Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.889 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 01:17:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 01:17:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 23:17]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309889
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 69
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ηχορύπανση απο τον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 9208 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 22 Νοε 2009, 17:50:06 »

με τερμα γκαζι ξεπερναμε κατα πολυ τα 90db ειμαστε πανω απο τα 120...xlr...

Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 22 Νοε 2009, 18:10:34 »

Παράθεση
    Προφανώς αυτή την παράγραφο επικαλέστηκε ο μπάρμπας στον Απαλό Αλεξ/πολης και μου έφερε το περιπολικό της αστυνομίας, ενώ πετούσα δίπλα από την πίστα του Moto Cross !!
    Ο μπαρμπας αυτος  εχει enduro,δεν το ξερες?
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 09:49:14 »

Ο θόρυβος είναι πάντως η αιτία που πολλά μοντελοδρόμια έχουν κλείσει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Και γιαυτό τα ηλεκτρικά έχουν αυτή την ραγδαία εξάπλωση έναντι των θερμικών.

Ενώ δεν πρόλαβα καλά καλά να χαρώ την πρόσφατη μετατροπή του Futura/Nova σε βενζινοκίνητο, με βλέπω να το κάνω (οριστικά ?) ηλεκτρικό  !!

* 100_0100.jpg (85.56 KB, 1000x750 - εμφανίστηκε 331 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 09:56:31 »

Νίκο καλημέρα,

Θα είχε ενδιαφέρον, γιατί δεν έχω κάνει μέχρι τώρα σχετική μέτρηση σε ελικόπτερο, αν είχες dbmeter και έκανες μέτρηση σύμφωνα με τον κανονισμό να μας πείς τι dbA έχει αυτό το ελικόπτερο, σε σχέση με το θερμικό.

Το θόρυβο από τα blades δεν τον γλυτώνεις, αλλά αυτός δεν είναι τόσο οξύς. Εκτιμώ ότι στην διάρκεια της πτήσης εσύ θα το ακούς πιό ήσυχο.

Καλή συνέχεια

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 10:48:24 »

Καλημερα

Ο  θορυβος, η κοινη ησυχια  κλπ  υποκεινται  ουσιαστικα  στον  αστικο κωδικα.
    Ο  αστικος  κωδικας  λοιπον    λεει  ουσιαστικα  τι  απαγορευεται (σε  αντιθεση  με  το  δημοσιο δικαιο που  λεει  τι  επιτρεπεται, για  τις  δημοσιες υπηρεσιες  κλπ).
    Τωρα  πως  ακριβως  εχει αυτο  εφαρμογη  στο  συγκεκριμμενο θεμα , πχ  εχω  ενα σπιτι στην  παραλια  και  βλεπω θαλασσα  μετα  απο λιγο καιρο  ερχεται  ενας  τυπος  και χτιζει  μπροστα  μου  και  επειδη  δεν  με  γουσταρει  σηκωνει  ενα  ντουβαρι  3 μετρα  και μου κοβει  την  θεα.  Αυτο  δεν  το  απαγορευη  ο νομος (το ντουβαρι, ας αφησουμε  την  πολεοδομια)  ομως  επειδη  η δικη  του  ελευθερια μπαινει  μεσα  στα  ορια  της  δικης  μου (του να  βλεπω  την θαλασσα)
    απαγορευται  ή  τελος παντων  μπορει να θεωρηθει  οτι  μπορεις  να  του κανεις  αγωγη  και βλεπουμε.
    Αν  θελουμε  και να παμε  πιο περα  αν  οντως  ενοχλειται  και  εκτος  ορων  κοινης  ησυχιας  παλι μπορει να  κανει  αγωγη  εις  βαρος  αυτου  που τον  ενοχλει...
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:02:42 »

Καλημερα

Ο  αστικος  κωδικας  λοιπον    λεει  ουσιαστικα  τι  απαγορευεται (σε  αντιθεση  με  το  δημοσιο δικαιο που  λεει  τι  επιτρεπεται, για  τις  δημοσιες υπηρεσιες  κλπ).
    Τωρα  πως  ακριβως  εχει αυτο  εφαρμογη  στο  συγκεκριμμενο θεμα , πχ  εχω  ενα σπιτι στην  παραλια  και  βλεπω θαλασσα  μετα  απο λιγο καιρο  ερχεται  ενας  τυπος  και χτιζει  μπροστα  μου  και  επειδη  δεν  με  γουσταρει  σηκωνει  ενα  ντουβαρι  3 μετρα  και μου κοβει  την  θεα.  Αυτο  δεν  το  απαγορευη  ο νομος (το ντουβαρι, ας αφησουμε  την  πολεοδομια)  ομως  επειδη  η δικη  του  ελευθερια μπαινει  μεσα  στα  ορια  της  δικης  μου (του να  βλεπω  την θαλασσα)
    απαγορευται  ή  τελος παντων  μπορει να θεωρηθει  οτι  μπορεις  να  του κανεις  αγωγη  και βλεπουμε.
    Αν  θελουμε  και να παμε  πιο περα  αν  οντως  ενοχλειται  και  εκτος  ορων  κοινης  ησυχιας  παλι μπορει να  κανει  αγωγη  εις  βαρος  αυτου  που τον  ενοχλει...

δεν ισχυει αυτο που λες περι της αγωγης.... οταν το σπιτι εχει νομιμη αδεια και ακολουθησουν ολες οι διαδικασεις σωστα δεν μπορει να κανει καμια μα καμια αγωγη...
    Και βεβαιαως τις περισσοτερες φορες σε τετοιεσ περιπτωσεις επειδη γνωριζουν τα επακολουθα και οι μηχανικοι και οι δικηγοροι φροντιζουν να ακολουθησουν την αδεια κατα γραμμα...!
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:05:20 »

Παιδιά εγώ έχω να πω πως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Κάποτε όπου και να πετούσαμε δεν υπήρχε θέμα τουλάχιστον θορύβου, γιατί ο περισσότερος κόσμος είχε κάτι να ασχολείται και δεν ενοχλούνταν με τις ασχολίες του άλλου. Σήμερα που οι περισσότεροι αράζουν στην πολυθρόνα με βίντεο, τηλεόραση και υπολογιστή, δε θέλουν να βλέπουν άλλους να πηγαίνουν μπροστά και όλα και όλοι τους φταίνε. Τι να πεις....
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:14:00 »

Καλημερα

δεν ισχυει αυτο που λες περι της αγωγης.... οταν το σπιτι εχει νομιμη αδεια και ακολουθησουν ολες οι διαδικασεις σωστα δεν μπορει να κανει καμια μα καμια αγωγη...
    Και βεβαιαως τις περισσοτερες φορες σε τετοιεσ περιπτωσεις επειδη γνωριζουν τα επακολουθα και οι μηχανικοι και οι

δικηγοροι φροντιζουν να ακολουθησουν την αδεια κατα γραμμα...!
    Συγνωμη αλλα  εσυ κανεις λαθος  και  αν δεν γνωριζεις επακριβως καλυτερα  να  μην διαφωνεις.
    Για του λογω το αληθες 
    Πηνελοπη Αγαλλοπουλου "Αστικο δικαιο"
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:20:36 »

Καλημερα

Και βεβαιαως τις περισσοτερες φορες σε τετοιεσ περιπτωσεις επειδη γνωριζουν τα επακολουθα και οι μηχανικοι και οι

δικηγοροι φροντιζουν να ακολουθησουν την αδεια κατα γραμμα...!
    Συγνωμη αλλα  εσυ κανεις λαθος  και  αν δεν γνωριζεις επακριβως καλυτερα  να  μην διαφωνεις.
    Για του λογω το αληθες 
    Πηνελοπη Αγαλλοπουλου "Αστικο δικαιο"

πρωτον μπορεις να μιλας πιο ομορφα...
    Εχω το δικαιωμα να διαφωνω ειτε ξερω ειτε οχι...
    Βασικα παντα αφηνω την θεωρεια στην ακρη και ερχομαι στην πραξη.... μας εχουν κλισει απειρες φορες και οταν ειναι εντος αδειας οτι εχει κανει ο αλλος δεν μπορω να κανω κατι...
    Και εχουμε κλισει εναν  δικηγορος  και δεν μπορεσε να κανει κατι αφου ειχαμε αδεια...!και ειχαμε τηρησει τα παντα..!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 12:12:47 από MaSt0RaS » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:28:51 »

και για το λογω του αληθες με ενα τηλεφωνο το διαβεβαιωσα πληρως οτι αν εχει σωστες καλυψεις , δομηση , υψη δεν μπορει να κανει τπτ μα τπτ... ΕΝνοειται οτι μπορει να κανει αγωγη αλλα δικιο η κατι τετοιο δεν θα βρει....

Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:40:30 »

Τώρα.......... πώς μπλέξατε τις οικοδομές με τον μοντελισμό, άγνωστο...
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 11:59:52 »

Ηταν απλως  ενα παραδειγμα,  το οποιο αν το μεταφρασεις  λεει οτι αν  καποιος θελει να σου κανει την ζωη δυσκολη στην κανει  και  ιδιαιτερα  σε ενα χομπυ  σαν τον μοντελισμο (τρεις  και ο κουκος  συν την ελειψει νομων  που    μας καλυπτουν... λεμε τωρα).
    Και  βεβαια  να λαβουμε υποψην μας  οτι  απο  εμας  δεν  εχει  καποιος  πραγματικα οικονομικα συμφεροντα (οικοδομες,κρατος,εσοδα κλπ)
    Καταγράφηκε
    akisazi
    Aeromodeller Jr. member
    **

akisazi

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 12:09:25 »

Πιο περα απο το σπιτι μου ειναι καποιος που εχει κατσικες και συνεχεια βαλαζουν γιατι κατεβαζουν γαλα. Μπορω να κανω καποια αγωγη γιατι μου εχουν σπασει τ........................  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 12:19:58 »

Ηταν απλως  ενα παραδειγμα,  το οποιο αν το μεταφρασεις  λεει οτι αν  καποιος θελει να σου κανει την ζωη δυσκολη στην κανει  και  ιδιαιτερα  σε ενα χομπυ  σαν τον μοντελισμο

Δέν διαφωνούμε ότι στραβόξυλα υπάρχουν παντού.  Απλά η τήρηση τών αυτονόητων, νομίζω ότι λιγοστεύει το ποσοστό του να βγεί κάποιος απο τα ρούχα του.

Εχω  7καίνουργιο ελικόπτερο, και ακόμα δεν το έχω ευχαριστηθεί.  Λόγω του ότι βραδιάζει νωρίς.
    Σχεδόν είναι απέταχτο.  τρία - τέσσερα ντεπόζιτα εδώ και δύο μήνες περίπου..... Cheesy Cheesy Cheesy

Εχω βέβαια την δυνατότητα να βρίσκομαι στο χώρο που πετάω στίς 16:40 το πολύ, αλλά σέβομαι και την κούραση και την ησυχία του άλλου.  Οπότε άν είναι να πάω για να πετάξω μετά τις 17:00, απλά δεν ξεκινάω καθόλου γιατί μας πήρε το βράδυ.  Ισως για αυτό δεν είχα και πρόβλημα μέχρι τώρα με τους "γείτονες".......
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 23 Νοε 2009, 17:58:36 »

Μαγκες, με τους νομους και τους παραξενους ανθρωπους δεν βγαζεις ακρη...
    Καλητερα να προσεχουμε τις ωρες  που πεταμε οταν ειμαστε κοντα σε κατοικειμενη περιοχη γιατι αν φτασουμε στο σημειο να ερθει η αστυνομια το μονο σιγουρο
    ειναι οτι θα βγουμε ζυμιωμενοι εμεις.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ηχορύπανση απο τον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: