Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 08:12:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 08:12:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μεταλική Κεφαλή Belt CP V2  (Αναγνώστηκε 7646 φορές)
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 19:19:21 »

Καλησπέρα σε όλους. Γράφω αυτό μόνο και μόνο για να προειδοποιήσω τους φίλους, κατόχους του Belt CP V2 και τις μεταλικές κεφαλές που πωλούνται στο διαδίκτυο...ΜΑΚΡΙΑ!!!. Απο καιρό "ψηνόμουν" για αναβάθμιση της κεφαλής του ε/π μου. Τελικά το αποφάσισα και "ψώνισα" μια μέσω e-bay. Μετά απο πολύ ψάξιμο κατάληξα και παράγγειλα. Το δέμα ήρθε απίστευτα γρήγορα (7 μέρες) απο Κίνα, έδωσα και ενα θετικότατο feedback απο την χαρά μου για το γεγονός ότι έφτασε πολύ γρήγορα, έφτιαξα τον καφέ μου (έναν απο τους πολλούς... ο δε τελευταίος της παρηγοριάς), και ξεκίνησα το λύσε-δέσε. Χρησιμοποίησα καινούριο άξονα και ντίζες και έτσι - ευτυχώς - δεν χρειάστηκε να απορυθμίσω εντελώς την πλαστική. Τα πράγματα δέθηκαν, κάτι δεν μου γέμιζε το ματι απο την αρχή, και τοποθετήθηκαν στο ε/π. Pitch meter και ....δυστυχία. Ανοίγοντας το throtlle, αρνητικές μοίρες...πολλές αρνητικές μοίρες. Προσπάθεια 30 λεπτών για να μπούν ανάποδα οι ντίζες, μπήκαν κακήν-κακώς και προσπάθεια ρύθμισης. Με το ζόρι +6 στο full throtlle, χωρίς προσπάθεια -15 στο low. Τέλος πάντων λέω μέσα μου, θα καταφέρω να το ρυθμίσω, παίρνω την τ/κ και το ε/π και βουρ για τον κήπο. Δίνω throtlle και ακούγεται ενας σχετικά βαρύς ήχος απο το στροφείο, το ε/π στροφάρει στον αξονά του, σαν να ειναι χωρίς gyro, προσπαθώ να το φέρω, τίποτα, και εντελώς ξαφνικά ξεκολλάει απο κάτω σηκώνεται, γυρίζοντας σαν τρελλό, λίγο απο το έδαφος, κόβω throtlle το ε/π ξανακάθεται στραβά όμως με αποτέλεσμα δυο ραγισμένα blades.
    Η ανησυχία μου στα ύψη, γρήγορα-γρήγορα ξαναέβαλα την παλιά κεφαλή και άλλα blades και ολα καλά.
    Συμπέρασμα: Τέτοια ανταλλακτικά καλό θα είναι να μην τα παίρνουμε απο όπου να'ναι, και αν υπάρχει δυνατότητα μόνο απο εδώ, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και στη...θέση του.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 19:47:28 »

Τί πήρες και απο που το πήρες....

+6 -15...... Cheesy Cheesy δεν γίνεται φίλε μου...    Είσαι out off setup..  Mάλλον δεν έφταιγε η κεφαλή.

Και για να μην υπερβάλω, -15... έπρεπε να σου είχε φτάσει  το swash plate στο γρανάζι.. worry
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:02:26 »

modelplane77 ή planemodel77, κάτι τέτοιο. Θα το ξαναγράψω για να το εμπεδώσεις καλά. +6 full throtlle, -15 zero throtlle. Για τα συγκεκριμένα νούμερα που βλέπεις ευθύνονται τα control arms του στροφείου, των οποίων οι αποστάσεις ειναι οτι να΄ναι σε σχέση με το original, άσε που το ίδιο το στροφείο βιδωμένο στον άξονα έχει 3-4 μοίρες "τζόγο". Νομίζεις ότι όλα ειναι καλά και το γράφω γιατί δεν έχω τι να κάνω ή μισώ τους Κινέζους?Α! και οι καμπύλες της τ/κ ήταν flat.
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:11:39 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΟΙΑ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ Η' ΤΑ ΡΟΖ?ΨΗΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΠΟΣΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?20 ΕΥΡΩ?
    ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ?ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΤΑ.
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:27:09 »

Τα ροζ πήρα, ναι καπου εκει στα 20 Ευρώ κανουν, το πρόβλημα - τουλάχιστον εγώ - το εντοπίζω στα control arms του στροφείου, όπου η απόσταση ειναι εντελώς διάφορη απο τα original και το ιδιο στροφείο έχει πολλά κενά, καθώς δένει με σιδερένιο πείρο πάνω στον άξονα και όχι με βίδα, σύν του ότι το σώμα του ειναι χαραγμένο. Θα την δουλέψω λίγο - θα πάρω 2 καινούρια control arm "μαμά" και θα ανοίξω την τρύπα του στροφείου, ώστε να δένει με βίδα στον άξονα και θα την ξανατοποθετήσω, για να δώ. Το tail δουλεύει μια χαρά έως τώρα (περιελαμβάνετο στο πακέτο). Εντυπώσεις...μετά
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:31:57 »

Είχα πάρει και εγώ για το belt απο e-bay μεταλική κεφαλή και tail (ήταν σέτ) και ήταν άψογη.
    Καμία σχέση με την μαμά...   Είσαι σίγουρος ότι εξάντλησες όλες τις ρυθμίσεις..  

Η δική μου...

* Dbel1181.JPG (66.3 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 341 φορές.)
    Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:56:01 »

Τα control arms της δικής σου, ειναι εντελώς διαφορετικά απο τα δικά μου, ίσως ειναι αστοχία ή για κάποιο άλλο μοντέλο. Εκείνο που με παραξενεύει ειναι γενικώς τα "μπόσικα" που έχει όλο το σύστημα. Κουνάει παντού, καμμία σχέση με την orginal, που παρ'όλη την χρήση και τις "τούμπες" - ελέω ασχετοσύνης, τουλάχιστον στις αρχές - ειναι "βράχος", ακόμα και τώρα.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:02:35 »

Μάλλον φίλε δεν πήρε της Esky, συν όχι καλό στήσιμο για αυτό σου έβγαλε αυτά τα προβλήματα. 
    Αν θέλεις πάρε της  Esky, έτσι και αλλιώς έχουν πέσει πολύ οι τιμές  Belt CP V2 και των ανταλλακτικών.  Thumbs up
    Μην κοιτάς τον vtr που είναι «γάτα» στα ε/κ. 
    Πάντως αν έχεις κοντά σου κάποιον πιο έμπειρο μπορεί να σώσει την κατάσταση.  Wink
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:16:47 »

Αυτή που δίνει η esky κάνει περίπου τα διπλά χωρίς το tail. Το θέμα - επιμένω - δεν ειναι setup γιατί και εκτός ε/π, δεμένη πάνω στον άξονα οι ντίζες έχουν μια πολύ περίεργη γωνία λόγω - θα το επαναλάβω - των αποστάσεων που έχουν τα control arms. Και με συγχωρείς και εσύ αλλά και οι περισσότεροι εδώ. Γιατί πιστεύετε ότι ειστε απλά άφταστοι στο στήσιμο ελικοπτέρων, αεροπλάνων, κλπ. και όταν κάποιος πεί κάτι αμέσως τα ρίχνετε όλα στο στήσιμο? Με ολο το συμπάθειο δηλαδή, αλλά δίπλα μου κάθεται ένας πολύ ενημερωμένος μαγαζάτορας, με πολλά χρόνια στην πλάτη του όσον αφορά και το στήσιμο αλλά και τον μοντελισμό γενικότερα...και συμφωνεί μαζί μου. Επαναλαμβάνω φίλε Markhellis, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω. Οι συμβουλές και οι υποδείξεις ειναι δεκτές απο όλους - αφού αυτός ειναι ένας απο τους λόγους ύπαρξης των forums - αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ζήτησα βοήθεια, κριτική έκανα για ένα πιθανότατα ελλατωματικό προιόν, έτσι κράτησε σε παρακαλώ τις υποδείξεις για εκεί που χρειάζονται. Τι στο καλό , ναυπηγός-μηχανικός είμαι, κάτι γνωρίζω πιστεύω απο μοχλικά συστήματα.
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:17:14 »

ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΚΕΤΑΚΙ,ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ VTR?
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ.
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:22:28 »

ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο GIORGOS 1 ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ.ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΕΙ 18ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΤ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΑ 70 ΕΥΡΩ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟ ΜΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:27:51 »

ΒΑΣΙΛΗΣ άν θές γράφε με μικρά...    Μήν χαλάς την ενότητα.

Giorgos_1, κανείς δεν κατηγόρησε το setup σου, αλλά κάνεις ένα πόστ και τα ισοπεδώνεις όλα, ότι φταίει το e-bay.
    Ο.κ υπάρχουν λαμόγια έξω, αλλά δεν κατηγορούμε όλη την κίνα...   επειδή σου "έτυχε"..
    Και η δική μου είχε κάποια θεματάκια, αλλά τα έλυσα και όλα καλά.  Οπως για παράδειγμα, δύο βιδάκια ήταν κοντά...

Αλλά μου κάνει εντύπωση τόσο μεγάλη διαφορά στις μοίρες...
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:39:30 »

ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΚΕΤΑΚΙ,ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ VTR?
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ.

Που να θυμάμαι εδώ και τρία χρόνια...   Δές όμως εδώ.  Είναι ίδια με την δική μου.
    Λογικά την έχει και ασημένια..
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:44:35 »

Αυτή που δίνει η esky κάνει περίπου τα διπλά χωρίς το tail. Το θέμα - επιμένω - δεν ειναι setup γιατί και εκτός ε/π, δεμένη πάνω στον άξονα οι ντίζες έχουν μια πολύ περίεργη γωνία λόγω - θα το επαναλάβω - των αποστάσεων που έχουν τα control arms. Και με συγχωρείς και εσύ αλλά και οι περισσότεροι εδώ. Γιατί πιστεύετε ότι ειστε απλά άφταστοι στο στήσιμο ελικοπτέρων, αεροπλάνων, κλπ. και όταν κάποιος πεί κάτι αμέσως τα ρίχνετε όλα στο στήσιμο? Με ολο το συμπάθειο δηλαδή, αλλά δίπλα μου κάθεται ένας πολύ ενημερωμένος μαγαζάτορας, με πολλά χρόνια στην πλάτη του όσον αφορά και το στήσιμο αλλά και τον μοντελισμό γενικότερα...και συμφωνεί μαζί μου. Επαναλαμβάνω φίλε Markhellis, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω. Οι συμβουλές και οι υποδείξεις ειναι δεκτές απο όλους - αφού αυτός ειναι ένας απο τους λόγους ύπαρξης των forums - αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ζήτησα βοήθεια, κριτική έκανα για ένα πιθανότατα ελλατωματικό προιόν, έτσι κράτησε σε παρακαλώ τις υποδείξεις για εκεί που χρειάζονται. Τι στο καλό , ναυπηγός-μηχανικός είμαι, κάτι γνωρίζω πιστεύω απο μοχλικά συστήματα.
    ]

Κοίτα να δεις για να βοηθήσουμε γράφουμε σε αυτό το φόρουμ και ποτέ δεν ειρωνευόμαστε κανένα.
    Και ποτέ δεν κάνουμε υποδείξεις, αν αυτό κατάλαβες είσαι λάθος, συμβουλές δίνουμε που αν θέλεις μπορείς να
    ακολουθήσεις. Αν ήσουνα αεροναυπηγός- μηχανικός τότε και μόνο τότε θα σου έβγαζα το καπέλο!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτά πάντα τα λέω καλοπροαίρετα.  Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:45:10 »

Οκ,ευχαριστω vtr.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μεταλική Κεφαλή Belt CP V2
    Μεταπήδηση σε: