Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.434 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 01:40:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 01:40:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από carapis
    [Χθες στις 23:46]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309434
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 80
    Συνολικά: 81
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μπαταριες δεκτη!!  (Αναγνώστηκε 17781 φορές)
    DUKE
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 00:15:04 »

Αν ειναι αυτο εχω 3 εδω και 2 χρονια. Τα 2 σε heli  και το τριτο σε 2μετρο αεροπλανο με 2 μπαταριες και δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως

* DualSky_VR8-L_Linear_Regulator.jpg (39.03 KB, 270x202 - εμφανίστηκε 378 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η μόνη διαφορά μεταξύ της ηλιθιότητας και της ιδιοφυΐας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει και τα όριά της
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 00:18:05 »

Τίποτα  Τελοσπάντων πήγαινε στα regulators και ψάξε για το 8άμπερο. Ένα είναι.

Μήπως αυτό;

* reg8A.JPG (79.02 KB, 718x457 - εμφανίστηκε 387 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 00:25:36 »

Νίκο ακριβώς αυτό μου άρεσε και μένα. Όντως είδες που δεν θερμαίνεται καθόλου Thumbs up
    Παιδιά ναι αυτό έχω. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    DUKE
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 00:33:31 »

Νίκο ακριβώς αυτό μου άρεσε και μένα. Όντως είδες που δεν θερμαίνεται καθόλου Thumbs up
    Παιδιά ναι αυτό έχω. Thumbs up
    Ακριβως ΔΕΝ θερμαινεται καθολου. Στο αεροπλανο χρησημοποιω 6 ψηφιακα servo και δεν καταλαβαινει τιποτα. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως για να παρεις το ρευμα που λεει (8amp) πρεπει να ειναι και τα 2 καλωδια της εξοδου επανω στον δεκτη
    Καταγράφηκε

Η μόνη διαφορά μεταξύ της ηλιθιότητας και της ιδιοφυΐας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει και τα όριά της
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 00:57:06 »

Επίσης ο FS διακόπτης μπορεί και να μην μπει αν το συνδέσετε μετά τον κεντρικό διακόπτη. Εγώ το έκανα έτσι όπως το έγραψα επειδή ο κεντρικός διακόπτης μου έχει καλώδιο φόρτισης.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 08:24:31 »

Επίσης ο FS διακόπτης μπορεί και να μην μπει αν το συνδέσετε μετά τον κεντρικό διακόπτη. Εγώ το έκανα έτσι όπως το έγραψα επειδή ο κεντρικός διακόπτης μου έχει καλώδιο φόρτισης.

Χμμμ....Το διακόπτη που είχα πριν (H/D JR) τον κατήργησα επειδή δεν θα ήθελα να αστοχήσει (ότι δεν υπάρχει δεν χαλάει). Βέβαια για το ζήτημα της φόρτισης αναγκάζομαι να βγάζω την καλύπτρα.
    Μήπως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καλώδιο φόρτισης το επιπλέον καλώδιο το οποίο είναι για την χρήση 2ης μπαταρίας ?
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Μαΐ 2008, 08:38:26 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 11:56:44 »

Δεν το δοκίμασα Νίκο, αλλά πιστεύω πως δεν είναι απλά μια παράλληλη σύνδεση, ίσως μεσολαβεί και κάποιο κύκλωμα και το λέω αυτό γιατί για φαντάσου η μια μπαταρία να είναι διαφορετικά φορτισμένη από την άλλη, αν τις σύνδεε απλά απαράλληλα θα είχαμε πρόβλημα. Νομίζω πως έχει κύκλωμα που μετάγει από την προβληματική στην backup οπότε καλύτερα να μη χρησιμοποιούσαμε για φόρτιση το άλλο βύσμα. Undecided
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 12:39:41 »

Απο οτι ξερω ,στα συστηματα με 2 μπαταριες,το μονο που κανει ειναι να τραβαει ρευμα απο τη μπαταρια με τη μεγαλυτερη ταση καθε στιγμη!!
    Φορτιση δεν νομιζω να γινεται και δεν αποκλειω την πιθανοτητα να καψεις και τον regulator-διακοπτη!
    Αν θες να φορτιζεις τη μπαταρια κοιτα μηπως μπορεις να βαλεις ενα Y καλωδιο Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 14:05:53 »

Από ότι φαίνεται δεν είναι δυνατό να γίνει φόρτιση από εκεί.....
    Δεν το έχω κάνει ποτέ μιας και τις φορτίζω με βγαλμένο το καλώδιο τροφοδοσίας με ταυτόχρονη χρήση balancer.

Ένα άλλο ερώτημα που έχω είναι το εξής :
    Πόσο "ακριβής" είναι η μέτρηση της τάσης των στοιχείων Li-XX εάν βάλω το φορητό μου 7,4V voltage checker σε εκείνο το καλωδιο που αφορά πάντα την 2η μπαταρία ?
    Το παραπάνω το εφαρμόζω και φαίνεται να "δείχνει" σωστά, ωστόσο μετά τα παραπάνω posts έχω πλέον τις αμφιβολίες μου.

Γνωρίζω βέβαια για το inbuild cheker του συγκεκριμένου regulator, αλλά λόγω θέσης δεν έχω οπτική επαφή χωρίς να βγάλω την καλύπτρα του Ε/Π.
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 15:55:10 »

Αγαπητε φιλε Νικο
    Κανε την εξης δοκιμη.
    Βρες ενα πολυμετρο και γυρισε το στην μετρηση αντιστασεων.
    Μετρησε με αυτο τα δυο κοκκινα (θετικα) καλωδια των εισοδων μεταξυ τους και μετα κανε το ιδιο με τα μαυρα (αρνητικα) και πες μας τι βρισκεις.Φυσικα χωρις να ειναι συνδεδεμενη η μπαταρια σου δηλ. στον αερα οπως λεμε
    Εαν δεις να εχουν μηδεν αντισταση μεταξυ τους τοτε ειναι απλως παραλληλα συνδεδεμενα και μπορεις να τα θεωρεις ιδια.
    Κανε το ιδιο τεστ και στα καλωδια εξοδου για να δεις αν και αυτα ειναι το ιδιο.
    Το βραδυ θα μπω να δω εαν εχεις νεα.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 16:48:37 »

Νίκο έβαλα ένα Υ καλώδιο και τελείωσα. Μην το διακινδυνεύεις καλύτερα.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 21:22:44 »

Ευχαριστώ Βασίλη για το ενδιαφέρον σου.

Βρες ενα πολυμετρο και γυρισε το στην μετρηση αντιστασεων.
    Μετρησε με αυτο τα δυο κοκκινα (θετικα) καλωδια των εισοδων μεταξυ τους και μετα κανε το ιδιο με τα μαυρα (αρνητικα) και πες μας τι βρισκεις.Φυσικα χωρις να ειναι συνδεδεμενη η μπαταρια σου δηλ. στον αερα οπως λεμε.
    Εαν δεις να εχουν μηδεν αντισταση μεταξυ τους τοτε ειναι απλως παραλληλα συνδεδεμενα και μπορεις να τα θεωρεις ιδια.

Στην παραπάνω μέτρηση το πολύμετρο έδειξε μηδέν (0 Ωμ) αντίσταση.

Κανε το ιδιο τεστ και στα καλωδια εξοδου για να δεις αν και αυτα ειναι το ιδιο.

Δεν το έκανα γιατί τα βύσματα της εξόδου του reg είναι πολύ σφικτά και δεν ήθελα να τα ζορίσω τραβώντας τα (και μου μείνουν στο "χερι").
    Για να είμαι ειλκιρινής δεν κατάλαβα για ποιο λόγο θα πρέπει να το κάνω  .
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 9 Μαΐ 2008, 22:31:15 »

Αγαπητοι Νικο και sfyris
    Εφοσον οι αντιστασεις στα ιδια καλωδιο ηταν μηδεν τοτε τα δυο κοκκινα ειναι το ιδιο καλωδιο και παρομοιως ειναι τα δυο μαυρα.Αρα μπορεις να φορτιζεις και να μετρας απο το περισσιο ζευγαρι της εισοδου με σιγουρια οτι "βλεπειις" την μπαταρια σου.
    Υποψιαζομαι οτι και της εξοδου τα δυο καλωδια ειναι το ιδιο μεταξυ τους.
    Ο λογος που ειναι ετσι τα πραγματα προφανως εχει να κανει με την λεπτη διατομη των καλωδιων που χρησιμοποιουνται και δεν ειναι καταλληλα για περισσοτερα απο 3 Α το καθενα  οταν ειναι μονα τους.
    Αυτα για την ωρα

Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 10 Μαΐ 2008, 08:37:10 »

Ο λογος που ειναι ετσι τα πραγματα προφανως εχει να κανει με την λεπτη διατομη των καλωδιων που χρησιμοποιουνται και δεν ειναι καταλληλα για περισσοτερα απο 3 Α το καθενα  οταν ειναι μονα τους.

Βασίλη.
    Η διατομή των καλωδίων (μπαταρίας/ζεύγους εισόδου & εξόδου) είναι 0.50 mm2. Τόσο ήταν και το καλώδιο τροφοδοσίας και από τις παλαιότερες Ni-Cd 2400 mah μπαταρίες που χρησιμοποιούσα.
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Κυριακή, 11 Μαΐ 2008, 22:34:36 »

Αγαπητε Νικο
    Αυτη η διατομη (0,50) που αναφερεις ειναι μικρη αν μιλαμε για ρευμα στην περιοχη των 3Α.Αυτο που εννοω ειναι οτι παρουσιαζεται καποια πτωση τασεως κατα μηκος του εν λογω καλωδιου την οποια μειωνεις στο μισο παραλληλιζοντας ακομα ενα ιδιο καλωδιο.
    Αυτο βεβαια ενδιαφερει κυριως για την ταση εξοδου καθως η ταση εισοδου ουτως η αλλως σταθεροποιειται με το regulator.Αν ρυθμισεις την ταση εξοδου πχ στα 5,5V μετρωντας σε ενα απο τα αδεια φισακια του δεκτη τοτε αυτη η ταση θα μειωθει(π.χ. 5,3 V) οταν δουλεψεις τα σερβο με φορτιο και μετρας ταυτοχρονα.Εαν βαλεις και το αλλο καλωδιο εξοδου σε ενα αδειο καναλι του δεκτη τοτε θα δεις μικροτερη μειωση της τασης π.χ (5,4V).
    Τα ιδια συνεβαιναν σιγουρα και με το καλωδιο τροφοδοσιας των παλαιοτερων Ni-Cd 2400 που χρησιμοποιουσες.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: Μπαταριες δεκτη!!
    Μεταπήδηση σε: