Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 14:24:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 14:24:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Greek Wings Κοτσύφι Παρουσίαση...  (Αναγνώστηκε 14858 φορές)
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 12 Δεκ 2009, 12:47:36 »

μπορεις να φιαξεις θηκες να τα καπακωσεις..!
    Υπάρχουν κ έτοιμες τώρα με ανησυχεί άλλο , έιχα ένα μοτερ tower pro 2409-12 200w που κοπηκε το ένα πυνίο κ παρήγγηλα άλλο αλλα μου έστιλε ο καταστηματάρχης άλλο tower pro καμια σχέση να δώ πόσο θα τραβήξει η γκαντεμιά του κινητήρα θα το κάνω ανεμόπτερο στο τέλος το κοτσυφάκι....
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 12 Δεκ 2009, 13:00:57 »

Καλησπέρα Κύριοι , γειά σου βρέ StarGazer ...  Wink

Σε Ευχαριστώ για την παρουσίαση . Μερικά σημεία στα οποία ήθελα να σταθώ είναι ... : 
    * Οι κεφαλές των servos , μπορούν να καλυφθούν Πλήρως μέσα στην αεροτομή της πτέρυγας και να μήν προεξέχει τίποτα . Απλά άν χρειάζεται , κόψε λίγο την κεφαλή του δηλαδή βάλε σε πιό "μέσα" (προς το κέντρο του) τρύπα την Ντίζα. Ειδικά τα συγκεκριμένα που σου έδωσα είναι "Ροπάτα" . Καμιά ανησυχία εκεί ...
    Επίσης μπορείς άν χρειάζεται να σκάψεις λίγο ακόμη το φελιζόλ της θήκης του servo , ώστε αυτό να "καθήσει" πιό κάτω / μέσα ...
    * Αφού τοποθετηθούν και τα servos , καλό είναι να καλύψουμε απο κάτω τις θέσεις αυτών καθώς και την ενιχυμένου πλαστικού Ενίσχυση (4 χιλ. μπανελίτσα) με ταινία ίδιου ή άλλου κατά προτίμηση χρώματος ...
    * Τα 150-200 Watts που γράφω στη σελίδα του , είναι βέβαια τα προτεινόμενα για να ξεκινήσει κάποιος . Γενικά οι πτέρυγες , αναλόγως της ενίσχυσης που θα κάνει κάποιος , μπορούν να "αντέξουν" πολλα΄εισερχόμενα Watts και να τρέξουν αρκετά ...

Ήδη όπως αναφέρω σε άλλο Θέμα , πλησιάσαμε για να μήν πώ ξεπεράσαμε τα 200 χιλιόμετρα/ώρα , γυρνώντας τον 7x7 APC Sport Στατικά στις 11.500 στροφές , "δίνοντας" μιά εισερχόμενη Ισχύ 930 Watts  ...

Καλή συνέχεια και ότι και να κάνεις θυμήσου ... Το Κέντρο Βάρους με ευλάβεια εκεί που το δίνουν οι μαθηματικοί τύποι . Άν δέν το σημείωσα , παράληψή μου , είναι στους 16 πόντους απο την μύτη , μετρώντας απ'το κάτω μέρος της πτέρυγας ...

Καλές πτήσεις και για ότι χρειαστεί εδώ είμαι ...
    DM   
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 13 Δεκ 2009, 15:42:48 »

Thanks Αποστόλη για την βοήθεια  Thumbs up Thumbs up
    Έχω το κακό να βάζω μεγάλες κινήσεις σε όλα τα αεροσκάφη για αυτό κ εξέχει το arm έλεγα να τις μικρίνω απο την Τ/Κ αλλά οκ θα κάνω ότι μου πείς!

Ξέχασα να προσθέσω για τις ντίζες τοποθέτισα βαρελάκια για να συνδεθούν με τα horns όλα τέλεια τώρα βλέπω ιδέες για να περάσω το μοτερ ... ολα good!
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 8 Ιαν 2010, 19:50:00 »

τελικα τι εγινε? φτιαχτηκε το κοτσυφακι?
    εντυπωσεις απο την πτηση? οι δικες μου παντως ειναι αριστες... τοσο που σιγα σιγα θα ερθει και το δευτερο με μεγαλεπιβολα σχεδια ομως  Tongue

πολυ ωραιο το χρωματακι, μου αρεσει που δεν ειναι μονοχρωμο, μου αρεσουν και οι σταθεροποιητες που ειναι καμπυλωτοι. στην δικια μου πτερυγα ειναι ισιοι, αυτιο εδω με διαφορα πιο ομορφοι...

κι αλλες φωτογραφιες παρακαλω.  Cheesy  Cheesy
    Καταγράφηκε

It is so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it.
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 9 Ιαν 2010, 12:01:22 »

τελικα τι εγινε? φτιαχτηκε το κοτσυφακι?
    εντυπωσεις απο την πτηση? οι δικες μου παντως ειναι αριστες... τοσο που σιγα σιγα θα ερθει και το δευτερο με μεγαλεπιβολα σχεδια ομως  Tongue

πολυ ωραιο το χρωματακι, μου αρεσει που δεν ειναι μονοχρωμο, μου αρεσουν και οι σταθεροποιητες που ειναι καμπυλωτοι. στην δικια μου πτερυγα ειναι ισιοι, αυτιο εδω με διαφορα πιο ομορφοι...

κι αλλες φωτογραφιες παρακαλω.  Cheesy  Cheesy
    Γεια σου NikZan ,
    Το χρώμα είναι επετιακό βέβαια είναι τέλειο η φωτό το αδικούν πίστεψε με....
    Το κοτσιφάκι έιναι έτοιμο να δεχτεί το μοτέρ με το οποίο με τιρανάει γνωστός μαγαζάτορας εδώ και ένα μήνα 
    κατα τα άλλα είναι έτοιμο άντε να πέσει κ ο αέρας.....
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 12:05:37 »

Το κοτσυφάκι είναι έτοιμο το μοτέρ έκατσε γάντι!
    Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι με μπαταρία 3σελη 2200mah  και 6 καρφιά κολημένα μπροστά είναι πισώβαρο κατά ένα εκατοστό, θα μου έιναι πρόβλημα?
    Μένει τώρα να πέσει ο αέρας εδώ για να γίνει η παρθενική πτήση , έχω μια ερώτηση βέβαια ...απο πού κρατάμε την πτέρυγα για την απογείωση?
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 13:28:11 »

από την έλικα...
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 14:13:25 »

Το κοτσυφάκι είναι έτοιμο το μοτέρ έκατσε γάντι!
    Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι με μπαταρία 3σελη 2200mah  και 6 καρφιά κολημένα μπροστά είναι πισώβαρο κατά ένα εκατοστό, θα μου έιναι πρόβλημα?
    Μένει τώρα να πέσει ο αέρας εδώ για να γίνει η παρθενική πτήση , έχω μια ερώτηση βέβαια ...απο πού κρατάμε την πτέρυγα για την απογείωση?

βαλε λιγο βαρος ακομα μπροστα, εγω στο πρωτο κοτσυφι που εφτιαξα εβαλα πανω απο 100 γραμμαρια μπροστα με 2200 μπαταρια. αλλιως θα θελει πολυ τριμ για να πεταξει και δεν ξερω πως θα προσγειωνεται... ελπιζω τα καρφια να μην ειναι με την μυτη προς τα εμπρος....  police
    οσο για την απογειωση εγω με το δεξι χερι πιανω το φτερο απο μπροστα, δινω γκαζι και με μια πολυ χαριτωμενη κινηση  Cheesy την αφηνω σχεδον στο υψος των ωμων με ενα πολυ ελαφρο σπρωξιμο.

την πρωτη φορα που θα θελει τριμαρισμα καλυτερα να την αφησει καποιος αλλος..

καμια φωτογραφια?
    Καταγράφηκε

It is so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it.
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 14:33:31 »

Θα βάλω κ άλλο βάρος ,αν μπορέσω να βρώ κάποιον θα πάω κ σήμερα κ φυσηκά θα έχουμε και video και φωτό  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 16:05:36 »

τι 2200mAh ωρε κανιβαλλε Μητσακο!?! Cheesy
    με μια 1000~1300 θα εισαι παραπανω απο οκ!!!
    απλα θα την φερεις οσο πιο μπροστα παει, σχεδον στη μυτη και ουτε βαρη για να ζυγισει ουτε τιποτα
    επισης να ξερεις γενικα οι πτερυγες δε θελουν μεγαλες κινησεις! μπορει στο ματι η κινηση του πηδαλιου να σου φαινεται μικρη, αλλα στον αερα θα ειναι μια χαρα

οσο για την απογειωση θα την ακολουθα τη συμβουλη του Γιωργου Κανδυλακη Grin Grin
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 16:28:19 »

εδω με την 2200 και ειναι πισωβαρη, με την 1000-1300 θα θελει 200 γραμμαρια στη μυτη...
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 5 Φεβ 2010, 18:18:55 »

Καλησπέρα παιδιά .

Βάλε όσο βάρος χρειαστεί για να ζυγίσει εκεί που προτείνει ο Κατασκευαστής ( )

Όσο για τη μέθοδο απογείωσης, προτείνω επίσης αυτό που είπε ο Νίκος. Δείτε και τις παρακάτω φωτό για προσέγγιση της μεθόδου... Η πρώτη για δεξιόχειρες και η δεύτερη για αριστερόχειρες ...  Wink
    Μήν δίνετε σημασία στην πτέρυγα, είναι παλιά και ότι βρήκα μπροστά μου ... 

Καλό είναι πρίν φύγει απ'το χέρι μας να έχει ήδη εκκινήσει το μοτέρ στο 25-30% των στροφών του, και μόλις φύγει δίνουμε έξτρα έως φούλ γκάζι για ασφάλεια μέχρι να αποκτήσει ταχύτητα ...

* RightHand_WingCatch.jpg (88.76 KB, 950x635 - εμφανίστηκε 305 φορές.)

* LeftHand_WingCatch.jpg (79.74 KB, 885x580 - εμφανίστηκε 304 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 5 Φεβ 2010, 18:56:48 »

χμ, δεν το ειχα σκεφτει ετσι...
    εγω την πιανω απο την εμπρος ακρη του φτερου (δεξι χερι, αριστερο φτερο) και δινοντας γκαζι φευγει σχεδον μονη της. με κινηση απο πισω προς τα εμπρος και δεν εχει και κανενα κινδυνο να σε ακουμπησει η ελικα ποτε...
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 5 Φεβ 2010, 20:13:08 »

Ναί, ναί, και έτσι γίνεται Νίκο ... Απλά έτσι δέν σου κάνει μιά μικρή ταλάντωση αριστερά-δεξιά μέχρι να αποκτήσει ταχύτητα και σταθερότητα?
    Σίγουρα πάντως με τον τρόπο σου αποφεύγεις πλήρως τον έλικα, ενώ με τον δικό μου ίσως και κάποια φορά να "βρεί" λίγο πάνω σου.
    Επίσης εγώ ποτέ δέν ρίχνω απαλά-νωχελικά ... της δίνω καλό σπρώξιμο ώστε να "πατήσει" στο φτερό της όσο γίνεται γρηγορότερα ... όχι βέβαια και να μου βγεί το χέρι ... Wink
    Απλά κάνω μιά κίνηση σάν εκείνη που κάνει ο αθλητής που ρίχνει ακόντιο σε ηπιότερη πάντα μορφή, κάπως έτσι ... 
    Καταγράφηκε

Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 18:10:53 »

Καλησπέρα στα παιδια ,
    Σήμερα το κοτσυφι έκανε την πρώτη του πτήση ,δυστυχός ήμουν μόνος κ δεν έχουμε video ...
    το απογείωσα με το χέρι με τρόμαξε λίγο γιατί μπαλαντζάρισε αλλα μόλις πήρε φόρα σηκώθηκε πάνω πολύ σταθερά , μετά για τριμάρισμα ήθελε λίγο up τπτ άλλο.
    Πετούσε άνετα με το 1/5 του γκαζιου , με τέρμα γκάζι πήγενε σφαίρα σαν pilon κ τα roll παιχνίδι ,χαμός!!!!
    Το συμπέρασμα μου είναι ότι θα γίνω άρρωστος πτεριγάς , η σταθερότητα της πτέριγας όσο κ το μεγάλο εύρος ταχυτήτων με άφησε άφωνο...
    Το βραδάκι θα βάλω φοτό

Αποστόλη ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!!!

Υ.Γ.
    Στην δεύτερη απογείωση η πτεριιγούλα δεν πήρε ύψος με αποτέλεσμα να σπάσει η βάση του μοτερ κ να στραβώσει ο άξονας του Sad
    Μήπως το EDF ειναι καλήτερη λύση???
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 18 Φεβ 2010, 18:42:06 από Stargazer » Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Slowflyers & Parkflyers - Indoor & Microlight  |  Foamies (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Greek Wings Κοτσύφι Παρουσίαση...
    Μεταπήδηση σε: