Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.366 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 03:28:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 03:28:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:40]

από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309366
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 46
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 30
    Συνολικά: 30
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ με ηλεκτρικό μοτέρ  (Αναγνώστηκε 18007 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 26 Δεκ 2009, 08:49:57 »

Για ηλεκτροκίνητο Τηλέμαχο
    μοτέρ τριφασικό βάρους 75-110 γραμμαρίων
    Kv  1200-1400 με δύο στοιχεία, ή
    Kv  900-1100 με τρία στοιχεία
    speed control 18-20 A
    Έλικες (από τις προδιαγραφές κάθε μοτέρ) προσοχή να μην αγγίζουν το έδαφος
    Η κατανάλωση για  ευθεία πτήση είναι 6 Αμπέρ στα δύο στοιχεία  ή 100 mAh ανά λεπτό. Η άνοδος στο φουλ αγγίζει τα 16-17 Αμπέρ.
    Η χωρητικότητα της μπαταρίας, δεν χρειάζεται να  είναι μεγάλη,
    Π.χ. 1500 mAh  20C  θα μπορεί να δώσει μέγιστο ρεύμα 30 Α και θα επαρκεί για οριζόντια (εκπαιδευτική) πτήση 14 λεπτών (αφήνουμε λίγη ενέργεια στην μπαταρία  για ασφάλεια)
    Π.χ. 2000 mAh 15C θα μπορεί να δώσει μέγιστο ρεύμα 30 Α και θα επαρκεί για οριζόντια (εκπαιδευτική) πτήση 19 λεπτών.

Μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας είναι ευπρόσδεκτες για να ισορροπήσουν ευκολώτερα το σκάφος χωρίς πολύ έρμα.

Ξέχασα να γράψω στο προηγούμενο ποστ, ότι χρειάζεται να ανοίξουμε μπροστά τρύπα εισροής αέρα ψύξης, όπως και τρύπα εξόδου του αέρα στο κάτω μέρος της ατράκτου (όπου έχω σχεδιάσει δύο μεγάλα Χ)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 11 Φεβ 2011, 22:35:28 »

Για σε όλους, μπήκα στην παρέα σας διαβάζοντας τα αρθρα και τις οδηγίες του κ. Γιάννη Κωνσταντακάτου και σιγα σιγά αρχισα να φιάχνω και εγώ οπως πολλοί απ'οτι κατάλαβα εναν Τηλέμαχο.... ηλεκτρικο ομως.

Εδω μπορείτε να δείτε καποιες φωτο της πορείας κατασκευής : http://img696.imageshack.us/g/20110109110352.jpg/

Στο ψητό και στους αριθμόφιλους φιλους: η κατασκευή είναι ακριβώς 75,4% του αρχικού τηλέμαχου, για να χρησιμοποιήσω μονοκόμματα φυλλα μπαλσας . επίσης επειδή ντρεπόμουν να ζητήσω τα σχέδια ψηφιοποίησα τα jpeg απο την αρχή σε autocad και εκτύπωσα απευθείας πάνω σε μπαλσα (θα πούμε αργότερα γιαυτο)

χρησιμοποίησα ενας bruslhess καμπανούλα μοτεράκι περίπου οπως αυτά που προτείνει ο κ Γιάννης παραπάνω, μια 11,1 λιπο 2200, 40Α esc, μια SANWA 4ch δεκτη και πομπο και 2 micro servo sanwa.

με αυτά και μαυτα το μοντέλο ζυγίζει 524γρ με τα 196 να είναι η μπαταρία.

Τα φτερά είναι απο depron και μαζί με πολύτιμες πληροφορίες προερχονται απο τον αγαπητο Αποστόλη (Deltaman) και τον ευχαριστώ πολύ, μέχρι να μου φιάξει ο Απόστολος τα φτερά χρησιμοποίησα φτερά απο wilga 2000, τα οποία πήρα σκέτα σαν ανταλάκτικό και τα έκοψα στα μέτρα μου (960 εκ) και μαγκωσα τα aleirons.

Ετσι φτάσαμε εδώ :

Uploaded with ImageShack.us

Ως εδω καλά (ασχετα αν δεν ξέρω καθόλου να πετώ) ετσι σκέφτηκα.... αφου κάτι σκαμπάζω απο Acad δεν φιαχνω εναν 3d τηλέμαχο να μελετήσω την πτητικότητα του και να τον εισάγω στο flight simulator g4 να δω πως πετιέται??? ετσι προεκυψε αυτο:

[IMG=http://img18.imageshack.us/img18/3082/3dtile1.th.jpg]http://[/img]

Που μας δίνει και μια αλλη δυνατότητα... ολα τα κομάτια να κόβονται τέλεια απο ένα τόρνο ή λειζερ co2 (εγω εκανα το δευτερο) οποτε το αρχειο είναι φυσικά διαθέσιμο πρώτα για τον δημιουργό Jkon και μετα για την πολυτιμη βοηθεια στον φύλο Deltaman να το κόβει με τον τορνο του και να μας στελνει και μπαλσινο κιτ.

