Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.760 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:59:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:59:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 09:24]

από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309760
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 719
    Συνολικά: 721
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με GY611  (Αναγνώστηκε 11451 φορές)
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2009, 13:13:37 »

Λίγο ιστορικό,το συγκεκριμένο gyro ήταν πάνω σε ένα Synergy9 και δούλευε άψογα με default όλες τις ρυθμίσεις -εκτός από end points εννοείτε. Μετά λοιπόν μετακόμισε σε ένα vision50 που μέχρι τότε πετούσε άψογα με ένα 401- άρα μηχανικά δεν είχε κανένα πρόβλημα, ιμάντες-γρανάζια-ντίζες-ρουλεμάν όλα οκ και χωρίς "μαγκώματα".Με το 611 όμως κάνει το εξής, σε άσχετα διαστήματα μερικών δευτερολέπτων κλωτσάει την ουρά προς τα αριστερά -μαζί με την φορά του έλικα δηλαδή- από 10-15 εκατοστά μέχρι 30-40 εκατοστά και την καρφώνει εκεί.Το φαινόμενο είναι χειρότερο όσο ανεβαίνουν οι στροφές. Με το gain έχω παίξει από 4 μέχρι 45 που ψαρεύει,με άλλες ρυθμίσεις έπαιξα λίγο με το tracking αλλά πάλι τπτ.Από μηχανικής πλευράς τώρα,ξαναλέω οτί με το 401 έπαιζε κανονικά,αλλά παρόλα αυτά έλυσα ουρά,όλα οκ,ρουλεμαν-slide,άλλαξα ελικάκια,ζυγισμένα κανονικά,έλεγξα ιμάντα αν έχει φαγωμένα δόντια,τον έσφιξα-ξεσγιξα, autorotation hub όλα οκ και γρασαρισμένα.Ντίζα άλλαξα σε κάρμπον με έναν μόνο οδηγό για μην έχει αντίσταση.
    Το Setup μου είναι: OS max50,TT εξάτμιση,servo s9452,dx7,AR7000,align regulator με lipo και step down για το s9256 της ουράς.Αυτά,όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες...
    α!κάπου διάβασα οτί παίζει ρόλο πως βάζεις τον αισθητήρα, τον έχω με μια σειρά ταινία 2ης αφρώδης, το μεταλλικό πανελάκι που έχει και από πάνω άλλη μια σειρά.
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    ahilleas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 15 Νοε 2009, 08:11:19 »

Αρχικά όταν έβαλα το 611 σε ένα t-rex 600 με παίδεψε στο να κατανοήσω ΚΑΛΑ τις ρυθμίσεις του.Αυτό επιτευχθει αποτελεσματικά με πολλές δοκιμές στην πτήση.
    μετέπειτα δεν ξανά ασχολήθηκα είναι ακλόνητο,υπάκουο και αξιόπιστο.
    Απ την περιγραφή σου στο πρόβλημα θα έλεγα να ελέγξεις τις αποστάσεις sensor-control amp-rudder servo και όλα αυτά μακρυά όσο μπορείς από άλλα καλώδια.
    τήρησε αυτές τις αποστάσεις ευλαβικά κατά το manual.Επίσης προσπάθησε να μειώσεις κατά το δυνατόν τους κραδασμούς στο sensor.
    Καταγράφηκε

helis
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 15 Νοε 2009, 14:22:52 »

Λοιπον αρχικα....
    Πιστευω οτι ενα τοσο καλο gyro δεν πρεπει να τρωει παρεμβολες.... το 401 τρωει αν ειναι στην ιδια θεση τοτε το αποκλειω... καλα ειναι ομως να βαλεις ενα μεταλακι απο κατω οπως εχει το σπαρταν...
    Δευτερον ο κινητηρας μηπως σου κανει καποιο σταματημα κανενα μπουκωμα θα μου πεις στο 401 δεν το εκανε το εκανε απλα δεν το επερνα χαμπαρι πχ...
    Τριτον ο ιμαντας ειναι οκ? εισαι σιγουρος καλο σφυγμενος??
    Τεταρτον το gain που λες νομιζω οτι ενιαι πολυ υψηλο αλλα δεν ξερω... futaba ητλεκατ δεν εχεις? αν οχι τοτε ειναι πολυ χαμηλο..
    για απαντησε σε αυτα λιγακι και θα το βρουμε...! και ενα video θα ηταν τελειο..!
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 11:35:31 »

Καταρχήν ευχαριστώ που ασχολείστε, τώρα απαντήσεις:
    φίλε ahilleas αποστάσεις είναι οκ πιστεύω, ο σενσορας στην ουρά, το σέρβο μπροστά και η οθόνη 3-4 πόντους από το σέρβο και τον δέκτη.τώρα από καλώδια δεν νομίζω οτί μπορείς να τα απομακρύνεις και πολύ.να σημειώσω οτί το φαινόμενο χειροτερεύει στο idle up άρα παρεμβολές νομίζω δεν είναι.σταθερό ρεύμα παίρνει, έχω regulator.για τους κραδασμούς και την μόνωση, έχω βάλει και το μεταλλικό πλακάκι που έχει ανάμεσα σε αφρώδης ταινία.Αν δεν σου είναι κόπος,μια σύντομη περιγραφή στις ρυθμίσεις του θα σου ήταν εύκολη?γιατί πιθανόν να μην έχω καταλάβει ακριβώς το τι κάνει η κάθε μια. Προς MaSt0RaS, για τον κινητήρα το σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν φαίνεται να κάνει τπτ...έχω και καινούρια εξάτμιση  Thumbs up Wink και ακούγεται μια χαρά.ιμάντας οκ αρκετά σφιγμένος χωρίς σημάδια να ξεσαίρνει και τέτοια. το gain σου φαίνεται ψηλό μάλλον γιατί έχω dx7 και στην ουσία μετράει πάνω από το 50 γιατί παρακάνω πάει στο νορμάλ. Τείνω να πιστεύω ότι είναι κάτι μηχανικό και απλά το 401 δεν έπαιρνε χαμπάρι. Το λέω αυτό γιατί μετά από τις παρακάτω αλλαγές βελτιώθηκε το πρόβλημα αλλά δεν εξαφανίστηκε:
    -liner στο clutch αν τυχών ξέσαιρνε
    -ντίζα ουράς σε κάρμπον για λιγότερες τριβές
    -βάση κινητήρα που είναι ένα κομμάτι,μην τυχών δεν ευθυγραμμίζεται σωστά το clutch
    -tail blades
    -εξάτμιση για καλύτερη λειτουργία κινητήρα
    -σενσορα γυροσκοπίου(είχα έναν εφεδρικό)
    -περισσότερες στρώσεις αφρώδους ταινίας ΧΩΡΙΣ το μεταλλικό πλακάκι για καλύτερη απόσβεση κραδασμών
    -καινούριο onway unit προς ιμάντα

αυτά..τράκινγκ δεν έχω, όλα τα ρουλεμάν είναι μια χαρά,δεν έχει καν ακουμπήσει βαριά το ελικόπτερο για να έχει κάτι στραβό.
    βίντεο θα ανεβάσω σε λίγο,είναι από χτεσινή πτήση που έχει βελτιωθεί το πρόβλημα.
    Επίσης κάτι που παρατήρησα ,κάποιος με σερβο 9256 μπορεί να διαφωτίσει, είναι ότι όταν δουλεύει το σέρβο, πάει κάπως διακεκομένα, δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς αλλά σε κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα που κουνάω το rudder, το κάνει αυτό. το κάνει και χωρίς να είναι ντίζα πάνω του συνδεδεμένη. παρατήρησα ότι το κάνει και το 9254 με το 401 σε λιγότερο βαθμό,οπότε φαντάζομαι οτί είναι στον τρόπο λειτουργίας του σέρβο.
    Αυτό το πήρα χαμπάρι όταν χάζευα τα tail blades πως δούλευαν και αν κάνει πουθενά bind.σκέφτομαι να δοκιμάσω άλλο σέρβο αλλά έχω μόνο το 9254...
    έχω και βίντεο,όσο μπορεί να φανεί...
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
                                        &n
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 12:58:45 »

Το βιντεάκι με το σέρβο, περισσότερο ακούγεται παρά φαίνεται..μήπως πάω για σέρβο?αλλά πάλι σε νορμαλ γιατί δεν παρουσιάζει πρόβλημα?οεο? Sad
    http://www.youtube.com/watch?v=tMPVngHy0OQ
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 21:29:56 από mastelios » Καταγράφηκε

&n
    SV1AWE
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 13:17:12 »

Πατριωτη

Η λειτουργια του σερβο συνδεδεμενο πανω σε ενα γυροσκοπιο ειναι πολυ σωστη οπως την περιγραφεις που σημαινει οτι δεν εχει προβλημα το σερβο.
    Οταν ειναι σε rate mode τοτε το σερβο κουνιετε απο την μια ακρη ως την αλλη οπως κουνας το ruderr .

Οταν ειναι σε HH τοτε το gyro συνηθως  λειτουργει ετσι οπως το περιγραφεις διοτι προσπαθει να κρατησει την ουρα του ε/π στην ευθεια .

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 13:34:21 »

μια χαρα φενεται..!
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 21:57:53 »

Και βιντεάκι, δεν ξέρω αν φαίνεται ακριβώς.. το πρώτο κομμάτι είναι από σημερινή δοκιμή με καινούριους έλικες-δεν έχει τράκινγ, φαίνεται και στο βίντεο- και ελικάκια πίσω, και αλλαγμένο πίσω αξονάκι μήπως και ήταν στραβό και δεν το έβλεπα...αλλά μάταια...υπάρχει περίπτωση να την έχει ακούσει το control amp?γιατί Sensor έχω αλλάξει.. α!και το gain στην οθόνη πάνω το κατέβασα μέχρι 15 που δεν κρατούσα καν την ουρά, μέχρι 45 που έκανε το γνωστό ψάρεμα του υπερβολικού gain... και δεν δουλεύει το 9256 με το 401 που έχω ένα για να ξαναδοκιμάσω....
    http://www.youtube.com/watch?v=ibEGwZ690rM

σημ. σας φαίνεται να έχει κραδασμούς ή κάτι παρόμοιο?γιατί από κοντά φαίνεται να δουλεύει πολύ στρωτά.. 
    Καταγράφηκε

&n
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 22:46:21 »

δεν ξερω ρε φιλε τι να σου πω παραξενο φενεται αν δεν το δω απο κοντα δεν μπορω να καταλαβω... το παραξενο ειναι οτι στο κανει στις  πολλες στροφες και οχι στις λιγες... λογικα αν δεν στο κανει με το 401 θα ειναι  το γυροσκοπιο...!
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 16 Νοε 2009, 23:00:21 »

Και εγώ μάλλον για εκεί καταλήγω γιατί μηχανικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! idiot2 αλλά gyro ή σερβο?με βλέπω για σπαρταν.... Huh
    Καταγράφηκε

&n
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 17 Νοε 2009, 14:47:34 »

Σε ποιο καναλι εχεις βαλει την ευαισθησια του γυροσκοπιου?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 17 Νοε 2009, 14:54:17 »

Και εγώ μάλλον για εκεί καταλήγω γιατί μηχανικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! idiot2 αλλά gyro ή σερβο?με βλέπω για σπαρταν.... Huh

λιγη υπομονη να παρεις το νεο το Quark... και το 502 ειναι τελειο..!
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 17 Νοε 2009, 15:48:16 »

Στο gear το έχω βάλει ως gyro και δουλεύω από το μενού της dx7 που έχει "ανοίξει". Φαίνεται να δουλεύει γιατί όταν αλλάζω από την τηλ/ση αλλάζει και στο gyro...

MaSt0RaS εννοείς το 520?ή σπαρταν? γιατί για 611 δεν με παίρνει τώρα... Sad
    Καταγράφηκε

&n
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 17 Νοε 2009, 16:39:28 »

Στο gear το έχω βάλει ως gyro και δουλεύω από το μενού της dx7 που έχει "ανοίξει". Φαίνεται να δουλεύει γιατί όταν αλλάζω από την τηλ/ση αλλάζει και στο gyro...

MaSt0RaS εννοείς το 520?ή σπαρταν? γιατί για 611 δεν με παίρνει τώρα... Sad

to quark ειναι το νεο σπαρταν... to 502 ειναι το Futaba....

εγω θα περιμενα το Quark... αλλα το θεμα ειναι οτι το 611 πρεπει να το φιαξεις ειναι κριμα να το αφησεις στην ακρια..!
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 17 Νοε 2009, 19:07:13 »

Οκ για το Quark το παρακολουθώ,το 502 είναι παλιότερο και το έχει κόψει η futaba.το 520 είναι το καινούριο της έτσι δεν είναι?
    ναι κρίμα και πολύ μάλιστα να το βάλω στην άκρη αλλά αν όντως έχει πρόβλημα... θα περιμένω ευκαιρία να το δοκιμάσω σε άλλο ελικόπτερο γιατί προς το παρόν δεν έχω την δυνατότητα και δεν μπορώ σε κανέναν να ρισκάρει για να μου το δοκιμάσει..
    Καταγράφηκε

&n
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Πρόβλημα με GY611
    Μεταπήδηση σε: