Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 21:25:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 21:25:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 154
    Συνολικά: 156
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Συμπεριφορα μας Προς τους θεατες και τους Μελλοντικα Ενδιαφερομενους  (Αναγνώστηκε 19025 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 17:33:44 »

Μετα απο μια διενεξη που ειχαμε εδω θα ηθελα λιγο να ανοιξω μια συζητηση πανω σε αυτο το θεμα... ΑΚουσα αρκετες αποψεις που μπορω να πω οτι με στεναχωρεσαν...
    Θα ηθελα να ακουσω και απο εσας πως αντιμετωπιζετε αναλογους ανθρωπους πχ οταν αρχιζουν τις ερωτησεις πως πεταει ποσο μακρια πεταει.. ποσο κανει.. Ποιες ειναι οι απαντησεις σας?
    Τι σκεφτεστε μεσα σας? οχ αλλος ενας που θα μας πρηξει?
    η αμεσως αρχιζετε νασκεφτεσται οτι ισως τον κανω συναθλητη ή συνμοντελιστη??

Καταγράφηκε
    argiris_big
    Aeromodeller Hero Member

...........

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 18:42:52 »

Δυστυχως , οι 98 στους 100 που ρωτανε , ρωτανε απο απλη περιεργεια. Το βλεπεις στο στυλ που σε ρωτανε , οτι δεν εχουν καμμια προθεση να ασχοληθουν με το χομπυ. Μετα απο 25+ χρονια , το νιωθεις . Προσωπικα, παντα εξηγω τι και πως , και προσπαθω να τους εξηγησω για τον αερομοντελισμο.....αλλα οταν με την κουβεντα ,βλεπω οτι  δεν  παει  το  πραγμα ,διακριτικα  παυω να απαντω πολυ αναλυτικα.... Sad
     Συνηθως , αυτοι ειναι και οι μεγαλυτεροι σε ηλικια, με τους πιτσιρικαδες  εχεις  ελπιδες.... 
    Καταγράφηκε

When flying inverted..... "Down" is "Up" , and "Up"  is   "VERY EXPENSIVE"
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 18:46:34 »

Tους εξηγώ με χαρά και αν κολλήσουν θα χαρώ περισσότερο,
    αν όχι δε με πειράζει καθόλου.
    Σκεφτείτε, αρκεί που θα μεταφέρουν την όμορφη εμπειρία-κουβέντα σε κάποιους άλλους.
    Έχουν έρθει πολλοί επειδή τους είπαν άλλοι κλπ κλπ
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 18:50:58 »

Παντως γενικα ολοι πρεπει να ξερουμε ενα πραγμα... οτι η ΔΥΝΑΜΗ μας ειναι ο Κοσμος.... Οι περισσοτερες εγγραφες στις αερολεσχες....>! Μονο ετσι θα μπορεσουμε να κανουμε αλματα...!

Εγω  ασχολουμε 10 χρονια ακριβως βεβαια εινια μοιρασμενα στην αρχη με αμαξακια και μετα με αερομοντελισμο.. μπορω να πω οτι εχω βαλει αρκετα ατομα... αλλοι ηρθαν και εμειναν αλλοι ηρθαν για λιγο και απηλθαν:)
    Το θεμα ειναι να προσπαθουμε να προσελκισουμε κοσμο...
    Και οχι να τους αποθουμε λεγοντας ειτε τιμες περαν του δεοντος η ακομα να λεμε εκφρασεις του τυπου... Ε στην Ελλαδα δεν αξιζει να ασχοληθεις.. κτλ κτλ..!
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 18:56:40 »

Σχετικά με το κόστος συνήθως λέω πως είναι χόμπυ για όλες τις τσέπες.
    Μπορείς να παίξεις με λίγα ευρώ ή με χιλιάδες ευρώ!!!
    Πάντως σε μας, όποιος μπήκε στη διαδικασία να πάρει τ/κ έμεινε.
    Είναι μια ασχολία που ή την ερωτεύεσαι και κολλάς ή σε αφήνει αδιάφορο...
    Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 19:01:18 »

ενωείται πως σκεύτεσαι 'ωχ παλι τα ίδια...' και αυτό γιατι το μεγαλύτερο ποσοστό των θεατών το αντιμετοπίζουν σαν ένα παιχνίδι, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν πετάει ο άλλος δεν μπορεί να κανει κουβέντα ,  και δεν λαμβάνουν υπόψην τους τους κινδύνους που υπάρχουν...

ανάλογα με το πώς θα ρωτίσει ο θεατής και το τί θα ρωτίσει πιστεύω πως είμαστε σε θέση όλοι οι μοντελιστές να καταλάβουμε αν υπάρχει έστω μια πιθανότητα να τον έχουμε μαζί μας στο μέλλον...

πολλές φορές τυχαίνει να έχω θεατές χωριανούς και παιδιά στο χώρο που πετάω...

απαντώ σε όλες τους τις ερωτήσεις αλλα με τρείς όρους που τους θέτω πριν απογειωθώ.

1. όλοι πίσω απο μένα και σε καμία περίπτωση κοντά στο ελικόπτερο παιδιά σκυλιά γατιά.
    2. οτιδήποτε θελουν να πουν θα το πούν μόλις προσγειωσω το μοντέλο και σβίσω το μοτέρ.
    3. να αναφερουν τα παραπάνω σε όσους θα έρθουν τη στιγμή που εγώ θα είμαι στον αερα.

έτσι σίγά σιγά καταλαβαίνουν και το τί είναι , αλλα μπορούμε να κάνουμε και μια κουβεντα περι του όλου πράγματος ειδηκότερα...

αυτά τα φαινόμενα είναι πιό συχνα σε μή οργανομένα μοντελοδρόμια , σε ασχετους χώρους που μπορεί να πετάει ο καθένας... αλλα με καλή θέληση όλα γίνονται.

καλές πτησεις σε όλους.
     Thumbs up
    Καταγράφηκε

3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 19:04:44 »

Στους λιγότερο εμπειρους απο εμας, (δε θα χρησιμοποιησω τον όρο αρχάριος), οφείλουμε να τους εξηγούμε ή να δίνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, όσο πιο απλά γίνεται αποφεύγοντας τον νεοελληνικό τρόπο προσέγγισης (δε θα εξηγήσω ποιος είναι αυτός, νομίζω πως οι περισσότεροι γνωρίζουν). Thumbs up
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 19:08:26 »

ενωείται πως σκεύτεσαι 'ωχ παλι τα ίδια...' και αυτό γιατι το μεγαλύτερο ποσοστό των θεατών το αντιμετοπίζουν σαν ένα παιχνίδι, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν πετάει ο άλλος δεν μπορεί να κανει κουβέντα ,  και δεν λαμβάνουν υπόψην τους τους κινδύνους που υπάρχουν...

ανάλογα με το πώς θα ρωτίσει ο θεατής και το τί θα ρωτίσει πιστεύω πως είμαστε σε θέση όλοι οι μοντελιστές να καταλάβουμε αν υπάρχει έστω μια πιθανότητα να τον έχουμε μαζί μας στο μέλλον...

πολλές φορές τυχαίνει να έχω θεατές χωριανούς και παιδιά στο χώρο που πετάω...

απαντώ σε όλες τους τις ερωτήσεις αλλα με τρείς όρους που τους θέτω πριν απογειωθώ.

1. όλοι πίσω απο μένα και σε καμία περίπτωση κοντά στο ελικόπτερο παιδιά σκυλιά γατιά.
    2. οτιδήποτε θελουν να πουν θα το πούν μόλις προσγειωσω το μοντέλο και σβίσω το μοτέρ.
    3. να αναφαίρουν τα παραπάνω σε όσους θα έρθουν τη στιγμή που εγώ θα είμαι στον αερα.

έτσι σίγά σιγά καταλαβαίνουν και το τί είναι , αλλα μπορούμε να κάνουμε και μια κουβεντα περι του όλου πράγματος ειδηκότερα...

αυτά τα φαινόμενα είναι πιό συχνα σε μή οργανομένα μοντελογρόμια , σε ασχετους χώρους που μπορεί να πετάει ο καθένας... αλλα με καλή θέληση όλα γίνονται.

καλές πτησεις σε όλους.
     Thumbs up

πρωτον οταν πετας αν ερθει να σου μιλησει ειναι λαθος οργανωσης στο εκαστοτε μοντελοδρομιο..
    Οταν λεω για την συμπεριφορα μας εννοω οταν καθομααστε και αραζουμε.... ποτε εν ωρα πτησεις...
    Παντως και οι ασσχετες ερωτησεις και οι λαθος κινησεις των θεατων  ειναι λογικες λογω του οτι δεν εχουν γνωσεις..
    Πχ ο θειος μου που ειναι και συγγενικο μου προσωπο οταν με βλεπει να σχολουμε με πολυ σοβαρο τροπο καλα ρε 22 πηγες ακομα με παιχνιδια παιζεις..... Ειναι οτι δεν εχουν γνωση καθολου...! Και σε αυτο φταιμε και εμεις ολοι..!
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 20:39:16 »

Mastoras
    εγω θα σου πω κατι

οταν μπηκα στον αερομοντελισμο δεν μου εδειξε κανεις τιποτα

ειδα καπου καποιους που πεταγαν και μου αρεσε να ασχοληθω

οταν πηρα το πρωτο μου μοντελο κανεις δεν με συμβουλεψε απλα μου πουλησαν ενα μοντελο και μαλιστα
     με μια μπαταρια NICAD 7.2volts  600 mah. το μοντελο με το ζορι τροχοδρομουσε αλλα δεν μου εδειξαν ουτε πως γινεται αυτο

Για το οτι πεταω τωρα το μεγαλυτερο μεριδιο το εχει αυτο το SITE και ενα-δυο ατομα που ενδιαφερθηκαν

Ετσι και εγω με την σειρα μου προσπαθω οταν καποιος με ρωτησει σχετικα με τον αερομοντελισμο πως πεταει και ποσο κανει να του εξηγησω και να τον ενημερωσω για τι πραγμα προκειται

Εχει τυχει να γνωρισω ελικοπτερα που πεταγε και ειχε ενα Wilga σπασμενο στο αμαξι και να το μονταρουμε με κολλες κουτσα στραβα και απο εκεινη την στιγμη να μου λεει οτι δεν θα ξαναπεταξει ελικοπτερο (Γεια σου ρε Λουκα)

Για εμενα αυτο ηταν μεγαλη χαρα οπως και μεγαλη λυπη οταν εγω ρωτησα καποιον που ειχε ακριβο μοντελο ''ποσο κανει'' και ουτε που γυρισε να με κοιταξει

Επι της ευκαιριας εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν ατομα που νομιζουν οτι καποιοι ειναι επειδη ασχολουνται με τον αερομοντελισμο και νομιζουν οτι εχουν κατεβει στο Κολωνακι για καφε με καμια Porshe.

Λυπαμαι πολυ για αυτους
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Black hawk
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 21:18:11 »

Σύμφωνο μετών Ηλίας,Προσθέτοντας ότι τέτοια άτομα-τύπου επιδειξίες-δυστυχώς βρίσκονται και μέσα σε αυτό το site,Είναι μερικοί τύποι που με την "δικοιολογια" παρουσίαση μοντέλου heli ας πούμε,βγαίνουν σχεδόν κάθε μηνα με καινούργια παρουσίαση.Κιάμα λάχει πετάνε και κάνα διαφημιστικό λογότυπο κάτω από το θέμα.αυτό υπονοεί η τρέχουν στα μαγαζιά k, τους λένε δώστο μου τσάμπα η στη μιση τιμή και go θα στο παρουσιάσω στο forum.Η σου την λένε με τρόπο κοίτα τι έχω.παρκάρουν την porshe όπως είπε k ο Ηλίας.Το Forum ανοίχτηκε για να λύνονται προβλήματα μοντελισμού,Αλλα μερικοί και λέω μερικοί "τοχουν" "παραχεσει".Ευχάριστο πολύ Sad Sad Sad Sad
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 21:22:36 »

Σύμφωνο μετών Ηλίας,Προσθέτοντας ότι τέτοια άτομα-τύπου επιδειξίες-δυστυχώς βρίσκονται και μέσα σε αυτό το site,Είναι μερικοί τύποι που με την "δικοιολογια" παρουσίαση μοντέλου heli ας πούμε,βγαίνουν σχεδόν κάθε μηνα με καινούργια παρουσίαση.Κιάμα λάχει πετάνε και κάνα διαφημιστικό λογότυπο κάτω από το θέμα.αυτό υπονοεί η τρέχουν στα μαγαζιά k, τους λένε δώστο μου τσάμπα η στη μιση τιμή και go θα στο παρουσιάσω στο forum.Η σου την λένε με τρόπο κοίτα τι έχω.παρκάρουν την porshe όπως είπε k ο Ηλίας.Το Forum ανοίχτηκε για να λύνονται προβλήματα μοντελισμού,Αλλα μερικοί και λέω μερικοί "τοχουν" "παραχεσει".Ευχάριστο πολύ Sad Sad Sad Sad

Δυσκολεύομαι να εντοπίσω κάτι κακό σε αυτό που αναφέρεις.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 22:06:39 »

Ειδικά αν πετάμε σε αλάνα είναι λογικό να εμφανιστούν διάφοροι οι οποίοι είτε επειδή ενδιαφέρονται είτε από απλή περιέργεια θα κάνουν κάποιες ερωτήσεις. Σε τετοιες περιπτώσεις πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τις δικές μας γνώσεις αφού δεν ασχολούνται οπότε είναι πιθανόν να κάνουν και ερωτήσεις που εμάς θα μας φανούν κοτσάνες. Ομως κι εμείς όταν ξεκινήσαμε κάναμε ερωτήσεις που στους πιο έμπειρους φαίνονταν ανόητες μην το ξεχνάμε αυτό. Αρα δεν πρέπει ποτέ να είμαστε αγενείς και να έχουμε ελιτίστικο υφάκι.
        Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία "ενδιαφερομένων" που είναι τρομερά εκνευριστικοί. Μιλάω για κάτι φραπεδάκηδες που κάνουν σκοπίμως χαζές ερωτήσεις για να δουν τι σόι ουφο είναι αυτοί που παίζουν με αεροπλανάκια. Φυσικά αυτοί δεν παίζουν με τίποτε άλλο εκτός από το π...@κι τους και δεν κρύβουν ούτε για μια στιγμή το χαζοχαρούμενο ειρωνικό τους ύφος. Μιλάμε ότι σε φέρνουν σε σημείο να θες να καρφώσεις το αεροπλάνο πάνω τους για να τους βουλώσεις το στόμα με το σπίνερ. 
    Καταγράφηκε
    thana-psi
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 22:21:06 »

Ειδικά αν πετάμε σε αλάνα είναι λογικό να εμφανιστούν διάφοροι οι οποίοι είτε επειδή ενδιαφέρονται είτε από απλή περιέργεια θα κάνουν κάποιες ερωτήσεις. Σε τετοιες περιπτώσεις πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τις δικές μας γνώσεις αφού δεν ασχολούνται οπότε είναι πιθανόν να κάνουν και ερωτήσεις που εμάς θα μας φανούν κοτσάνες. Ομως κι εμείς όταν ξεκινήσαμε κάναμε ερωτήσεις που στους πιο έμπειρους φαίνονταν ανόητες μην το ξεχνάμε αυτό. Αρα δεν πρέπει ποτέ να είμαστε αγενείς και να έχουμε ελιτίστικο υφάκι.
        Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία "ενδιαφερομένων" που είναι τρομερά εκνευριστικοί. Μιλάω για κάτι φραπεδάκηδες που κάνουν σκοπίμως χαζές ερωτήσεις για να δουν τι σόι ουφο είναι αυτοί που παίζουν με αεροπλανάκια. Φυσικά αυτοί δεν παίζουν με τίποτε άλλο εκτός από το π...@κι τους και δεν κρύβουν ούτε για μια στιγμή το χαζοχαρούμενο ειρωνικό τους ύφος. Μιλάμε ότι σε φέρνουν σε σημείο να θες να καρφώσεις το αεροπλάνο πάνω τους για να τους βουλώσεις το στόμα με το σπίνερ. 

συμφωνω απολυτα Thumbs up Thumbs up Thumbs up
     αυτοι λοιπον οι φραπεδάκηδες με το γυαλι μαλλι και με το παντελονι lee εμενα προσωπικα μου την δινουν που οταν εχουν ξεκινησει ενα σωρο μ@λ@κιες σου ριχνουν και ενα ......και αμα σβησει θα σπασει η για ριχτο κατω να δουμε σπαει???
    τα νευρα μου
    Καταγράφηκε
    MichalisN
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 22:27:12 »

Καταλαβαίνω πολύ καλά τη θέλει να πει ο φίλος  bladekiller μου έτυχε το περασμένο Σάββατο ,όπου έρχεται ένας τύπος με ύφος και αρχίζει να λέει εγώ στην ηλικία σου έκανα αυτό εκείνο το άλλο και δεν έπαιζα με ελικοπτερακια  και πολύ ακριβό και δεν πεταει καλά κάτι έχει
    και με ροταει τη προέλευσης είναι και κάνω το λάθος να του πω ότι είναι  κινέζικο εκεί να δείτε
    Πόσες χιλιάδες βλακείες είπε χωρίς να ξέρει τίποτα idiot2
      idiot2 buck2 Grin
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 22:42:01 από MichalisN » Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 1 Οκτ 2009, 22:32:13 »

Ατάκα που την έχω ακούσει αρκετές φορές από θεατές:

"Ωραίο ρε συ, δώστο λίγο και σε μένα να δω πώς είναι!!!"  Cheesy
    Και να επιμένει πως μπορεί να το χειριστεί  Grin
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Συμπεριφορα μας Προς τους θεατες και τους Μελλοντικα Ενδιαφερομενους
    Μεταπήδηση σε: