Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 18:22:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 18:22:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 32
    Συνολικά: 33
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: honey bee king 2  (Αναγνώστηκε 2688 φορές)
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 20:49:26 »

Για σας παιδια. σημερα γραφτηκα στο φορουμ. να με συγχωρειτε αλλα βαριεμαι να βαζω τονους. εχω αγορασει το honey bee king 2. για εκπαιδευτικο εχω μαθει και πεταω αψογα το free spirit της nine eagles, ενα 4καναλο αψογο μινι ελικοπτερακι και πολυ πιο ομορφο απο το lama. δεν αυταπατομαι ομως γιατι ξερω οπως ολα τα διπλοστροφα ελικοπτερακια πεταει σχεδον απο μονο του. Τωρα οσο για το honey bee king 2 το εχω αγορασει μερες τωρα και απλα το εχω στο ραφι και παλευω με τον εξομειωτη, συγκεκριμενα με τον aerofly pro deluxe και απλα δεν τη παλευω, ολο το τσακιζω. να ρωτησω σε οποιον εκει εξω ακουει. στην τηλ/νση αμα δεν ανοιξω τον idle up διακοπτη (ξερω οτι ειναι πολυ νωρις ακομα για να τον ανοιξω) απλα θελω να μαθω το εξης: αν εχοντας ξαναλεω κλειστο τον idle up και παω τερμα δεξια ή αριστερα το aileron stick ή το elevator μπροστα και πισω δεν νονιζω να γυρισει αναποδα το ελικοπτερο οπως στον εξομειωτη? ετσι δεν ειναι? απλα θα κινηθει αναλογα με τη θεση των stick αργα ή γρηγορα μπροστα-πισω και δεξια-αριστερα.σώστα ή κανω λαθος? το δευτερο ερωτημα ειναι στο μελλον αμα καταφερω να κανω 3d πτηση τον  idle up θα τον ανοιγω μονο στον αερα για να κανω π/χ ενα loop? και οταν ειναι αναποδα το ελ/ρο για να παρει υψος το throtle stick προς τα κατω? το τριτο ερωτημα μου: επειδη εχω απογοητευτει απ'οσα εχω διαβασει για το honey bee king 2 που μπορω να μπω για να το πουλησω αμα το θελει κανεις βρε παιδια? Υπαρχει καποιο ειδικο site για πωλησεις μοντελων? η απλα θα το βαλω στις μικρες αγγελιες που βαζουν και οικοπεδα και αυτοκινητα ας πουμε, που δεν νομιζω. ή να του δωσω μια ευκαιρια? δεν το εχω πεταξει καθολου αλλα μου ειπαν απο το καταστημα αφου το αγορασα (τα κακα του on line shopping) οτι τι γυροσκοπιο της μαμας ειναι της πλακας, οπως και το μοτερ. το γυροσκοπιο head lock της Ε-SKY που κανει 50 ευρω μου ειπαν επισης της πλακας. Πρεπει δηλαδη να παρω ενα γυροσκοπιο των 150 ευρω για να το πεταξω αξιοπρεπως? σαν να παιρνω δηλαδη ενα δευτερο ελικοπτερο της κατηγοριας του. την πατησα. ποιο γυροσκοπιο θα μου προτεινατε για το συγκεκριμενο ελικοπτερο?
    Καταγράφηκε

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα-το ελικόπτερο πεθαίνει από εσένα
    honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 21:15:55 »

Αμα δεν καταφέρεις φίλε να πετάξεις το Lama και εφόσον το έχεις καταφέρει πρώτα στον εξομοιωτή,
    μην προσπαθήσεις να πετάξεις μονού στροφείου.
    Ακόμη μια συμβουλή το honey bee king 2 δεν είναι καλό ε/κ και θα σε παιδεύσει πολύ + τα
    άδικα χρήματα που θα του ρίξεις. Πάρε αργότερα ένα άλλο όταν έχεις μάθει να πετάς το Lama, το οποίο είναι
    πολύ καλό ε/κ για ξεκίνημα.

αν εχοντας ξαναλεω κλειστο τον idle up και παω τερμα δεξια ή αριστερα το aileron stick ή το elevator μπροστα και πισω δεν νονιζω να γυρισει αναποδα το ελικοπτερο οπως στον εξομειωτη? ετσι δεν ειναι? απλα θα κινηθει αναλογα με τη θεση των stick αργα ή γρηγορα μπροστα-πισω και δεξια-αριστερα.σώστα ή κανω λαθος?

Το ε/κ θα γυρίσει ανάποδα πηγαίνοντας το στίκ τέρμα, το στίκ το κουνάς κάνοντας μικροδιαδρομές (μικροδιορθώσεις), για να
    διορθώνει την πορεία του ε/κ.
    Καταγράφηκε
    nikosd
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 21:47:11 »

Αν εχεις την μαμίσια Τ/Κ και επιμένεις να πετάξεις το King τοτε δες για gyro που ρυθμίζεις το Gain και χωρίς τ/κ
    οπως το http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8471 ειναι το ισιο με το Telebee.
    ολα τα αλλα Gyro δεν ειναι συμβατά και θα εχεις πρόβλημα.

Για να πετάξει ικανοποιητικά θέλει μερικές πατέντες ειδικα στην  ουρα.

Καταγράφηκε
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 22:19:26 »

ευχαριστω Markhelis.το free spirit της nine eagles δεν ειναι καλο δηλαδη για εκπαιδευση? γιατι εμαθα τα βασικα.του κανω πολυ καλη πτηση και το προσγειωνω παντου. γιατι πρεπει να παρω οπωσδηποτε lama? επισης αμα εχω τον 3d διακοπτη κλειστο θα γυρισει αναποδα? τοτε πια ειναι η διαφορα οταν ειναι κλειστος και ποια οταν ειναι ανοιχτος?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 22:25:02 »

ευχαριστω nikosd. νομιζα οτι ειναι συμβατο οποιο γυροσκοπιο και να του εβαζα. π/χ ενα της futaba. που μπορω να μπω για να το πουλησω? εδω ή σε κάπιο αλλο site ή να το βάλω απλά στις μικρές αγγελίες?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 22:37:34 »

Αγγελίες πώλησης εδώ: https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,265.0

Το Nine Eagles και γενικότερα τα ελικόπτερα διπλού στροφείου βοηθούν. Ναι, κάνει την ίδια δουλειά με το λαμα και το Nine Eagles.
    Βοηθούν απλά να σπάσουν τα δάχτυλα, σε καμιά περίπτωση δεν σε προετοιμάζουν πλήρως για τα ελικόπτερα μονού στροφείου που είναι σαφώς η μέρα με την νύχτα.
    Αν δεν καταφέρεις να κάνεις σωστή πτήση στον εξομοιωτή, μην περιμένεις να την κάνεις με το πραγματικό ελικόπτερο το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο ακόμα και με το καλύτερο και ακριβότερο γυροσκόπιο.
    Τα headlock της Esky κι όλα αυτά είναι μια χαρά για σένα και γενικότερα για χειριστές που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τέλος αυτό που διαπίστωσα είναι μεγάλη έλλειψη θεωρητικής μελέτης. Άρπα - κόλλα δεν πετάει το ελικόπτερο, θέλει υπομονή, επιμονή και σοβαρότητα (στο λέει κάποιος που έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά το παρελθόν λόγω έλλειψης σοβαρότητας και σεβασμού).
    Συνέχισε με διάβασμα από εδώ ή οπουδήποτε αλλού και συστηματική εξάσκηση στον εξομοιωτή. Αν είναι δυνατό βρες από κοντά κάποιον πιο έμπειρο να σου δείξει κάποια πράγματα και στο τέλος πάρε το ελικόπτερο στα χέρια σου για να πας για πτήση, όταν δηλαδή νιώσεις έτοιμος για κάτι τέτοιο.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 23:10:32 »

ευχαριστω MarD  μπηκα στη διευθυνση γαι τις αγγελιες αλλα δεν μορω να καταλαβω πως να βαλω την δικια μου. που πρεπει να παω?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 23:23:26 »

αστο mard. καταλαβα πανω κατω πως βαζω αγγελια
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 23:41:15 »

εσυ τι λες MarD για το honey bee king 2  ή οποιος αλλος θελει να απαντησει? αμα του βαλω ενα head lock gyro της E-SKY που κανει γυρω στα 50 ευρω και ενα brousles motor (αλλα αυτο λεω να το αλλαξω οταν μου καει το καρβουνατο), θα το χαρω σαν ελικοπτερακι ή θα με απομακρύνει απο το χομπυ? αλλα αυτο θα μου πεις ειναι θεμα αντιληψης και του ζηταει ο καθενας. θα μου προτεινες να το πουλησω και να παρω κατι αλλο? γιατι εχω καταλαβει οτι οσο πιο μικρο και φτηνο ειναι το ελικοπτερο τοσο πιο δυσκολο ειναι να το πεταξεις
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 24 Ιαν 2010, 01:16:39 »

Νόμιζα πώς το είχες το Lama, τότε κάνε προπόνηση με αυτό που έχεις και λιώσε
    τον εξομοιωτή μέχρι να μάθεις να μην σπάζεις τα ε/κ. Αφού περάσεις αυτό το στάδιο
    τότε θα αρχίσεις να ασχοληθείς με μονού στροφείου ε/κ. Κάντο και δεν θα μετανοιώσεις
    και όλοι εμείς εδώ μέσα που σε συμβουλεύουμε το κάνουμε για δικό σου καλό. επειδή
    έχουμε πάθει θέλουμε οι νεώτεροι να μην πάθουν τα ίδια.
    Επίσης θα σε βοηθήσει σε πολλές απορίες σου το διάβασμα από τα πολλά post που υπάρχουν
    εδώ στο φόρουμ.
    Καλή μελέτη και καλό λιώσιμο στον εξομοιωτή. Thumbs up Thumbs up
    Και πάλι εδώ είμαστε και για να μην το ξεχάσω, καλωσόρισες στο Aeromodelling. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 27 Ιαν 2010, 01:20:27 »

καλως σας βρηκα
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: honey bee king 2
    Μεταπήδηση σε: