|
psomaras
|
 |
« στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 02:44:46 » |
|
Λοιπόν... έχω ένα κινητό nokia N78 το οποίο έχει ενσωματωμένο δέκτη gps. Του έχω περασμένο έναν πλοηγό όπου δουλεύει άψογα και πρόσφατα έβαλα μία εφαρμογή ''Velox'' Αυτό που κάνει είναι να κρατάει στη μνήμη χρόνο,απόσταση,μέση και μέγιστη ταχύτητα.. Να πω οτι η εφαρμογή ειναι μετρημένη σε δύο αμάξια και σε εναν αλλο πλοηγό και έχει μεγάλη ακρίβεια!!! Το κινητό μπήκε πολλές φορές πάνω σε αεροπλανάκια και σε ελικόπτερο και έδειξε 100, 120, 150, 160 km/h δηλαδή νορμαλ ταχύτητες για τα μοντελα που χρησιμοποιησαμε... Σήμερα όμως το βάλαμε πάνω σε ένα καινούργιο calmato sport με κινητήρα GMS .47 και έλικα 12.6 Απο ψηλα τέρμα το γκάζι βουτιά και ουπςςςς...!!!!! 363 km/h ..ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.. λέμε κατι δεν έιναι σωστο... μπαίνουμε στο αμαξι και συγκρινουμε τις ταχυτητες και λειτουργουσε μια χαρα....
Περιμενω τα σχολια σας...
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν είναι παράξενο να τρέχει η μύτη και να μυρίζουν τα πόδια... 
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 07:26:17 » |
|
Πολύ γερο το calmato .  παντως η απόσταση σε σχέση με τον χρόνο και την μέση ωριαία ταχύτητα ειναι σωστά .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dominckos
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 15:19:58 » |
|
φοβερο!...λογικά ειναι σωστό, γιατι ειχα δει στο youtube calmato 40 με ταχυμετρο πανω του να πιανει σε ευθεια με φουλ γκαζια 120km/h
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Τηλέμαχος
|
|
|
|
HarisH
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 15:29:15 » |
|
Χλωμό το βλέπω οπότε έχω τρείς ερωτήσεις.
1) Τι μηχανή; 2) Τι προπέλα (Να δούμε απλα η προπέλα ποσες στροφές "είχε" εκείνη τη στιγμή) 3) 363km/h απλα σημαινει 363000m/3600sec=100,83m/sec (Δεν σας φαίνεται και εσάς χλωμό;)
Μάλλον το κινητό δεν είναι και τόσο αξιόπιστο (μπορεί σε καμμια στροφή με "καμποσα G" να τα είδε όλα μπλε)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Κώστας Κωστόπουλος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 16:18:22 » |
|
Στο Αγρίνιο με παρόμοιο κινητό και Calmato sports είχε γράψει 180 και κάτι, που πάλι μου φαίνεται απίθανο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon; Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
|
|
|
MakisRC
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 16:26:32 » |
|
Να ρωτήσω κάτι ως άσχετος με το θέμα?Το στίγμα ενος αεροπλανου αν ανεβαίνει κατακόρυφα είναι το ίδιο και στα 1000 και στα 2000 και στα 10000 πόδια? μήπως εκεί είναι το πρόβλημα? Γιατί αν είναι έτι και υποθέσουμε ότι το calmato βούταγε μεμια γωνία 25 μοιρών για πάει απο το στίγμα χ σο στίγμα ψ σε 2 λεπτα το gps θα μας έδειχνε μικρότερη ταχύτητα από την πραγματική..άρα πήγαινε με τα 1000 ..τουλάχιστον..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Μike pr
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 17:05:29 » |
|
Eγω περαν της θεωριας, προσπαθω να καταλαβω την δομικη αντοχη ενος calmato, σε αυτα τα km/h. Και οταν ηρθε η ωρα για up πως και δεν αποκοκοπηκε η ουρα, πραγμα που εχω δει να γινεται.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
George-X
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 18:04:21 » |
|
Το Calmato sports και καθε μοντελο αυτου του ειδους δεν μπορει σε καμια περιπτωση να προσεγγισει τετοιες ταχυτητες. Ειναι και θεωρητικα και πρακτικα εκτος του "flight envelope" του μοντελου και απο αεροδυναμικης αλλα και απο δομικης πλευρας. Οσο εντυπωσιακο και αν φαινεται δεν ειναι αληθεια.
Καλες πτησεις.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
spiros pap.
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 19:19:21 » |
|
Παιδια αυτο που λενε 360km δεν γινεται με τπτ. εγω το δευτερο μου αεροπλανο που ηταν calmato kατωπτερηγο με κινητηρα 45ος. μαχ στη 5η βουτια που το εκανα και τραβηξα αποτομα up. kοπηκε στα δυο.....με προπελα 10--7  δηλαδη μην τρελαθουμε δεν ειναι και δελταπτερηγο  παντα φυλικα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
logo 500 se. jr 9303
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 19:34:43 » |
|
και εμενα αυτα τα χιλιομετρα μου φαινονται λιγο περιεργα για μοντελο ποσο για calmato
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
takis
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 20:12:14 » |
|
Λοιπόν... έχω ένα κινητό nokia N78 το οποίο έχει ενσωματωμένο δέκτη gps. Του έχω περασμένο έναν πλοηγό όπου δουλεύει άψογα και πρόσφατα έβαλα μία εφαρμογή ''Velox'' Αυτό που κάνει είναι να κρατάει στη μνήμη χρόνο,απόσταση,μέση και μέγιστη ταχύτητα..
αυτη την εφαρμογη velox μπορεις να μου πεις που την βρηκες? λειτουργει σε λογισμικο sympian? ξερεις αν μπορει να λειτουργησει και σε windows mobile?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
psomaras
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 22:31:14 » |
|
[/quote]
αυτη την εφαρμογη velox μπορεις να μου πεις που την βρηκες? λειτουργει σε λογισμικο sympian? ξερεις αν μπορει να λειτουργησει και σε windows mobile? [/quote]
Λειτουργει σε symbian!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
psomaras
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 22:41:17 » |
|
Παιδια και σε μενα φανηκαν πολλα τα χιλιομετρα αλλα τοσα εδειξε.. τωρα αν ειναι λαθος η κατι αλλο δεν γνωριζω γι'αυτο το εκανα θεμα εδω....για να δουμε αν ειναι εφικτο... Ισως καποιος που γνωριζει απο gps,logger και δορυφορους να μας δωσει μια απαντηση!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Periklis
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 22:45:59 » |
|
Μπορεις να υπολογίσεις από ποιό ύψος άρχισες τη βουτιά; Πόσο ψηλά δηλαδή ανέβηκες στο περίπου; Για να δούμε δηλαδή με πρόχειρους υπολογισμούς αν στέκουν τα νούμερα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
psomaras
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 23:33:34 » |
|
Δυστυχως δεν γνωριζω υψος!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|