Δηλαδή για να καταλάβουμε φίλε traveller..........Ποιά είναι η δική σου η εκδοχή. Οτι φταίει το καύσιμο;
παιδιά,
σκέφτηκε κανένας μήπως έφταιγε η προπέλα που χρησιμοποιούσε ο φίλος ?
Πιστεύω οτι μια 16χ6 θα ήταν καλύτερη απ'ότι η 14χ10 !

Φιλε μου η επιλογη καυσιμου που ειχα κανει ηταν το προβλημα.Δεν εκανε για τετραχρονο κιν γιατι η thunder tiger συνιστουσε καυσιμο με καστορελαιο.Αυτο αποδεικτηκε απο τον επομενο ιδιο κινητηρα που πηρα ,τον εστρωσα με cool power αλλα για τεραχρονους και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με οποια προπελα και αν δοκιμασα.Και σε θερμοκρασιες περιβαλλοντος 40-45 βαθμους, (Qatar)
Το προβλημα μου τωρα ειναι οτι ψαχνω ανταλλακτικα για να φτιαξω τον χαλασμενο κινητηρα, και στην ελλαδα μου λενε οτι ο κινητηρας αυτος δεν ερχετε στην ελλαδα!!! οποτε η αγορα απο εξωτερικο ειναι μονοδρομος
Φίλε traveller
Μπορεί να είναι λίγο απ' όλα η ατυχία που είχες. Ο καθένας εδω μέσα θα σου πεί την γνώμη του. Κατ' εμέ η άποψή μου είναι οτι ο κινητήρας σου είχε "αρπάξει" καθ' ότι κινέζος, απο το στρώσιμο με το Modell technics. Αυτό το κάυσιμο είναι παλαιάς τεχνολογίας και ακόμα και τότε δεν ενδυκνειόταν για 4χρονους. Φαντάσου εμείς το παίρναμε μόνο για Super Tigre της εποχής που δούλευαν σωστά όταν έπιαναν θερμοκρασίες.....
Το πρόβλημά σου δημιουργήθηκε...και εξελιχθηκε με αποτέλεσμα όταν έβαλες ένα καύσιμο πιο αυξημένης εκρηκτικότητας ο κινητήρας σου τά παιξε..........
Δεν έχει μεγάλη σημασία αν θα επιλέξεις αεροπορικό καύσιμο για 4χρονους ή για 2χρονους αν η ρύθμισή σου είναι ανάλογη με το τι χρησιμοποιείς. Αν δουλέψεις τον κινητήρα σου φτωχό σε μείγμα θα αποδώσει λίγο περίσσότερο αλλά θα μειώσεις τον κύκλο ζωής στα μέταλλά του.
Πάντα τέλος να δουλεύεις τους 4χρονους 2 κλίκ πιο πλούσιους και θα κάνεις τα τελευταία κλίκ (τελική ρύθμιση) με τον κινητήρα σηκωμένο προς τα πάνω...
Έτσι ποτέ δεν θα ξαναδείς τέτοια αποτελέσματα.
Πετάς στο Κατάρ;;;; Αν πετάς εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο σκούρα απο την άποψη της ζέστης οπότε θα πρέπει να είσαι πολύ πιο πλούσιος στο μείγμα (μεγάλη βελόνα) και να χρησιμοποιείς περισσότερο νίτρο. Φυσικά αν θέλεις να χρησιμοποιείς Model Technics να βάζεις έξτρα λάδι.....
Φιλικά
Τρύφωνας