Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.839 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 14:34:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 14:34:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:40]

[Χθες στις 22:45]

από CMarkop
    [Χθες στις 19:35]

[Χθες στις 08:57]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309839
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 195
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 95
    Συνολικά: 97
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πού πετάτε, Ώ Αθηναίοι;  (Αναγνώστηκε 4816 φορές)
    santos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 18:56:38 »

Χαιρετώ όλους τους μοντελιστες της περιοχής της ΑΘήνας.
    Είμαι καινούργιος στο "chat" και θα ήθελα να με πκηροφορήσετε που μπορεί να πετάξω το μοντέλο μου στην περιοχή της Αττικής.
    Έχω ακούσει οτι υπάρχουν αρκετά μοντελοδρόμια, καθώς και ελύθεροι ανοικτοί χώροι.
    Έχετε να μου προτείνετε κάτι?
    Καταγράφηκε
    Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 16 Νοε 2006, 23:44:27 »

Εγώ πετάω Δερβενοχώρια http://www.aldex.gr/ .Είμαι πολυ ευχαριστημένος γιατί έχω βρει καλή παρέα και ο κύριος (Δάσκαλος) που έχει το μοντελοδρόμιο έχει φοβερή όρεξη να σου μάθει να πετάς.Επίσης έχει πολλά ανταλακτικά για αεροπλάνα άρα οτι χρειαστείς τα πέρνεις από εκεί και συνεχίζεις μέσα στην ημέρα να πετάς! Μου έχει τύχει απειρες φορές κατι να χαλαει και αμα δεν μου το παρειχε το μοντελοδρομειο τα ανταλλακτικο να γυρναγα σπιτι χωρις ουτε μια πτηση.

Αποφασισα να σου απαντησω ρισκαροντας οτι μπορει να μερικοι να μου πουν οτι κανω διαφημιση αλλα πραγματικα δεν εχω αυτο το σκοπο απλα το ανεφερα γιατι και εγω την ιδια απορια ειχα μεχρι προτεινως που να πεταξω και ήθελα να σου δωσω μια λυση.

Εστω και καθυστερημενη
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 17 Νοε 2006, 00:22:27 »

Παράθεση
    Επίσης έχει πολλά ανταλακτικά για αεροπλάνα άρα οτι χρειαστείς τα πέρνεις από εκεί και συνεχίζεις μέσα στην ημέρα να πετάς! Μου έχει τύχει απειρες φορές κατι να χαλαει και αμα δεν μου το παρειχε το μοντελοδρομειο τα ανταλλακτικο να γυρναγα σπιτι χωρις ουτε μια πτηση.

Αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό... Έχω περάσει και εγώ από τα Δερβενοχώρια, αλλά τελικά έφυγα γιατί δεν μου άρεσε το "κλίμα".
    Γενικότερα ότι και να μου συνέβαινε, "πεταγόντουσαν" καμιά δεκαριά άτομα και σχεδόν με έβαζαν με το ζόρι να αγοράσω από εκεί!!!!!! Γενικότερα μου έβγαλαν όλο τον εξοπλισμό "άχρηστο" και μου πρότειναν συνεχώς τα δικά τους προιόντα, ως τα απόλυτα...

Και μην ξεχνάς πως αν πάθεις κάποια ζημιά, αν έχεις την ευκολία να την προχειροδιορθώσεις στο μοντελοδρόμιο, τελικά μπορεί να συμβεί τίποτα χειρότερο, ενώ αλλιώς γυρνώντας σπίτι και με μία εβδομάδα περιθώριο κάνεις σωστή δουλειά. Αυτό αν δεν μπορείς να αντισταθείς....

Γενικότερα εδώ θα ακούσεις 1000 διαφορετικές απόψεις. Κάνε μία βόλτα από παντού, και δες τι σου ταιριάζει....
    Καταγράφηκε
    Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 17 Νοε 2006, 02:12:24 »

Πάντως θα συμφωνησω με τον Φωτη οτι το avatar του ειναι φοβερο!
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 17 Νοε 2006, 09:41:15 »

Αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό... Έχω περάσει και εγώ από τα Δερβενοχώρια, αλλά τελικά έφυγα γιατί δεν μου άρεσε το "κλίμα".
    Γενικότερα ότι και να μου συνέβαινε, "πεταγόντουσαν" καμιά δεκαριά άτομα και σχεδόν με έβαζαν με το ζόρι να αγοράσω από εκεί!!!!!! Γενικότερα μου έβγαλαν όλο τον εξοπλισμό "άχρηστο" και μου πρότειναν συνεχώς τα δικά τους προιόντα, ως τα απόλυτα...

Εγώ αν και ιδρυτικό μέλος της ΑΛΔΕΧ δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου στο εν λόγω μοντελοδρόμιο γιατί ... χάλασε το κλίμα.

Κάποτε ερώτησαν μία καμήλα, αν της αρέσει περισσότερο η ανηφόρα, ή η κατηφόρα. Και αυτή απάντησε: Γιατί, χάθηκε ο ίσιος δρόμος;

Αρα ένας ακόμα λόγος είναι η ανηφόρα στο πήγαινε, και η κατηφόρα στο έλα, με πολλές στροφές, φαντάσου το γλύστριμα τις κρύες ημέρες με τον πάγο. Επίσης ο συνήθης πλάγιος άνεμος.

jkon (θείος Γιάννης)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 17 Νοε 2006, 09:55:35 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 17 Νοε 2006, 18:17:09 »

Εγώ πετάω Δερβενοχώρια http://www.aldex.gr/ .Είμαι πολυ ευχαριστημένος γιατί έχω βρει καλή παρέα και ο κύριος (Δάσκαλος) που έχει το μοντελοδρόμιο έχει φοβερή όρεξη να σου μάθει να πετάς.Επίσης έχει πολλά ανταλακτικά για αεροπλάνα άρα οτι χρειαστείς τα πέρνεις από εκεί και συνεχίζεις μέσα στην ημέρα να πετάς! Μου έχει τύχει απειρες φορές κατι να χαλαει και αμα δεν μου το παρειχε το μοντελοδρομειο τα ανταλλακτικο να γυρναγα σπιτι χωρις ουτε μια πτηση.

Αγαπητέ eraser,

έχεις ακούσει την φράση: "Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας;"

Από το λεξικό του Μπαμπινιώτη, δεύτερη έκδοση, σελ 452 αντιγράφω:

Φράση του Λαοκόοντα προς τους Τρώες, για να μη δεχτούν τον Δούρειο Ιππο που τους άφησαν οι Ελληνες.
    Μετάφραση: Να φοβάσαι τους Δαναούς ακόμα και όταν σου φέρνουν δώρα.
    Νόημα: Για ανθρώπους απέναντι στους οποίους πρέπει να είναι κανείς πολύ επιφυλακτικός παρά τη φιλική διάθεση που δείχνουν.

jkon (θείος Γιάννης)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 17 Νοε 2006, 19:34:17 »

Ο καθένας μπορεί να έχει τις θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις από έναν χώρο που προσφέρει υπηρεσίες.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και πιστεύω οτι χρειαζόμαστε όλους τους χώρους που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αερομοντελισμό σε σύνολο ή κάποια πτυχή του, υπό την προϋπόθεση να πληρούνται βασικές προϋποθέσεις ασφαλείας για το είδος των αερομοντέλων που χρησιμοποιούνται.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 18 Νοε 2006, 01:08:24 »

μεχρι στιγμης δεν ειδα καμμια αντιπαραθεση κωστα μου που να χρηζει παρεμβασης απο admin, ελευθερη αποψη διατυπωθηκε και οχι απο τον οποιονδηποτε στο κατω κατω.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 18 Νοε 2006, 13:31:14 »

"Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας;"
    κύριε Κωνσταντακάτε, μή μας βγείς ΚΑΙ φιλόλογος, δε θα το αντέξω.. Grin Grin
    Καταγράφηκε
    γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 18 Νοε 2006, 22:28:46 »

"Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας;"
    κύριε Κωνσταντακάτε, μή μας βγείς ΚΑΙ φιλόλογος, δε θα το αντέξω.. Grin Grin
    BLERIOT οταν χρισιμοποιεις το ονομα καποιου καλα θα κανεις να γραφεις το ονομα σου και εσυ αλλως μην γραφεις ονομαστικα και κατι αλλο μερικοι ας μην ειναι εριστικοι επιλεκτικα
    Καταγράφηκε
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 19 Νοε 2006, 01:06:18 »

αυτό το σχόλιο είχε να κάνει με προηγούμενο πόστ περι θείων μου φιλολόγων  δεν ήταν εριστικό αν εννοείς αυτό, μάλλον αυτοσαρκαστικό ήταν.
    Επιλεκτικά όμως, διατηρώ το δικαίωμα να γράφω κάποιες φορές πιο αιχμηρά (και κρίνομαι γι'αυτό όπως όλοι φαντάζομαι)
    όνομα και διευθυνση και τηλέφωνο και φωτογραφία ευχαρίστως να δώσω σε ΡΜ σε όποιον θελήσει, έχω κάποιους λόγους και δεν τα βγάζω στη φόρα (στο forum-a)

Καταγράφηκε
    topg
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 19 Νοε 2006, 15:06:29 »

Φιλε Erazer...  Πρεπει να εισαι νεος σχετικα στον μοντελισμο γιατι αλλιως θα ηξερες οτι τα Δερβενοχωρια (και το ονομα του ιδιοκτητη τους) ειναι λεξεις "απαγορευμενες" γενικα και αοριστα.....    Ωχ τι ειπα ο ανθρωπος !!    angel   
     ΡΜ αν θες να τα πουμε..

Γιωργος Καλαδαμης
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 19 Νοε 2006, 16:19:47 »

Γιώργο δεν μπορώ να καταλάβω που είδες την "απαγόρευση".

Δεν υπάρχει απαγόρευση για κανέναν στο Aeromodelling GR. Ολοι μπορούν, αν θέλουν, να συμμετέχουν, αρκεί ν' ακολουθήσουν μερικούς απλούς κανόνες καλής συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Ενας από τους βασικούς στόχους του Aeromodelling GR είναι να μπορέσουμε να επικοινωνούμε, πέρα από προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες. Αυτό, σε μεγάλο βαθμό, έχει επιτευχθεί.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι οτι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις γιατί ορισμένοι, που μπορεί να εκτιμώ ιδιαίτερα, δεν μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργούν τα φόρουμ. Ιδιαίτερα το να κρύβονται πίσω από ένα ψευδώνυμο, ενώ δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και δεν υπάρχουν περιορισμοί στο Aeromodelling GR για υγιείς δραστηριότητες και σωστή (περιεχόμενο όχι ορθογραφία  laugh ) γραφή  και να κάνουν ατοπήματα. Μερικοί δεν γράφονται γιατί έχουν μια φοβία μήπως παρεξηγηθούν  Huh Πολλοί το έχουν ξεπεράσει  Wink

Μερικοί μπορεί να θεωρούν υπερβολικές κάποιες παρεμβάσεις δικές μου ή των moderators. Αλλοι πιστεύουν οτι χρειάζεται περισσότερο. Νομίζω οτι γενικά υπάρχει ισορροπία.

Κατά κανένα τρόπο όμως δεν δέχομαι οτι στο Aeromodelling GR υπάρχουν "απαγορευμένα" άτομα και χώροι. Εχω μάλιστα κατασυκοφαντηθεί για να μπορέσουν κάποιοι, ακόμα και ανώνυμα, να πουν την γνώμη τους ελεύθερα, χωρίς να έχω καμμιά άλλη ικανοποίηση, πέρα από το οτι δόθηκε σε όλους βήμα και λόγος 
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 20 Νοε 2006, 01:35:49 »

Άφησα να δω όλων τις απαντήσεις και να γράψω στο τέλος.

Ναι πράγματι είμαι καινούργιος στο χώρο και θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι όταν ειχα το ιδιο ερωτημα οπως του φιλου ειχα καταληξει σε 2 επιλογες.
    Να γραφτω σε ενα μοντελοδρομειο ή να βρω να πεταω σε ενα μέρος που δεν ειναι οργανωμενο για αυτη τη δουλεια αλλα ειναι απλα φυσικά διαμορφομενο να μπορεις να πεταξεις.
    Επελεξα να γραφτω σε μοντελοδρομειο για λογους καλυτερης ασφαλειας και κυριως για να εχω σιγουρα εναν ανθρωπο να μου μαθει να πεταω αφου δεν ειχα καποιο φιλο που να ξερω οτι ξερει σιγουρα να πεταει καλα.Ηξερα λοιπον 2 μοντελοδρομια κοντα στο σπιτι μου (Βορεια προαστεια) αυτο που ειμαι τωρα και αλλο ενα λιγο πιο μακρια.Επέλεξα τα δερβενοχωρια γιατι ειδα οτι σιγουρα εκτος απο κατοχος μοντελοδρομειου ειχε και την διαθεση να μου μαθει τα παντα.Στο αλλο απο οσο εμαθα δεν δουλευει ετσι.Ειναι πιο οργανομενο αλλα δεν εχεις κανεναν να σου μαθει απλα αν σου τυχει κανας προθυμος μοντελιστης.

Δεν θα διαφωνισω οτι προσπαθουν να σου προωθήσουν τα δικα τους προιοντα.Ετσι λοιπον πραγματι και εγω ως νεος πηρα αεροπλανο και απο εκει.Δοκιμασμενο ομως αφου μεγαλο ποσοστο μοντελιστων το ειχε και το ειδα να πεταει.Εβαλα μηχανη αυτην που μου ειπαν και διαπιστωσα ομως οσο περναγε ο καιρος και μάθενα το hobby αυτο διαβάζοντας και μεσω internet και πέρνοντας και γνωμες άλλων οτι δεν εκανα ασχημες επιλογες.Εγω δηλαδη μεχρι στιγμης δεν εχω κατι αρνητικο να πω για το μοντελοδρομειο.

Θα ηθελα ομως καποιοι να γινουν λιγο πιο συγκεκριμενοι και οχι απλα να επεμβενει ο admin και ευτυχως για εσας να σταματαει στη μεση η κουβεντα.

Καλα πεταγματα να εχουμε  και καλες προσγειωσεις
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πού πετάτε, Ώ Αθηναίοι;
    Μεταπήδηση σε: