Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.793 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 18:28:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 18:28:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 12:49]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309793
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: GY401 ή GY240 ?  (Αναγνώστηκε 3743 φορές)
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 15:23:36 »

Καλησπέρα σκέφτομαι να πάρω ένα από τα δύο γυροσκόπια για το belt. Τί διαφορές έχουνε στην απόδοση?
    Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 15:27:21 »

Καλησπέρα σκέφτομαι να πάρω ένα από τα δύο γυροσκόπια για το belt. Τί διαφορές έχουνε στην απόδοση?

401 ξερα!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 15:43:46 »

kοιτα αν ειναι να κατσεις στο Belt παρε το 201 η διαφορα ειναι μια οτι το ενα το ρυθμιζεις απο τηλεκατ ενω το αλλο απο το γυροσκοπιο πανω.. δλδ το gain... αλλιως ειναι το ιδιο ως προς το πως λειτουργει..

Αλλα αν ειναι να προχωρησεις παρακατω κανενα απο τα 2 παρε η spartan η 502 futaba... αξιζουν τα παραπανω χρηματα και θα το εχεις για χρονια..!
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 20:40:04 »

kοιτα αν ειναι να κατσεις στο Belt παρε το 201 η διαφορα ειναι μια οτι το ενα το ρυθμιζεις απο τηλεκατ ενω το αλλο απο το γυροσκοπιο πανω.. δλδ το gain... αλλιως ειναι το ιδιο ως προς το πως λειτουργει..

Αλλα αν ειναι να προχωρησεις παρακατω κανενα απο τα 2 παρε η spartan η 502 futaba... αξιζουν τα παραπανω χρηματα και θα το εχεις για χρονια..!

δεν σκοπεύω να ανέβω σε μεγαλύτερο για την ώρα γιατί κυρίως ασχολούμαι με τα αεροπλάνα.

εκτως από το gain το οποίο προτιμώ να ρυθμίζω απτην τκ, έχουν διαφορά στην απόδοση στο κράτημα της ουράς?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 21:22:40 »

δεν σκοπεύω να ανέβω σε μεγαλύτερο για την ώρα γιατί κυρίως ασχολούμαι με τα αεροπλάνα.

εκτως από το gain το οποίο προτιμώ να ρυθμίζω απτην τκ, έχουν διαφορά στην απόδοση στο κράτημα της ουράς?

απο οσο ξερω οχι αλλα ας πει και καποιος παλλιος..! αν ειναι να τα παρεις καινουρια ΔΕΝ αξιζουν!
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 21:28:37 »

απο οσο ξερω οχι αλλα ας πει και καποιος παλλιος..! αν ειναι να τα παρεις καινουρια ΔΕΝ αξιζουν!

Τι εννοείς αν ειναι να τα παρω καινούρια δεν αξίζουν? το 401 το έχω βρει στα 85 ευρώ και το 240 στα 65 ευρώ.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 21:55:59 »

Τι εννοείς αν ειναι να τα παρω καινούρια δεν αξίζουν? το 401 το έχω βρει στα 85 ευρώ και το 240 στα 65 ευρώ.
    δλδ εγω δεν θα το επερνα απο την στιμη που με 145 περνεισ spartan... η και 502...
    Βεβαια αν δεν εχεις το κατι παραπανω παρτο...!
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 21:58:03 »

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 240 ΚΑΙ 401             ΑΔΕΛΦΙΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟ 240 ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 22:04:09 »

Συνήθως είμαι ήρεμος άνθρωπος αλλά αυτός π μύθος ότι 240 και 401 διαφέρουν μόνο στο ρυθμιζόμενο απο Τ/Κ gain με έχει φέρει εκτός εαυτού.
    Έχω και τα 2.
    Το 240 δεν υποστηρίζει ψηφιακά servo άρα είναι καταδικασμένο να είναι πιο αργό. Έχω διαβάσει σε ξένο forum την άποψη κάποιου που την ασπάζομαι: Τα 2 gyro κάνουν διαφορετική διαχείριση στο input του χρήστη όταν διορθώνουν παράλληλα. Δεν έχω χρόνο να επεκταθώ αλλά προς θεού: μακρυά από το 240.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 22:12:04 »

Συνήθως είμαι ήρεμος άνθρωπος αλλά αυτός π μύθος ότι 240 και 401 διαφέρουν μόνο στο ρυθμιζόμενο απο Τ/Κ gain με έχει φέρει εκτώς εαυτού.
    Έχω και τα 2.
    Το 240 δεν υποστηρίζει ψηφιακά servo άρα είναι καταδικασμένο να είναι πιο αργό. Έχω διαβάσει σε ξένο forum την άποψη κάποιου που την ασπάζομαι: Τα 2 gyro κάνουν διαφορετική διαχείριση στο input του χρήστη όταν διορθώνουν παράλληλα. Δεν έχω χρόνο να επεκταθώ αλλά προς θεού: μακρυά από το 240.

+++++++++++++++++++1
    Δέν μπορώ να πώ κάτι περισότερο απο τον φίλο Skynet. 

Μιλάμε για δύο παντελώς άσχετα gyro.  Το μόνο κοινό που έχουν είναι το όνομα.  Το κάθε ένα απο αυτά, κάνει πολύ καλά την δουλειά, για το οποίο είναι φτιαγμένο.  Αλλά μέχρι εκεί..... 

Εγώ βέβαια δεν θα έλεγα μακριά απο το 240, απλά άν έχετε βλέψεις στο μέλλον 401.

Πάντως όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, για μερικά ευρώ παραπάνω, αξίζει να δείτε κάτι άλλο....

Εκτός και άν βρείτε καλή τιμή για 401,  οπότε αλλάζει.   Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 22:16:32 »

Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 22:23:39 »

Το 401 είναι αναμφίβολα καλύτερο από το 240. Οχι μόνο γιατί το gain ρυθμίζεται από την τηλεκατεύθυνση αλλά επιπλέον το 401 μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τη λειτουργία ενός ψηφιακού σερβό και επίσης ακόμη και στην περίπτωση του αναλογικού σερβό έχει και ρύθμιση delay που το 240 δεν διαθέτει.
       Το να λέμε όμως ότι το 240 είναι για τα σκουπίδια είναι μάλλον υπερβολική "δήλωση". Τυγχάνει να εχω και τα δύο γυροσκόπια. Το 401 σε ράπτορα και το 240 σε μίνι τιτάν. Δεν ξέρω πως θα απέδιδε το 240 στο ράπτορα αλλά στο μίνι τιτάν είναι άψογο. Τώρα βέβαια εξαρτάται απο το τι απαιτήσεις έχει κάποιος. Εγώ μιλάω για τις εντυπώσεις μου σε scale πτήση όπου και τα δύο γυροσκόπια αποδίδουν πολύ καλά. Δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται σε κολοτούμπες αλλά δεν μπορούμε να αποκαλούμε "για τα σκουπίδια" οτι δεν είναι για 3D. Εχω δει σκουπίδια γυροσκόπια και δεν μπορώ να τα συγκρίνω ούτε με το μικρό δακτυλάκι ακόμη και του 240.
        Εννοείται βέβαια ότι πλεον υπάρχουν γυροσκόπια πιο εξελιγμένα από το 401. Η τεχνολογία πάντα προχωράει.  
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 22:25:50 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το Gy401 συνεργάζεται με το s3154 servo της futaba. Έχει κάποιος εμπειρία από αυτό ή άλλο σέρβο? Θα ήθελα ένα σχετικά ελαφρύ σέρβο γιατί το μπελτ είναι ήδη πισόβαρο.
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 22:54:51 »

στο beltακι μου (αν και δεν το πεταω τωρα) εχω εδω και 2 χρονια το 3154 με το 401  ......... κανενα απολυτως προβλημα..... Wink
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 25 Σεπ 2009, 23:03:36 »

στο beltακι μου (αν και δεν το πεταω τωρα) εχω εδω και 2 χρονια το 3154 με το 401  ......... κανενα απολυτως προβλημα..... Wink

είσαι ευχαριστημένος? κρατάει σταθερή την ουρά?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: GY401 ή GY240 ?
    Μεταπήδηση σε: