Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.881 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 00:23:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 00:23:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από akiste
    [Χθες στις 22:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:25]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309881
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 111
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 103
    Συνολικά: 104
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Περίεργοι ήχοι και κάτι ακόμα  (Αναγνώστηκε 8389 φορές)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 7 Νοε 2006, 23:54:28 »

Ελικότερο PRO 2 K 90
    Μηχανή YS-91
    Και τώρα κάτι περίεργο. Μετά από το ατύχημα που είχα στην Αγχίαλο και αφού με τα πολλά έφερα στα ίσια του το ελικόπτερο δε λέει να πάρει με τίποτα η μηχανή μπροστά. Κανα δυο φορές που πήρε γκάζωσε πάρα πολύ αλλά το πρώτο περίεργο είναι που δεν εμπλέκει ο συμπλέκτης. Σαν να μην υπάρχει. Περιστρέφεται κανονικά αλλά δεν πιάνει στην καμπάνα. Liner άλλαξα αλλά τίποτα. Και επίσης καθώς περιστρέφεται η μηχανή ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος σα να χτυπάνε δυνατά με μεταλικό αντικείμενο μέσα στην εξάτμηση, όμως μετά από λίγο ο θόρυβος εξαφανίζεται. Τι μπορεί να είναι; Γιάννη, Δημήτρη, Βαγγέλη, Νίκο, Αντώνη καμιά ιδέα; Ή φταίει η ώρα που είναι περασμένη ή έχω πελαγώσει γαμώτο. idiot2
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 00:04:18 »

Ανοιξε μηχανη και τσεκαρε τα ρουλεμαν δευτερη λυση αλλξε μονοδρομικο μπορει κατα την πτωση να γκαζωσε με αποτελεσμα να καταστρεψει την δυνατοτητα το μονοδρομικο να ανοιγει με την φυγοκεντρο χλωμο βεβαια αλλα παιζει και αυτο
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 00:20:37 »

Για το φυγοκεντρικό το φαντάστηκα αλλά περίεργο δεν είναι ρε συ Αντώνη; Λες να ζεστάθηκε από την τριβή στην πτώαη και έχασε τη δυνατότητα να ανοίγει; Αν οι ήχοι είναι ρουλεμάν γιατί μετά από λιγο εξαφανίζονται;
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 00:21:09 »

Κοσμα καλησπερα.Απ' οτι γραφεις, και με την επιφυλαξη οτι δεν εχω δει την μηχανη σου απο κοντα ,καταλαβαινω οτι η μηχανη σου παιρνει μπροστα ,αναποδα.Σε αυτο ,ειναι πολυ πιθανον να οφειλεται ο χαρακτηριστικος μεταλλικος θορυβος , σε συνδιασμο με το γεγονος οτι δεν εμπλεκεται το φυγοκεντρικο.Αν αυτο συνοδευεται και με την ταση της να σβησει οταν προσπαθεις να την επιτανχυνεις αποτομα τοτε ειναι σχεδον σιγουρο οτι κατι τετοιο συμβαινει.Οποτε αρχισε να τσεκαρεις μηχανολογικα το συστημα μεταδοσης κιινησης της μηχανης στο MAIN GEAR BOX (μηπως καπου κατι δεν περιστρεφεται τελειως ελευθερα).Αν δεν συμβαινει κατι τετοιο λυσε την μηχανη για να την επιθεωρησεις.Κατι αλλο δεν μου ερχεται στο μυαλο.Αν εχει κανενας καμια ιδεα ας την γραψει.              
                                            Τετραδακος Δ.
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 00:26:53 »

Νομιζω οτι ειναι και αυτο που λεει ο Μητσος αν και θεωρω απιθανο να περνει συνεχεια αναποδα μια YS  εστω και οτι πηρε μια φορα εστω και δευτερη  αλλα συνεχεια το κοβο πολυ δυσκολο τελος παντων  τσεκαρε παντος και το συστημα μεταδοσης αν και αυτο να ειναι φτιαγμενο αναποδα ειναι πολυ δυσκολο μιας και στο συγκεκριμενο ελικοπτερο ειναι σχετικα απλο το συστημα μεταδοσης
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 00:38:01 »

Και κατι αλλο που σκεφτηκα μολις τωρα.Τσεκαρε την μηχανη σου μηπως  "παιρνει" αερα απο καπου.Π.χ. μηπως λειπει καποια βιδα απο την κεφαλη η' το BACKPLATE της μηχανης.Η' στην χειροτερη των περιπτωσεων, μηπως εχει ραγισει το CRANKCASE της .(Αυτο μου εχει τυχει σε 30αρα και ηταν σαν τριχα το ραγισμα).Επισης ,τσεκαρισε και τις φλατζες ,τοσο της κεφαλης (δυσκολοτερο γιατι ειναι μεταλλικη) ,οσο και του BACKPLATE που ειναι χαρτινη.                              
                                             Τετραδακος Δ.
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 00:47:31 »

Παιδιά βαβαιώσατε τους φόβους μου απλά δεν ήθελα να το παραδεκτώ  Sad και έλεγα μήπως κάτι μου διαφεύγει. Θα λύσω τη μηχανή τελικά ωχ. Αν και μου φαίνεται μεσα στην καντεμιά μου πάει η μηχανίτσααα
    Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 01:27:25 »

Βρε λύσε την μηχανή που σου λένε τα παιδιά αλλιώς δεν σου στέλνω το ΠΜ!  devil

Μάνος
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 10:40:29 »

Μια παρηγοριά Κοσμά. Δεν είσαι ο μόνος που το έπαθες.
    Νίκος.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 15:51:05 »

Βρε λύσε την μηχανή που σου λένε τα παιδιά αλλιώς δεν σου στέλνω το ΠΜ!  devil

Μάνος

ΜΑΛΙΣΤΑ !!! 
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 15:52:06 »

Μια παρηγοριά Κοσμά. Δεν είσαι ο μόνος που το έπαθες.
    Νίκος.

Νίκο και τι βρήκες; τι είχε τελικά;
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 18:44:53 »

Η παρηγοριά αφορά τη γκαντεμιά που έχουν αυτές οι βλάβες.
    Βλάβη παρόμοια είχα από μονόφορο συμπλέκτη- ρουλεμάν.  Αλλά δεν μπορώ να ξέρω έαν αυτό ισχύει στην περίπτωσή σου, αφενός η τεχνοτροπία των X-cell μου είναι εντελώς άγνωστη και αφετέρου οι κινητήρες μου είναι όλοι OS. Θεωρώ ότι μία επικοινωνία με τον Γιάννη Κούτσουλα θα έλυνε σίγουρα κάποια προβλήματα.

Φιλικά, Νίκος.
    Καταγράφηκε
    levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 19:00:46 »

Μια ιδεα και απο εμενα
    Τσεκαρησε το διαφραγμα της μηχανης εχει τυχη να κοληση και σε αλλους  στο εξωτερικο
    Ισως να εισαι απο τους πρωτους εδω στην Ελλαδα Huh??
    Γραψε λαθος εχει τυχη στον Γιαννη στην Χαλκιδα αν θυμασαι???
                                                                             Μια ιδεα ειπα
                                                                                             Φιλλικα ΝΙΚΟΣ
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 20:44:14 »

Ναι όντος θυμάμαι και το σκέφτομαι τι θα τραβήξω να ξαναρυθμίσω αυτή την παλιόβίδα του διαφράγματος. Θα το λύσω δεν είναι η πρώτη φορά (σε άλλο κινητήρα) απλά ήλπιζα να μην είναι τόσο σοβαρό.....................
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 8 Νοε 2006, 20:46:26 »

And Γιαννηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη your advice please  buck2
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Περίεργοι ήχοι και κάτι ακόμα
    Μεταπήδηση σε: