Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.890 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 15:36:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 15:36:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 11:39]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309890
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 106
    Συνολικά: 106
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Jr Vibe 90 και YS 91SR  (Αναγνώστηκε 7522 φορές)
    MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 17:10:54 »

Φίλε PaNt
    Είναι παρήγορο το ότι κάποιος που ασχολείται με τα ελικόπτερα, έχει τέτοιες "έγνοιες" και μάλιστα για πράγματα τόσο εξιδεικευμένα.
    Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε άλλα forums,  μιας και εδώ υπάρχουν κάποιοι, που μπορούν να σε βοηθήσουν.
    Οι ροδέλες, λοιπόν, αυτές "παιζουν" τον ρόλο του αποστάτη.Ρυθμίζουν, δηλαδή, το κενό που θα έχει ο συμπλέκτης, από την καμπάνα.
    Αυτό, βέβαια, για κάθε ελικόπτερο ειναι διαφορετικό και γιαυτό ο κάθε κατασκευαστής το αναφέρει, ρητά, στο εγχειρίδιο.
    Για παράδειμα, στο Freya, δίνει μια ροδέλα συγκεκριμένης διάστασης.
    Αν κάτι δεν έγινε κατανοητό, ξαναρώτα.

Ψωμάς Γιάννης

Rapicon Team
    Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 18:57:33 »

Φίλε PaNt
    Είναι παρήγορο το ότι κάποιος που ασχολείται με τα ελικόπτερα, έχει τέτοιες "έγνοιες" και μάλιστα για πράγματα τόσο εξιδεικευμένα.
    Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε άλλα forums,  μιας και εδώ υπάρχουν κάποιοι, που μπορούν να σε βοηθήσουν.
    Οι ροδέλες, λοιπόν, αυτές "παιζουν" τον ρόλο του αποστάτη.Ρυθμίζουν, δηλαδή, το κενό που θα έχει ο συμπλέκτης, από την καμπάνα.
    Αυτό, βέβαια, για κάθε ελικόπτερο ειναι διαφορετικό και γιαυτό ο κάθε κατασκευαστής το αναφέρει, ρητά, στο εγχειρίδιο.
    Για παράδειμα, στο Freya, δίνει μια ροδέλα συγκεκριμένης διάστασης.
    Αν κάτι δεν έγινε κατανοητό, ξαναρώτα.

Ψωμάς Γιάννης

Rapicon Team

Ποπο μλκια πραγματικα πως δεν το ειχα σκεφτει....
    Αρα λογικα ο YS ειναι πιο "Ψηλος" και για αυτο δεν βαζουμε την ροδελα....!
    Σωστος .... Να εισαι καλα φιλε μου...!
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 18:58:23 »

Στο ειχα πει.....
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 19:00:21 »

Εγω θα ελεγα να κανεις οτι λεει το manual.Δεν πειραματιζεσαι...Απλα οτι λεει.(στο ΕΧ μου παντως δεν θυμαμαι αν την εβαλα...μαλλον δεν την εβαλα).

φιλε μου δεν στο λεω για ειρωνεια η κατι τετοιο.... ασχολουμαι λιγο καιρο με αυτο το hobby αλλα εχω μαθει αρκετα για ενα λογω... γιατι οτι κανω ψαχνω να βρω γιατι το κανω... αν ακολουθουσα την σκεψη σου ακομα θα εψαχνα πως μπαινουν τα blades..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 19:55:37 »

αν ακολουθουσα την σκεψη σου ακομα θα εψαχνα πως μπαινουν τα blades..!

Κατά περίεργο τρόπο, που δεν μπορώ να εξηγήσω, σε βρίσκω σωστό..... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 20:09:43 »

αν ακολουθουσα την σκεψη σου ακομα θα εψαχνα πως μπαινουν τα blades..!

Κατά περίεργο τρόπο, που δεν μπορώ να εξηγήσω, σε βρίσκω σωστό..... Thumbs up

σπανιο πραγμα να με θεωρεις σωστο εσυ αλλα τεσπα...!
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:23:54 »

Εγω θα ελεγα να κανεις οτι λεει το manual.Δεν πειραματιζεσαι...Απλα οτι λεει.(στο ΕΧ μου παντως δεν θυμαμαι αν την εβαλα...μαλλον δεν την εβαλα).

φιλε μου δεν στο λεω για ειρωνεια η κατι τετοιο.... ασχολουμαι λιγο καιρο με αυτο το hobby αλλα εχω μαθει αρκετα για ενα λογω... γιατι οτι κανω ψαχνω να βρω γιατι το κανω... αν ακολουθουσα την σκεψη σου ακομα θα εψαχνα πως μπαινουν τα blades..!

Τελικα την εβαλα.Απλα επειδη το εχω κανενα χρονο που το εφτιαξα δεν θυμομουνα.Συνηθως παω με το τι λεει ο κατασκευαστης κατα κυριο μερος γιατι ετσι με μαθανε.(και πιστεψε με εχω πολυ καλο δασκαλο).Οταν πρωτοξεκινησα δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα (μπορεις να κανεις αναδρομη στα πρωτα μου ποστ τα οποια τωρα που τα διαβαζω κοροιδευω τον εαυτο μου.Δεν θα ηθελα να μπω στην διαδικασια να διαβασω και τα δικα σου πρωτα ποστ...)και ακομα και τωρα προσπαθω να μαθαινω συνεχεια.Αυτος ειναι και ο λογος που σπανια θα με δεις να γραφω κατι μιας και ακομα ειμαι σε πολυ αρχικο πτητικο σταδιο (Hovering) σε σχεση με σενα που εχεις πανω απο 3000 μηνυματα τα περισοτερα σε τεχνικα θεματα (πολυ ωραιο το βιντεακι σου με το governon).Να φανταστεις το πρωτο μου ελικοπτερο που εφτιαξα πηγα να βιδωσω τα blade στα skid αλλα κατι δεν με καθοτανε καλα και μετα καταλαβα οτι μπαινανε επανω  laugh.

Περα απο την πλακα παντως τωρα καταλαβα γιατι οι ''μεγαλοι'' του ειδους .....(ξερεις αυτοι που στην Ελλαδα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα των χεριων) απεχουν απο τα φορουμ και δεν θα τους δεις να γραφουνε σχεδον καθολου.

Σας αφηνω λοιπον γιατι εχω εξομοιωτη μπας και το διωξω περα απο το σημαιακι Thumbs up
    Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:26:58 »

Τελικα την εβαλα.Απλα επειδη το εχω κανενα χρονο που το εφτιαξα δεν θυμομουνα.Συνηθως παω με το τι λεει ο κατασκευαστης κατα κυριο μερος γιατι ετσι με μαθανε.(και πιστεψε με εχω πολυ καλο δασκαλο).Οταν πρωτοξεκινησα δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα (μπορεις να κανεις αναδρομη στα πρωτα μου ποστ τα οποια τωρα που τα διαβαζω κοροιδευω τον εαυτο μου.Δεν θα ηθελα να μπω στην διαδικασια να διαβασω και τα δικα σου πρωτα ποστ...)και ακομα και τωρα προσπαθω να μαθαινω συνεχεια.Αυτος ειναι και ο λογος που σπανια θα με δεις να γραφω κατι μιας και ακομα ειμαι σε πολυ αρχικο πτητικο σταδιο (Hovering) σε σχεση με σενα που εχεις πανω απο 3000 μηνυματα τα περισοτερα σε τεχνικα θεματα (πολυ ωραιο το βιντεακι σου με το governon).Να φανταστεις το πρωτο μου ελικοπτερο που εφτιαξα πηγα να βιδωσω τα blade στα skid αλλα κατι δεν με καθοτανε καλα και μετα καταλαβα οτι μπαινανε επανω  laugh.

Περα απο την πλακα παντως τωρα καταλαβα γιατι οι ''μεγαλοι'' του ειδους .....(ξερεις αυτοι που στην Ελλαδα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα των χεριων) απεχουν απο τα φορουμ και δεν θα τους δεις να γραφουνε σχεδον καθολου.

Σας αφηνω λοιπον γιατι εχω εξομοιωτη μπας και το διωξω περα απο το σημαιακι Thumbs up

Συμφωνω σε ολα αλλα οι μεγαλοι του ειδους εδω επρεπε να δινουν τα φωτα τους και οχι αλλου .
    Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:36:34 »

Συμφωνω σε ολα αλλα οι μεγαλοι του ειδους εδω επρεπε να δινουν τα φωτα τους και οχι αλλου .

Συμφωνω μαζι σου.Προσπαθήσανε καποτε.....Θυμαμαι ενα φεγγαρι κατι ποστ του Πασχαλουδη και του Τετραδακου αλλα οπως βλεπεις πλεον δεν τους βλεπεις ουτε σαν User.Παλι καλα που βρισκομαστε τα δηιμερα και απολαμβανουμε live Thumbs up
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:37:21 »

Ετσι είναι.......πάντα οι "μικροί" την πληρώνουν.. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:38:00 »

χαχααχ κακιες.. με μια ροδελα ασχολουμαι.... οχι με καρμπυλατερ..... ασε τις μλκιες..!

Φτου, φτού...πιπέρι. Το λόγια είναι αυτά ?
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:41:23 »

Δεν ειναι μονο αυτοι οι "μεγαλοι" .............................. και κλεινω εδω οποιος καταλαβε καταλαβε
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:44:06 »

Αυτος ειναι και ο λογος που σπανια θα με δεις να γραφω κατι μιας και ακομα ειμαι σε πολυ αρχικο πτητικο σταδιο (Hovering) σε σχεση με σενα που εχεις πανω απο 3000 μηνυματα τα περισοτερα σε τεχνικα θεματα (πολυ ωραιο το βιντεακι σου με το governon).

Nα πάρει ευχή....ακόμη στο hover είμαι και εγώ. Το τεχνικό μέρος ναναι καλά  τα forum, το καλύπτω από εκεί. ΄

Αμάν..3000 Post ? Μείναμε πίσω. Μιας και χιονίζει, αυρίο θα χτυπήσω καμιά 100ρια !!  
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 21:44:59 »

Αυτος ειναι και ο λογος που σπανια θα με δεις να γραφω κατι μιας και ακομα ειμαι σε πολυ αρχικο πτητικο σταδιο (Hovering) σε σχεση με σενα που εχεις πανω απο 3000 μηνυματα τα περισοτερα σε τεχνικα θεματα (πολυ ωραιο το βιντεακι σου με το governon).

Nα πάρει ευχή....ακόμη στο hover είμαι και εγώ. Το τεχνικό μέρος ναναι καλά  τα forum, το καλύπτω από εκεί. ΄

Αμάν..3000 Post ? Μείναμε πίσω. Μιας και χιονίζει, αυρίο θα χτυπήσω καμιά 100ρια !!  

Ημαρτον
    Καταγράφηκε
    RC HOVER
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 2 Φεβ 2010, 22:03:08 »

Πιστευω να βαλεις και καμια φωτο να δουμε αυτο το εργαλειο το Vibe 90 Wink
    Καταγράφηκε

X-CELL SPECTRA-G          
    RAPTOR 90se 
    T-REX 700 NITRO PRO
    T-REX 600 NITRO PRO
    RAPTOR 50 SE
    MINI TITAN SE
    EASY GLITER
    JR DSX9 DSM2 2.4 GHz
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Jr Vibe 90 και YS 91SR
    Μεταπήδηση σε: