Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.873 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 19:34:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 19:34:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:01]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:36]

[Χθες στις 23:25]

από dominicm
    [Χθες στις 19:33]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309873
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 134
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 77
    Συνολικά: 80
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ - ΡΕΛΑΝΤΙ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΣΗ OS50 HELI  (Αναγνώστηκε 2632 φορές)
    chrismet
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 21:09:42 »

Σε νέο κινητήρα  OS 50   heli, είμαι σε φάση στρωσίματος.
    Μικρές – μεγάλες βελόνες ανοιχτές σύμφωνα με οδηγίες για στρώσιμο.

Παρθενική εκκίνηση κινητήρα.
    Παίρνει μπροστά, οκ και άμεσα! Πάω να παίξω λίγο με το γκάζι και μπλουπ σβήνει.
    Πάω να τον ξαναβάλω μπροστά και έχει υδραυλικώσει.
    Ωχ, λέω μανούλα μου ας βάλει ο Θεός το χέρι του.
    Με λίγη προσπάθεια ξαναπαίρνει μπροστά και με το λίγο γκάζι πάλι τα ίδια, σβήνει.

Από εκεί και ύστερα ο κινητήρας υδραυλικώνει συνέχεια. Μιλάμε για δυνατή υδραυλίκωση και απελπισία. 
    Κούτσουρο. Με το χέρι για να το στρίψεις θέλει δύναμη ελέφαντα, μιλάμε για τόσο κούτσουρο. Αδύνατον να στρίψει.
    Βγάζω το μπουζί. Είναι οκ, παίρνει στροφές με τη μίζα και φτύνει πράμα. Εδώ επίσης υπάρχει κάτι παράξενο, φτύνει τόσο πολύ που λες ρε παιδί μου που το έχει βρει τόσο;
    Δεξιά – αριστερά – πίσω – μπρος το ελικόπτερο να βγάλει πιθανώς και από εξάτμιση ότι έχει πάρει – αν έχει πάρει – δεν έχει και σπουδαία πράγματα.
    Τέλος πάντων κάποια στιγμή σταματάει να φτύνει. Βάζω πάλι το μπουζί, πάω να δώσω μίζα (χωρίς μπουζόπιπα), έτσι για δοκιμή, να δω αν τώρα θα γυρίσει ,πάλι κούτσουρο. Έλα Παναγία μου. Τρελαίνομαι.
    Τέλος πάντων κάποια στιγμή τα καταφέρνω.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται συνέχεια, σβήνει και εγώ να τρέχω ωσάν μουρλός να κλείσω / ασφαλίσω το σωληνάκι του καυσίμου για να μη μπει καύσιμο μέσα στο κινητήρα αλλά και πάλι αυτός έχει υδραυλικώσει.

Κάποια στιγμή με τα χίλια ζόρια και κινήσεις χειρούργου πάνω στο στικ του γκαζιού προσπερνάω το κρίσιμο σημείο χωρίς να σβήσει και σηκώνω το ελικόπτερο. Μετά είναι μια χαρά ή έτσι φαίνεται και λάου – λάου πετάει απαλά για στρώσιμο.

Πριν να σβήσω φροντίζω να κλείνω το καύσιμο για να σβήσει η μηχανή από απώλεια και να μη μείνει μέσα στη μηχανή καθόλου καύσιμο. 4-5 τεποζιτάκια έχει πάει μέχρι τώρα.

Παρόλα αυτά η υδραυλίκωση συνεχίζεται (όχι σε τόσο έντονο βαθμό) και  αν δεν προσέξω πολύ μα πάρα πολύ στο γκάζι δεν υπάρχει περίπτωση να μη σβήσει.

Μπορεί παρακαλώ να βοηθήσει κάποιος να λύσω το πρόβλημα;
    Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 21:24:28 »

Ολα φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά...  Κακώς που το σήκωσες τόσο γρήγορα.
    Ενα ντεπόζιτο έπρεπε να το είχες κάψει στο ρελαντί.  Κατά τα άλλα, όσο είσαι πλούσιος θα έχεις υδραυλικό κλείδωμα.

Κρατάει η εξάτμιση καύσιμο, και δεν μπορεί να φύγει λόγω των διαφραγμάτων που έχει, με αποτέλεσμα να γυρνάει το καύσιμο στον χώρο καύσης....  Πόσο έχεις ανοίξει  τίς  βελόνες σου...
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

HARRYS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 21:36:18 »

το ιδιο προβλιμα εχω και εγω με τον ιδιο κυνητηρα και εξατμιση hatori 50ns 3d ο κυνητηρα εχει καψει γυρο στο γαλονι και οι στοφες ειναι 2-2,5 αν θημαμαι καλα
    Καταγράφηκε

Ο ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ
    chrismet
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 23:34:02 »

Φίλε VTR σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να πω, γιατί το ξέχασα να το γράψω πριν, ότι δύο (2) ή δυόμιση (2,5) τεπόζιτα έκαψα μετά χιλίων βασάνων στο έδαφος. Μετά τα συνεχιζόμενα προβλήματα που ανέφερα πριν, είπα μέσα μου, να μπορέσω να βρεθώ τυχερός να μη μου σβήσει και να το σηκώσω απαλά να έχει στροφές μπας και κάψει ότι έχει από το μπούκωμα και βελτιωθεί η κατάσταση. Για αυτό το λόγο το σήκωσα αρκετά νωρίς. Αλλά το πέταγμα ήταν πολύ απαλό, χωρίς να το ζορίσω καθόλου. Παρεμπιπτόντως να προσθέσω ότι μέτρησα στροφές στροφείου στο hover και ήταν 1950 – 1930 περίπου, είναι καλά; Το heli είναι TREX600 NSP.

Τις βελόνες τις έχω ανοίξει 2 στροφές τη μεγάλη και τη μικρή δεν την πείραξα. Την άφησα εργοστασιακά.
    Δεν ξέρω αν η απάντηση σου έχει σχέση και με το σβήσιμο του κινητήρα μόλις ανοίγω το γκάζι. Δεν είδα κάτι. Έχω την εντύπωση ότι για κάποιο λόγο σε αυτό το σημείο του γκαζιού πέφτει απότομα πολύ πλούσιο καύσιμο, τόσο πολύ που το κάνει να σβήνει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει έτσι.
    Αναμένω για νεότερες οδηγίες.
    Ευχαριστώ όλους που θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 23:59:15 »

1900 πετάμε ακροβατικά...   και εσύ κάνεις hover... Cheesy  είσαι προχωρημένος laugh..

Παίξε κοντά στις 1650 αφού έχεις και το πλεονέκτημα του στροφόμετρου.  Τήν μικρή να  την κλείσεις μια μυτιά.
    Αν έχεις κάψει δύο ντεπόζιτα σε πορείες, την μεγάλη πρέπει να την κλείσεις  κοντά στην μιάμιση αν παίζεις με 20άρι.

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 02:39:19 »

1900 πετάμε ακροβατικά...   και εσύ κάνεις hover... Cheesy  είσαι προχωρημένος laugh..

Παίξε κοντά στις 1650 αφού έχεις και το πλεονέκτημα του στροφόμετρου.  Τήν μικρή να  την κλείσεις μια μυτιά.
    Αν έχεις κάψει δύο ντεπόζιτα σε πορείες, την μεγάλη πρέπει να την κλείσεις  κοντά στην μιάμιση αν παίζεις με 20άρι.

εε στο τυρι 1650 νομιζω οτι θα τρεμει ολοκληρο γενικα θελει πανω απο 1700....
    Επισης οπως λεει ο Vtr πας στην 1.50 στροφη και μετα αρχιζεις σιγα σιγα και κλινεις 2 τεποζιτα εως να ερθεις στην σωστη ρυθμιση... πριπου στην 1 στροφη..!
    Καταγράφηκε
    Draminos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 05:16:09 »

βαλτες 2 και 2...βασικα οπως ειπαν και οι αλλοι φυσιολογικα ειναι αυτα..απλα αστο να καψει κανα 2 ντεποζικα κατω σε ρελαντι χωρις  να παιζεις με το γκαζι ομως, και απλα καθε 5 λεπτα θα πηγαινεις και θα γυρνας το ελικοπτερο για να αδιασουν τα λαδια και τα καυσιμα απο την εξατμιση..και μετα απο αυτα τα ντεποζιτα θα πας για κανα γαλονι σε hover και μετα για μισο ακομα παλι σε hover με τις ιδιες ρυθμισεις στις βελονες ομως θα μειωσεις τις μοιρες στις ελικες (δλδ θα κανεις παλι hover απλα με περισσοτερες στροφες στις ελικες) και αυτο για να πιασει μια (α) θερμοκασια ο κινητηρας, ουτος ωστε τα μεταλα να πιασουν τις κανονικες τους θερμοκρασιες και αντοχες.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ - ΡΕΛΑΝΤΙ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΣΗ OS50 HELI
    Μεταπήδηση σε: