|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« στις: Πέμπτη, 19 Οκτ 2006, 16:42:50 » |
|
Μιας και έγινε αναφορά στο canadair σε άλλο θέμα να σας πω ότι τελικά πέταξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα  Η πρώτη πτήση ήταν καλή αφού το αεροπλάνο κατέβηκε σε ένα κομμάτι . Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν ότι δεν είχε καθόλου έλεγχο στα elerons και αυτό γιατί , λόγω άγχους , έγινε ελλιπείς έλεγχος στο μοντέλο πριν την πτήση. Πάντως έδειξε ότι μπορεί να πετάξει πολύ καλά και αργά .  Το πρόβλημα με τα πηδάλια κλήσης είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη μέρα ως εξής: Κατά την μεταφορά του στο μοντελοδρόμιο κτυπήθηκε το elerons με αποτέλεσμα να "κουρέψει" το γρανάζι του σέρβο. Το οποίο αντικαταστάθηκε παρόλο που ήταν Futaba με ένα Sanwa. έτσι αναστράφηκε η κίνηση του.  Το παρακάτω ink είναι video από την πρώτη πτήση . Αν και δεν είναι πολύ καλό εκείνο που έχει σημασία είναι οι συνομιλίες των παρευρισκομένων http://www.megauploads.org/download.php?id=A7103C29ειναι 20 mb
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dim sofos
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 19 Οκτ 2006, 18:33:43 » |
|
Μπράβο παιδιά, δείχνει να έχει φτιαχτεί με αρκετό μεράκι.  Καλές πτήσεις. Γιάννη..τι τύπο servo βάλατε στο αεροπλάνο;;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 19 Οκτ 2006, 18:40:42 » |
|
Γιάννη..τι τύπο servo βάλατε στο αεροπλάνο;; Όχι δεν βάλαμε ... έβαλε το μοντέλο φτιάχτηκε αποκλειστικά από τον Κώστα. εγώ εμπλέκομαι μόνο στην ανεύρεση των σχεδίων από το internet. To αεροπλάνο φτιάχτηκε πράγματι με μεράκι και πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια . Για να καταλάβεις οι νομείς , και όλα τα κομμάτια κλειδώνουν στην άτρακτο όπως στα laser cut μοντέλα . και όλα με το χέρι χωρίς cnc Αλλά για τα servo που μπήκαν στο μοντέλο δεν θα σου πω  Αλλά θα βγουν μετά το προχθεσινό . Και θα μπουν σωστά .. Οπότε τότε θα σου πω 
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 6 Νοε 2006, 15:32:42 από Γιάννης Παξιμαδάκης »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 19 Οκτ 2006, 19:57:31 » |
|
Tα σχεδια υπαρχουν σε ηλεκτρονικη μορφη?Μπορω να τα εχω σε ενα pm ή με λινκ? Τελος εχω ερωτησεις: Τι μεγεθος εχει το μοντελλο? Τι βαρος? Τι κινητηρες εχει? Εχει ανασυρομενα? Αν ναι το "Κωστας" τα εφτιαξε? Οπως βλεπω εχει flaperons και δεν ειναι χωριστα flaps και ailerons..Σωστα? Και τελος........ Ποσο καιρο πηρε να το φτιαξει και με τι εξοδα(οχι ηλεκρονικα,ανασυρομανα,μηχανες)??Το μοντελλο μονο.... Σε κουρασα αλλα βλεπεις καιγομαι να μαθω 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 19 Οκτ 2006, 20:26:53 » |
|
http://www.aerosquare.com/telechargements/downloads_01.htmτο μοντέλο κατασκευάστηκε απο τον Κώστα ( Κωτσοπαϊπερ)  με εκπέτασμα 245 cm και βάρος 7 κιλά Οι μηχανές του - δύο SY80 - του παρέχουν δύναμη περισσότερο απο όσο χρειάζεται . Η απογείωση γίνεται με 2/3 του γκαζιου και η πτηση με πολύ λιγότερο προσ το παρον δεν εχει ανασυρώμενο φυσικά εχει flaps Για τις κινήσεις των elerons - flaps χρησιμοποιέιται ο ιδιος μοχλισμος με το full size για τον χρονο - κόστος θα ρωτησω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Κωστης
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 20 Οκτ 2006, 11:21:39 » |
|
Βρε Θεομουρλοι Γιαννιωτες χωρις ελεγχο πετουν το αεροπλανο???  Πανεμορφο ειναι!Συγχαρητηρια για την πρωτη πτηση.Να ανεβασετε κι αλλα βιντεο αλλα με καλυτερη αναλυση!Ωραιος και ο ηχος απο τους κινητηρες!  Το καλυτερο βεβαια απο ολα ειναι η προφορα!Μου θυμιζει την καταγωγη μου(Καρδιτσα) 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
|
|
|
|
sfyris
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 21 Οκτ 2006, 17:32:26 » |
|
Μπράβο παιδιά. Μου θυμίσατε όμως μια παρόμοια δική μου περίπτωση όπου θα πετούσα το μοντέλο κάποιου άλλου εδώ. Από τον ενθουσιασμό μας δεν τσέκαρα τα aileron τα οποία ήταν μεν συνδεδεμένα αλλά .... αντίστροφα  . Τώρα πώς κατάφερα να το οδηγήσω με τις κινήσεις αντίστροφα εγώ το ξέρω.  Πάντως το έσωσα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
|
|
|
angkouf
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 1 Δεκ 2006, 18:42:36 » |
|
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΑΝΑΝΤΕΡΑΚΙ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΥΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΕΙΞΕΙ" ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗΣ AILEERONS KAI FLAPS (ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΑΟΡΑΤΑ HORNS" ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΚΤΗ(Η ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΓΕΛΟΣ 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2008, 07:23:59 » |
|
Υπαρχει ηλεκτρικη εκδοση σε κιτ ή ARF??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2008, 11:31:15 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2008, 15:57:48 » |
|
MarD ευχαριστω αλλα μηπως υπαρχει καμια πιο φτηνη εκδοση?/ τα οικονομικα δεν αντεχουν για τοσα λεφτα 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
andreas
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2008, 22:14:52 » |
|
πολυ καλο παιδια και παντα ειναι αξιεπαινες τετοιες προσπαθειες και κατασκευες (πολυ δουλεια για κατι που δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα πεταει σχετικα σωστα).Δυσκολο μοντελο οχι τοσο οσο εχει κινητηρες αλλα αν χασει το 1 ζοριζουν τα παραγματα πολυ  .....καλα αν ειναι και τα aileron αναποδα βραστα.....
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Fly hard ...land soft!
|
|
|
iontours
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2008, 22:29:36 » |
|
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, Καλησπέρα σε όλους, Φανταστικό μοντέλο, δείχτε μας και καμία φωτό από την κατασκευή αν υπάρχει .Στο νερό το δοκιμάσατε? Φτιάχνω και εγώ ένα, βρίσκομαι στη κατασκευή της ατράκτου ακόμα και έχω αρκετό μέλλον μπροστά μου μέχρι να τελειώσω αλλά σίγουρα βλέποντας αυτό το canadair εδώ μου ανοίγει την όρεξη για περισσότερη δοελειά 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Σπύρος Βασιλάκης
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2008, 01:17:28 » |
|
Υπάρχει μοντέλλο από balsa και ply και όχι από fiberglass που είναι σίγουρα πιο ακριβό. Είναι σχετικά καινούργιο, το είδα σε αμερικάνικο περιοδικό σαν πρώτη παρουσίαση πριν από 2-3 μήνες εάν θυμάμαι καλά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου την εταιρεία  . Αν δεν προλάβει κάποιος άλλος θα το ψάξω λίγο το πρωί και θα σου πω... Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2008, 08:47:03 » |
|
Γιωργο χρονια πολλα αλλα πριν γιορτασεις βρες την εταιρια 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|