακριβώς μέσα απο την τρύπα , υπάρχει μία Ντίζα η οποία υποστηρίζεται απο ένα Servo για να μετακινείται προς τα εμπρός (προς τη μύτη του μοντέλου) ή προς τα πίσω (προς το πίσω μέρος ή κέντρο του μοντέλου) . Το Πόσο θα μετακινείται εξαρτάται απο τις Ρυθμίσεις στον πομπό και το μοχλο του Servo που φτιάξαμε .
Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή της Αγκίστρωσης του ανεμοπτέρου ... :
1) 'Ανοίγουμε' την οπή , τραβώντας με αντίστοιχη κίνηση του servo την Ντίζα προς τα 'μέσα' .
2) Εισάγουμε την άκρη του σχοινιού (όπου υπάρχει η θηλειά) μέσα στην οπή και ,
3) 'Κλείνουμε' την οπή κινώντας την Ντίζα προς τα εμπρός .
Στον αέρα λοιπόν (εν πτήση) , αρκεί να μετακινήσετε την Ντίζα με τον αντίστοιχο Διακόπτη που χρησιμοποιείτε στον Πομπό προς τα Πίσω , ώστε να απελευθερωθεί η θηλειά και βέβαια το υπόλοιπο σχοινί ...
Άν χρησιμοποιήσετε των 5 Κιλών δύναμης έλξης servo , η μέθοδος είναι Πολύ ασφαλής και για μεγαλύτερα των 3 μέτρων ανεμόπτερα . Εγώ Δέν έχω ακόμη μεγαλύτερο των 3 μέτρων , γι'αυτό βάζω 3κιλο ...

Φιλικά , DM