Και τέλος επειδή δεν κρατιομουν να μάθω να πετώ εφιαξα το αναπτιγμα του 3δ τηλέμαχου( http://img153.imageshack.us/i/minitile.jpg/)και το εκτυπωσα σε μια σελίδα Α4 απο.... depron!! το εκοψα, το δίπλωσα, του εβαλα με σελοτειπ μια RF τ/κ απο ελικοπτερακι mini και  ιδου: [IMG=http://img825.imageshack.us/img825/1451/20110211220116.th.jpg]http://[/img]

Αυτα απο εμένα... σας ευχαριστώ όλους, βοηθήσατε και με ωθήσατε χωρις να με ξέρετε..
    Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 12 Φεβ 2011, 07:13:52 »

Αγαπητέ Δημήτρη, ευχαριστώ για την έκπληξη που πήρα σήμερα το πρωϊ.

Κατ' αρχή συγχαρητήρια, η δουλειά σου είναι "top".

Το να μάθεις να πετάς ένα Τηλέμαχο, είναι θέμα μιάς ημέρας.

Για να μην χάνουμε χρόνο, το πρώτιστο είναι να γνωριστούμε , και να τα πούμε από κοντά, στείλε pm  jkon@otenet.gr με τηλέφωνο, ή πάρε με στο 6932-479500.

Καλή συνέχεια

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 12 Φεβ 2011, 10:32:10 »

Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, σας έστειλα e-mail τον 3Δ τηλέμαχο και τον τηλέμαχο για τον εξομιωτη realflight g4, βεβαια δεν ξέρω την μορφή που το θέλετε,αλλα αυτο φιαχνετε καθώς και ότι άλλο μπορώ να προσφέρω στο σχεδιαστικό κομματι. περιμένω να σας γνωρίσω και να μάθω να πετώ και εγώ επιτέλους.

ΑΑ!! Ξέχασα να πώ στους φίλους οτι το κόστος δεν πέρασε τα 180 με τα περισσότερα να είναι η λιπο και ο φορτιστής της!! αρα σου μένει μια ωραία βάση απο ηλεκτρονικά για ενα σκασμό αεροπλανάκια!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 13 Φεβ 2011, 18:04:58 »

Δημήτρη, εκείνο που προσφέρουμε εμείς σε σένα σε σχέση με αυτό που μας έδειξες παραπάνω είναι μηδαμινό. Καιρός να μάθουμε και μείς απο σένα στο σχεδιαστικό κομμάτι (χέ,χέ, σε "ρίχνω" στο... πτητικό...  laugh)

Το post σου παραπάνω με κάνει να αισθάνομαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που διάλεξα το μονοπάτι των Κατασκευών. Ξέρω τώρα ότι είμαστε πολλοί ομοιδεάτες Έλληνες εκεί έξω και άν συνεννοηθούμε θα κάνουμε... Θαύματα (όχι παπάδες καλέ)... !

Θα χαρώ πολύ άν ο Κύριος Γιάννης θελήσει να κάνει κάποιες αλλαγές στο Original σχέδιο, να το ελαφρύνει άς πούμε για Ηλεκτρικό και να το κόψουμε κάποια στιγμή στο laser cnc όπου έχω πρόσβαση. Όχι όμως Πρίν τον Μάιο...

Όταν λές ότι εκτύπωσες σε Depron τί εννοείς? Έβαλες το φύλλο depron μέσα στον εκτυπωτή και τύπωσες πάνω του? Θα με τρελάνεις δηλαδή...  Cheesy
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 15 Φεβ 2011, 17:08:11 »

Aλλο ενα πιο λεπτομερες cut-out του Τηλέμαχου.

Ετσι επειδή μου εφιαξε τη μέρα ο κουριερ με τα καινουρια φτεράκια!! ευχαριστώ Αποστόλη
    Ναι το ντεπρονάκι το εβαλα απευθειας στο πολυμηχανημα (ενταξη το μασισε λιγουλάκι αλλα τα καταφερε) μπορω να πώ οτι ειναι το πιο σταθερο indoor μοντελο που εχω δει ποτε!!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 16 Φεβ 2011, 08:47:15 »

Δημήτρη,

χάρηκα που τα παρέλαβες σε "ένα" κομμάτι. Απο τη διαδικασία αυτή που έβαλες το depron μέσα στο πολυμηχάνημα θέλουμε όμως Video βρέ φίλε εκτός και άν θέλεις για δικούς σου λόγους να το κρατήσεις μυστικό..  Wink

Το έχω αναφέρει και παλιότερα, αλλά να ξέρετε ότι με το μηχάνημα κοπής foam μπορώ να βγάλω φύλλα οιασδήποτε διάστασης απο το Depron και άλλα φελιζολοειδή, όπως 1 χιλ., 1,5 ή 2 κτλπ...  Wink
    Σε Διαστάσεις 80 x 50 εκατοστά...

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 16 Φεβ 2011, 20:29:38 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 16 Φεβ 2011, 13:30:46 »

βρε τρελε ποιο μυστικό κ ποιο βιντεο?? χαζομάρα της στιγμής ήταν, αλλα αφου το ζητάς στέλνω οδηγίες... παμε σε ενα ψηλομαπα εκτπωτη που δεν λυπομαστε (εμενα θύμα ήταν του γραφείου χαχαχα) που να τυπώνει όμως σε cd ή postcards δηλαδή χοντρα χαρτια.  κοβουμε το depron σε μεγεθος Α4, το βαζουμε στο feeder αλλα δεν το αφηνουμε κραταμε και οταν αρχίσει να εκτυπώνει ψηλοσπρωχνουμε για να μη το μασήσει. ε δεν θα βγει και φωτογραφική εκτυπωση (πασαληβετε λιγο) αλλα για ενα χαζο σχεδιο με 5 γραμμες ειναι μια χαρα...

Ναι τα φτερακια ήρθαν αθικτα!! για να τα μονταρω ακολουθώ τις οδηγίες του αντιστοιχου τοπικ σωστα??
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 16 Φεβ 2011, 15:33:32 »

Μου κάνει εντύπωση ότι δέν "μπούκωσε" ο εκτυπωτής με 3 χιλ. πάχους υλικό! Άκου να δείς τί μαθαίνουμε...

Για τον Μίνι Τηλέμαχο, ναί, ακολουθείς το παρόν topic, αλλά εσύ θα βάλεις για δοκαράκια πηχάκι μπάλσα 3χ5 χιλ. "όρθια" μέσα στο φτερό, δηλαδή απο πάνω (ή κάτω) να βλέπεις κοιτώντας το την πλευρά των 3 χιλιοστών... Κόλληση φυσικά με εποξική 5λεπτη ή πιό... αργή άν δέν προλαβαίνεις και εννοείται μικρή ποσότητα. Όσο μικραίνει το μέγεθος, τόσο ρόλο παίζει το τελικό βάρος...  Wink
    Καταγράφηκε

pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 16 Φεβ 2011, 15:48:13 »

οσο πιο παλιος ο εκτυπωτης, τοσο ευκολοτερα θα περασει ...
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 27 Μαρ 2011, 19:42:54 »

Καλημέρα σε όλους!!! κοντευω να κατουρηθώ απο τη χαρά μου!!! Cheesy Σημερα πήρα απόφαση να πετάξω για πρώτη φορά! Πήγα ΣΕΦ, φυσούσε λιγάκι.. αλλα λέω οτι είναι να γίνει θα γίνει... και...
    get set- ready...

Go!!

[IMG=http://img225.imageshack.us/img225/1293/dscn0356e.th.jpg]http://[/img]

[IMG=http://img98.imageshack.us/img98/6057/dscn0358m.th.jpg][/IMG]

Προσγειωση 

0 απώλειες, Τέλεια πτήση, τελεια προσγείωση, το μοτερ μαλλον είναι πολυ δυνατό γιατι πηγαινε πάρα πολύ γρηγορα με μισο γκαζι, ακομα τρεμουν τα χέρια μου!!!

Απόστολε τα φτερά σου είναι ΦΤΕΡΟΥΚΛΕΣ και κυριε Γιάννη το σχέδιο σας ΣΧΕΔΙΑΡΑ!!!!!!!!!!!

Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 27 Μαρ 2011, 19:52:39 »

Δημήτρη συγχαρητήρια.

Ο Απόστολος και εγώ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 13:44:47 »

Μπράβο σου Δημήτρη...

Άλλη μιά απτή απόδειξη ότι ο Τηλέμαχος "βγάζει" στον αέρα κάποιον με Μηδενική εμπειρία σε πτήσεις Τηλεκατευθυνόμενων Αερομοντέλων...  Thumbs up

Εύγε και σε ευχαριστούμε πολύ όντως._
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 12 Απρ 2011, 16:03:55 »

Μία συμβουλή ακόμα.. (το ξέρω θα τις φάω στο τέλος) τα ενα ζευγαρι  φτεράκια με το οποιο και πέταξα ήταν ακριβώς 75,4% του κανονικού Τηλέμαχου δηλαδή ανοιγμα περιπου 90κατι εκατοστά και χορδή 16 εκ., τα δέυτερα που έχω καβάτζα εχουν μεν χορδή 16 εκ αλλα συνολικά ανοιγμα 120 εκ. Να τα κόψω και αυτά στη σωστή κλίμακα ή να δοκιμάσω πως (αν) πετα με τα πιο μακρυα??? θα πετα πιο πλαναριστά ή δε θα πετά καθόλου???
    Καταγράφηκε
    lelos o.O
    Aeromodeller
    *

μετα απο 12 αυτοκινητα,γυρναμε στα αεροπλαναααααα

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 29 Μαΐ 2011, 22:47:02 »

σημερα παραγγειλα τον τηλεμαχο...

αντε καλη μου αρχη στον χωρο του αερομοντελισμου  worry

φιλικα λευτερης
    Καταγράφηκε

Caer Esta Permitido...
    Levantarse Es Obligatorio...
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ με ηλεκτρικό μοτέρ
    Μεταπήδηση σε: