Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.369 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 11:01:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 11:01:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 10:31]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 10:26]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:40]

από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309369
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 586
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 437
    Συνολικά: 440
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας  (Αναγνώστηκε 37514 φορές)
    dapan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 13:32:30 »

Απορώ φίλε Νικόλας το "Ωραία" που το είδες  Sad

Είναι δυνατόν με μια παρουσίαση στο power point να ελπίζουμε ότι θα βγούνε νέοι κριτές ?

Ο ρόλος του κριτή είναι φοβερά δύσκολος και "επίπονος" και είναι μια δουλειά που κανείς δεν θέλει να την κάνει. Πόσο μάλλον να προπονηθεί μόνος του, η ακόμα να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό για να βελτιώσει τις ικανότητες του.

Οι κριτές δεν βγαίνουν από το μαγικό κουτάκι όποτε τους χρειαστούν οι αθλητές. Χρειάζεται υποδομή για να δημιουργηθεί "σωστή" ομάδα κριτών [όλων των κατηγοριών] και χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η ομάδα.

Εάν οι αθλητές των FAI κατηγοριών δεν δουλέψουν "σκληρά" και εάν η νέα επιτροπή αερομοντελισμού δεν μπορέσει να βρει τρόπους χρηματοδότησης  για την λειτουργία της ομάδας των κριτών........τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κριτές στους αγώνες, τους συγγενείς και προσωπικούς φίλους των αθλητών που και αυτοί ακόμα με χίλια παρακάλια, έρχονται.......για να κριθούν για την κρίση τους !!!!

Το power point είναι τέλειο και το απόλυτο εργαλείο για την εκπαίδευση των κριτών, αλλά τα εργαλεία όπως ξέρουμε δεν δουλεύουν μόνα τους. 

Υ.Γ. Νικόλας τίποτα το προσωπικό μαζί σου, αφορμή το μήνυμα σου για να καταθέσω την άποψη μου προς όλους, αθλητές και παράγοντες.  Wink

Σκοπός του "ανεβάσματος" των παρουσιάσεων ήταν και είναι να δείξει μέρος της εργασίας που έκανε η προηγούμενη, (παραιτηθήσα),  επιτροπή αερομοντελισμού. Σίγουρα από μία ή με μία παρουσίαση δεν γίνεσαι κριτής.
    Ως επιτροπή με όλα τα κοσμητικά που μας είχαν λούσει αυτός ήταν ο στόχος μας για κριτές : http://epaegr.blogspot.com/2009/11/2010_19.html#more
    μάλλον ήταν λίγος για κάποιους.. 

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #91 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 15:41:23 »

Οι κριτές δεν βγαίνουν από το μαγικό κουτάκι όποτε τους χρειαστούν οι αθλητές. Χρειάζεται υποδομή για να δημιουργηθεί "σωστή" ομάδα κριτών [όλων των κατηγοριών] και χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η ομάδα.

Είπαμε.......πάμε εξωτερικό. Τι το ψάχνεις ? Έτσι θα έρθουμε στα ίσα μας.

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει το ".....δεν έχεις άποψη, αφού δεν συμμετέχεις στο εξωτερικό".

Κριτής από την FAI. Έχει και την μούρη του.

Κάπως έτσι πρέπει να βλέπουμε τον αερομοντελισμό και τους εαυτούς μας, όπως λέει και το θέμα μας.
    Καταγράφηκε
    Γαβανάς Χάρης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #92 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 16:20:26 »

Η ημιμάθεια  είναι δέκα φορές  χειρότερη από την αμάθεια.....

Οπότε όποιος θέλει να γίνει κριτής ας παρακολουθήσει  καταρχήν τα σεμινάρια να ξέρει πάνω κάτω πώς βαθμολογούμε και πώς και πότε κόβουμε βαθμούς.... και μέτα αν έχει δυνατότητα και όρεξη ας πάει και παραέξω να δει τη πραγματικά εστί εκτέλεση ακροβατικών ακριβείας...

Φιλικά Χάρης

Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #93 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 18:38:12 »

Προς mastoras: Συμφωνω και διακρινω καλη προθεση στα λεγομενα σας.

Προς ΚΥΡΝΙΚΟ: Κι εγω σε χονευω πολυ γι'αυτο μου περνανε διαφορες ιδεες για να γινω κριτης F3C  που ξερεις ισως παρεις καμια καλυτερη θεση (μετα απο τοσα χρονια που το παλευεις)... Grin

Προς Γ.Κωνσταντακατο: Διαφωνω εν μερει ο αγωνας FAI πρεπει να γινεται συμφωνα με Judging Manual της FAI ανεξαρτητως του ποιος πεταει, ολα πρεπει να τηρουνται "By the book..."

Προς Παντελη: Παντελη προσωπικα δεν υπονοησα οτι δεν εκανες/κανατε δουλεια αν εχεις καταλαβει κατι τετοιο.

Προς Χαρη: Πραγματικα δεν καταλαβαινω που απευθυνεσαι, διευκρινησε μου.

Φιλικα προς ολους (δεν προκειται να το συνεχισω), παω να ετοιμασω κανενα μοντελακι αυριο θα ειναι καλος ο καιρος... Thumbs up

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 19:34:07 από Nikolas » Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #94 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 19:40:38 »

Η ύπαρξη σωστών αρχείων για download είναι καλή, όχι μόνο για κριτές αλλά και για αθλητές. Δεν είναι όλοι οι αγώνες το ίδιο, ούτε απαιτούνται τα ίδια από τους κριτές διαφορετικών αγωνισμάτων. Παλιότερα είχαμε μόνο έντυπα και διαφάνειες και με αυτά μια χαρά γινότανε η δουλειά, η διάδοση όμως ήταν δυσκολότερη και πιο δαπανηρή.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται μελέτη και γνώση του αντικειμένου και εμπειρία. Οπως και σε όλα υπάρχει και η έμφυτη ικανότητα, το ταλέντο, που χρειάζεται καλλιέργεια, εκπαίδευση και εμπειρία για ν' αποδώσει καλύτερα. Για σωστή απόδοση δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, όπως δεν φτάνει μόνο το διάβασμα και η παρακολούθηση πτήσεων.

Η παρακολούθηση και βαθμολόγηση ενός καλού αθλητή είναι εμπειρία, η ύπαρξη πολλών καλών αθλητών ανεβάζει το επίπεδο, τόσο των κριτών, όσο και των αθλητών γιατί ο καλός φροντίζει να γίνει καλύτερος από τον καλό συναθλητή του.

Θα γυρίσω το ρολόι πίσω να θυμίσω οτι οι αγώνες αερομοντελισμού σταμάτησαν το 1973, οι αγώνες, που βέβαια δεν έγιναν, ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τατόι την 25η Νοεμβρίου 1973, που έγινε το πραξικόπημα Ιωαννίδη.

Αρχές του 1980 ξεκινάει να δίνει καρπούς η προσπάθεια αναβίωσης των αγώνων. Κορωνίδα η διοργάνωση των παγκοσμίων F3J στην Κέρκυρα, 2-8 Ιουλίου 2000.

Η πορεία έχει τα πάνω και τα κάτω της, πολλοί έχουν προσφέρει, πολλοί έχουν κατηγορηθεί άδικα και κυρίως πολλοί έχουν βρεθεί ή βρίσκονται σε διαμάχη χωρίς σοβαρό λόγο. Γι αυτό έχω γράψει

Για να πάμε μπροστά
    βάζουμε πλάτη όλοι
    οχι τρικλοποδιές και μουρμούρα
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #95 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 20:00:50 »

Καλησπερα και απο εμενα.Επειδη διακρινω οτι ολοι ανεξαρτητα απο αγωνιστικη εμπειρια, παραστασεις, διαθεση για να ασχοληθουν με το αντικειμενο του να γινουν  κριτες, και γνωσεις επι των κατηγοριων, γενικες ή ειδικες,εχουν ολοι, μα ολοι αποψη, εγω θα περιοριστω στα φτωχα καθηκοντα του αθλητη.Δεν λεω βεβαια οτι ολα ειναι τελεια και ιδανικα, αλλα αν ανατρεξετε ολοι στην αλληλογραφια των σωματειων σας, θα διαπιστωσετε οτι εδω και λιγο καιρο υπαρχει ετοιμο υλικο παρουσιασεων για ολες τις κατηγοριες, (δεν νομιζω οτι στο παρελθον υπηρχε), για το οποιο καποιοι, αντι να σχολιαζουν αφ' υψηλου, καθισαν και δουλεψαν για να το φτιαξουν, καθορισμενος τροπος αξιολογησης και δημιουργιας κριτων, (δεν ξερω αν υπηρχε και αυτο), και εν τι αυτη περιπτωση χωρις να λεω οτι ολα ειναι αγγελικα πλασμενα, αναγνωριζοντας την αναγκη εξελιξης στο συγκεκριμενο θεμα, εγινε μια αρχη.
       Τις αμμεσως προσεχεις ημερες θα αναρτηθει αναλυτικα το προγραμμα των σεμιναριων για ολες τις κατηγοριες, με ημερομηνιες και τοπους διεξαγωγης για ολα τα γεωγραφικα διαμερισματα της χωρας μας, και ελπιζω τον ζηλο που διακρινω στην συγκεκριμενη συζητηση, να τον δω να παιρνει σαρκα και οστα στα αντιστοιχα σεμιναρια, που θα διεξαγουν.
       Επιπλεον ευχομαι στην επομενη ΕΠ.Α.Ε. να μην αντιμετωπισει τις δυσκολιες και τα προσχωματα που αντιμετωπισα εγω κατα καιρους, προκειμενου να συγκεντρωσω, εστω και αυτους τους λιγους "κακους", κατα την αποψη καποιων κριτες, προκειμενου να μην "πεθανουν" οι αγωνες των διαφορων κατηγοριων, που με τοσο κοπο δημιουργηθηκαν, και που τοσο ευκολα απο ασχημες συμπεριφορες και μικροτητες, μπορουν να περασουν στο χρονοντουλαπο, οπως ουτως ή αλλως εχει ξαναγινει στο παρελθον.
       Για οσους δεν με γνωριζουν, ειναι στην διαθεση τους οι λογαριασμοι του κινητου μου τηλεφωνου, για να τους δειξω ποσες φορες ενοχλησα συγκεκριμενους ανθρωπους ,προκειμενου να παρευθρεθουν σε αγωνες σαν κριτες, και οχι μονο δεν μου απαντησαν αρνητικα, αλλα με κοροιδευαν ασυστολως μεχρι την τελευταια στιγμη.
       Θα ηθελα επισης να μου απαντησουν καποιοι, ολοι αυτοι που κανουν τους τιμητες των παντων, αν μια χρονια δεν γινονταν μια κατηγορια, και δη FAI, λογω  μη υπαρξης των "καταλληλων" κριτων, αν θα ηταν αραγε περισοτερο χρησιμο ή οχι.Αυτα για τωρα, και δεν ξαναασχολουμαι με αποψεις ανθρωπων που τουλαχιστον για τα θεματα των αγωνων, δεν  εχουν ασχοληθει ουτε στο 1/20, απ' οτι καποιοι αλλοi.Ξερουν μονο να παρουσιαζονται, να λιδωρουν και να απαξιωνουν τα παντα.Το παραξενο βεβαια, θα ηταν μην υπαρχει και σ'αυτη την εκφανση της ζωης, η γνωστη Ελληνικη νοοτροποια.        
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 01:39:18 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ » Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 20:10:42 »

Καλησπερα και απο εμενα.Επειδη διακρινω οτι ολοι ανεξαρτητα απο αγωνιστικη εμπειρια, παραστασεις, διαθεση για να ασχοληθουν με το αντικειμενο του να γινουν  κριτες, και γνωσεις επι των κατηγοριων, γενικες ή ειδικες,εχουν ολοι, μα ολοι αποψη, εγω θα περιοριστω στα φτωχα καθηκοντα του αθλητη.Δεν λεω βεβαια οτι ολα ειναι τελεια και ιδανικα, αλλα αν ανατρεξετε ολοι στην αλληλογραφια των σωματειων σας, θα διαπιστωσετε οτι εδω και λιγο καιρο υπαρχει ετοιμο υλικο παρουσιασεων για ολες τις κατηγοριες, (δεν νομιζω οτι στο παρελθον υπηρχε), για το οποιο καποιοι, αντι να σχολιαζουν αφ' υψηλου, καθισαν και δουλεψαν για να το φτιαξουν, καθορισμενος τροπος αξιολογησης και δημιουργιας κριτων, (δεν ξερω αν υπηρχε και αυτο), και εν τι αυτη περιπτωση χωρις να λεω οτι ολα ειναι αγγελικα πλασμενα, αναγνωριζοντας την αναγκη εξελιξης στο συγκεκριμενο θεμα, εγινε μια αρχη.
       Τις αμμεσως προσεχεις ημερες θα αναρτηθει αναλυτικα το προγραμμα των σεμιναριων για ολες τις κατηγοριες, με ημερομηνιες και τοπους διεξαγωγης για ολα τα γεωγραφικα διαμερισματα της χωρας μας, και ελπιζω τον ζηλο που διακρινω στην συγκεκριμενη συζητηση, να τον δω να παιρνει σαρκα και οστα στα αντιστοιχα σεμιναρια, που θα διεξαγουν.
       Επιπλεον ευχομαι στην επομενη ΕΠ.Α.Ε. να μην αντιμετωπισει τις δυσκολιες και τα προσχωματα που αντιμετωπισα εγω κατα καιρους, προκειμενου να συγκεντρωσω, εστω και αυτους τους λιγους "κακους", κατα την αποψη καποιων κριτες, προκειμενου να μην "πεθανουν" οι αγωνες των διαφορων κατηγοριων, που με τοσο κοπο δημιουργηθηκαν, και που τοσο ευκολα απο ασχημες συμπεριφορες και μικροτητες, μπορουν να περασουν στο χρονοντουλαπο, οπως ουτως ή αλλως εχει ξαναγινει στο παρελθον.
       Για οσους δεν με γνωριζουν, ειναι στην διαθεση τους οι λογαριασμοι του κινητου μου τηλεφωνου, για να τους δειξω ποσες φορες ενοχλησα συγκεκριμενους ανθρωπους ,προκειμενου να παρευθρεθουν σε αγωνες σαν κριτες, και οχι μονο δεν μου απαντησαν αρνητικα, αλλα με κοροιδευαν ασυστολως μεχρι την τελευταια στιγμη.
       Θα ηθελα επισης να μου απαντησουν καποιοι, ολοι αυτοι που κανουν τους τιμητες των παντων, αν μια χρονια δεν γινονταν μια κατηγορια, και δη FAI, λογω  μη υπαρξης των "καταλληλων" κριτων, αν θα ηταν αραγε περισοτερο χρησιμο ή οχι.Αυτα για τωρα, και δεν ξαναασχολουμε με αποψεις ανθρωπων που τουλαχιστον για τα θεματα των αγωνων, δεν  εχουν ασχοληθει ουτε στο 1/20, απ' οτι καποιοι αλλο.Ξερουν μονο να παρουσιαζονται, να λιδωρουν και να απαξιωνουν τα παντα.Το παραξενο βεβαια, θα ηταν μην υπαρχει και σ'αυτη την εκφανση της ζωης, η γνωστη Ελληνικη νοοτροποια.        

+1
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 21:13:35 »

Προς ΚΥΡΝΙΚΟ: Κι εγω σε χονευω πολυ γι'αυτο μου περνανε διαφορες ιδεες για να γινω κριτης F3C  που ξερεις ισως παρεις καμια καλυτερη θεση (μετα απο τοσα χρονια που το παλευεις)... Grin

Μέσα !!  Είσαι ο άνθρωπός μου. Και εγώ με την σειρά μου θα σε βοηθήσω ως κριτής στην F3A.
    Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Πάω να φτιάξω κανένα δικό μου Pattern Α/Π......με home made πλωτήρες. Έχει πλημμυρήσει ο Έβρος.   
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #98 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 21:43:44 »

Γυρίζοντας πάλι πίσω θα αναφέρω πως ξεκίνησαν οι πρώτοι επίσημοι κριτές F3A στην Ελλάδα.

Το 1983 ή 1984 διοργανώθηκαν, μετά από σεμινάριο FAI, στην Ε.Α.Α. σεμινάρια κριτών F3A με εισηγητές  τον Γιώργο Σεβαστό και τον Αντώνη Παπαδόπουλο. Τα σεμινάρια περιλάμβαναν

- Θεωρητικά μαθήματα, 6-10 ημερών απ' όσο θυμάμαι
    - Θεωρητικές εξετάσεις με σύστημα πολλαπλής επιλογής
    - Πρακτικές εξετάσεις με βαθμολόγηση αθλητών

Στο σεμινάριο δόθηκε βοήθημα κριτών F3A, με γενικές οδηγίες και αναλυτική παρουσίαση των ασκήσεων και των προβληματισμών, που μπορούσαν να προκύψουν, στην βαθμολόγηση καθεμιάς απ' αυτές.

Από το σεμινάριο αυτό βγήκαν οι πρώτοι επίσημοι, για την Ελλάδα, κριτές F3A. Μαζί με τον  Γιώργο Σεβαστό και τον τον Αντώνη Παπαδόπουλο συμμετείχα, ως το 1990 που είχα χρόνο, σαν κριτής στους περισσότερους αγώνες F3A αλλά και έδινα χέρι, όπου μπορούσα, στις άλλες κατηγορίες.

Από τότε, κατά καιρούς, έχουν γίνει αρκετά σεμινάρια κριτών. Χρησιμοποιούνται οι καλύτεροι διαθέσιμοι.

Το υλικό, με τα χρόνια, έχει εμπλουτιστεί και, με την άνεση που προσφέρουν σήμερα οι υπολογιστές και το διαδίκτυο, είναι πιο εύκολο να διαδοθεί και να γίνει γνωστό.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #99 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 00:24:25 »

Μέσα !!  Είσαι ο άνθρωπός μου. Και εγώ με την σειρά μου θα σε βοηθήσω ως κριτής στην F3A.
    Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Πάω να φτιάξω κανένα δικό μου Pattern Α/Π......με home made πλωτήρες. Έχει πλημμυρήσει ο Έβρος.   

Καλα προσπαθησε μπας και χτυπησεις καμια θεσουλα στην 3αδα του GR-A και μετα ξαναμιλαμε μεγαλε (για F3C μιλαμε παντα ετσι?)... Wink

Τα λεγαμε,
    Ν
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #100 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 08:07:49 »

Γυρίζοντας πάλι πίσω θα αναφέρω πως ξεκίνησαν οι πρώτοι επίσημοι κριτές F3A στην Ελλάδα.

Το 1983 ή 1984 διοργανώθηκαν, μετά από σεμινάριο FAI, στην Ε.Α.Α. σεμινάρια κριτών F3A με εισηγητές  τον Γιώργο Σεβαστό και τον Αντώνη Παπαδόπουλο. Τα σεμινάρια περιλάμβαναν

- Θεωρητικά μαθήματα, 6-10 ημερών απ' όσο θυμάμαι
    - Θεωρητικές εξετάσεις με σύστημα πολλαπλής επιλογής
    - Πρακτικές εξετάσεις με βαθμολόγηση αθλητών

Υπάρχει αρκετό έντυπο υλικό από αυτό το σεμινάριο, που θα προστεθει με τη σειρά του στο "Ιστορικό αρχείο" της Ε.Α.Α.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #101 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 09:59:02 »

Καλα προσπαθησε μπας και χτυπησεις καμια θεσουλα στην 3αδα του GR-A και μετα ξαναμιλαμε μεγαλε (για F3C μιλαμε παντα ετσι?)... Wink

Δύσκολα, πολύ δύσκολα. Πολλές συμμετοχές, οπότε η 3 θέση είναι δύσκολη. Πρέπει να βρω αγώνα που να τρέχουν μόνο τρεις. Έτσι θα έχω σίγουρα κύπελλο.

Μιας κατασκευάζω και πετώ Α/Π σπιτικά Pattern, η ιδέα της συμμετοχής μου στην F3A-GRA μου έχει έρθει πολλές φορές. Ελπίζω να με βοηθήσεις.

Η κατηγορία F3C/FAI πιθανά από φέτος να αποκτήσει ακόμη μία συμμετοχή. Συμμετοχή την οποία την αγκαλιάζω με χαρά και ας χρειαστεί να βρεθώ στην τελευταία θέση.
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 13:06:01 »

Διαβάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση της πρώην ΕΠΑΕ http://epaegr.blogspot.com/2009/11/2010_19.html#more μπορώ να πω μετά βεβαιότητος και όπως νομίζω  θα συμφωνήσουν όλοι, ότι τελικά κάτι σωστό και αξιόλογο μπορεί να προκύψει από την υλοποίηση της πρότασης, στο μεγάλο πρόβλημα των κριτών που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα.

Κάθε ένας από εμάς που έχει  κάποιες απόψεις [όποιος και εάν είναι αυτός], επί των όποιων θεμάτων που μας απασχολούν, μπορεί κάλλιστα να τις τεκμηριώσει καταθέτοντας τις ανάλογες προτάσεις του. Για αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να κρίνεται από κανέναν, έως ότου ακουστεί.

Το μεγάλο θέμα όμως είναι : υπάρχει - υπήρχε η διάθεση να ακουστούν όλες οι απόψεις και να συζητηθούν σε σοβαρό επίπεδο ?

Αυτός πρέπει να είναι ο πιο σημαντικός ρόλος της ΕΠΑΕ.

Η όποια πρόταση και σκέψη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί από μόνη της, ούτε και μόνο από αυτόν που την έχει συλλάβει. Απαιτείται συνεργασία πολλών ανθρώπων με ξεχωριστές ικανότητες, σε κάθε τομέα.
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Sokratis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #103 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 17:55:13 »

ΝΑ κανω κι εγω ο "ασχετος" μια ερωτηση?
    Αν δεν υπηρχαν οι αγωνες,κριτες,κυπελα,επαθλα,φωτογραφιες κλπ κλπ κλπ,....θα τσακωνοσασταν? worry
    Καταγράφηκε

" Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε γελοιοποιούν, μετά σε πολεμούν και μετά σε ασπάζονται " (Mahatma Gadhi)
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #104 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:49:52 »

ΝΑ κανω κι εγω ο "ασχετος" μια ερωτηση?
    Αν δεν υπηρχαν οι αγωνες,κριτες,κυπελα,επαθλα,φωτογραφιες κλπ κλπ κλπ,....θα τσακωνοσασταν? worry

Καμία σχέση Σωκράτη με αυτό που λες. Δεν τσακώθηκε κανένας για το αεράθλημα μας. Στο αεραθλητικό κομμάτι του αερομοντελισμού όλα βαίνουν καλώς και υπάρχει μια σχετική αρμονία. Οι αθλητές προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματα τους με τον διάλογο,  και τις προσωπικές τους κόντρες στα αερομοντελιστικά τραπεζώματα μετά το πέρας του κάθε αγώνα.

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας
    Μεταπήδηση σε: