Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 08:55:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 08:55:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 80
    Συνολικά: 81
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: αποριες σχτικα με τον διακοπτη 3d (IDLE)  (Αναγνώστηκε 6449 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 21:20:49 »

PaNt σχετικα με την απαντηση σου επειδη θελω να το εμπεδωσω πρωτα τουλαχιστον θεωρητικα. οταν ειναι δηλαδη κλειστος ο διακοπτης δε γυριζει αναποδα? το λεω γιατι δεν θελω να μου γυρισει ξαφνικα και τα χασω. αυτη ειναι η πρωτη ερωτηση.
    η δευτερη ερωτηση: οταν τον εχω ανοιχτο το ξεχναω δηλαδη το stick του γκαζιου και θα εχω απλα να ελεγχω το rudder στο αριστερο χερι ? καπου εχω ακουσει οτι το μοτερ θα δουλευει σταθερα οπως ειπες στις 2000 στροφες.
    τριτη ερωτηση: οταν λες αρνητικες ή θετικες μοιρες εννοεις αν θα κατεβαινει ή θα ανηψωνεται ? και αυτο απο που θα το καθοριζω? απο το PIT.TRIM?
    Βοηθηστε με βρε παιδια

φιλε μου τα εχεις μπερδεψει αρκετα... αν γυρισει αναποδα που δεν γυρναει μονο του τοτε ειτε με διακοπτη ειτε χωρις θα σπασει...  Τεσπα τι να σου λεω τωρα απο που εισαι να βρεθεις μα καποιον που να ξερει να στα δειξει..!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 21:31:11 »

PaNt σχετικα με την απαντηση σου επειδη θελω να το εμπεδωσω πρωτα τουλαχιστον θεωρητικα. οταν ειναι δηλαδη κλειστος ο διακοπτης δε γυριζει αναποδα? το λεω γιατι δεν θελω να μου γυρισει ξαφνικα και τα χασω. αυτη ειναι η πρωτη ερωτηση.
    η δευτερη ερωτηση: οταν τον εχω ανοιχτο το ξεχναω δηλαδη το stick του γκαζιου και θα εχω απλα να ελεγχω το rudder στο αριστερο χερι ? καπου εχω ακουσει οτι το μοτερ θα δουλευει σταθερα οπως ειπες στις 2000 στροφες.
    τριτη ερωτηση: οταν λες αρνητικες ή θετικες μοιρες εννοεις αν θα κατεβαινει ή θα ανηψωνεται ? και αυτο απο που θα το καθοριζω? απο το PIT.TRIM?
    Βοηθηστε με βρε παιδια

Σε ένα προηγούμενο post σου έδωσα μια συμβουλή, να καθήσεις να μελετήσεις
    τα post που υπάρχουν εδώ στο φόρουμ και τα οποία θα σου λύσουνε τις
    περισσότερες απορίες σου.
    Οπως φαίνεται δεν με άκουσες. Κακό δικό σου κάνεις. Undecided
    Και ο  PaNt έχει γράψει πολύ ωραία post για ρυθμίσεις και με video μάλιστα. Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 21:55:16 »

Κοίτα αυτά τα καλούδια και θα μάθεις πολλά. Thumbs up
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=11696.0
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=11704.0
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=11799.0
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=12023.0

Καταγράφηκε
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:00:08 »

Παιδια θελω να εμπεδωσω τουλαχιστον πρωτα  θεωρητικα τι κανει ο 3d (idle) διακοπτης. οταν ειναι κλειστος το ελικοπτερο γυριζει αναποδα ή οχι ? το λεω γιατι δεν θελω να μου γυρισει ξαφνικα και τα χασω. αυτη ειναι η πρωτη ερωτηση.
    η δευτερη ερωτηση: οταν τον εχω ανοιχτο τον διακοπτη το ξεχναω  το stick του γκαζιου και θα εχω απλα να ελεγχω το rudder στο αριστερο χερι ? μου εχουν οτι το μοτερ θα δουλευει σταθερα  στις 2000 στροφες και αναλογα με το που θα βρισκεται το στροφειο θα παει ψηλα ή θα κατεβει.
    τριτη ερωτηση: οταν λεμε αρνητικες ή θετικες μοιρες εννοουμε αν θα κατεβαινει ή θα ανηψωνεται  το ελικοπτερο? (αυτο ειναι δηλαδη που λενε αναλογως τη θεση του στροφειου?) και αυτο απο που θα το καθοριζω βρε παιδια? απο το PIT.TRIM? ή θα πρεπει να παρω αλλο γυροσκοπιο που να μπορω να ελεγχω τις μοιρες του απο την τηλ/νση οποτε θα πρεπει να παρω και αλλη τηλ/νση? δηλαδη καληνυχτα. προσπαθω να βρω μια ακρη με αυτο το θεμα. εχω το honey bee king 2.
    Βοηθηστε με     
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:34:57 από vtr » Καταγράφηκε

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα-το ελικόπτερο πεθαίνει από εσένα
    honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:07:53 »

ρε φιλε τωρα δλδ μας  γραφεις κανονικα... σου απανταμε στο αλλο τι κανεις νεο??
    Σου ειπαμε οτι δυσκολα εξηγουνται αυτα απο εδω μεσα απο την στιγμη που δεν εχεις καν ιδεα τι ειανι το ελικοπτερο....!
    ΜΟνο απο κοντα !!!!!!!!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:35:19 από vtr » Καταγράφηκε
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:18:41 »

ok στο ΣΕΦ τοτε. ολο και καποιος θα μου εξηγησει.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:35:58 από vtr » Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Wind
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 22:47:35 »

Ηρεμα  Παυλο.....    σερνονται  και  εγκεφαλικα    Grin
    Καταγράφηκε

Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε !
    ( αχ και να ημουν mod αχ..)
    Xristos 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

Hovering is Addiction.....

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 00:12:15 »

Καταρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και για τις απαντησεις σας,σε νορμαλ το ελικοπτερο εχει 34% ευαισθησία,η τ/κ μου δινει την δινατοτητα οταν δινω IDLE να βαλω περισσοτερη η μικροτερη ευαισθησία,δηλαδη πρεπει να βαλω στο IDLE 45 % ευαισθησία?
    Καταγράφηκε

Futaba 8FG
    Addiction by Precision Aerobatics
    Trex 450 PRO by ALIGN
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 00:26:06 »

Καταρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και για τις απαντησεις σας,σε νορμαλ το ελικοπτερο εχει 34% ευαισθησία,η τ/κ μου δινει την δινατοτητα οταν δινω IDLE να βαλω περισσοτερη η μικροτερη ευαισθησία,δηλαδη πρεπει να βαλω στο IDLE 45 % ευαισθησία?
    βαλε 38 για αρχη και δες..!
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 30 Ιαν 2010, 09:50:23 »

Φιλε Helimaniac αν εχεις την stock τ/κ μην δοκιμασεις τιποτα, το πολυ-πολυ να καταστρεψεις το γραναζι σου. Η λειτουργια στο Idle-Up (διακοπτης ON) εχει ως εξης:
    1) Το Throtlle ειναι 100,50,100. Αυτο σημαινει οτι στο τερμα κλειστο το μοτερ δουλευει τερμα, στο 50% του throtlle δουλευει στο 50%, και στο τερμα 100%.
    2) Το Pitch ειναι -7,0,+7. Αυτο σημαινει οτι με τερμα κλειστο το throtlle εχεις αρνητικες μοιρες στα blades (-7), οταν το trrotlle ειναι στη μεση εχεις 0 μοιρες και οταν το throtlle ειναι τερμα εχεις θετικες μοιρες (+7).
    Πρακτικα αν ειναι στον αερα και ανοιξεις τον διακοπτη και το throttle σου ειναι στη μεση δεν θα συμβει τιποτε. Αν δωσεις κι αλλες στροφες το ελικοπτερο θα ανεβει. Αν ομως το throtlle σου ειναι κατω απο τη μεση η αρχιζεις να το κατεβαζεις, τοτε το μοτερ θα ανεβασει στροφες αντι να κοψει οπως στην normal λειτουργια και οι μοιρες θα γινουν αρνητικες, οποτε το ελικοπτερο θα αρχισει να κατεβαινει σαν πετρα με πολυ δυσαρεστες συνεπειες. Επισης αν κατα λαθος γυρισεις το διακοπτη ενω το ελικοπτερο ειναι στο εδαφος, τοτε θα κερδισεις ενα κουρεμενο γραναζι επειδη εκεινη τη στιγμη το μοτερ θα ανεβασει αποτομα ολες τις στροφες του, χωρις soft start, χωρις τιποτα, ξερα. Και τα γραναζια αυτης της εταιριας ειναι βουτυρενια.
    Γιαυτο πριν μαθεις να πετας καλα και πριν αναβαθμισεις (δεν ξερω αν γινεται σε αυτο) γραναζια και κεφαλη μη δοκιμασεις 3D πτηση. Ουτε να δοκιμασεις να "σεταρεις" την μαμα τ/κ. Τον χρονο σου θα χασεις και ζημια πιθανων να κανεις.
    Ξεκινα σιγα-σιγα να μαθαινεις την λειτουργια πτησης του ελικοπτερου, στη θεωρια πρωτα. Οταν κατανοησεις καποιες πτητικες αρχες που διεπουν αυτα τα μηχανακια θα γινεσαι ολο και καλυτερος. Μια καλη αρχη θα ηταν ενα pitch meter, ετσι ωστε να εξοικιωθεις με τις μοιρες και πως ρυθμιζονται. Τα παιδια εδω εχουν ανεβασει διαφορα videos και posts σχετικα με το θεμα.
    Φυσικα και ξερω οτι θα το σπασεις πρωτα - αν ηδη δεν το εχεις κανει - μην φοβασαι, εχει κι αυτο την "γλυκα" του. Ολοι το εχουν κανει (ο υπογραφων 3 φορες).

Καταγράφηκε
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 3 Φεβ 2010, 18:22:15 »

Ευχαριστώ Giorgos_1. με κατατόπισες πολύ Thumbs up
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: αποριες σχτικα με τον διακοπτη 3d (IDLE)
    Μεταπήδηση σε: