Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.902 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 10:54:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 10:54:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309902
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αλλαγή πλεύσης για βελτίωση της πτήσης.  (Αναγνώστηκε 16519 φορές)
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 6 Οκτ 2009, 23:11:35 »

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι αρχάριος στα θερμικά (είμαι ευτυχής κάτοχος ενός T-Rex 600 το οποίο έχεω στήσει μόνος μου και σετάρει με την βοήθεια φίλων, και ομολογουμένως πετάει ωραία!) Όμως το πολύ το Hover μου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω ακόμη από αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να εξασκηθώ και σε ένα ηλεκτρικό τύπου 450. Τι λέτε είναι καλός δάσκαλος; Να κάνουμε και κανένα οκτάρι βρε αδερφέ όπως στο simulator (που κάνω μέχρι και ανάποδα...) χωρίς να φοβάμαι μη σκάσει κάτω.  Άσε που θα είναι και εύκαιρο ανά πάσα στιγμή χωρίς καύσιμα, βάλε - βγάλε κ.λ.π.
    Τί λέτε είναι καλή η σκέψη μου;
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 6 Οκτ 2009, 23:16:01 »

Εγω στη θεση σου φιλε μου θα σου ελεγα να παρεις ενα ΗΚ-450 να το χτυπας πανω κατω και να μαθεις χωρις φοβο.Με φτηνα σερβο,μοτερ,κοντρολερ αλλα με καλο γυροσκοπιο!Ενα 401 θα σε καλυπτε.Αυτα.Τωρα αν θες ποιοτικο 450 πας για ακριβα πραγματα,Beam και Rave.Αυτα ειναι τα καλυτερα μεχρι στιγμης τουλαχιστον,το ενα με ιμαντα το αλλο με αξονα.Εγω φυσικα προτεινω Beam,εφοσον αυτο εχω κιολας και βλεπω τι ελικοπτεραρα ειναι.Τον χωρο που εχει το Beam δε το εχει κανενα αλλο 450αρη.Βαζεις οτι ηλεκτρονικα οπου θες,και δουλεβεις λες και εισαι σε 700αρη! buck2
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 6 Οκτ 2009, 23:46:37 »

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι αρχάριος στα θερμικά (είμαι ευτυχής κάτοχος ενός T-Rex 600 το οποίο έχεω στήσει μόνος μου και σετάρει με την βοήθεια φίλων, και ομολογουμένως πετάει ωραία!) Όμως το πολύ το Hover μου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω ακόμη από αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να εξασκηθώ και σε ένα ηλεκτρικό τύπου 450. Τι λέτε είναι καλός δάσκαλος; Να κάνουμε και κανένα οκτάρι βρε αδερφέ όπως στο simulator (που κάνω μέχρι και ανάποδα...) χωρίς να φοβάμαι μη σκάσει κάτω.  Άσε που θα είναι και εύκαιρο ανά πάσα στιγμή χωρίς καύσιμα, βάλε - βγάλε κ.λ.π.
    Τί λέτε είναι καλή η σκέψη μου;

φιλε μανο ,

κατα την γνωμη μου ειναι λαθος κινηση να εχεις 50ρι , να κανεις αιωρηση , και να θες να μαθεις με τοσο μικρο ελικοπτερακι να μαθεις πορειες...

εγω που κανω καποια βηματα στα ακροβατικα με το 50ρι αλλα και με το 90ρι , οταν καμια φορα παρω για πλακα το beltακι μου , ουτε πορεια μπορω να το παω...

λες οτι δεν μπορεις να ξεφυγες απο hover.... ειναι συγουρο πως για αυτο το πραγμα δεν φταιει το ελικοπτερο..

απλα θα πρεπει να εχεις αυτοπεποιθηση και να κανεις ενα βημα παραπανω  ,και μετα ενα βηματακι παραπανο , και σιγα σιγα ολα θα ερθουν...

αν μπορεις βρες ενα φιλο που πεταει καλα ελικοπτερο και εχει ορεξη για βοηθεια και πατε παρεα μια φορα....

παντα φιλικα.

θανασης

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 6 Οκτ 2009, 23:52:19 »

Μανο ολα στο μυαλο ειναι... Πρωτον μην ακους οτι πρεπει να κανει hover nose in ktl ktl...
    Παρε καποιον που να ξερει και να αρχισει να σου λεει ασκισεις...
    Οχι καποιον συντηριτικο με τπτ.... εγω λογω του οτι μου λεγαν αν δεν κανεις hover σε ολες τι μεριες δεν φευγεις με πορεια κοντεψα να το παρατησω... αλλα τωρα προσωρησα πεταω καλυτερα απο αυτους που μου τα ελγαν και τωρα καταλαβα οτι και hover nose in δεν κανουν ακομα αλα στην θεωρεια ηταν αστερια...!
    Πχ εχω εναν φιλο εδω τον ακη ο οποιος ηταν αεροπλανας... στα 2υτερο γαλονι αρχισε πορειες...
    Αλλα θελει καποιον απο πισω να σπρωχνει.. αν δεν του λεγαμε δεν θα εκανε ουτε καν hover ακομα...

Θελει να σου ανεβασει καποιος την ψυχολογια... να θυμασαι ενα πραγμα... οτι και να γινει γυρνας σε σταση hover και το δινεις σε αλλον...
    Αθηνα δεν εισαι?? παρε τον Vtr και πατε για 1 γαλονι...! δεν χρειαζεται αλλο...
    Ξεχνα το 450 το μονο που μπορει να καταφερεις εινια να απογοητευτεις...!
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 00:06:41 »

Εγώ ένα ξέρω. Όσοι ξέρουν να πετάνε σωστά τα ελικόπτερα ξεκίνησαν με μικρά ηλεκτρικά και εξελίχθηκαν.
    Το να σπάσεις 450αρι δεν λέει κάτι ούτε από θέμα κόστους, ούτε από θέμα ασφάλειας.
    Προσωπικά προσπαθούσαν να με πείσουν να πάρω θερμικό για να δω πως είναι τα "εργαλεία" και απογοητεύτηκα εντελώς. Είναι θέμα γούστου θα μου πείτε και θα συμφωνήσω, γι' αυτό όμως και μερικοί καλό είναι να μην επιμένουν πως αυτό που τους αρέσει θα αρέσει και στον άλλο.
    Προσωπικά με το θερμικό η κάθε πτήση μου ήταν τόσο ψυχοφθόρα που έκανε το hobby μου αγγαρεία και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. Τώρα πια ναι, μπορώ να προχωρήσω σε θερμικό και να το ευχαριστηθώ γνωρίζοντας πως δεν θα το κομματιάσω και δεν θα κινδυνέψει κανένας!

Υ.Γ.: και με το ηλεκτρικό κινδυνεύεις και υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, μόνο που όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Παύλος δεν την παθαίνει ο αρχάριος γιατί το μελετά και προσέχει, αντίθετα ο έμπειρος την πατάει που κοκορεύεται πως σε αυτόν κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να τύχει! (πρώτος και καλύτερος εγώ)
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 00:09:51 »

Σωστος ο Μαριος... αλλα Μαριε στον συγκεκριμενο σκεψου κατι οτι εξαρχης του αρεσε το θερμικο και αυτο αγορασε... οποτε αν δεν μπορει να κανει πορεια με αυτο καλυτερα να μην παει πισω σε 450 γιατι εκει θα επελθει η πληρης απογοητευση...
    Καλυτερα να παρει καποιον φιλο να τον σπρωξει να κανει αλματα..

Αλλα συμφωνω επισης οτι η καλυτερη αρχη για εναν αρχαριο ειναι Λαμα μαζι με sim και μετα ενα 450 και μετα μεγαλο ηλεκτρικο η θερμικο... Και το σιμ εινια καλο παντα να μας ακολουθει...!
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 07:34:54 »

Ο.Κ. παιδιά έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Φαίνεται ότι πάω να κάνω ανάποδα βήματα. Το σωστό είναι από τα μικρά πας στα μεγάλα, και όχι πισωγυρίσματα. Δεν ήξερα όμως ότι υπάρχει περίπτωση αντί να εξελιχτώ να μπερδευτώ περισσότερο! Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές σας.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 09:05:30 »

Ο.Κ. παιδιά έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Φαίνεται ότι πάω να κάνω ανάποδα βήματα. Το σωστό είναι από τα μικρά πας στα μεγάλα, και όχι πισωγυρίσματα. Δεν ήξερα όμως ότι υπάρχει περίπτωση αντί να εξελιχτώ να μπερδευτώ περισσότερο! Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές σας.  Thumbs up
    Έλα βρε Μάνο. Τι ακούω εδώ?
    Λόγο του ότι έχουμε πετάξει μαζί κάποιες φορές και με ξέρεις λίγο παραπάνω από την "ανωνυμία" του forum έχω να σου πω πως κατ' εμέ δεν θα κάνεις και την καλύτερη των επιλογών.
    Αν ψάξεις παλαιότερα μου posts θα δεις την τότε αγωνία και επιθυμία μου να κρατήσω το NSP στο ράφι μόνο για να το χαζεύω. Τότε βρέθηκαν μερικοί (πάλι καλά) που με παρότρυναν να μην το φοβηθώ και πως όλα θα έρθουν μόνα τους (δίκιο είχαν πανάθεμα τους). Σε πληροφορώ πως ότι μανούβρα κάνω κατά την πτήση, την πρωτοδοκίμασα στο 50άρι και όχι στο 450άρι. Το άγχος της πτώσης είναι σίγουρα μεγαλύτερο στο 50άρι αλλά η στιβαρότητα και η σιγουριά που έχω είναι καθοριστική και αντισταθμίζει ότι αρνητικό υπάρχει.
    Πιστεύω ότι έχεις ένα πολύ καλό ε/π που με την σωστή χρήση θα σε κάνει να ευχαριστηθείς το hobby. Το ίδιο είδα και εγώ και γι' αυτό στα λέω. Άσε που για να στίσεις ένα καλό 450άρι (ισάξιο με το NSP σου) θες και ένα κάρο λεφτά.
    Επίσης συμφωνώ με τον MaSt0RaS για το θέμα των ασκήσεων. Το hover είναι τρομερά βαρετό, αλλά υπάρχουν τόσες ασκήσεις επιπέδου hover που σου λύνουν τα δάχτυλα και οι πορείες έρχονται μετά μόνες τους. Συν του ότι στον simulator προσπαθώ ΠΑΝΤΑ να κάνω κάτι συγκεκριμένο και όχι να πετάω αόριστα με το χέρι πάνω από το restart .
    Οτιδήποτε χρειαστείς ξέρεις που να με βρεις Wink.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 09:26:28 »

Χαθήκαμε φίλε Cu19x, πράγματι... Η γνώμη σου σεβαστή και κρίσιμη. Που πετάς; Στείλε Π.Μ. όταν και όποτε μπορείς. Εγώ πάω ΣΕΦ. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 10:27:56 »

Φίλε Μάνο, εγώ ξεκίνησα με ένα Honey-bee CP2.

Έμαθα αιώρηση και πορείες με αυτό και μετά πήρα ένα μινι τιτάν

έχω και ένα T-rex 500, το οποίο έπεσε χωρίς δικό μου λάθος στα 3 λεπτά της παρθενικής του πτήσης.

Σπάστηκα από τότε και δεν το έχω φτιάξει ακόμα το 500άρι, και πετάω με το 450άρι.

Το μεγάλο ελικόπτερο (T-rex 600) λόγω αδράνειας είναι πιο αργό και θα σε βοηθήσει στο να προλαβαίνεις να αντιδράς και να διορθώνεις.
    Το 450άρι θέλει πιο γρήγορη αντίδραση, οπότε εάν δεν γίνεις αρκετά γρήγορος θα έχεις και συχνότερες πτώσεις.

Η γνώμη μου είναι να μείνεις στο 600άρι, και για να μην είναι βαρετή η αιώρηση, δοκίμασε να το στρίβεις λίγο αριστερά δεξιά,
    και πλάγιες αριστερά - δεξιά μετακινήσεις με στάσεις για αιώρηση.

Εγώ αυτό έκανα και δεν βαρέθηκα και έκανα και μικροπορείες που με βοήθησαν στο να κάνω μετά κατευθείαν πορεία με 8άρια.

Μην το βάζεις κάτω, υπομονή και επιμονή θέλει, και μην ξεχνάς κάποιοι άνθρωποι ρισκάρουν περισσότερο από άλλους.
    Το βασικό είναι να προχωράς σταθερά και με γνώμονα την ασφάλεια την δική σου αλλά και των γύρω σου.

Φιλικά
    Παναγιώτης
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 10:53:24 »

Χαθήκαμε φίλε Cu19x, πράγματι... Η γνώμη σου σεβαστή και κρίσιμη. Που πετάς; Στείλε Π.Μ. όταν και όποτε μπορείς. Εγώ πάω ΣΕΦ. Thumbs up
    Άσε βρε Μάνο, αφού τα ξέρεις. Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά έχουμε καταντήσει και πουθενά προκοπή. Ιδιαιτέρα εγώ που έχω ακόμα το γνωστό "θέμα" της FM ΤΧ, προσπαθώ να αποφεύγω την πολυκοσμία. Μέχρι να πάρω απόφαση και να χώσω "μαρούλια" για την 2.4 είμαι σε κατάσταση simulator Wink.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 16:43:39 »

Φίλε Μάνο, εγώ ξεκίνησα με ένα Honey-bee CP2.

Έμαθα αιώρηση και πορείες με αυτό και μετά πήρα ένα μινι τιτάν

έχω και ένα T-rex 500, το οποίο έπεσε χωρίς δικό μου λάθος στα 3 λεπτά της παρθενικής του πτήσης.

Σπάστηκα από τότε και δεν το έχω φτιάξει ακόμα το 500άρι, και πετάω με το 450άρι.

Το μεγάλο ελικόπτερο (T-rex 600) λόγω αδράνειας είναι πιο αργό και θα σε βοηθήσει στο να προλαβαίνεις να αντιδράς και να διορθώνεις.
    Το 450άρι θέλει πιο γρήγορη αντίδραση, οπότε εάν δεν γίνεις αρκετά γρήγορος θα έχεις και συχνότερες πτώσεις.

Η γνώμη μου είναι να μείνεις στο 600άρι, και για να μην είναι βαρετή η αιώρηση, δοκίμασε να το στρίβεις λίγο αριστερά δεξιά,
    και πλάγιες αριστερά - δεξιά μετακινήσεις με στάσεις για αιώρηση.

Εγώ αυτό έκανα και δεν βαρέθηκα και έκανα και μικροπορείες που με βοήθησαν στο να κάνω μετά κατευθείαν πορεία με 8άρια.

Μην το βάζεις κάτω, υπομονή και επιμονή θέλει, και μην ξεχνάς κάποιοι άνθρωποι ρισκάρουν περισσότερο από άλλους.
    Το βασικό είναι να προχωράς σταθερά και με γνώμονα την ασφάλεια την δική σου αλλά και των γύρω σου.

Φιλικά
    Παναγιώτης
    Σε ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές σου, και ο τρόπος που τις περιγράφεις δείχνει καλό πιλότο (αν δεν είσαι ήδη σύντομα θα είσαι...). Να σκεφτείς ότι λίγο στροφές δεξιά-αριστερά και κινήσεις μπρος πίσω μέχρι και hover πλάϊ και προσγείωση από πλαϊνό Hover (βλέποντάς το μόνο στο πλάϊ ) κάνω (βέβαια με αρκετή προσπάθεια). Βλέπω όμως ότι ο δρόμος είναι μακρύς, πολύ μακρύς και δύσκολος. Σχετικά πρόσφατα έκανα μιά στατική πιρουέττα (επιτόπια περιστροφή ) και χέστηκα επάνω μου. Πήγε λίγο να φύγει αλλά το έσωσα. Το ξαναδοκίμασα, λιγότερο άτσαλα αυτή την φορά αλλά πάλι έμεινα χεσμένος. Αυτό είναι που προσπαθώ να παλέψω και ψάχνω να βρω τον τρόπο. Να μην χέζομαι πάνω μου, να μην σκέφτομαι ΔΙΑΡΚΩΣ μην τυχόν μου φύγει προς το πλάϊ ειδικά στο πλαϊνό Hover, να μην μουδιάζουν τα χέρια μου από την πίεση στα stick. (Μάλλον ψυχολόγο χρειάζομαι...). Τώρα σε ότι αφορά το 450ρι απλά το είδα σαν πρόκληση, σαν κάτι διαφορετικό, αλλά βέβαια να βοηθήσει όχι να με αγχώσει και να με μπερδέψει περισσότερο. Αν είναι έτσι γ@..τ@.. Cheesy
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 18:25:42 από vtr » Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 17:02:31 »

Γιαυτό ανέφερα το ότι μερικοί ρισκάρουν ευκολότερα Μάνο,

και εγώ φοβάμαι να μην γίνει ζημιά ή χτυπήσει κανένας και δεν τολμώ εύκολα, αλλά όταν το κάνω το κάνω με σιγουριά.

ΔΟκίμαζε λίγο λίγο ώστε να βλέπεις ότι πραγματικά έχεις τον έλεγχο και να χαλαρώνεις.

Ο φόβος είναι το πρόβλημα μας, αλλά καλύτερα σιγά σιγά και φοβισμένα παρά δώστου και όποιον πάρει ο χάρος, κατα την γνώμη μου...

Άλλωστε το κάνουμε για να ευχαριστηθούμε και όχι για να αποδείξουμε τι καλοί πιλότοι είμαστε...

Και εγώ καμια φορά σκέφτομαι ότι έχω μείνει πίσω αλλά δεν είναι καριέρα, χόμπι είναι... χαλαρώνω και το απολαμβάνω...

Keep hovering !!!
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 18:51:03 »

Καταρχήν μεγειά και σου εύχομαι καλές πτήσεις!

Το γυροσκόπιο σε ένα ελικόπτερο παίζει το βασικότερο ρόλο και δεν σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις τίποτα λιγότερο από το gy401 της futaba ή το spartan ds760 με ένα σέρβο όπως το s9257 της futaba (ιδανικό και για τα δυο γυροσκόπια).
    Για σέρβο στο κυκλικό θα συνιστούσα hitec hs-65mg, είναι τα πιο διαδεδομένα για 450αρια (χρησιμοποιώ hs-65hb χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα).
    Βάλε εξωτερικό UBEC για εξτρά προστασία και φρόντισε το μοτέρ που θα βάλεις να καταναλώνει πολύ λιγότερα από 30Α που θέλεις να του βάλεις.
    Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μπαταρία θέλεις αρκεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ελικοπτέρου και να μην είναι πολυχρησιμοποιημένη και εξουθενωμένη. Αν παρατηρήσεις αυξημένες θερμοκρασίες αντικατέστησέ την με ισχυρότερη.

Τέλος, αφού το πάρεις στα χέρια σου λύσε το όλο και βάλε κόλλα σπειρωμάτων σε όλες τις βίδες που έρχεται σε επαφή μέταλλο με μέταλλο. Στις βίδες που είναι μέταλλο με πλαστικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις κυανοακρυλική (CA).

Υ.Γ.: Αν μείνεις ευχαριστημένος από το heli, θα ήθελα να το μάθω!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 7 Οκτ 2009, 22:46:23 »

Συμφωνώ με τον MarD, τα ηλεκτρικά καθότι νευρικά πάσχουν από γυροσκόπια άρα χρειάζεται επένδυση σε κάποιο σοβαρό : 401 futaba ή Spartan.

4 servo DS410M, 450M brushless motor, RCE-BL35X 35A Brushless ESC όλα της Align είναι και μιά εναλλακτική λύση καθώς το συγκεκριμένο είναι κλώνος του T-Rex 450 ακόμη και στις βίδες.
    Λοιπά σεταρίσματα, manuals θα βρεις άφθονα στο Internet.
    Καλορίζικο το Ε/Π, δεν σου κρύβω ότι το χαλβάδιαζα και εγώ (από τον Γιάννη...). Καλές πτήσεις. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αλλαγή πλεύσης για βελτίωση της πτήσης.
    Μεταπήδηση σε: