Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.898 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 02:37:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 02:37:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από Markhelis
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:27:43]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309898
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αναγκαστικη Προεσγειωση αληθινου Ελικοπτερου  (Αναγνώστηκε 8619 φορές)
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

tiger

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 03:15:51 »

Mε τους υπολογιστες  δεν τα παω καλα, οχι με τα Ε/Π, σ' αυτα τους μιλαω και μου απαντανε, (που λεει ο λογος).
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 03:17:01 »

Mε τους υπολογιστες  δεν τα παω καλα, οχι με τα Ε/Π, σ' αυτα τυος μιλαω και που απαντανε, (που λεει ο λογος).

ε ναι σιγουρα το ξερω... απλα το θεμα ιεναι οτι ειναι τοσο συνθετα τα helis εχουν τοση τεχνολογια που τα PC τουλαχιστον τα απλα πραγματα ειναι παιχνιδι μπροστα τους tespa ας μην ξεφυγουμε ¨!!!
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 03:18:42 »

Για εσας που εισαστε μωρα παιδια, και τελειωνω.Οχι για εμας τους μουστογερους.
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 04:41:02 »

καποιος πιλοτος, με περισοτερες απο 2000 ωρες μου ειχε πει οτι το τηλεκατευθηνομενο ειναι δυσκολοτερο απο το πραγματικο.λογω του οτι δεν αντιλαμβανεσε αμεσα τις αντιδρασεις του ελικοπτερου. ειναι αληθεια?
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 04:42:35 »

καποιος πιλοτος, με περισοτερες απο 2000 ωρες μου ειχε πει οτι το τηλεκατευθηνομενο ειναι δυσκολοτερο απο το πραγματικο.λογω του οτι δεν αντιλαμβανεσε αμεσα τις αντιδρασεις του ελικοπτερου. ειναι αληθεια?

ε ενταξει το εχω χιλιοακουσει.... Απο αυτη την πλευρα ειναι αληθεια... αλλα οπως και να εχει το αληθινο ειναι αληθινο εισαι μεσα εισαι σε κινυδνο.... !!!!!!!!1 εχει πολυ περισσοτερες ευθυνες κτλ κτλ κτλ!!!
    Καταγράφηκε
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 04:46:46 »

.....και περισοτερα οργανα, και διπλα συστηματα ασφαλειας, και καλυτερη εκπαιδευση....ποσα πεφτουν τον χρονο?
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 04:47:22 »

.....και περισοτερα οργανα, και διπλα συστηματα ασφαλειας, και καλυτερη εκπαιδευση....ποσα πεφτουν τον χρονο?

ελαχιστα μετρημενα στα δαχτυλα... απο τα πιο ασφαλη μεσα ειναι...!
    Καταγράφηκε
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 04:50:51 »

ελαχιστα μετρημενα στα δαχτυλα... απο τα πιο ασφαλη μεσα ειναι...!
    Thumbs up οποτε καλυτερα να μαθαινουμε πραγματικο, ειναι ευκολοτερο και φθηνοτερα βγαινει... Grin
    Καταγράφηκε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 09:25:58 »

Καλημερα.Συγκρινουμε ανομοια πραγματα, και δεν αναφερομαι στον βαθμο δυσκολιας  χειρισμου, (σαφως και το Τ/Κ Ε/Π απαιτει πιο μικρομετρηκες κινησεις απο το πραγματικο), αλλα το να εισαι πιλοτος σε Ε/Π ή Α/ΦΗ που δεν εκτελουν εμπορικες πτησεις, αλλα που χρησιμοποιουνται σαν επιχειρησιακες μηχανες, (π.χ Αναχαιτηση, Βομβαρδισμος, Ερευνα και Διασωση),  δεν απαιτει μονο την χειριστικη ικανοτητα, που ουτως ή αλλως την αποκτας αρχικα στην Σχολη Ικαρων και την καλιεργεις εν' συνεχεια στον τυπο που πετας, αλλα απαιτει μια συνθεση παρα πολλων αλλων στοιχειων, που αυτα ειναι που σε κανουν εναν ολοκληρωμενο επαγγελματια αεροπορο.
    Ολα αυτα τα στοιχεια δεν αποκτουνται απο την μια μερα στην αλλη, αλλα χτιζονται μεσα απο συνεχη εκπ/ση, πολυ διαβασμα, και ενδελεχη γνωση του αντικειμενου, γιατι δυστυχως ή ευτυχως στην δουλεια μου, η αποδωση του καθενος μας ειναι μετρησιμη και συγκρισιμη με τους υπολοιπους σε καθημερινη βαση. 
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 14:20:13 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ » Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 14:19:31 »

Καλημέρα,
    χαρά στο Κουράγιο σας εκεί στην 358 !!

Και έξτρα συγχαρητήρια Δημήτρη που συμμετέχεις και σε αυτά τα (πολύ πιο ενδιαφέροντα μπορώ να πώ από αυτά με τις επιτροπές και τα ρέστα) θέματα !
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 14:30:55 από zmooth » Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 14:20:41 »

Και ένα από τα αγαπημένα μου βίντεο, συνδυάζει υψηλές τάσεις και ύψη, τί περισσότερο μπορεί κανείς να ζητήσει ;

Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 14:33:14 »

Καταπληκτικό φίλε zmooth.  Thumbs up
    Τι παλικαριά και τι καρδιά κρύβουν μέσα τους αυτοί οι άνθρωποι; Τρομερό.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 14:40:39 »

τι κανουν ρε φιλε θα μας τρελανουν... δεν εχουν τον θεο τους ελεος..!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 15:08:48 »

Καλημερα.Συγκρινουμε ανομοια πραγματα, και δεν αναφερομαι στον βαθμο δυσκολιας  χειρισμου, (σαφως και το Τ/Κ Ε/Π απαιτει πιο μικρομετρηκες κινησεις απο το πραγματικο), αλλα το να εισαι πιλοτος σε Ε/Π ή Α/ΦΗ που δεν εκτελουν εμπορικες πτησεις, αλλα που χρησιμοποιουνται σαν επιχειρησιακες μηχανες, (π.χ Αναχαιτηση, Βομβαρδισμος, Ερευνα και Διασωση),  δεν απαιτει μονο την χειριστικη ικανοτητα, που ουτως ή αλλως την αποκτας αρχικα στην Σχολη Ικαρων και την καλιεργεις εν' συνεχεια στον τυπο που πετας, αλλα απαιτει μια συνθεση παρα πολλων αλλων στοιχειων, που αυτα ειναι που σε κανουν εναν ολοκληρωμενο επαγγελματια αεροπορο.
    Ολα αυτα τα στοιχεια δεν αποκτουνται απο την μια μερα στην αλλη, αλλα χτιζονται μεσα απο συνεχη εκπ/ση, πολυ διαβασμα, και ενδελεχη γνωση του αντικειμενου, γιατι δυστυχως ή ευτυχως στην δουλεια μου, η αποδωση του καθενος μας ειναι μετρησιμη και συγκρισιμη με τους υπολοιπους σε καθημερινη βαση. 

Φίλε Δημήτρη καταρχάς συγχαρητήρια για την δουλειά που επιτελείς, θέλω να ρωτήσω δύο
    πράγματα (απορίες) πάνω στο ε/κ, χωρίς να θέλω να ξεφύγω από το θέμα. Αν θέλεις φυσικά μου απαντάς.
    1) Τα δύο πετάλια στα πόδια του  χειριστή είναι για το ουραίο στροφείο, δλδ να στρίβει το ε/κ;
    2) Τις μοίρες στούς έλικες τις βάζεις με ξεχωριστό μοχλό; Γιατί το λέω αυτό διότι έχω παρακολουθήσει απογείωση
    ε/κ παλαιότερα και μου γεννήθηκε τώρα η απορία που ασχολούμαι με τ/κ ε/κ.
    Δλδ φουλάρισε την μηχανή πιστεύω σχεδόν τέρμα γκάζι, το ε/κ στο έδαφος παρόλο τις στροφές και
    μετά άρχισε να δίνει θετικές μοίρες για να απογειωθεί. Ετσι νομίζω ότι λειτουργεί αλλά μάλλον χρειάζομαι τα φώτα σου.
    Είχα δώσει κάποτε στην ΣΤΥΑ, πριν από 29 χρόνια δεν πέρασα, γιατί μου αρέσει πολύ το τεχνικό μέρος. 
    Πιστεύω να μην σε κούρασα.

Φιλικά Μάρκος.

Παρακαλώ να μην απαντήσει κάποιος άλλος φίλος.  Thumbs up

Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 15:52:48 »

Αγασπητε φιλε Markhelis.
    Τα ποδοστηρια στα πραγματικα Ε/Π οντως ελεγχουν το βημα του ουραιου στροφειο.Με αυτο τον τροπο περιστρεφεται η κεφαλη στο hover και σε πολυ μικρες ταχυτητες (<40 knots). Σε ταχυτητες μεγαλυτερες απο αυτη των 40 knots, κατα τις οποιες  το Ε/Π σταματα να υποκειται αυστηρα και μονο στους νομους των ροπων μεταξυ σκαφους και στροφειων αφου στο παιχνιδι της πλευσης μπαινει και το αεροδυναμικο σχημα της ατρακτου, οι στροφες γινονται με συνδιασμο κινησεων κυκλικου χειριστηριου, (aileron) και ποδοστηριων (rudder), ετσι ωστε το Ε/Π να στρεφει χωρις ολισθησεις, για μην καταπονειται το σκαφος.
    Οσον αφορα το πως δουλεουν οι κινητηρες στα Ε/Π τα πραγματα εχουν με οσο το δυνατον πιο απλα λογια ως εξης.Τα μεγαλυτερα Ε/Π (εκτος δλδ απο καποια οπως π.χ. τα Robbinson κτλ, που φερουν εμβολοφορους κινητηρες), χρησιμοποιουν jet turboshaft κινητηρες ομοαξονικης ροης. Φερουν δυο τουρμινες και η ιδιεταιροτητα που εχουν, ειναι οτι τα καυσαερια που παραγει η πρωτη τουρμπινα, χρησιμοποιουνται για να περιστρεψουν την δευτερη, η οποια μεσω του transmission (main gear στα μοντελα), συνδεεται μεσω καποιων λυπαινομενων μηχανικων διαταξεων, με τον main rotor, και περιστρεφεται με μικρες αποκλισεις σχεδον με σταθερες στροφες προκειμενου και ο ροτορας να κανει το ιδιο.Γι αυτο και εσενα σου δινεται η αισθηση οτι ο κινητηρας δουλευει με max σταθερα στοιχεια.Στην πραγματικοτητα ομως η πρωτη τουρμπινα αυξομειωνει τις στροφες της αναλογα με το pitch στο κυριο στροφειο, προκειμενου να διατηρει σταθερες τις στροφες του συστηματος ροτορα-τουρμπινας.
                           Ελπιζω να σε βοηθησα   
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αναγκαστικη Προεσγειωση αληθινου Ελικοπτερου
    Μεταπήδηση σε: