Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 01:02:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 01:02:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 127
    Συνολικά: 128
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ????????  (Αναγνώστηκε 8120 φορές)
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 16:43:51 »

Παιδια καλησπερα,μπηκα στο χωρο του αερα πριν 2 μερες,αφου τοσα χρονια ειχα rc μονο για γη,απο ηλεκτρικα,θερμικα-απο bθggy,πιστας,drift,crawel,και ειπα να γνωρισω ενα αλλο ειδος......(πιστευω ποιο ενδιαφερον)...
    Κατεληξα στο ελικοπτερο,ηλεκτρικο φυσικα,και εδω ειναι το προβλημα πιστευω οτι για αρχαριο κανουν πολλα ελικοπτερα,(ακουω γνωμες,θετικα-αρνητικα)αλλα ειδα 2 που μου αρεσαν,χωρις να γνωριζω υπερ-κατα....
    Φυσικα λεω γαι το red wolf και για το big lama.....

Ζηταω να αγορασω ενα ελικοπτερο για να βγαινει και εξω..........

Σας ζηταω βοηθεια και θα ηταν πολυτιμη για εμενα διοτι ειμαι πολυ νεος στο χωρο ουτε τ/κ δεν εχω πιασει απο αεροπλανα-ελικοπτερα.............
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 17:00:53 από TASSOS A » Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 16:53:55 »

και τα δύο έιναι πολύ καλά για αρχάριο και πετούν και έξω πιό εύκολα απο τα μικρότερα τύπου lama..

το redwoolf έρχεται με 2.4Ghz τηλεκατεύθηνση ενώ στα ίδια λευτά το big lama όχι. το big lama 2.4 κοστίζει 50 ευρώ παραπάνω.

το redwoolf έχει επάνω στην άτρακτο ένα led που αναβοσβίνει όταν τελειώνει η μπαταρία και σε προηδοποιεί να κατεβείς προστατεύοντας την μπαταρία. το big lama δεν ξέρω αν το έχει αυτό το led.

η τιμές στα ανταλακτικά είναι το ίδιο.

καλές πτήσεις ότι και αν επιλέξεις φίλε Τάσο.

Thumbs up
    Καταγράφηκε

TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 17:02:20 »

και τα δύο έιναι πολύ καλά για αρχάριο και πετούν και έξω πιό εύκολα απο τα μικρότερα τύπου lama..

το redwoolf έρχεται με 2.4Ghz τηλεκατεύθηνση ενώ στα ίδια λευτά το big lama όχι. το big lama 2.4 κοστίζει 50 ευρώ παραπάνω.

το redwoolf έχει επάνω στην άτρακτο ένα led που αναβοσβίνει όταν τελειώνει η μπαταρία και σε προηδοποιεί να κατεβείς προστατεύοντας την μπαταρία. το big lama δεν ξέρω αν το έχει αυτό το led.

η τιμές στα ανταλακτικά είναι το ίδιο.

καλές πτήσεις ότι και αν επιλέξεις φίλε Τάσο.

Eυχαριστω φιλε μου,ας ακουσουμε και αλλες γνωμες..........

Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 17:03:29 »

http://www.ruberkon.gr/art-tech/elikoptera/electric-helicopter-coaxian-md-500-elikoptero.html

http://www.ruberkon.gr/art-tech/elikoptera/electric-coaxian-md500-helicopter-camouflage-elikoptero.html

http://www.ruberkon.gr/art-tech/elikoptera/electric-helicopter-coaxian-red-wolf-elikoptero.html

Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 17:26:15 »

Το λινκ αυτο φιλε μου το εχω δει,και ευχαριστω για την βοηθεια,αλλα δεν μου λες υπερ-κατα να δω.....μια συγκριση,μιας που εχω μαυρα μεσανυχτα....
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 19:17:57 »

Φιλε μου εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα λαμα v3...και αφου το μαθεις καλα να παρεις ενα belt cp για εξω...για εξω δεν κανουν τα ελικοπτερα διπλου στροφειου σαν το λαμα...με το παραμικρο αερακι θα ζοριζεται πολυ... εγω εχω 2 λαμα 2 αεροπλανα και 3 αμαξακια...αλλα προτιμω τα αεροπλανα μου
    Καταγράφηκε
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 19:26:17 »

Φιλε μου εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα λαμα v3...και αφου το μαθεις καλα να παρεις ενα belt cp για εξω...για εξω δεν κανουν τα ελικοπτερα διπλου στροφειου σαν το λαμα...με το παραμικρο αερακι θα ζοριζεται πολυ... εγω εχω 2 λαμα 2 αεροπλανα και 3 αμαξακια...αλλα προτιμω τα αεροπλανα μου

Καλησπερα(για να σας γνωριζω εναν-εναν.... laugh)εχω ακουσει οτι το συγκεκριμενο,το βαριεσε..δεν ξερω αν μου τα εχουν πει σωστα...τωρα οταν εννοεις ''διπλου στροφειου''τι εννοειτε(απο ορολογια δεν γνωριζω).αυτα που αναφερω δεν κανουν για μενα...?Τωρα για αεροπλανα,θελει πολυ χωρο,για μενα που δεν ασχοληθει ΠΟΤΕ θα ειναι ποιο ευκολο ενα αεροπλανο...?
    Καταγράφηκε
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 19:43:58 »

τελικα μπερδευτικα,μπορειτε να μου ξεκαθαρισετε το τοπιο,εσεις που γνωριζετε...
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 19:53:35 »

Τα ελικόπτερα διπλού στροφείου είναι αυτά που στο κεντρικό άξονα τους έχουν πάνω και κάτω έλικες. Κοινός λέγονται COAXIAN. Σίγουρα δεν έχουν τις κανονικές κινήσεις του ελικοπτέρου αλλά σίγουρα είναι καλός δάσκαλος για “τριφτής” στις κινήσεις του ελικόπτερου. Είναι μόνο για εσωτερικό χώρο και είναι ότι πρέπει. Μπορείς να παίξεις και έξω με λίγο ζόρι αλλά χωρίς να φυσάει καθόλου. Εγώ έχω το MD500 το μπλε και πετάει άψογα και του βάζω όποτε γουστάρω και μια κάμερα και τραβάω. Μπορείς να επιλέξεις να πας σε ένα κανονικό ελικόπτερο αλλά σίγουρα θα δυσκολευτείς περισσότερο και σίγουρα οι τιμές ανταλλακτικών δεν θα είναι ίδιες. Απλά το κανονικό ελικόπτερο θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς περισσότερο μιας και μπορεί να παίζει και σε εξωτερικό χώρο. Και τέλος…….δεν νομίζω να υπάρχουν υπέρ και κατά στα ελικόπτερα διπλού στροφείου. Όλα πετάνε το ίδιο καλά και έχουν φτηνά ανταλλακτικά. Απλός εγώ σου είπα γι’αυτα τα 2 γιατί έχω το ένα από 2.
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 20:00:33 »

Τα ελικόπτερα διπλού στροφείου είναι αυτά που στο κεντρικό άξονα τους έχουν πάνω και κάτω έλικες. Κοινός λέγονται COAXIAN. Σίγουρα δεν έχουν τις κανονικές κινήσεις του ελικοπτέρου αλλά σίγουρα είναι καλός δάσκαλος για “τριφτής” στις κινήσεις του ελικόπτερου. Είναι μόνο για εσωτερικό χώρο και είναι ότι πρέπει. Μπορείς να παίξεις και έξω με λίγο ζόρι αλλά χωρίς να φυσάει καθόλου. Εγώ έχω το MD500 το μπλε και πετάει άψογα και του βάζω όποτε γουστάρω και μια κάμερα και τραβάω. Μπορείς να επιλέξεις να πας σε ένα κανονικό ελικόπτερο αλλά σίγουρα θα δυσκολευτείς περισσότερο και σίγουρα οι τιμές ανταλλακτικών δεν θα είναι ίδιες. Απλά το κανονικό ελικόπτερο θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς περισσότερο μιας και μπορεί να παίζει και σε εξωτερικό χώρο. Και τέλος…….δεν νομίζω να υπάρχουν υπέρ και κατά στα ελικόπτερα διπλού στροφείου. Όλα πετάνε το ίδιο καλά και έχουν φτηνά ανταλλακτικά. Απλός εγώ σου είπα γι’αυτα τα 2 γιατί έχω το ένα από 2.

Μπορεισ να δοσεις λινκ,με το δικο σου...να το δω?Απλως δεν ξερω τι να παρω,και για μεσα και για εξω,διοτι δεν ξερω καθολου,ειμαι σαν να βαζεις γυναικα να κατ@#$%ρισει ορθια στην λεκανη... Grin Cheesy Και νομιζω οτι θα ειναι καλο να εχει φτηνα και να βρισκω ανταλλακτικα,διοτι σιγουρα θα εχω πτωσεις....και θα ηθελα να εχει και simulator να παρω μια γευση.....
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 20:03:33 »

ναι μπορει να το βαρεθεις ευκολα αλλα θα το παρεις σαν "δασκαλο" για να πας σε πιο μεγαλο μετα...κατα τη γνωμη μου ειναι απαραιτητο να περασεις απο το σταδιο του λαμα...γενικα εαν θες να ευχαριστηθεις πτηση με ελικοπτερο σε εξωτερικο χωρο πιστευω οτι αυτο δεν πρεπει να ειναι διπλου στροφειου(δλδ σαν ολα τα λαμαειδη)...για μεσα στο σπιτι το λαμα ειναι απαιχτο αλλα μεχρι εικαι... Τα αεροπλανα θεωρουνται γενικα πιο ευκολα αλλα για να μην πεσει με τη μια πρεπει να εξασκηθεις λιγο με καποιο απλο simulator...ισα ισα για να μαθεις τις κινησεις και να συνηθισεις το γεγονος οτι το αεροπλανο οταν ερχεται προς τα εσενα οι κινησεις αντιστρεφονται...το ελικοπτερο μπορεις να το κρατησεισ χαμηλα στην αρχη...αλλα το αεροπλανο πρεπει να σηκωθει ψηλα και εκει αμα τα χασεις παει...δεν εχει γυρισμο...
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 20:05:34 »

το λαμα παντως εχει ενα πολυ απλο simulator μεσα...αλλα αυτος ειναι αρκετος μονο για αεροπλανα...φιλε μου απο που εισαι? ισως ειναι καλο να πας καπου που πετανε και ελικοπτερα και αεροπλανα να τα δεις και απο κοντα
    Καταγράφηκε
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 20:08:30 »

το λαμα παντως εχει ενα πολυ απλο simulator μεσα...αλλα αυτος ειναι αρκετος μονο για αεροπλανα...φιλε μου απο που εισαι? ισως ειναι καλο να πας καπου που πετανε και ελικοπτερα και αεροπλανα να τα δεις και απο κοντα

Μενω πειραια,αλλα θελω να παρω κατι ωστε να μην το βαρεθω γρηγορα,για αυτο παρατησα το μοντελισμο εδαφους......ετσι κι αλλιως θα παρω ελικοπτερο αλλα φοβαμαι ποιο μην το μετανοιωσω,και το κακο δεν εχω κανεναν μου να εχει ελικοπτερο να δω,η να μου δειξει....τα βασικα.....
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 20:13:28 »

Δικό μου video δεν έχω ανεβάσει φίλε μου. Δες αυτό    http://www.youtube.com/watch?v=MfoJ11-llEE&feature=player_embedded .

Το πετάει σε εξωτερικό χώρο  και πετάει άψογα. Αλλά δεν φυσάει καθόλου. Πιστεύω ότι όσοι πετάμε κανονικά ελικόπτερα έχουμε και ένα τέτοιο γιατί είναι πολλή καλό σε εσωτερικό χώρο και ευχαριστιόμαστε παιχνίδι. Υπέρ και κατά δεν υπάρχουν πάντως. Και τα 2 πετάνε άψογα. Νομίζω ότι και η ARTTECH έχει και μεγαλύτερο τέτοιο ελικόπτερο το οποίο παίζει με 11,1volt αλλά δεν έχει έρθει ακόμα.

http://www.art-tech.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=265
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    TASSOS A
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 7 Νοε 2009, 20:21:12 »

Δικό μου video δεν έχω ανεβάσει φίλε μου. Δες αυτό    http://www.youtube.com/watch?v=MfoJ11-llEE&feature=player_embedded .

Το πετάει σε εξωτερικό χώρο  και πετάει άψογα. Αλλά δεν φυσάει καθόλου. Πιστεύω ότι όσοι πετάμε κανονικά ελικόπτερα έχουμε και ένα τέτοιο γιατί είναι πολλή καλό σε εσωτερικό χώρο και ευχαριστιόμαστε παιχνίδι. Υπέρ και κατά δεν υπάρχουν πάντως. Και τα 2 πετάνε άψογα. Νομίζω ότι και η ARTTECH έχει και μεγαλύτερο τέτοιο ελικόπτερο το οποίο παίζει με 11,1volt αλλά δεν έχει έρθει ακόμα.

http://www.art-tech.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=265

Tα ειδα το βιντεο φιλε μου και ευχαριστω πολυ,αλλα εγω λογο ελλειψης χωρου δεν θα πεταξω ΠΟΤΕ μεσα στο σπιτι.....τωρα το συγκεκριμενο δεν πρεπει να φυσαει καθολου,δηλ να εχει απνοια?Και ποσο κοστιζει?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ????????
    Μεταπήδηση σε: