Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.902 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 10:59:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 10:59:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309902
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αλλαγή πλεύσης για βελτίωση της πτήσης.  (Αναγνώστηκε 16523 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #45 στις: Παρασκευή, 23 Οκτ 2009, 15:17:55 »

panos_ed μάθε καλά αιώρηση σε όλες τις μοίρες και μετά αφού το έχεις καλά
    άρχισε μικρές πλαγιοπορείες (~10μέτρα) αριστερά και δεξιά μπροστά σου προσπαθώντας να είναι απόλυτα ελεγχόμενη η ταχύτητα
    και το ύψος.
    Μόλις είσαι οκ απο αυτό τότε κάνε το ίδιο με κίνηση μερικά μέτρα εμπρός και επιστροφή πίσω μπροστά σου.

Αυτά εάν ε΄χεις καλά την αιώρηση σε όλες τις κατευθύνσης δεν θα σε κουράσουν και μετά είσαι έτοιμος να φύγεις
    για 8άρια. θα δείς ότι θα είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις γιατί σε κάθε θέση που θα βρεθεί το ελικόπτερο
    εσύ θα διορθώνεις αυτόματα χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου.

σε αυτο ειμαι εντελως αντιθετος γιατι χαρη σε τετοιες συντηριτικες συμβουλες ειχα κοντεψει να τα παρατησω...
    Το να μαθεις αιωρηση nose in χωρις καν να εχεις κανει μια πλαγιο πορεια να μπορεις να παρεις υψος και ειδικα με ενα 450 ειναι σχεδον αδυνατο....! πρωτα hoveraki.. μετα μαθαινεις λιγο το γκαζι αναιβοκατεβενοντας.. μετα κανεις πλαγιες αιωρησεις.. και μετα αρχιζεις με πορειουλες ειτε πλαγιες ειτε να πηγαινεις κανονικα και να γυρνας με την οπισθεν...
    Και μετα σιγα σιγα αρχιζεις και γυρνας nose in...!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Παρασκευή, 23 Οκτ 2009, 16:13:34 »

Θα έλεγα ότι οι συμβουλές που σου έδωσαν δεν ήταν ούτε συντηρητικές ούτε τολμηρές. Ηταν απλά λανθασμένες. Η μάλλον κάποιοι σου υπέδειξαν έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο για να μάθεις κάποια πράγματα. Είναι αλήθεια ότι δεν μαθαίνεις nose in απλά γυρνώντας το ελικόπτερο με τη μύτη προς τα σένα και παλεύοντας να το κρατήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα το χάσεις. Το να μάθεις όμως άπταιστα side in είναι απολύτως αναγκαίο πριν αρχίσεις το σουλάτσο. Αυτό άλλωστε προτείνουν και σε πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού. Αφού μάθεις καλά αιώρηση στο κάθε πλάι ξεκινάς αργά οχτάρια με τρόπο που το ελικόπτερο όταν στρίβει στο τέλος της κάθε κορυφής οτυ οχταριού να δειχνει την ουρά του και όχι τη μύτη του. Το nose in είναι η επόμενη άσκηση αλλά δεν πραγματοποιείται "μαχαίρι".  Απλά κάνεις τα οχτάρια λιγότερο στενόμακρα ώστε το ελικόπτερο να δείχνει στις ευθείες όλο και περισσότερο μύτη ή κάνεις την άσκηση που είχα πει σε άλλη απάντηση. Μετά μπορείς να κάνεις και οχτάρια που στις κορυφές το ελικόπτερο δείχνει μύτη.
        Και φυσικά μιλάμε πάντα για αργά και κοντινά οχτάρια. Οι γρήγορες πορείες που το ελικόπτερο αναγκαστικά απομακρύνεται πολύ είναι πολύ ριψοκίνδυνες αν κάποιος δεν έχει μάθει και nose in γιατί αν το ελικόπτερο βρεθεί με σχεδόν εκμηδενισμένη ταχύτητα λόγο αέρα στην ευθεία όταν έρχεται οπότε είναι nose in και σχεδόν αιωρείται τα πράγματα μπορεί να έχουν άσχημη κατάληξη.
         Τέλος πάντων ο καθένας με τον τρόπο του και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Απλά καλό είναι να θυμόμαστε που και που το βιντεάκι με τον τύπο που το ελικόπτερο του άνοιξε το πόδι μεχρι το κόκκαλο κάθε φορά που βιαζόμαστε να πάμε στο επόμενο βήμα ειδικά με θερμικά ελικόπτερα.
    Καταγράφηκε
    heliworld
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 23 Οκτ 2009, 16:31:58 »

Η γνωμη μου, οπως και η φυσικη εξελιξη της ζωης του ανθρωπου,πρωτα μαθαινουμε να περπαταμε και μετα να τρεχουμε.
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #48 στις: Σάββατο, 24 Οκτ 2009, 01:13:41 »

Βασικά δεν μίλησα για θερμικό μοντέλο αλλά για ηλεκτρικό 450άρι.

Εγώ έμαθα με τον τρόπο που περιέγραψα και δεν δυσκολεύτικα καθόλου.
    Πρίν δοκιμάσω nose in αιώρηση, την είχα λιώσει στον εξομειωτή, οπότε μπήκα κατευθείαν
    μετά από την πλάγια στην nose in χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα ημέρες που φισούσε αρκετά για τόσο μικρό μοντέλο.

Δεν είπα ότι είναι η σωστώτερη μέθοδος απλώς μίλησα βάση εμπειρίας.

Άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ακολουθήσει τις συμβουλές μου εάν δυσκολευτεί ή της θεωρήσει λανθασμένες.
    Δεν είμαι ο Szabo είμαι ο Peterpanta.

Να είστε όλοι καλά !!!
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τετάρτη, 28 Οκτ 2009, 00:31:52 »

Φίλοι καλησπέρα! Άργησα να απαντήσω καθ'ότι είμαι απασχολημένος με το νέο μου απόκτημα το  "μικρό" 450ρι Pro.
    Ο λόγος που το πήρα είναι για να τριφτώ και λίγο με τα ηλεκτρικά, και έχει την πλάκα του και αυτό βρε αδερφέ, και βλέπω ότι έχει να με διδάξει πολλά... Πέρα από αυτά διάβασα με μεγάλη προσοχή τις συμβουλές σας και ομολογώ ότι όλες με βρίσκουν σύμφωνο. Όμως ξέρετε τελικά ποιός είναι ο καλύτερος δάσκαλος για να μάθει να πετάει κανείς σωστά; (το λέω για τους νεοεισερχόμενους στο hobby, αλλά και για να το ακούω και εγώ!) Η συχνότητα! Όσο πιό πολύ πετάς (πραγματικά, και όχι μόνο εικονικά) τόσο καλύτερα. Τόσο ξεθαρεύεις, τόσο βελτιώνεσαι. Όμως που να βρεθεί επαρκής χρόνος και που μέρος σωστό χωρίς να φοβάσαι μη φας κανένα αεροπλάνο κάποιου άλλου στην μούρη. Sad
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Τετάρτη, 28 Οκτ 2009, 00:46:15 »

Φίλοι καλησπέρα! Άργησα να απαντήσω καθ'ότι είμαι απασχολημένος με το νέο μου απόκτημα το  "μικρό" 450ρι Pro.
    Ο λόγος που το πήρα είναι για να τριφτώ και λίγο με τα ηλεκτρικά, και έχει την πλάκα του και αυτό βρε αδερφέ, και βλέπω ότι έχει να με διδάξει πολλά... Πέρα από αυτά διάβασα με μεγάλη προσοχή τις συμβουλές σας και ομολογώ ότι όλες με βρίσκουν σύμφωνο. Όμως ξέρετε τελικά ποιός είναι ο καλύτερος δάσκαλος για να μάθει να πετάει κανείς σωστά; (το λέω για τους νεοεισερχόμενους στο hobby, αλλά και για να το ακούω και εγώ!) Η συχνότητα! Όσο πιό πολύ πετάς (πραγματικά, και όχι μόνο εικονικά) τόσο καλύτερα. Τόσο ξεθαρεύεις, τόσο βελτιώνεσαι. Όμως που να βρεθεί επαρκής χρόνος και που μέρος σωστό χωρίς να φοβάσαι μη φας κανένα αεροπλάνο κάποιου άλλου στην μούρη. Sad

Oσο πιο πολυ πετας πραγματικα ... ακριβως αυτο.. Και οχι εικονικα... γιατι αν δεν πετας πραγματικα και καις ωρες στον εξομοιωτη μπορει να μην πας μπροστα ποτε γιατι στην πραγματικοτητα ισως σε κυριευσει ο φοβος..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #51 στις: Τετάρτη, 28 Οκτ 2009, 01:00:10 »

Ε........αυτά είναι γνωστά.  Το ελικόπτερο θέλει χρήμα και ώρες...αλλά μιλάμε για πολλές ώρες.
    Αλλά για να έχεις χρήμα, πρέπει να δουλεύεις, και άμα δουλεύεις δεν έχεις χρόνο να πετάς, και άμα δεν πετάς δεν μαθαίνεις.

Πίκρα....
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Τετάρτη, 28 Οκτ 2009, 01:01:26 »

Ε........αυτά είναι γνωστά.  Το ελικόπτερο θέλει χρήμα και ώρες...αλλά μιλάμε για πολλές ώρες.
    Αλλά για να έχεις χρήμα, πρέπει να δουλεύεις, και άμα δουλεύεις δεν έχεις χρόνο να πετάς, και άμα δεν πετάς δεν μαθαίνεις.

Πίκρα....

πρεπει να ηταν πραγματικα πολυ γρηγορη η σκεψη σου... Σε νιωθω......
    Να που πανε τα λεφτα ρεεεεεεεεεεεε... για αυτο δεν εμαθες ακομα να πετας....χα0χα0αχ0χ0α!
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 28 Οκτ 2009, 06:15:01 »

Πίκρα....
    Έλα όμως που δουλεύουμε και λεφτά δεν έχουμε, και ούτε χρόνο. Άρα ζουμε για να δουλεύουμε. Ε ρε σκατένια ζωή... Sad
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 29 Οκτ 2009, 07:39:06 »

Να ζει κανείς ή να μην ζει? Δεν την παλεύετε πράμα εεεε ??
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 29 Οκτ 2009, 13:32:49 »

ΠΡΑΜΑ ΦΙΛΕ ΠΡΑΜΑ!!!! Grin Grin
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 29 Οκτ 2009, 17:30:00 »

Τι εχουμε 'δω, Κρητικες ατακες; Το σωστο ειναι "δεν την παλευεις με πραμα" (δλδ με τιποτα)  devil
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    akisazi
    Aeromodeller Jr. member
    **

akisazi

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 29 Οκτ 2009, 22:48:08 »

Πολλές γνώμες έχουν λεχθεί και άλλη μια από μεριά μου. Στο πόσο γρήγορα ο καθένας μπορεί να προχωρήσει στα ε/π είναι υποκειμενικό. Πορείες hover πλάγιες κάθετες nose in κλπ, όλα εξαρτώνται από τον καθένα και δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας. Όταν φυσικά το πρώτο μοντέλο που επιχειρείς να πετάξεις είναι ε/π τότε και ένα ευχέλαιο δεν βλάπτει. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, αλλά όλα έχουν και παραμέτρους, πχ εγώ πετάω εδώ και αρκετά χρόνια α/π και όταν αποφάσισα να δοκιμάσω το ε.π, πραγματικά εκλ……    μέντες. buck2 Όμως η εμπειρία στα α/π και στον χειρισμό με τηλεκατεύθυνση πιστεύω ότι με βοήθησε παρά πολύ  και ο χρόνος εκμάθησης για τα βασικά δεν κράτησε αιώνες. Το ξαναλέω και θα το υποστηρίζω ότι για να εντρυφήσει κανείς στο ε/π ας περάσει πρώτα από κανένα α/π και πιστεύω θα μειώσει το Parkinson των πρώτων πτήσεων κατά πολύ. Πάντως η αλήθεια είναι μία και μόνη. ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. Υπομονή επιμονή και θάρρος και όλα θα γίνουν.   Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Πέμπτη, 29 Οκτ 2009, 23:14:09 »

Τι εχουμε 'δω, Κρητικες ατακες; Το σωστο ειναι "δεν την παλευεις με πραμα" (δλδ με τιποτα)  devil
    Μη μου κολλάτε γιατί θ'αρχίσω τις μαντινάδες και θα ξεφύγουμε πολύ... Grin Grin
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 29 Οκτ 2009, 23:19:55 »

Πολλές γνώμες έχουν λεχθεί και άλλη μια από μεριά μου. Στο πόσο γρήγορα ο καθένας μπορεί να προχωρήσει στα ε/π είναι υποκειμενικό. Πορείες hover πλάγιες κάθετες nose in κλπ, όλα εξαρτώνται από τον καθένα και δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας. Όταν φυσικά το πρώτο μοντέλο που επιχειρείς να πετάξεις είναι ε/π τότε και ένα ευχέλαιο δεν βλάπτει. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, αλλά όλα έχουν και παραμέτρους, πχ εγώ πετάω εδώ και αρκετά χρόνια α/π και όταν αποφάσισα να δοκιμάσω το ε.π, πραγματικά εκλ……    μέντες. buck2 Όμως η εμπειρία στα α/π και στον χειρισμό με τηλεκατεύθυνση πιστεύω ότι με βοήθησε παρά πολύ  και ο χρόνος εκμάθησης για τα βασικά δεν κράτησε αιώνες. Το ξαναλέω και θα το υποστηρίζω ότι για να εντρυφήσει κανείς στο ε/π ας περάσει πρώτα από κανένα α/π και πιστεύω θα μειώσει το Parkinson των πρώτων πτήσεων κατά πολύ. Πάντως η αλήθεια είναι μία και μόνη. ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. Υπομονή επιμονή και θάρρος και όλα θα γίνουν.   Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Επίσης διαπιστώνω ότι παίζει σημαντικό ρόλο και η ηλικία του χειριστή. Όσο πιό νέος (ηλικιακά) τόσο καλύτερα. Έ ρε στερνά μου νιάτα, πετάξατε σαν τα πουλιά...  Τώρα στα γεράματα είμαστε μόνο για κανένα χαμομήλι μαζί με το hover που κρατάει μιά ζωή! buck2
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αλλαγή πλεύσης για βελτίωση της πτήσης.
    Μεταπήδηση σε: