Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.933 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 24 Αυγ 2026, 15:33:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 24 Αυγ 2026, 15:33:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:44]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:26]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309933
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 40
    Συνολικά: 41
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: NΕΜ-450SE v2 (Superior Edition) ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?  (Αναγνώστηκε 9479 φορές)
    ducatista
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Κολλαω-πεταω-σπαω .... κολλαω-πεταω-σπαω ...

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 19:29:20 »

Προς Αποστολο,

Η παρομοιωση σου μου αρεσε, αν και ειμαι Monsterας. Ομως να ξερεις οτι ουδεποτε δοκησα 955. Τι να το κανω ολη την εβδομαδα; Ενω το Monster το οδηγαω συνεχεια.

Τωρα για το θεμα της ποιοτητας, η σειρα 7000 αλουμινιου ειναι σαφως σκληροτερη απο την σειρα 6000 που ειναι φτιαγμενο το Trex450Se. Χωρις αυτο να εχει να κανει κατι με την πτηση αλλα με την αντοχη στις θραυσεις. Το 7005 ειναι πολυ πιο ανθεκτικο (χρησιμοποιειται στην αεροδιαστημικη βιομηχανια) αλλα οταν φτασει στο τελος της ελαστικοτητας του σπαει. Ομως ενα κομματι στραβο αλουμινιο το αλλαζουμε ουτως η αλλως οποτε καλυτερα να ειναι πιο ανθεκτικο και να σπαει παρα πιο ελαστικο και να στραβωνει.
    Τα σπειρωματα θα χαλασουν αν επιμενεις να βιδωνεις με δυναμη μπουλωνιου ροδας αυτοκινητου τις βιδουλες του 1mm.
    Αν τους βαλεις Locktite και εισαι ελαφρυς τιποτα δεν θα σου χαλασει. Εγω το εχω λυσει δεσει τουλαχιστον τεσσερεις φορες no problem και μαλιστα με ατσαλινες βιδες οχι με τα βουτυρενια βιδακια που δινει ο κινεζος.
    Το γκρι carbon, που οπως λες ειναι εκτυπωση το ειδες με τα ματια σου; Με ενδιαφερει να ξερω αν οντως εσπασες ενα τετοιο κομματι και σε ποιο σημειο.
    Υπαρχουν τρια ελικοπτερα. Το G10 V2 με τον μαυρο σκελετο που εχω εγω. Το καινουργιο με τον γκρι σκελετο που εχει αγορασει ενας φιλος και ειναι πιο ευκολο στην εργασια απο το προηγουμενο λογω της καλυτερης διαταξης των περιφεριακων. Και το 3DX που δεν νομιζω υπαρχει στην Ελλαδα ακομα.
    Τωρα πες μου που το βρηκες για 100Ε το 3DX450SE να παω να αγορασω πεντε ναχω να σπαω...;
    Μαλλον αστειευεσαι...  Wink

Σε γενικες γραμμες δεν εχω διαβασει κακα λογια για αυτο το ελικοπτερακι σε κανενα φορουμ στο internet.
    Δεν θελω να πω οτι το TREX ειναι χειροτερο, απλως λεω οτι το συγκεκριμενο ελικοπτερο ειναι ενα πολυ πολυ καλο ηλεκτρικο, απο τα καλυτερα.

Αποστολε ολα σχεδον τα πραγματα που αγοραζουμε για το χομπυ μας ειναι made in China, δεν ειναι λοιπον υποτιμητικο να αποκαλεις κατι "κινεζια" γιατι περιλαμβανεις το 90% των υλικων και των κιτ που πεταμε. Οποτε τι; Αυτο ειναι περισσοτερο κινεζια απο τις αλλες; Ελα τωρα ας σοβαρευτουμε. 

Καλες πτησεις
    Οδυσσεας ο Ντουκατιστας

ΥΓ ααα και να μην ξεχασω... το μοτερ που λες οτι ειναι καλο (το μπλε) μου διελυσε ρουλεμαν σε μια ωρα λειτουργιας.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 19:35:09 από ducatista » Καταγράφηκε

ξανακολλαω-ξαναπεταω-ξανασπαω.......
    ducatista
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 20:12:13 »

Προς mrkaza

Οι lipo δεν κοστιζουν τοσο ακριβα πλεον, εκτος αν αγοραζεις απο καποιους καποιους που κανουν αρπαχτη.

Με εναν καλο φορτιστη φορτιζεις καθεμια σε 40 λεπτα το πολυ απο αδειες. Αν τους δωσεις 1.5C στην φορτιση μπορει και πιο γρηγορα. Αν δε ειναι λιγο φορτισμενες, ακομα πιο γρηγορα.
    Πετας και φορτιζεις εξαλλου.
    Αν χρησιμοποιεις balancer και καλο φορτιστη δεν θα παρουν φωτια...
    Με τεσσερεις 2100 εισαι καλος για περιπου 40-50 λεπτα ελαφρης πτησης. Για 3d κατι λιγοτερο.
    Εξαλλου δεν μπορεις να πετας συνεχεια ολη μερα ακομα και με το θερμικο.
    Θα πεις και δυο κουβεντες με τους υπολοιπους ρε αδερφε...

Το ηλεκτρικο ρευμα της ΔΕΗ που καταναλωνει ο φορτιστης ειναι μ η δ α μ ι ν ο.
    Στο αυτοκινητο απλα δεν κοστιζει τιποτα.

4λιτρα Καυσιμο κοστιζουν 25-30ε !!! (λιγο λιγοτερο απο μια lipo 1700Mah.)
    Πετας ποσο με αυτα;
    Ειλικρινα δεν γνωριζω αλλα ταχωσες τακαψες και φυγανε.
    Οι μπαταριες μενουν.

Παρολα αυτα και επειδη δεν ειμαι δογματικος, βλεπω και την χαρα του θερμικου ελικοπτερου.
    Ειλικρινα η θεα ενος Raptor 90 ντυμενου στα ανθρακονηματα μου προκαλει δεος.
    Στον δε χειριστη του φανταζομαι δινει ολη την επιχειρηματολογια που χρειαζεται για να αντιμετωπισει τα σχολια περι κοστους που σιγουρα θα του εξαπολυονται απο συζυγους κλπ. εκτος συναφιου.

Αυτα
    Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 21:52:11 »

Οδυσσέα

1. Εγώ δεν ανέφερα  τίποτα για Τ-REX!!!!!!!!! Ούτε με ενδιαφέρει το είδος!!!!!!!!!!!!
    2. Το 3DX450se είναι αυτό που έχει βαφτίσει ο Μανώλης NEM!!!!!!!!
    3. Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με τον μοντελισμό τουλάχιστον έχω μάθει να βιδώνω βίδες!!!!!!!!!!!!
    4. Κινεζια λέγοντας εννοώ την ποιότητα και όχι την προέλευση!!!!!!!!!
    5. Όσο για τα 100€ πριν από 3 μήνες ήταν γεμάτο το e-b*y!
    6. Μια ανάποδη πτήση ποτέ δεν κρίνει αν το ελικόπτερο είναι καλό η όχι!
    7. Για το μοτέρ εάν πρόσεξες λέω ότι με εντυπωσίασε με την απόδοση του και όχι με την ποιότητα του!
    8. Πετάς στη Μεταμόρφωση?Huh??
    9. Ασχολίσε  αρκετό καιρό με το Hobby?Huh?

Δε μας λες ρε Οδύσσεια, τι απόψεις είναι αυτές για τα θερμικά?HuhHuhHuh
    Ότι απόλαυση σου παρέχει εσένα το ΝΕΜ την ίδια παρέχει σε έναν άλλο το δικό του μοντέλο! Δηλαδή εάν πετάω εγώ ένα foamακι και συ ένα δύμετρο composite pattern σημαίνει ότι δεν θα με κάνεις και παρέα!!!!!!!!!!!!!!!?HuhHuhHuhHuhHuh
     Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 23:38:46 »

Μάνο πέτα στα σκουπίδια το Ultimate και πάρε foam. Κατά τα λεγόμενα μερικών εδώ πέρα είναι καλύτερα  buck2 buck2 laugh laugh Τι λέτε ρε παιδιά ας σοβαρευτούμε λίγο....Αν δε μπορείς να αγοράσεις ακόμα ένα θερμικό είναι κατανοητό αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμήσεις όσους μπορέσαν.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 00:33:46 »

Δε μου λέτε ρε παιδιά, ποσοστά παίρνετε για να υποστηρίξετε το κάθε heli; idiot2 Γιατί τέτοια φανατισμένη υποστήριξη;   Huh
    Μπορούμε να λέμε την άποψή μας ήσυχα και ήρεμα και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Thumbs up

Όσο για την διαφορά ηλεκτρικού και θερμικού, εκτός από το κόστος και τα δύο έχουν θετικά.  Wink
    Ποιος μπορεί να φανταστεί ένα ράπτορα να πετάει στο σαλόνι του;  idiot2 laugh

Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς να φτιάξει heli από foam;; 
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 00:42:19 »

Κωστη μην το γελας! Το pigooz ειναι foam! Αλλη  και αυτη!
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 00:49:27 »

"Ποιος μπορεί να φανταστεί ένα ράπτορα να πετάει στο σαλόνι του;"

Ή ένα TREX να κατεβαίνει στο F3C;  Crazy2

Καλά.....το ξεφτιλίσαμε

[img width= height= alt=Πλάκα έχουμε τελικά]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gif[/img]
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 00:55:47 »

Και ωμός Κοσμά περισσή στο αμερικανικό πρωτάθλημα κατέβητε ένας στη τρίτη κατηγορία με T-REX και πίρε την πρώτη θέση, και στο τεύχος του Μαΐου του RCHELI σελ 22 έχει R90 που το πετάει μια γκόμενα στο σαλόνι!!!!!!!!!!! Που αποδείχθηκε ότι είναι αλήθεια! Υπάρχει λέει και video! Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 00:59:11 »

Ρε παιδια με μπερδεψατε . Υπαρχη nem η trex σε μεγεθος ραπτορα για να γινει συγκριση ? Αντε καλα ηλεκτρικο με θερμικο αλλα στο μεγεθος ?

Ποιος κουρευει γκαζον με ελικοπτερο εδω ? Η λαθος εκανα ?
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 01:00:30 »

Αν είναι και ξανθιά το θέμα είναι όλα τα λεφτά

[img width= height= alt=Έλεος]http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_29_137.gif[/img]
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 01:25:55 »

Ρε παιδια με μπερδεψατε . Υπαρχη nem η trex σε μεγεθος ραπτορα για να γινει συγκριση ? Αντε καλα ηλεκτρικο με θερμικο αλλα στο μεγεθος ?

Ποιος κουρευει γκαζον με ελικοπτερο εδω ? Η λαθος εκανα ?

buck2
    Καταγράφηκε

ducatista
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 01:46:11 »

Παιδια cool
    Δεν εχω τιποτα μετα θερμικα. Μια χαρα ειναι.
    Απλως το ηλεκτρικακι πεταει και απ το τραπεζι της κουζινας που λεει ο λογος.
    Ουτε και λεω οτι οσο πιο ακριβο τοσο το καλυτερο.
    Ο καθενας το δικο του το πληρωσε, το αγαπαει και το ποναει.
    Αλλα οταν καποιοι κατηγορουν κατι που δεν ειναι κακο επειδη δεν ταιριαζει με τα γουστα τους ... εεε τι να κανω να μην πω και γω κατι;
    Το ΝΕΜ δεν ειναι θεοσταλτο, εχει τα καλα του εχει τα κακα του. Αλλα κατα την γνωμη μου τα καλα ειναι περισσοτερα.
    Αποστολε
    Ασχολουμαι on & off με τον μοντελισμο απο το 1973 εδω και στο εξωτερικο που ζουσα παλιοτερα, μην μου την βγαινεις παρακαλω με τετοιου ειδους patronising σχολια.
    Και εχω ζησει την εποχη που για να φτασεις να πεταξεις ενα μοντελο   τ ο  ε φ τ ι χ ν ε ς  μ ο ν ο ς  σ ο υ  απο τις μπαλσες, δεν σου ερχοταν σε κουτι ετοιμο.
    Ξημεροβραδιαζομουν στο πρατηριο των Προσκοπων στην Φειδιου και εφτιαχνα καυσιμα μονος μου απο την Βυσης. Το χαρτζιλικι γινοταν μπαλσα, polykote και κοντραπλακε, οταν οι συμμαθητες μου πηγαιναν στα μπιλιαρδα. Εχω ακομα την πρωτη μου OSMAX.
    Στα ελικοπτερα ειμαι καινουργιος αλλα μπορω να διακρινω μια καλη απο μια κακη κατασκευη.
    Δεν με πληρωνει ο Μανωλης αν και ειναι αρκετα συμπαθης.
    Foamακια πεταω και γω και μαλιστα ευχαριστιεμαι πολυ περισσοτερο διοτι δεν με νοιαζει να τα σπασω. Ναναι καλα η ταινια συσκευασιας...
    Πεταω στην Πεντελη και στο εξοχικο μου στον Παρνασσο.
    Το βιντεο με την ξανθια που πεταει το R90 στο σαλονι το ειδα..... αυτο που δεν δειχνει ειναι τον πονοκεφαλο που θα ειχαν ολοι μετα απο τα καυσαερια.....!!! χεχε

Γ@#$το δεν βρισκω το link με ενα αδελφακι του ΝΕΜ (οχι ελληνικο αλλα στο Ισραηλ) που τοχει αναποδα και κουρευει γκαζον. Και μετα τραβαει και κατι G ετσι για να ξεμουδιασει... Αλλα θα το βρω που θα παει . 
    Αμεσως θα το ποσταρω για να κανετε ματι.

TO BΡΗΚΑ !!!!!   http://www.liorzahavi.com/
    Το ελικοπτερο λεγεται HDX450

Enjoy

ΥΓ  Για να μην τα κατεβαζετε ολα που ειναι πολλα και μεγαλα να το σωστο
    http://www.liorzahavi.com/videos/other/Lior%20Zahavi%20HDX%203D%20park2%20wmv.wmv
    36ΜΒ αλλα καπου στο τελος κανει και το περι ου ο λογος κουρεμα
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 01:54:19 από ducatista » Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 02:03:32 »

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Ο.Κ. sorry για το σχόλιιο!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: NΕΜ-450SE v2 (Superior Edition) ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
    Μεταπήδηση σε: