Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:16:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:16:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 55
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας  (Αναγνώστηκε 37525 φορές)
    Sokratis
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #105 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 22:43:48 »

Κι αφου ολα ειναι τελεια και δεν εχετε να μοιρασετε κατι,γιατι τοση φασαρια?Δε βλεπετε στην Ανεμοπορια τι ωραια περναμε?Τιποτα δεν πεταει,τιποτα δε γινεται κι ειναι ολοι ευτυχισμενοι......
    Καταγράφηκε

" Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε γελοιοποιούν, μετά σε πολεμούν και μετά σε ασπάζονται " (Mahatma Gadhi)
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #106 στις: Δευτέρα, 15 Φεβ 2010, 01:43:51 »

Αυτό δεν το κατάλαβα ούτε και εγώ ......!
    Τότε που είναι το πρόβλημα?
    Στους απλούς αερομοντελιστές?
    Από τα 9-10 άτομα που παίρνουν μέρος σε αυτή τη συζήτηση του θέματος, οι 2-3 είναι πρόεδροι .2-3 αντιπρόεδροι και  οι υπόλοιποι 2-3 ,μέλη και ταμίες!!
    Τι να σκεφτώ εγώ μετά απο εδώ?Από τη μικρή επαρχιακή πόλη που μένω?
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #107 στις: Δευτέρα, 15 Φεβ 2010, 09:13:30 »

Από τα γραφόμενα διαφαίνεται ότι πολλοί αγωνιούν για το μέλλον του αθλητικού αερομοντελισμού.

Τρία πράγματα ας έχετε όλοι κατά νού.

Αν δεν είσαστε εντεταγμένοι σε αθλητικά σωματεία και δεν σκοπεύετε να ενταχθείτε, δεν έχετε λόγο να στενοχωρείστε.

Αν είσαστε εντεταγμένοι, δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας για τις θέσεις στελεχών που είναι κενές, και όλα θα οδεύσουν προς το καλύτερο.

Κι' αν έχετε κάποια ιδέα για το πως θα γίνουν οι ενέργειες καλύτερα πείτε την εγκαίρως.

Σας προτρέπω να διαβάσετε το άρθρο μου περί "Στελεχών" στο εδώ φόρουμ.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #108 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 12:25:31 »

Μόνο με ξεκάθαρες κουβέντες, και λόγια σταράτα θα μπορέσει να συσταθεί μια νέα ομάδα ανθρώπων, υποψηφίων για τις κενές θέσεις της νέας ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

Μιας επιτροπής που δεν θα πρέπει να έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, θα αναλάβει καθήκοντα έχοντας μια ιδεολογία και τίποτα περισσότερο, θα εκπαιδευτεί στον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο προσκήνιο συνεχώς, έχοντας προσόντα που ίσως να μην τα έχει κανείς άλλος.

Και αυτοί είναι ο Αντώνης Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος της ΕΛΑΟ υπεύθυνος για θέματα αεραθλητισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ο Γιάννης Κωνσταντακάτος πρόεδρος της ΕΑΑ που με το αδιαμφισβήτητο έργο του είναι ο πλέον ειδικός για να διαχειριστεί θέματα που αφορούν το χόμπι και το άθλημα στην Ελλάδα.

Υπάρχουν ίσως μερικοί ακόμα με παρόμοια προσόντα, αλλά δεν έχουν τον χρόνο, το δύναμη, την διάθεση για να ασχοληθούν με συντονισμό και οργανωτικά θέματα αερομοντελισμού σε όλη την χώρα. Ο καθένας στο σωματείο και στον τόπο του....ναι !!!! Αλλά αυτοί που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον αερομοντελισμό από την Θράκη έως την Κρήτη είναι μόνο οι προαναφερόμενοι.

Σε αυτούς θα πρέπει να βασιστούμε, αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να υποστηρίξουμε.

Εάν θελήσουμε να γίνουμε εθελοντές [εργάτες] στελέχη  και να δουλέψουμε ανιδιοτελώς, για να αναπτυχθεί ο αερομοντελισμός και  ο αθλητισμός ακόμα περισσότερο, παρ όλες τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηγέτες μας, οι αρχηγοί μας ........οι "άνθρωποι μας" !!!!

Και όταν έρθει η ώρα να "εκτελεστεί" η προσωπικότητα μας στον βωμό του διαδικτύου από επώνυμους και ανώνυμους και προπάντων "φίλους" αερομοντελιστές, λέγοντας μας "παπαγαλάκια" "γλάστρες" "σκυλάκια" και άλλες τέτοιες αηδίες, θα ξέρουμε ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι, δουλεύοντας αποκλειστικά και μόνο για μια ιδεολογία !!!!! 
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #109 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 13:19:23 »

Αυτήν την στιγμή μετά την παραίτηση της επιτροπής αερομοντελισμού, όπως πληροφορήθηκα η ΕΛΑΟ όρισε τεχνικό σύμβουλο για τον αερομοντέλισμο τον Δημήτρη Τετραδάκο, μέχρι την εκλογή της νέας επιτροπής.

Δεν γνωρίζω επ΄ακριβώς τα διαδικαστικά για την εκλογή και ανάδειξη την νέας ΕΠΑΕ μετά από παραίτηση της προηγούμενης, αλλά η πρόταση μου είναι ότι, την στιγμή που ο χρόνος μας πιέζει και οι εξελίξεις τρέχουν με γοργό ρυθμό, θα πρέπει κανονικά να γίνουν πολλές και σε διαφορετικά σημεία της χώρας συνελεύσεις σωματείων για να ακουστούν οι όποιες προτάσεις, από όλους για την σύσταση της νέας ΕΠΑΕ,  ακόμα να υπάρχει η ευκαιρία να γίνει ένας διάλογος, και μια αναφορά από τους "ανθρώπους μας" προς τα μέλη των σωματείων, σχετικά με τον ρόλο της ΕΠΑΕ, έτσι ώστε  κάθε μέλος βλέποντας τις όποιες δυνατότητες έχει, να σκεφτεί ότι μπορεί να προσφέρει, και να δηλώσει υποψηφιότητα.

Αυτό όμως για να γίνει σωστά, χρειάζεται χρόνος και κάποιο σχετικό πρόγραμμα, που αυτήν την στιγμή δεν το βλέπω εφικτό.

Θα μπορούσε όμως ο τεχνικός σύμβουλος να ενημερωθεί προσωπικά ο ίδιος από όλα τα σωματεία, για το ποιοι υποψήφιοι υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Να έρθει σε επαφή μαζί τους, και να συγκροτήσουν μια άτυπη ομάδα, οι ίδιοι να προσπαθήσουν να προσελκύσουν νέους υποψηφίους έχοντας προσωπική επαφή με τα σωματεία της περιοχής τους, και στην συνέχεια να βρεθούν όλοι μαζί σε μια γρήγορη πανελλήνια συγκέντρωση, δίνοντας ετσι την ευκαιρία να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους, να ακουστούν οι απόψεις όλων, να γίνει αξιολόγηση για τις ικανότητες του καθενός, και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στις εκλογές βάση του κανονισμού.

Υπάρχουν άτομα τα οποία θέλουν να εργαστούν. Αλλά πρέπει το κάθε σωματείο να οργανώσει γενική συνέλευση, να μιλήσει στα μέλη του για τις θέσεις που προσφέρονται, και στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποψηφιότητα και να προωθηθούν μέσω του συλλόγου.
    Μια διαδικασία που δύσκολα μπορεί γίνει γρήγορα την στιγμή που όλοι οι σύλλογοι έκαναν τις γενικές τους συνελεύσεις.

Η διαδικασία τώρα θα πρέπει να επισπευσθεί, μέσω τηλ και e mail,  προσωπικών επαφών κτλ. Και για αυτό θα πρέπει κάποιος να τα οργανώσει όλα. Οπότε κατά την άποψη μου είναι, ότι  ο τεχνικός σύμβουλος κ Δημήτρης Τετραδάκος πρέπει να κινηθεί σύντομα,  οργανωμένα, ζητώντας και την βοήθεια  άλλων .

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #110 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 16:20:22 »

Καλησπερα και απο εμενα.Παρεμβαινω στην κουβεντα γιατι αναφερθηκε το ονομα μου και θα ηθελα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.Κατ' αρχας η θεση του τεχνικου συμβουλου ειναι προσωρινη και ατυπη, και επι της ουσιας εχει τον ρολο της μεταβασης στην νεα ΕΠ.Α.Ε.Απο πουθενα δεν νομιμοποιουμαι, και καμια εξουσιοδοτηση δεν εχω απο το Δ.Σ.της ΕΛ.Α.Ο, να καλεσω ολους του εν' δυναμη υποψηφιους για την νεα ΕΠ.Α.Ε. ανθρωπους, που ουτως ή αλλως αυτη την στιγμη δεν τους γνωριζω, αλλα και που αυτη την συγκεκριμενη στιγμη δεν ειναι τιποτε αλλο, απο απλα ενδεχομενως μελη σωματειων, και να "χαρασω" την πολιτικη μιας ΕΠ.Α.Ε, που δεν μπορουμε απο τωρα να γνωριζουμε την τελικη της συνθεση.Ακομη και εγω ατομικα, οντας μελος του Δ.Σ της ΕΛ.Α.Ο, δεν νομιμοποιουμαι να χαρασω πολιτικες.
         Ο ρολος μου αυτη την στιγμη ειναι αμιγως διεκπεραιωτικος, και αυτο που καλουμαι να κανω, ειναι να παραδωσω το Αεραθλημα του Αερομοντελισμου με 0 εκρεμμοτητες τοσο στην ΕΛ.Α.Ο. οσο και στην νεα ΕΠ.Α.Ε, κατι το οποιο μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι το εχω ηδη πραξει. Αν ανατρεξετε στην αλληλογραφια των σωματειων σας θα το διαπιστωσετε, αφου αυτο που ειναι σε εκκρεμοτητα ειναι μονο το να υλοποιηθουν τα σεμιναρια κριτων, (το θεμα ειναι σε εξελιξη, συντομα θα ενημερωθειτε), και η εκτελεση του αγωνιστικου προγραμματος.
         Τελος αν μου επιτρεπεται να καταθεσω την αποψη μου, ειναι οτι  τα υποψηφια για την νεα ΕΠ.Α.Ε. ατομα, θα πρεπει πρωτα απ' ολα να ρωτησουν τους εαυτους τους αν εχουν διαθεση να δουλεψουν, υπευθυνα και ουσιαστικα, και οχι να αποτελουν διακοσμητικα στοιχεια.Ας μην ξεχνουν οτι εκτος απο το γραφειοκρατικο κομματι της ΕΠ.Α.Ε, υπαρχει και ενα αγωνιστικο προγραμμα το οποιο πρεπει να υλοποιηθει.Κατι τετοιο σημαινει οτι τα μελη της νεας ΕΠ.Α.Ε. θα πρεπει να "οργωσουν" ολη την Ελλαδα για να κανουν τους αγωνες, και να εχουν λυσεις για τα προβληματα που θα παρουσιαζονται στην πορεια.Το βασικοτερο βεβαια απ' ολα ειναι οι υποψηφιοι να κατανοησουν πως το κυριο καθηκον της ΕΠ.Α.Ε. ειναι το να αφουγκρζεται τις αναγκες των σωματειων και με δικαιοσυνη να προσπαθει να επιλυει τια οποια προβληματα, διαφορες και παρεξηγησεις προκυπτουν.
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #111 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 21:33:26 »

Αγαπητέ Δημήτρη. Σεβαστή η άποψη σου με την διαφορά ότι τρόμαξες ακόμα και εμένα σχετικά για τις υποχρεώσεις των μελών της ΕΠΑΕ.

Στον κανονισμό λειτουργίας της ΕΠΑΕ http://www.elao.gr/web/documents/elao_EP.pdf τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα, πόσο μάλλον στο άρθρο του Κ. Κωνσταντακάτου περί στελεχών https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?page=50

Δεν νομίζω ότι κάποια ταπεινά μέλη των συλλόγων που θα σκεφτούν να δηλώσουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να έχουν ηγετικές ικανότητες για την ανάληψη πρωτοβουλιών και επίλυση προβλημάτων, ούτε και "χοντρές τσέπες" για να οργώνουν την Ελλάδα. Έγινε ποτέ αυτό, και από καμιά ΕΠΑΕ και θα ζητήσουμε από αυτούς που θα αναλάβουν να πρέπει να ξηλωθούν.......η να εξοντωθούν οικονομικά ?

Ας αλλάξουμε "τροπάρι" και ας ξεφύγουμε κάποια στιγμή από τις βαρυσήμαντες και βαρύγδουπες δήθεν υποχρεώσεις που προσπαθούσε να  περάσει η παραιτηθείσα ΕΠΑΕ και καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά δίπλα μας [σε κάθε σωματείο] βλέποντας ότι υπάρχουν νέα ικανά άτομα, χαμηλού προφίλ, και με άριστα επικοινωνιακά προσόντα, που μπορούν να κάνουν αυτήν την δουλειά.

Τότε σίγουρα θα οδεύουμε προς το καλύτερο !!!!
    Καταγράφηκε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #112 στις: Τετάρτη, 17 Φεβ 2010, 01:00:12 »

Πραγματικα ευχομαι Δημητρη να ισχυσουν ολα αυτα που λες.Θα μου επιτερψεις να εχω την αποψη μου ομως, την οποια εχω διαμορφωσει απο προσωπικη εμπειρια και τριβη με τα συγκεκριμενα θεματα, και οχι απο υποθεσεις.Επιπλεον την δουλεια που εχει να εκτελεσει η καθε ΕΠ.Α.Ε, αν θελει να βρισκεται στο υψος των περιστασεων, επισης θα μου επιτρεψεις να την γνωριζω καλυτερα, μιας και εχω ξοδεψει αρκετες ωρες σε μπροστα σε υπολογστες και τηλεφωνα για να τρεχω διαφορα θεματα, και να μην ειμαστε εκτεθημενοι τοσο στην ΕΛ.Α.Ο. οσο και στα σωματεια, που επι της ουσιας απο την καθε ΕΠ.Α.Ε. περιμενουν να ασχοληθει με τα θεματα τους.
           Οσον αφορα τον χαρακτηρισμο σου για βαρυγδουπες δηλωσεις, σε παραπεμπω στον αριθμο των μηνυματων που εχω στειλει στο forum, ο οποιος ειναι πολυ μικρος σε σχεση με τα χρονια που ειμαι εγγεγραμμενος, μιας και πρωτον θελω να πιστευω, οτι αναρτω μυνηματα οταν πραγματικα εχω κατι να πω, και δευτερον επισης θελω να πιστευω οτι προσεχω παρα πολυ αυτα που γραφω ή που λεω.Και επειδη εχουμε συνεργαστει σε διαφορους αγωνες γνωριζεις και εσυ πολυ καλα, οτι ανοιγω το στομα μου, οταν ειμαι απολυτα σιγουρος γνωστης αυτων που λεω.
            Τελος αν διαβασεις την ανακοινωση για το νεο αγωνιστικο προγραμμα, θα δεις οτι ολοι οι αγωνες ειναι μεριμνη της ΕΠ.Α.Ε, που σημαινει πως ακομη και αν τα κατα τοπους σωματεια, βοηθησουν περισοτερο ή λιγοτερο, καποια μελη της ΕΠ.Α.Ε. ειναι υποχρεωμενα να να παραβρισκονται, εκει ως η ασφαλιστικη δικλειδα για την ομαλη διεξαγωγη τους.
            Για την ιστορια απλα θα σου αναφερω, οτι εγω προσωπικα στην περσινη αγωνισιτκη περιοδο  συμμετειχα σαν ΕΠ.Α.Ε. σε 4 αγωνες ειτε ως κριτης, ειτε ως αλυταρχης, ειτε ως χρονομετρης, χωρις να προσμετρω το Κριτηριο της Ε.Ο. στην Κομοτηνη, που παρα το γεγονος οτι ημουνα αγωνιζομενος, ανεβηκα νωριτερα και προετημασα τον αγωνα με τον Γιαννη τον Κουτσουλα, (μοκετες, βαψιματα, προγραμματα βαθμολογιων, εντυπα βαθμολογιων κ.τ.λ).
           Με αυτα που λεω, ουτε θελω να φοβησω κανεναν, ουτε και να τον αποτρεψω να ασχοληθει.Αντιθετως θα ειναι πολυ μεγαλη μου χαρα, να δω περισοτερους απο την παγκοσμια πρωτοτυπια των 5 υποψηφιοτητων για την καλυψη 5 θεσεων, οπως την βιωσαμε ολοι οι παρευρισκομενοι στις τελευταιες εκλογες.Δεν θα ηταν τιμιο ομως απο μερους μου να μην του εκθεσω την κατα την ταπεινη μου γνωμη, πραγματικη κατασταση, οπως εγω την βιωσα και την βιωνω.
                                                Παντα φιλικα Τετραδακος Δ.   
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #113 στις: Τετάρτη, 17 Φεβ 2010, 10:33:35 »

Αγαπητέ Δημήτρη όπως προανέφερα δεκτή και σεβαστή η κάθε σου σκέψη. Ολοι έχουν αναγνωρίσει το έργο σου που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερες μόνος σου να κάνεις τόσα πολλά πράγματα, και τα περισσότερα εξ αυτών να τα βάλεις σε μια τάξη.
    Η αγωνιστική σου εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο μόρφωσης λόγω του αξιοζήλευτου επαγγέλματος σου, σε καθιστά ως τον πλέον ιδανικό και ικανό άνθρωπο να οδηγήσει το αεράθλημα ακόμα ψηλότερα.
    Γιατί όπως γνωρίζουμε ο Ελληνικός αερομοντελισμός σαν άθλημα, βρίσκεται ήδη ψηλά σε επίπεδο αγώνων, αθλητών και οργάνωσης.
    Και για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο κάποιοι δούλεψαν σκληρά, έξυπνα, και με ευέλικτες κινήσεις ετών, έχουμε σήμερα εμείς την ευκαιρία να καμαρώνουμε για αυτό. Να βλέπουμε την Ελληνική σημαία των εθνικών μας ομάδων να κυματίζει στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, να έχουμε ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα όλων των κατηγοριών, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε νέο αερομοντελιστή να συμμετέχει σε αυτό, και πάνω από όλα να έχουμε μια διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν βοήθησε τελικά στο να μας αναγνωρίσει το ίδιο το κράτος μας. Και για αυτό δυστυχώς δεν φταίει κανείς, γιατί εάν κάναμε εμείς το λάθος θα μπορούσαμε κάλλιστα να το διορθώσουμε.

Μια μικρή ευκαιρία ίσως χάθηκε, εάν από καιρό τα στελέχη του αερομοντελισμού λειτουργούσαν σύσσωμα και οργανωμένα σαν μια γροθιά, αφήνοντας κατά μέρος μικροψυχίες και προσωπικές εμπάθειες, αλλά είναι και αυτό απόρροια της Ελληνικής πραγματικότητας και νοοτροπίας......που δυστυχώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ.
    Θα μάθουμε να λειτουργούμε έτσι. Θα μάθουμε παρ όλες τις δυσκολίες να ελισσόμαστε ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, να συνεχίσουμε το έργο που μας άφησαν οι παλαιότεροι, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο με πραγματοποιήσιμες καινοτόμες  ιδέες της σύγχρονης εποχής  παραδίδοντας το αργότερα στους νεωτέρους.

Και φτάνοντας σε αυτό θα ήθελα να μιλήσω για τους νεώτερους. Την σημερινή μας νεολαία, τους νέους χομπίστες, και τους μελλοντικούς αθλητές μας. Ποιος τελικά είναι αυτός που θα ανοίξει τα αυτιά του να ακούσει τις γνώμες και τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την νεολαία μας. Και μιλώ πάντα για τα αερομοντελιστικά θέματα γιατί σε αυτά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι για αυτό. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να επέμβουμε στα γενικότερα προβλήματά τους.

Πόσα Δ/Σ των σωματείων όλης της χώρας, έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με τους νέους ? Αυτοί οι νέοι που θέλουμε αύριο να είναι οι μελλοντικοί αθλητές, τα στελέχη του αερομοντελισμού κτλ, είναι παραγκωνισμένα στην γωνία μαζί με τους ταπεινούς μεγάλους σε ηλικία αερομοντελιστές, και δεν τους δίνεται η δυνατότητα ποτέ να ακουστούν, πόσο μάλλον να εκφέρουν άποψη.
    Υπάρχουν πάντα στην σκιά των "τολμηρών" αυτών που τα ξέρουν όλα, και είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, που δεν αφήνουν να ακουστεί τίποτα πέρα από αυτά που έχουν να πούνε εκείνοι.

Και φτάνουμε σήμερα στο σημείο, να γράφουμε σελίδες ολόκληρες, χωρίς ουσία, προασπίζοντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των εαυτών μας, και προς θεού μην μείνει ίχνος σκιάς στο όνομά μας. Γιατί εάν τύχει και συμβεί κάτι τέτοιο είμαστε ικανοί να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, αμαυρώνοντας την γενική εικόνα του χόμπι και του αθλήματος μας......για χάρη της ματαιοδοξίας μας.

Κακή νοοτροπία.......που πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε όπως είπα και πιο επάνω, με αυτήν !!!

Για αυτό φίλε Δημήτρη [φυσικά τα τελευταία δεν αφορούν εσένα] εάν τουλάχιστον μερικοί από εμάς δεν ξεφύγουν από αυτήν την κακή νοοτροπία, θα πρωτοτυπούμε πάντα βλέποντας 5 υποψήφιους  για 5 θέσεις από το σύνολο των 500 ενταγμένων αερομοντελιστών.

Οι αερομοντελιστές ενταγμένοι και ανένταχτοι από καιρό τώρα και με την ευκαιρία του δημοσίου διαλόγου, στέλνουν "μηνύματα". Πόσοι από εμάς όμως μπορούν να τα λάβουν ?
    Οι ταπεινοί και νέοι αερομοντελιστές στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους, σιγοψιθυρίζουν στα κρυφά τις απόψεις τους. Πόσοι από τα μέλη των Δ/Σ των συλλόγων  "έστησαν" αυτί να ακούσουν τι έχουν να πούνε ?

Ο καθένας μας που ασχολείται με τα κοινά βίωσε και βιώνει εμπειρίες, και ο καθένας μας σε διαφορετικούς τομείς. Τα λίγα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με τον αερομοντελισμό, ήμουν παρών σε δεκάδες αγώνες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις όλων των ειδών, τραπεζώματα, συζητήσεις κτλ. Άκουσα εκατοντάδες γνώμες και απόψεις για τα γενικά θέματα που μας απασχολούν. Και ότι λέω και γράφω δεν είναι αερολογίες......αλλά γεγονότα που όλοι τα γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν  ασχολείται με αυτά !!!

Γιατί ?
    Καταγράφηκε

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #114 στις: Τετάρτη, 17 Φεβ 2010, 14:46:00 »

Indoor electric festival......ποιος ξέρει από που  Sad

Έζησα κάποτε την εμπειρία μίας και μοναδικής παρόμοιας εκδήλωσης  μικρής κλίμακας , που με λίγο "σπρώξιμο" από όλους θα μπορούσαμε να απολαύσουμε κάποια στιγμή στην χώρα μας αυτό που μπορούμε να χαρούμε μόνο στο βίντεο.

..........και συνεχίζω να έχω ένα όραμα  Cheesy

http://www.youtube.com/watch?v=vFA-RJsWQno
    Καταγράφηκε

MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #115 στις: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 09:15:41 »

Αγαπητοί φίλοι
    Με μεγάλη έκπληξη, βλέπω να πλέκεται το εγκώμιο πρώην μέλους της ΕΠ.ΑΕ
    για το μέγα έργο που παρήγαγε κατά την ολιγόμηνη παραμονή του και σαν μέλος αλλά και σαν πρόεδρος.
    Θέλετε, δηλαδή, να μας πείτε ότι το θετικό έργο που παρήχθει, που σημειωταίον υπήρξε σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά,  στα πλαίσια των υποχρεώσεων της ΕΠ.ΑΕ., είναι μεγαλύτερο από το αρνητικό;
    Θα μου επιτρέψετε, μετά πλήρους λόγου γνώσης των όσων γράφω, να αμφιβάλλω για αυτό.
    Πιστεύω, πως το κυριότερο χαρακτηριστικό της παραιτηθείσας  επιτροπής, ήταν
    η κατά συρροή λανθασμένες ενέργειες, οι οποίες δεν περιορίζονταν μόνο στο διοικητικό κομμάτι, αλλά και στην, εν γένει, ανάμιξή τους με το αθλητικό.
    Εξάλλου, πώς είναι δυνατόν, πριν από λίγο καιρό να κατακεραυνώνεται η πρώην
    ΕΠ.ΑΕ. για τα όσα μύρια κακά και τώρα να θεωρείται,  ο πρόεδρος αυτής, σαν ο ιδανικότερος  στο να πάει μπροστά ο αεραθλητισμός; 
    Βέβαια, με κανένα τρόπο, δεν θέλω να μειώσω την αξία του παραχθέντος έργου του όποιου, καλοπροαίρετου, αλλά δεν μπορώ να δώσω και τα εύσημα σε κάποιους που με ιδιοτέλεια αλλά και κυρίως με αλαζονεία, θεωρούν ότι παρήχθει, μέγα, έργο επί της θητείας τους.
    Εξάλλου, μετρήθηκαν, ζυγίσθηκαν και βρέθηκαν ελλειπείς,  με συνέπεια, την  «απόλυσή» τους από την θέση τους.
    Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #116 στις: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 12:04:19 »

Aγαπητε κυριε Ψωμα, οι αποψεις σας ειναι σεβαστες, αλλα ελαφρως μεταιωρες με δεδομενο οτι μαλλον δεν γνωριζετε την ακριβη δουλεια που εχει γινει, με τις οποιες ελειψεις και λαθη.Επιπλεον σας υπενθυμιζω οτι προεδρος της ΕΠ.ΑΕ. υπηρξα μονο για εναν συναπτο μηνα.Ανατρεξετε στην αλληλογραφια του σωματειου σας για να δειτε εαν παρηχθει εργο εντος αυτου του χρονικου διαστηματος ,και ποιο ακριβως ειναι αυτο, γιατι ειμαι σιγουρος οτι ουτε και αυτο το γνωριζετε.
              Η κριτικη, καλοπροαιρετη ή κακοπροαιρετη, προσωπικα απο εμενα ειναι απολυτως σεβαστη, οταν υπαρχει επιχειρηματολογια.Η ισοπεδωση δειχνει ελειψη γνωσης και κρισης και ως εκ τουτου δεν χρηζει και απαντησεων. 
              Επιπλεον δεν με "απελυσε" κανενας, παραιτηθηκα, και καλο θα ηταν να μην αναφερεστε στην παραιτηση μου, γιατι ειμαι απολυτως σιγουρος πως ουτε και τωρα που γραφετε αυτα τα πραγματα γνωριζετε τους ακριβεις λογους αυτης.Τελος σας ενημερωνω οτι παραιτηθηκα πρωτος, μη εχοντας καμια αναγκη αυτοεπιβεβαιωσης μεσα απο την συγκεκριμενη θεση.Δοξα το θεο ειμαι επiτυχημενος σε αλλες δραστηριοτητες της ζωης μου και δεν περιμενω απο το Hobby μου να αισθανθω χρησιμος και απαραιτητος.Αλλοι κινουνται με τετοιες αρχες.
              Σταματαω εδω γιατι ουτως ή αλλως θα γινουν εκλογες προσεχως για την αναδειξη νεας ΕΠ.Α.Ε, και θελω να πιστευω πως αυτη την φορα θα βρεθουν οι καταλληλοι.
                                Με εκτιμηση Τετραδακος Δ. 
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 13:51:43 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ » Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #117 στις: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 14:11:52 »

Αγαπητοί φίλοι
    Με μεγάλη έκπληξη, βλέπω να πλέκεται το εγκώμιο πρώην μέλους της ΕΠ.ΑΕ
    ...........Εξάλλου, πώς είναι δυνατόν, πριν από λίγο καιρό να κατακεραυνώνεται η πρώην
    ΕΠ.ΑΕ. για τα όσα μύρια κακά και τώρα να θεωρείται,  ο πρόεδρος αυτής, σαν ο ιδανικότερος  στο να πάει μπροστά ο αεραθλητισμός; 
    ......
    Εξάλλου, μετρήθηκαν, ζυγίσθηκαν και βρέθηκαν ελλειπείς,  με συνέπεια, την  «απόλυσή» τους από την θέση τους.

κε Ψωμά,
    άσχετα με την στοχοποίηση σου, στο πρόσωπο του κου Τετραδάκου και την εμπάθεια σου που είναι γνωστή από πολύ καιρό τώρα  προς αυτόν – και που γνωρίζεις πολύ καλά ότι είμαι γνώστης της (και δεν με αφορά επί του παρόντος), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τώρα αυτή την στιγμή αυτό το ξέσπασμα;
    Επειδή θεωρείς ότι δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας; Και ως αγαθός και καλοπροαίρετος εσύ και αλάνθαστος εφαρμόζεις το «πεσούσης της δρυός πας ανήρ ξυλεύεται»; (ότι αφορά την παραιτηθείσα ΕΠΑΕ.)
    Μπορείς να κρίνεις εσύ τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί; Ως τι;
    Με τι κριτήρια και με τι λόγο;
    Έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις ή ρίχνεις πυροτεχνήματα στον αέρα για να δηλώσεις παρών στο «φαγοπότι»;
    Κράτα «πισινή» γιατί κανένας δεν ξέρει ποτέ.
    Βέβαια έχεις δίκιο στο ότι είναι αδύνατο να φταίει ένας στην ΕΠΑΕ. Η’ φταίνε όλοι ή δεν φταίνε όλοι. Η’ έγιναν θετικά από όλους ή δεν έγιναν από όλους;
    Δεν μπορεί ο Τετραδάκος να τα έκανε όλα τα καλά και οι υπόλοιποι «ξυνόμασταν».
    Διαπιστώνω όμως  ότι ακολουθείς τα αχνάρια – άλλων - με σκυμμένο το κεφάλι και δεν βλέπεις τι έρχεται μπροστά σου.
    Επειδή όμως αναφέρεσαι εγγράφως και δημόσια για ιδιοτέλεια και αλαζονεία προς όλους (αν γνωρίζεις τι λες), σπιλώνεις και συκοφαντείς προσωπικά, φυσικά πρόσωπα που έχουν υπόληψη στην κοινωνία που ζουν. Δηλαδή εννοείς ότι κάναμε κακό η καλό είχαμε προσωπικό όφελος και ποιο ήταν αυτό; Βγάλαμε λεφτά από την υπόθεση;
    Σου συνιστώ να το πάρεις πίσω δημόσια και να το αναιρέσεις.
    Και κάτι άλλο: «το μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιπείς με συνέπεια την απόλυση τους» το σκέφτηκες καλά που το έγραψες;
    Ποιος με απέλυσε και από πού;
    Ποιος με έκρινε και με βρήκε ελλειπή και ποιος με μέτρησε και με απέλυσε;
    Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορεί κανένας, όπως και εγώ δεν μπορώ να το κάνω για κανένα.
    Δομικά, οργανωτικά, διοικητικά και διαδικαστικά σαν μέλος της ΕΠΑΕ , είδες καμία ανακοίνωση της ΕΛΑΟ που να το λέει αυτό; Είδες καμία μομφή από την Ομοσπονδία που να με εγκαλεί για τα λάθη που αναφέρεσαι και τις παραλήψεις;
    Τόσους μήνες, που όπως λέγεται, κάναμε λάθη και παραλήψεις και επί πλέον δεν κάναμε τίποτα, είδες ή άκουσες κανένα από την ΕΛΑΟ να παρεμβαίνει και να μας εγκαλεί; Εγώ δεν έχω υπ όψη μου τίποτα τέτοιο. Δεν θα έπρεπε η ΕΛΑΟ που παράγει έργο και συντονίζει και ενεργεί θετικά, να μας «ξηλώσει» ή «απολύσει» όπως λες;
    Αντίθετα, δεν πήρα ποτέ απάντηση από κανένα σε δύο επιστολές με ερωτήματα μου και καμία αντίδραση – έστω και τυπική – για την παραίτησή μου.
    Αν έτσι ενεργεί το ύπατο όργανο στον αεραθλητισμό, τι περιμένεις μετά από τις επιτροπές που στο τέλος – τέλος δεν έχουν καμία εξουσία, αλλά τρέχουν μόνο, υπακούν  και τρώνε μόνο λάσπη για να είναι και εύκολη λεία στον «ηλεκρονικοφορουμίστικο  αυνανισμό»  και οι υπόλοιποι (αρμόδιοι) να κρύβονται;
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #118 στις: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 15:47:35 »

Αγαπητοί φίλοι
    Κατ’ αρχάς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι, για τα όσα θα ειπωθούν από εδώ και πέρα από εμένα, για αυτό το θέμα, θα κάνω χρήση,  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ μου ιδιότητας  στην F3C κατηγορία.

Κατ’ αρχάς
    Ειρήνη υμίν!

Εν΄ συνεχεία, δεν μπορώ, παρά να δώσω συγχαρητήρια για τα, ομολογουμένως, γρήγορα αντανακλαστικά σας στο να μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε.
    Βέβαια, αν επιδεικνύατε και την ίδια σπουδή όσον αφορά τα της ΕΠ.ΑΕ. είμαι σίγουρος ότι δεν θα φτάνατε εκεί που φτάσατε.
     Τώρα, πίσω στα δικά μας.

Θα ήθελα να……..

Αλλά, μάλλον, λέω να περιμένω λίγο, μήπως και κάποια άλλα μέλη δεν έχουν προλάβει να απαντήσουν, έτσι ώστε να τοποθετηθώ εφ’ όλης της ύλης.
    Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #119 στις: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 22:39:24 »

lalala lalala lalala smitten smitten smitten lalala lalala lalala smitten smitten smitten
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας
    Μεταπήδηση σε: