Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.411 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 09:05:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 09:05:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:29]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309411
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 66
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 39
    Συνολικά: 43
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πρόβλημα τοποθέτησης μηχανής  (Αναγνώστηκε 4837 φορές)
    mpol
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 5 Οκτ 2006, 18:29:14 »

αγαπητοι φίλοι μοντελλιστες, καλησπέρα

αποφάσισα να κατασκευάσω ενα μοντέλλο arf μιας και ήθελα να γευτώ και την χαρά της δημιουργίας εκτός απο τη χαρά της πτήσης. δυστυχώς όμως μετά την κατασκευή διαπίστωσα μερικά προβλήματα κατά την πτήση του μοντέλλου.
    το μοντέλλο είναι ένα extra sport 30 της world models. ο κατασκευαστής πρότεινε μηχανή 2χρονη 32 αλλά διαβάζοντας σε διάφορα φόρουμ αποφάσισα να του βάλω μια 45 mvvs. το μοντέλλο κατασκευάστικε με πολύ προσοχή και με ακόμα μεγαλύτερη αγάπη(μια και ήταν το πρώτο που κατασκεύαζα μόνος μου). κατά την πρώτη πτήση του με το που απογειώθηκε άρχισε να τραβάει πολύ πρόσ τα αριστερά και πρόσ τα κάτω. στή συνέχεια αφόυ προσπάθησα να τριμάρω κάνοντας μια δεξιά στροφή το μοντέλλο στόλαρε (φαντάζομαι) και πήρε την κατιούσα. ευτυχώς η σύγκρουση με το έδαφος δεν ήταν σφοδρή και το αεροπλάνο με λίγες ζημιές επιδιορθόθικε την ίδια μέρα. κατά τη διάρκεια της επιδιόρθωσης πρόσεξα ότι την μηχνή την είχα τοποθετίσει λίγο χαμηλότερα απο οτι επρεπε. δηλαδη λόγω του οτι έπρεπε να περιστραφει για να είναι το mufler απο κάτω έπρεπε να ανοιχτούν νεες τρύπεσ στο firewall και να τοποθετηθει η μηχανή σωστά. λοιπόν είδα οτι εκεί που έπρεπε να είναι ό άξονας τησ μηχανής (απο τισ πρώτες τρύπες που είχε ήδη το μοντέλλο) με την περιστροφή είχα ανοιξεί τις τρύπες λίγο πιο κάτω. το πρόβλημα το διόρθωσα και ό αξονας της μηχανης ήρθε στο σωστό σημείο. πεπισμένος οτι το πρόβλημα λύθικε έκανα ακόμα μια πτήση όπου διαπίστωσα οτι το μοντέλλο ήταν εξαιρετικά ασταθές. μια τραβούσε πρόσ τα αριστερά μια πρός τα δεξια, στις δεξιές στροφές τραβούσε πρός τα πάνω και διάφορα άλλα τρελλά.

μετά λοιπόν απο αυτή την κουραστική περιγραφή που ομολογουμένος σας έκανα, μήπως κανείς απο εσάς θα μπορούσε να μου πεί αν η περιστροφή της μηχανής μπορεί να προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα. κι άν, όταν θέλουμε να γυρίσουμε τη μηχανή σε ένα μοντέλλο για να βγαινει το εξωστ απο κάτω πρέπει να λάβουμε υπ οψειν κι άλλους παράγοντες εκτός απο το που μας δίνει ο κατασκευαστήσ την θέση του άξονα της μηχανής ?

σας ευχαριστώ και συγχωρέστε με για το μεγάλο μήνυμνα.   
    Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 5 Οκτ 2006, 18:40:02 »

1)το κεντρο βαρους ειναι σωστο?
    2) γνωριζεις πως μπορεις να τριμαρεις ?
    3) ποτε δεν ξεκιναμε μονοι!!!
    δεν ειναι η θεση του αξονα τοσο , ισως και καθολου, αλλα το ζυγισμα του σκαφους
    Θα σου απαντησουν και αλλοι , αλλα ξεκινησε διαβαζοντας το βιβλιο που υπαρχει εδω στο site, και ετσι θα κατανοησεις και θα ερμηνευσεις  Wink την συμπεριφορα του μοντελου σου
    καλη αρχη και καλυτερη συνεχεια Thumbs up
    Καταγράφηκε
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 5 Οκτ 2006, 21:54:59 »

φίλε filivos,

σε ευχαριστώ για την απάντηση.

1. το κέντρο βάρους είναι ακριβώς στο σημείο που το δίνει ο κατασκευαστής. Για να βγει βεβαια εκεί έπρεπε να τοποθετηθεί βάρος στην ουρά του μοντέλου. αν δεν απατόμαι περίπου 80 γρ.

2. Νομίζω οτι μπορώ να τριμάρω το μοντέλλο μιας και πετάω για 9 χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που πετάω καινουργιο μοντέλλο, απλά είναι η πρώτη φορά που κατασευάζω ένα. συνήθως τα έδινα και μου τα εφτιαχνάν 'ή τα έφτιαχνε ο πατέρας μου.

3. η αλήθεια είναι οτι προσπάθησα να το κατασκευάσω μόνος μου χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία αλλά πιστεύω οτι μετά απο πολλά χρόνια που παρακολουθούσα να κατασκευάζουν ήρθε η στιγμή να το προσπαθήσω και μόνος μου.

το βιβλίο το παλεύω σιγά- σιγα (ειναι και πολύ το άτιμο buck2)

σ΄ευχαριστώ και πάλι, αν σκεφτείς και τιποτα άλλο σε παρακαλώ πες μου το

να ρωτήσω και κατι άλλο... το μοντέλλο εκτόσ απο το κ.β του  που βλέπουμε αν γέρνει εμπρός ή πίσω, μπορούμε να δούμε αν γέρνει και δεξιά ή αριστερά με κάποιο τρόπο?
    Καταγράφηκε

G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 5 Οκτ 2006, 22:12:05 »

νομιζα απο τα γραφωμενα οτι πεταξες για πρωτη φορα, sorry
    υπαρχουν τροποι να υπολογιζεις και αν ειναι σωστο στο δεξια αριστερα το μοντελο σου , καποιος εμπειροτερος ( γιατι εγω ειμαι φρεσκοτατος, μου το ειχαν ζωγραφισει καποτε αλλα δεν θυμαμαι) , θα σου στειλει ενα διαγραμα, ποιες ευθειες να "τραβηξεις" για να το ζυγισεις , ομως τα 80 γρ , μαλλον ειναι υπερβολικο φορτιο για να φτασεις το CG , και φανταζομαι να το εχεις βαλει οσο πιο πισω και οσο πιο κεντρο γινεται
    επισης , πρεπει να κοιταξεις αν εχεις κολλησει σωστα το φτερο ( μηπως σου χανει απο κει) , και αν καθεται σωστα στην ατρακτο.
    αν ειναι το extra 30 που βλεπω με 130 φτερο , μαλλον το παρακανες με το μοτερ, και θελει και ψαξιμο  στις γωνιες της μηχαμης.
    ισως με την μαμισια βαση και ενα απο τα συνιστωμενα μοτερακια, λυνεις το προβλημα σου...
     αν ανεβαζες καποιες φωτο ισως να γινοταν πιο φανερο!!! Thumbs up

υπομονη για απαντησεις απο εμπειροτερους, που σιγουρα & συντομα θα υπαρξουν!! Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 5 Οκτ 2006, 22:17:44 από filivos » Καταγράφηκε
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 6 Οκτ 2006, 00:36:19 »

αγαπητέ filivos,

σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

το μοντέλλο είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεις. όντος είχα σκεφτεί πολύ για το ποία μηχανή θα του έβαζα. μετά απο ψάξιμο σε ξένα φόρουμ είδα οτι οι περισσότεροι χρησιμοποιήσαν μηχανές  απο 45 μέχρι 51. Μου φάνηκε καλή ιδέα το να του βάλω την 45αρα γιατί τέτοιου είδους μοντέλλα τα χαίρεσαι περισσότερο όταν είναι και λίγο overpower .

Όσον αφορά το φτερό έχω την αίσθηση οτι κάθεται καλά στην άτρακτο και οπτικά τουλάχιστον φαίνεται οτι είναι κολλημένο σωστά.

φωτό θα προσπαθήσω να στείλω το συντομότερο, μιας και το μοντέλλο βρίσκεται στο πατρικό μου, το οποίο πέφτει λίγο μακριά.
    Καταγράφηκε

ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 6 Οκτ 2006, 13:26:54 »

Archaeopteryx,

Με τρομάζεις λίγο και πρέπει μάλλον να φωνάξουμε τον πατέρα σου.
     knuppel2 knuppel2 knuppel2
    (χωρίς παρεξήγηση, πλάκα κάνω).
    Στην πραγματικότητα αυτό που μπορεί να τρομάξει και έμπειρους πιλότους είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα της αστάθειας.

Είχα αυτό το αεροπλάνο  smitten με OS 32SX και μια in-cowl εξάτμηση, μάλλον της πλάκας.
    Έφτανε για να κρεμιέται από την προπέλα Thumbs up
    Έψαξα κι εγώ σε ξένα forums (αμερικάνικα) και είδα ότι βάζουν 46άριδες, να μην πω και 30% νίτρο.
    Οι ίδιοι παραπονιόντουσαν ότι το σύστημα προσγείωσης λυγίζει!

Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η ακρίβεια και η ποιότητα της κατασκευής, μόνο που αντικατέστησα τις ντίζες της ουράς με snakes γιατί ήταν πολύ σφιχτές. Μήπως έχεις τέτοιο πρόβλημα; Μήπως κάποιο τζόγο σε κάποιο πηδάλιο;

Το κέντρο βάρους που δίνει ο κατασκευαστής είναι λίγο μπροστά και θέλει πολύ elevator trim.
    Μπορείς όμως να το πας τουλάχιστον 5mm πίσω χωρίς να δυσκολέψει το χειρισμό. Άρα δεν δικαιολογείται αστάθεια από αυτό.

Συμφωνώ επίσης ότι η μη ακριβής θέση του άξονα δεν δικαιολογεί αστάθεια, άλλωστε το διόρθωσες. Πρέπει να πειραματιστείς όμως και με το side thrust και down thrust ώστε να επιταχύνει ευθεία. Είναι σημαντικό.

Οι μόνοι λόγοι αστάθειας που μπορώ να φανταστώ είναι τζόγος σε πηδάλιο/ντίζα, κάτι που κουνιέται από κακό κόλημα, δισταγμός κάποιου servo λόγω φορτίου ή πολύ χαμηλή ταχύτητα σε συνδιασμό με πολύ αέρα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FUN-FLY teasing, είναι scale ακροβατικό (ξέρω, φανατίζομαι).

Θυμίσου ότι είναι σχετικά βαρύ, ειδικά με τον κινητήρα που έβαλες, και δεν σηκώνει να πάει αργά. Δεν ρίχνει φτερό εύκολα σε ευθεία, αλλά αν το ρίξει σε στροφή... το είδες.
    Στις προσγειώσεις έλα καλύτερα από μακρυά, γρήγορα και flat όπως κάνουν και τα full size Extra.
    Όπως όλα τα γρήγορα ακροβατικά είναι πολύ ευαίσθητο στο τριμάρισμα, αλλά και την παραμικρή ασυμετρία στη συναρμολόγηση.
    Μιλάμε για 1-2 χιλιοστά, οπότε καλύτερα άρχισε με μικρότερες κινήσεις στα ailerons και το elevator από τις προτεινόμενες.

Τελειώνω την πολυλογία και ελπίζω ότι θα βγάλεις γρήγορα άκρη, γιατί όταν στηθεί καλά θα το αγαπήσεις.

Φιλικά,
    Γιώργος
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Οκτ 2006, 16:23:54 από ggeorge42 » Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 6 Οκτ 2006, 13:44:40 »

Δες τα εξης:
    1)φτερο παραλληλο με το stabilizer
    2)stabilizer καθετο στο fin
    3)κενα σε ντιζες και κατα ποσο ειναι ευκαμπτες ειναι(μηπως στραβωνουν)
    5)κοιτα για στρευλωμα ή κακο(οχι ισιο) κολλημα στο φτερο
    4)ζυγισε το μοντελλο δεξια-αριστερα(πιασε απο το σπινερ οταν η μηχανη δεν εχει συμπιεση και κατω απο rudder και σηκωσε το μοντελλο).Προσπαθησε οταν το σηκωνεις εσυ να μην επιδρας με καποια δυναμη στην ισορροπια του μοντελλου.Καντο πολλες φορες ωστε να σιγουρευτεις.
    5)αφου σιγουρευτεις για αυτα ελεγξε right και down thrust
    και κατι σημαντικο πιστευω:η μηχανη ειναι πολυ μεγαλη και με τερμα γκαζια η ταχυτητα θα ειναι υπερβολικη για αυτο το μοντελλο...Δοκιμασε να απογειωθεις με ταχυτητα τοση οση χρειαζεται να πεταξει το μοντελλο(και λιιιιιγο ακομα) και κοιτα πως θα συμπερεφερεται τοτε το μοντελλο Thumbs up Thumbs up
    πρεπει να ξερουμε οτι καθε αεροτομη ειναι σχεδιασμενη να πεταει με συγκεκριμενη ταχυτητα angel angel
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 6 Οκτ 2006, 15:48:10 »

καλησπέρα,

κι εγώ νομίζω οτι τελικά πρέπει να επιλιφθεί του θέματος ο πατέρας μου Cheesy
    ggeorrge42 έχεις απόλυτο δίκιο οτι οι ντίζες της ουράς είνα λίγοι σφιχές,βέβαια δεν φάνηκε τα πηδάλια να έχουν κάποιο πρόβλημα τζόγου. θα τις αλλαξω όμως μετά απο την παρατηρηση σου  Thumbs up
    όντος η ποιότητα κατασκευής είναι καταπληκτική και νομίζω οτι δεν σε αφήνει να κάνεις τραγικά λάθη κατά την συναρμόλόγηση του.
    οσον αφορά την πτήση του παράγματι με χαμηλότερες ταχήτητες (οχι στο φουλ της μηχανής) ετεινε να συμπεριφερθεί καλύτερα. κατά την προσγείωση το έφερα λίγο γρήγορα και ήταν μια χαρά (πάλευα βεβαια με το στικ για να ερθει καλα).

v_tolias αυτό που πρεπει να γίνει είναι να δώ ξανά τη συμμετρία του μοντέλλου, να ζυγιστει και να δω τα κολληματα και πιθανόν στρευλώματα worry

πιστεύω οτι μετά απο τις συμβουλές σας θα λυθούν τα προβλήματα

σας ευχαριστώ πολυ Thumbs up

Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 7 Οκτ 2006, 01:07:46 »

Τα κυριοτερα(και συχνοτερα για τετοιες συμπεριφορες) ειναι το ζυγισμα και η συμμετρια!!Ξανα δες τα..
    Και προσπαθησε να πετας με μοκρες ταχυτητες Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    edge540
    Aeromodeller Jr. member
    **

just flyyyyyyyy!!!!!!

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 7 Οκτ 2006, 17:04:50 »

οσο μικροτερη ειναι η ταχυτητα που πεταμαι τοσο πιο ευκολα "φενεται" αν ειναι αζυγιστο?HuhHuhHuh?? idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

stefanos
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 7 Οκτ 2006, 18:13:12 »

οσο μικροτερη ειναι η ταχυτητα που πεταμε τοσο πιο ευκολα "φαίνεται" αν ειναι αζυγιστο?

Οχι βέβαια. Κατ΄αρχή δεν διευκρινίζεις τι εννοείς με τον όρο αζύγιστο. Στατικά, ή δυναμικά;

Τα πρόβληματα του συγκεκριμένου μοντέλου προέρχονται από τον μεγαλύτερο κινητήρα.

Το πλέον σίγουρο, που περνάει απαρατήρητο από τους μη πεπειραμένους, είναι ότι η επενέργεια του slipstream της έλικας πάνω στα πηδάλια είναι πολύ μεγαλύτερη, άσε που συνήθως οι κινήσεις είναι και αυτές πολύ μεγαλύτερες για την ταχύτητα που πρόκειται να πετάξει.

Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη αστάθεια στις μικρές ταχύτητες, όπου η διορθωτική επίδραση στις σταθερές επιφάνειες της ουράς είναι μικρή, όμως διατηρείται η μεγάλη επίδραση στα πηδάλια όταν εκτραπούν.

Εκτός από τα παραπάνω δεν αποκλείω κάθε πιθανή κακοτεχνία ή ασυμμετρία στο σκάφος, τις γωνίες έλξης κ.λ.π.

jkon (θείος Γιάννης)

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2007, 14:08:22 »

Εχω ενα ολοκαινουργιοα Extra 300s της phoenix model
    ειμαι στην διαδικασια συναρμολογησης

Το προβλημα μου ειναι οτι η OSMAX .46 Που πηγα νατην τοποθετησω  επρεπε να τοποθετηθει στην ακρη της βασης
    για να μπορεσει να μπει η εξατμιση
    βιδωσα την μηχχανη αλλα τωρα που εβαλα και την εξατμιση ακουμπαει στην κοιλια της ατρακτου
    Εκτος απο αυτο το Cowl δεν μπαινει σωστα και το spinner ειναι 3-4 χιλιοστα μεσα στο cowl

σκεφτηκα να βαλω ενα ξυλο κοντρα πλακε πισω απο την βαση της μηχανης ωστε να ερθει πιο μπροστα για να μπει και η εξατμιση και να βγει το spinner εξω απο το cowl

Αν εξαιρεσουμε το θεμα του ζυγισματος μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα με την τοποθετηση του ξυλου πισω απο την βαση της μηχανης??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2007, 23:01:35 »

Εχω ενα ολοκαινουργιοα Extra 300s της phoenix model
    ειμαι στην διαδικασια συναρμολογησης

Το προβλημα μου ειναι οτι η OSMAX .46 Που πηγα νατην τοποθετησω  επρεπε να τοποθετηθει στην ακρη της βασης
    για να μπορεσει να μπει η εξατμιση
    βιδωσα την μηχχανη αλλα τωρα που εβαλα και την εξατμιση ακουμπαει στην κοιλια της ατρακτου
    Εκτος απο αυτο το Cowl δεν μπαινει σωστα και το spinner ειναι 3-4 χιλιοστα μεσα στο cowl

σκεφτηκα να βαλω ενα ξυλο κοντρα πλακε πισω απο την βαση της μηχανης ωστε να ερθει πιο μπροστα για να μπει και η εξατμιση και να βγει το spinner εξω απο το cowl

Αν εξαιρεσουμε το θεμα του ζυγισματος μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα με την τοποθετηση του ξυλου πισω απο την βαση της μηχανης??

αυτο με το κοντρα πλακε το εκανε ενας φιλος κ δεν ειχε καθολου προβλημα .ηταν μια χαρα

παντα ομως να ειναι το ιδιο παχος σε ολες τις πλευρες ετσι (εννοειτε αυτο) Thumbs up
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2007, 23:11:52 »

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ  ΜΕ ΞΥΛΟ ΠΑΧΟΥ 4 ΧΙΛ.
    THANKS
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: πρόβλημα τοποθέτησης μηχανής
    Μεταπήδηση σε: