Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.684 μηνύματα σε 12.382 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 00:24:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 00:24:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:42]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309684
    Σύνολο θεμάτων: 12382
    Online σήμερα: 1043
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 1059
    Συνολικά: 1061
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας  (Αναγνώστηκε 38230 φορές)
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #150 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2010, 11:47:46 »

Μετά από τον αγώνα στην Κομοτηνή έγραψα τα παρακάτω σε ένα άρθρο στο http://heliclub.blogspot.com/

............ Κατά τα άλλα, όλα κύλισαν ομαλά, οι συζητήσεις στα διαλείμματα παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχίζονταν καθ όλη την διάρκεια του διημέρου, σε όποιο σημείο εντός και εκτός του αεροδρομίου συναντιόνταν οι αθλητές. Από τις αγωνιστικές αυτές συζητήσεις ακούγονται πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, που ακόμα και σε στιγμές έντασης, η διάθεση και το χιούμορ επικρατεί πάντα. Βέβαια εάν κάποιος θα βρεθεί παρών σε τέτοιου είδους συζητήσεις και γνωρίζει καλά τους αθλητές και παράγοντες θα το διασκεδάσει πραγματικά, και θα εμπλουτίσει τις ελικοπτερικές του γνώσεις ακόμα περισσότερο. Δεν θα μπορούσα όμως να πω και το ίδιο, για αυτούς που δεν γνωρίζουν αρκετά τον "κόσμο" που βρίσκεται και ασχολείται ανελλιπώς με τους αγώνες, ότι ίσως ακούγοντας αυτές τις έντονες συζητήσεις να αποκτήσουν μια αρνητική εικόνα για αυτούς [αγώνες]. Για αυτό συνιστώ από όλους τους εμπλεκόμενους σε τέτοιου είδους η παρόμοιες συζητήσεις, να δείξουν λίγη προσοχή........μήπως .....λέω......μήπως αποθαρρύνουμε τους νέους αερομοντελιστές που έχουν σκοπό η θα θελήσουν κάποτε να εμπλακούν με το αγωνιστικό κομμάτι του αερομοντελισμού, που τόσο εμείς λατρεύουμε και αγαπάμε............

Αν τελικά αγαπάμε το αεράθλημα μας, οι διαπληκτισμοί  θα πρέπει να λάβουν τέλος εδώ και τώρα !!!!!
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #151 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2010, 15:11:37 »

Κύριοι
    Υπό το βάρος των απειλών  για μηνύσεις και της απροκάλυπτης καταπάτησης της αθλητικής μου αξιοπρέπειας, δεν μπορώ παρά να «ανακρούσω πρύμνα».
    Φαίνεται, πως για κάποιους ανθρώπους, οι έννοιες «κουμπάροι», «μπαϊρακτάρης» και «παράγκες» είναι γραμμένες στο DNA τους.
    Έννοιες, όπως, αξιοκρατία, ευγενής άμιλλα, σεβασμός προς τον συναθλητή είναι, μάλλον, αυτοάνοσο νόσημα γι’ αυτούς.
    Ας είναι.

Στην συνέχεια, θα ήθελα, να ζητήσω συγγνώμη αν έθιξα κάποιον άθελα μου, αφού δεν είχα τέτοιο σκοπό. Σκοπός μου ήταν να δώσω και σε άλλους, που πραγματικά, ενδιαφέρονται για τον αεραθλητισμό, το κλίμα που επικρατεί, μέσα από τα δικά μου μάτια, έτσι ώστε αν μπορούν, να συμβάλλουν στην βελτίωσή του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλους όσους βγήκαν και με στήριξαν, έτσι ώστε
    να μπορέσω να εκθέσω τα γεγονότα, με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό, τρόπο.
    Ευχαριστώ που με ανεχθήκατε.

Με εκτίμηση

Αεραθλητής F3C
    Ψωμάς Γιάννης
    Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #152 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2010, 15:14:57 »

Δημητρη εδω μιλανε για μηνυσεις κτλ κτλ.Ποιοι να σταματησουν?....Απο την μια εχουμε εναν αθλητη που λεει οτι στον Βολο δεν λειτουργησε ο κανονισμος στο θεμα των ταυτοτητων και του τεχνικου ελενχου.Τωρα βεβαια θα μου πεις και που δεν ειχαν καποιοι ταυτοτητες μαζι τους (απο την στιγμη που ξερουν ολοι οτι εχουν) τι εγινε?Η ταυτοτητα φερνει το αποτελεσμα?Η λογικη λεει πως οχι..

Ελα ομως που οπου υπαρχει Νομος παυει να ισχυει η λογικη.Πολλοι νομοι υπαρχουν που δεν στεκουν αλλα δεν παυουν να ειναι Νόμοι οποτε απο εκει και περα κανενα σχολιο δεν χωραει.

Το λογικο θα ηταν να μην το ελεγε ο κανονισμος και να το αφηνε στο φλου οποτε μετα δεν μπορει κανεις να πει τιποτα.Απο την αλλη λενε για Αθλητη που δεν ηταν παρων στον τεχνικο ελενχο.Και ρωταω εγω σαν νεος......Λεει ο κανονισμος οτι θα πρεπει να ειναι και ο Αθλητης και τα μοντελα ταυτοχρονα στην ωρα διεξαγωγης του τεχνικου ελενχου ναι ή οχι?Αν το λεει ο κανονισμος τοτε δικαιως μπορει να φωναξει καποιος και να βρει πατημα.Αν ομως δεν υπαρχει σαφη εξηγηση και το αφηνει στο φλου τοτε δεν πρεπει να φωναζει κανεις.

Εχουμε δηλαδη το θεμα του κανονισμου το οποιο απο την στιγμη που υπαρχει θα πρεπει και να ακολουθητε.Μην κανουμε λοξοδρομιες του τυπου ελα μωρε δεν τρεχει και τιποτα και μετα ζηταμε και τα ρεστα.Αν ειναι να μην γινοντε αγωνες παρα μονο εκδηλωσεις του τυπου ''παμε να πεταξουμε να περασουμε την ωρα μας και ζουσαν''.

Και ολα αυτα Δημητρη σε μια κατηγορια των 7 ατομων.Φαντασου δηλαδη τι θα γινοτανε αν ειμασταν 24-36 κτλ κτλ.Ετσι και δεν μπορουν να σηνενοηθουν και μιλανε για Δικαστηρια φαντασου δηλαδη να ειναι και παραπανω ατομα στην C τι εχει να γινει.

Ντροπη μας δηλαδη....Και μιλαμε και Ελληνικα...φαντασου να μιλουσαμε οι μισοι Κινεζικα και οι αλλοι μισοι Περουβιανά.

Συγνωμη για το μηνυμα μου μιας και πιστευω οτι δεν εχω κανενα λογο να μιλαω εδω εγω ο Rookie αναμεσα στους Δεινοσαυρους της F3C.Δεν περνω το μερος κανενος αλλα πιστευω οτι η λυση ειναι καπου αναμεσα.Απλα διωξτε τους εγωισμους αθλητικους ή μη και ολα θα ειναι καλυτερα.

Με εκτιμηση
    Νικος Παπιστας

Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #153 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2010, 16:06:25 »

Νομίζω οτι έχουμε ξεφύγει αρκετά.

Ξεκίνησα τον Ιούνιο του 1997 έναν αγώνα για να μαζευτούν μαζί στο Διαδίκτυτο οι Ελληνες αερομοντελιστές, ειδικά αυτοί με γνώση και εμπειρία, για να υπάρξει σωστή πληροφόρηση αλλά και επικοινωνία στην δική μας γλώσσα, τα Ελληνικά.

Τεχνικά έχουμε πετύχει άριστο αποτέλεσμα και στοχεύουμε το καλύτερο. Ηλεκτρονικό βιβλίο, άρθρα, συζητήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, γρήγορη ενημέρωση.

Ακολούθησα σαν αρχή την ελευθερία του λόγου στο φόρουμ. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται ελεύθερα στον καθένα, τι ακούγεται στους χώρους πτήσεις, στις αλάνες, στους συλλόγους, στα καταστήματα.

Πολλές φορές έχω ακούσει παράπονα για την ελευθερία αυτή, όπως και παράπονα για απλές παρατηρήσεις. Πιστεύει κανείς όμως οτι υπάρχει κάτι που γράφεται και καταχωρείται ηλεκτρονικά στο Aeromodelling GR και δεν έχει ήδη ειπωθεί σε κάποιον από τους χώρους μας στην ζωή μας;

Πιστεύω οτι είναι χρήσιμο, ειδικά για την ηγεσία, να γνωρίζει τι γίνεται στην πραγματικότητα, σε όλα τα επίπεδα.

Πιστεύω στο  "τα εν οίκω μη εν δήμω". Πιστεύω και στο μέτρο.

Αυτό το μέτρο καλώ τουλάχιστον όλους να σεβαστούν.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #154 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2010, 19:31:46 »

Δημητρη εδω μιλανε για μηνυσεις κτλ κτλ.Ποιοι να σταματησουν?....Απο την μια εχουμε εναν αθλητη που λεει οτι στον Βολο δεν λειτουργησε ο κανονισμος στο θεμα των ταυτοτητων και του τεχνικου ελενχου.Τωρα βεβαια θα μου πεις και που δεν ειχαν καποιοι ταυτοτητες μαζι τους (απο την στιγμη που ξερουν ολοι οτι εχουν) τι εγινε?Η ταυτοτητα φερνει το αποτελεσμα?Η λογικη λεει πως οχι..

Ελα ομως που οπου υπαρχει Νομος παυει να ισχυει η λογικη.Πολλοι νομοι υπαρχουν που δεν στεκουν αλλα δεν παυουν να ειναι Νόμοι οποτε απο εκει και περα κανενα σχολιο δεν χωραει.

Το λογικο θα ηταν να μην το ελεγε ο κανονισμος και να το αφηνε στο φλου οποτε μετα δεν μπορει κανεις να πει τιποτα.Απο την αλλη λενε για Αθλητη που δεν ηταν παρων στον τεχνικο ελενχο.Και ρωταω εγω σαν νεος......Λεει ο κανονισμος οτι θα πρεπει να ειναι και ο Αθλητης και τα μοντελα ταυτοχρονα στην ωρα διεξαγωγης του τεχνικου ελενχου ναι ή οχι?Αν το λεει ο κανονισμος τοτε δικαιως μπορει να φωναξει καποιος και να βρει πατημα.Αν ομως δεν υπαρχει σαφη εξηγηση και το αφηνει στο φλου τοτε δεν πρεπει να φωναζει κανεις.

Εχουμε δηλαδη το θεμα του κανονισμου το οποιο απο την στιγμη που υπαρχει θα πρεπει και να ακολουθητε.Μην κανουμε λοξοδρομιες του τυπου ελα μωρε δεν τρεχει και τιποτα και μετα ζηταμε και τα ρεστα.Αν ειναι να μην γινοντε αγωνες παρα μονο εκδηλωσεις του τυπου ''παμε να πεταξουμε να περασουμε την ωρα μας και ζουσαν''.

Και ολα αυτα Δημητρη σε μια κατηγορια των 7 ατομων.Φαντασου δηλαδη τι θα γινοτανε αν ειμασταν 24-36 κτλ κτλ.Ετσι και δεν μπορουν να σηνενοηθουν και μιλανε για Δικαστηρια φαντασου δηλαδη να ειναι και παραπανω ατομα στην C τι εχει να γινει.

Ντροπη μας δηλαδη....Και μιλαμε και Ελληνικα...φαντασου να μιλουσαμε οι μισοι Κινεζικα και οι αλλοι μισοι Περουβιανά.

Συγνωμη για το μηνυμα μου μιας και πιστευω οτι δεν εχω κανενα λογο να μιλαω εδω εγω ο Rookie αναμεσα στους Δεινοσαυρους της F3C.Δεν περνω το μερος κανενος αλλα πιστευω οτι η λυση ειναι καπου αναμεσα.Απλα διωξτε τους εγωισμους αθλητικους ή μη και ολα θα ειναι καλυτερα.

Με εκτιμηση
    Νικος Παπιστας

+ 1.

------------------------------

Αποφάσισα να γράψω το παραπάνω σύντομο μήνυμα για να μην φάω και εγώ καμιά μύνηση.
    Καταγράφηκε
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #155 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 16:43:49 »

Οσο περναει ο καιρος μαλλον αρχιζω να καταλαβαινω οτι μια χαρα ειμαστε εμεις της αλανας.
    Τι θελω και ψαχνομαι για αερολεσχες και συλογους...
    Δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος.
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #156 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 18:51:16 »

Οσο περναει ο καιρος μαλλον αρχιζω να καταλαβαινω οτι μια χαρα ειμαστε εμεις της αλανας.
    Εδώ η μια πλευρά (του αθλητισμού, ας πούμε), έχει πάει στο ένα άκρο. Η άλλη πλευρά (οι χομπίστες, ας πούμε), θα πάνε στο άλλο? Με όλο το σεβασμό, νομίζω πως ειναι λάθος η τοποθέτηση σου. Όλους μας έχει πικράνει η "κόντρα" αυτή που διεξάγεται στις παραπάνω σελίδες, και όσον αφορά τα εμπλεκόμενα άτομα, και για το ίδιο το χόμπυ/αθλητισμό - ότι θέλει ο καθένας ας βάλει. Ένα σωστά οργανωμένο όμως σωματείο/αερολέσχη/σύλλογος, μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει σε όλους εμάς, σε διαφορετική περίπτωση....δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #157 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 19:02:53 »

Καμία ανησυχία. Ο αντίλογος είναι δημοκρατική έκφραση.

Κάποιοι τον αντέχουν, ενώ άλλοι όχι. Κάποιοι διαγράφουν μηνύματα για να τον αναχαιτήσουν, κάποιοι τον αντέχουν, ενώ κάποιοι τον εγκαταλείπουν για παν να πετάξουν αεροπλανάκι κοκ.

Στην τελική το χόμπυ/άθλημα βγαίνει κερδισμένο.

@Kiril,
    Της αλάνας είμαστε όλοι......
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #158 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 19:12:12 »

Εδω δεν έχουμε παρακολουθήσει εναν αντίλογο απλά. Έχω την άποψη ότι τα όρια αυτά έχουν ξεπεραστεί μακράν. Όσο για την λέξη δημοκρατία, ειδικά στις μέρες μας έχει παρεξηγηθεί πολύ. Μακάρι η όλη αντιπαράθεση να μας βγεί σε καλό (σαν αερομοντελιστές). Αν το δείς απο μια πλατιά έννοια, ναι. Και τα μοντελοδρόμια μια αλάνα στρωμένη με άσφαλτο ή τσιμέντο ειναι  Thumbs up  Thumbs up  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #159 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2010, 19:16:35 »

κάνεις ΜΕΓΑ! λάθος.

Thumbs up

Καταγράφηκε

dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #160 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 18:09:33 »

Καλησπέρα σε όλους!!
    Μια ερώτηση έχω να κάνω, για το μέλλον του αεραθλητισμού της χώρας μας.... για κανονισμούς που δεν  προχωρούν κλπ, κλπ...
     Σε ένα μήνα 17-18/4 έχουμε τους πρώτους Πανελλήνιους Αγώνες, επιτροπή θα έχουμε για να τους κάνει?HuhHuh? Κύριςε aldatros? κύριε Γραμματικάκη??? γιατί δεν έχετε την ίδια ανησυχία που είχατε πριν??? δεν σας ενδιαφέρουν οι Πανελλήνιοι αγώνες που πρίν σας ενδιέφεραν?? δεν σας νοιάζει το μέλλον του αερομοντελισμού και δη του αεραθλητισμού??? Γιατί δεν έχω δει κάποιο σχετικό post?? Και φυσικά περιμένω όποτε γίνουν οι αρχαιρεσίες για την νέα ΕΠΑΕ  να στε οι πρωτεργάτες της ώστε εσείς τουλάχιστο να μην είσαστε "γουρούνι (γρούνι το λέμε οι επαρχιώτες), στο σακί" !!!
    Κωλυσιεργεί η ΕΛΑΟ? και αν ναι τι κάνουν τα ενδιαφερόμενα Σωματεία?Huh
    Οι ερωτήσεις από μέρους μου θα έχουν και συνέχεια......

ΥΓ. Κύριε Γραμματικάκη επειδή όπως λέει και αγαπητός, (παρόλες τις διαφωνίες μου G Meskos, που σιώπησε μετά την απάντησή μου σε συγκεκριμένο μήνυμα του), τα γραπτά μένουν, και επειδή στο μήνυμα σας με αριθμό # 10 στο συγκεκριμένο  thread  ψεύδεστε, μιλώντας για ευθυνοφοβία, και αδυναμία κρίσεως της τέως πλέον ΕΠΑΕ, θα θελα έστω και τώρα, να  κάνετε  την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διόρθωση- ανάκληση των όσων έχετε γράψει - πει... διαφορετικά για μένα θα στε απλώς συκοφάντης. (κάτι το οποίο έχω έγγραφα τα οποία το αποδεικνύουν).

Πάντα φιλικά

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #161 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 18:58:50 »

Άγαπητέ μου Dapan
    Θά στό πώ γιά μιά άκόμη φορά "Μήν ξύνεσαι στήν γκλίτσα τού τσομπάνη"
    Δέν θέλω νά βάλω λάδι στήν φωτιά.Καί νά θυμάσαι τήν παριμοία πού Λέει:
    ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Φιλικά
    Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας
    Μεταπήδηση σε: