Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 08:11:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 08:11:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιος ο λογος τοσο μεγαλης διαφορας στις τιμες Αεροπλανων ???  (Αναγνώστηκε 7487 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 10:13:11 »

Kαι ομως δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως οπως τα θετουμε σχεδον ολοι μας ,
    οτι με τα μεταφορικα και τον Φ.Π.Α η τιμη ειναι σχεδον ιδια.
    Σκεφτειται οτι μεταφορικα πληρωνω και στην Ελλαδα 30-40-50 Ευρω,απο Ελληνικα καταστηματα...
    οποτε εγω προσωπικα δεν βλεπω οτι η διαφορα στην τιμη μειωνεται...(ταπεινη μου γνωμη).
    Αυτο ηταν ενα μικρο παραδειγμα , υπαρχουν και αλλα ακομη χειροτερα,ειναι ντροπη και λυπαμαι για ολους εμας που μας εκμεταλευονται καποιοι
    βασιζομενοι στην τρελλα με την καλη εννοια ,να το πω,για τον Αερομοντελισμο.

σου ξανα λεω δεν ειανι ετσι σε ολα τα προιοντα....
    Και ακου να δεις μπορει καποιοι να προσπαθουν να σε εκμεταλευτουν αλλα μην ξεχνας οτι ολα εξαρτονται απο εσενα....
    Δλδ οπως προειπα οταν ειναι να αγορασω στελνως μαιλ η περνω τηλ και λεω στον μαγαζατορα αυτα τα πραγματα τα βρισκω τοσο εχεος περιθωρεια??? Αν ναι τα περνω απο εδω αν οχι τα περνω απο εξω.. και ειμαστε ολοι οκ....

Για παραδειγμα χτες απο γνωστο μαγαζι εκλεισα ενα μικρο αεροπλανο σε τιμες του espritmodels..!
    Oνομα δεν λεω θα πω οταν το παρω....!
    Καταγράφηκε
    mikeg
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 10:47:55 »

Ωραια αλλα δεν θα επρεπε να ειναι ετσι, γιατι οπως το θετεις εχουν πολλα περιθωρια να μειωσουν τις τιμες και να φτασουν λιγο πολυ τις τιμες που βλεπουμε στα μαγαζια του εξωτερικου, δηλαδη μας εκμεταλευονται με τον ενα η τον αλλο τροπο.....
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 10:52:29 »

Ωραια αλλα δεν θα επρεπε να ειναι ετσι, γιατι οπως το θετεις εχουν πολλα περιθωρια να μειωσουν τις τιμες και να φτασουν λιγο πολυ τις τιμες που βλεπουμε στα μαγαζια του εξωτερικου, δηλαδη μας εκμεταλευονται με τον ενα η τον αλλο τροπο.....

εε αυτο εννοειται.... απλα ξανα λεω οτι αυτοι μπορουν να το κανουν εμεις δεν πρεπει να το δεχομαστε....
    Απο τοτε που η λιρα επεσε και δεν εχουμε τον φοβο του τελωνειου οι τιμες εχουν πεσει κατακορυφα....
    Και δεν ντρεπομαι να το πω οτι αγοραζω απο αγγλια απο την στιγμη που τα χρηματα ειναι δικα μου ουτε τα εχω κλεψει ουτε τπτ..
    Συμφωνω οτι ειναι καλυτερο να αγοραζουμε απο Ελλαδα λογω οικονομιας αλλα οχι ξερωαντας οτι κατι μπορουμε να το βρουμε 50% κατω...

Φιλε mike αν εβλεπες πριν 8-10 χρονια τι γινοταν εδω(τρεις-τεσσερης φορεσ πανω.) ..... ασε... απλα ασε.... τοτε η λιρα ηταν ψιλα και ουτε απο αγγλια μπορουσαμε να παρουμε...
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 11:02:21 »

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου mikeg, αλλά θέλω απλά να σημειώσω πως αυτά τα περιθώρια δεν τα έχουν όλοι.
    Έχει ξαναειπωθεί αλλά θα το πω κι εγώ, είναι αδύνατο να ανταγωνιστεί ένα μαγαζάκι (τα περισσότερα μοντελάδικα στην Ελλάδα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία) το hobbycity, το espritmodels και γενικά καταστήματα με χιλιάδες κόσμο στο πελατολόγιό τους.

Αναμένω να δω πότε θα αντιληφθούν κάποιοι ότι μαραζώνει η αγορά και να κάνουν κάτι ουσιαστικό, αντί να την θάβουν ακόμα πιο βαθιά.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 11:06:52 »

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου mikeg, αλλά θέλω απλά να σημειώσω πως αυτά τα περιθώρια δεν τα έχουν όλοι.
    Έχει ξαναειπωθεί αλλά θα το πω κι εγώ, είναι αδύνατο να ανταγωνιστεί ένα μαγαζάκι (τα περισσότερα μοντελάδικα στην Ελλάδα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία) το hobbycity, το espritmodels και γενικά καταστήματα με χιλιάδες κόσμο στο πελατολόγιό τους.

Αναμένω να δω πότε θα αντιληφθούν κάποιοι ότι μαραζώνει η αγορά και να κάνουν κάτι ουσιαστικό, αντί να την θάβουν ακόμα πιο βαθιά.

Mαριε ξερεις καλα για ποιους λεμε... για αυτους που θελουν ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο να τζιραρουν οσο τζιραρουν αυτα τα μαγαζια..
    Καταγράφηκε
    mikeg
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 11:18:31 »

Φυσικα και δεν ειναι ντροπη , το αντιθετο θα ελεγα, να αγοραζεις απο εξωτερικο.
    Αλλωστε οι περισσοτεροι απο εμας ,και εμου του ιδιου, αυτο κανουμε και προς τιμη μας...που δεν δεχομαστε να μας κοροιδευουν.
    Να μην ντρεπεσαι λοιπον, Αυτοι πρεπει να ντρεπονται
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 11:19:33 »

Παύλο ο κάθε λογικός άνθρωπος που ψάχνει και συγκρίνει μερικά πράγματα μπορεί να βγάλει αυτά τα συμπεράσματα.

Πάντως σε συγχαίρω για την στάση που κρατάς και στηρίζεις μερικές αξίες.  Thumbs up

Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 14:38:54 »

εχει απολυτο δικιο ο φιλος μαριος  (mard)..
    ενα ελληνικο μαγαζι που θα κανει μια μεγαλη παραγγελια απο την κινα ας πουμε, θα πληρωσει ενα σωρο μεταφορικα και αλλο ενα σωρο τελωνειο... ο καθε ενας απο εμας που θα κανει μια μικρη παραγγελια απο κινα, θα παρει και υποτιμολογηση και ελαχιστα μεταφορικα και μετα θα κανει την συγκριση με ελλαδα και θα πει....ΜΑ.. ΕΔΩ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ....
    δεν ειναι ετσι κυριοι...ενα εμπορικο μαγαζι υφισταται στην αγορα με σκοπο το κερδος και οχι την ζημια..
    για να πουλήσει τιμες κινας θα πρεπει να πουλησει κατω του κοστους...ουτε μπορει να συγκριθει με τα τεραστια μαγαζια της ευρωπης που κανουν παραγγελιες τόνων και ετσι κερδιζουν και απο τα μεταφορικα και απο το τελωνειο αλλα και απο την ποσοτητα αφου οσο περισσοτερα παραγγειλεις τοσο χαμηλοτερη τιμη θα παρεις...
    δυστυχως για καποιους και ευτυχως για καποιους αλλους το διαδικτυο μπηκε για τα καλα στην αγορα εδω και πολυυυυυ καιρο..
    αλλοιμονο ομως στα μικρα ελληνικα μαγαζια που οσο και να εχουν την καλη διαθεση δεν εχουν τα κεφαλαια να συναγωνισθουν τα εμπορικα τερατα ευρωπης και ασιας.....
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 8 Σεπ 2009, 23:12:12 »

Παράθεση
    ενα ελληνικο μαγαζι που θα κανει μια μεγαλη παραγγελια απο την κινα ας πουμε, θα πληρωσει ενα σωρο μεταφορικα και αλλο ενα σωρο τελωνειο...

...και εγω που νομιζα οτι σε πολλες εισαγωγες που γινονται απο το εξωτερικο (οχι μονο για μοντελισμο)
    κανενας καταστηματαρχης δεν εχει καποιον γνωστο στο τελωνειο...
    Αυτα δεν γινονται στην Ελλαδα ποτε.
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 08:19:25 »

ισως ενα προβληματακι οταν αγοραζεις απο εξω να ειναι, οτι οταν το υλικο που παραγγειλεις δεν σου κανει τελικα ή εχει προβλημα δεν αξιζει να το στειλεις πισω γιατι τα μεταφορικα απο Ελλαδα προς μακρινους προορισμους ειναι ακριβα. 
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 09:29:45 »

καλα κανουμε και θελουμε να μειωσουν τις τιμες αλλα
    δε προκειτε να γινει
    το 90%των πραγματων θα ειναι παντα ακριβοτερα γιατι υπαρχει και το κοστος διαβιωσης
    ξερετε κατι που να ειναι φθηνοτερο απο το εξωτερικο?
    εδω η βαρια βιομηχανια μας οπως λενε ο τουρισμος δεν ειναι ανταγωνιστικος θα ειναι ο αερομοντελισμος?
    για μενα δεν ειναι τοσο το θεμα των τιμων οσο της εξυπηρετισης
    να το πληρωσω ποιο ακριβο γιατι ετσι ειναι η κατασταση ρε παιδι μου πρεπει να τα βγαλει περα και αυτος
    ποιο ακριβα δεη νερο καφες γαλα κρεας κτλ
    αλλα τουλαχιστων μη σε περνω τηλ και σου λεω πηρε φωτια η τ/κ που αγορασα πριν δυο μηνες και μου δεινεις
    το τηλ της εταιριας να μιλησω ο ιδιος  idiot2
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 11:41:48 »

καλα κανουμε και θελουμε να μειωσουν τις τιμες αλλα
    δε προκειτε να γινει
    το 90%των πραγματων θα ειναι παντα ακριβοτερα γιατι υπαρχει και το κοστος διαβιωσης
    ξερετε κατι που να ειναι φθηνοτερο απο το εξωτερικο?
    εδω η βαρια βιομηχανια μας οπως λενε ο τουρισμος δεν ειναι ανταγωνιστικος θα ειναι ο αερομοντελισμος?
    για μενα δεν ειναι τοσο το θεμα των τιμων οσο της εξυπηρετισης
    να το πληρωσω ποιο ακριβο γιατι ετσι ειναι η κατασταση ρε παιδι μου πρεπει να τα βγαλει περα και αυτος
    ποιο ακριβα δεη νερο καφες γαλα κρεας κτλ
    αλλα τουλαχιστων μη σε περνω τηλ και σου λεω πηρε φωτια η τ/κ που αγορασα πριν δυο μηνες και μου δεινεις
    το τηλ της εταιριας να μιλησω ο ιδιος  idiot2

Ναι ναι το ιδαμε και αυτο... Λεμε για τιμες αλλα να τις κανουμε τι?? Απο την στιγμη που δεν εχουμε εξυπηρετηση...

Οπως σας το ειπε απο πανω παιδια... η τηλεκατευθυνση κατα την φοορτιση πηρε φωτια καηκαν ποσα πραγματα μεσα στην αποθηκη και οταν πηρε το μαγαζι του λεει τι να σε κανω φιλαρακι παρε τηλ στην Αγγλια ουτε που ενδιαφερθηκε.....

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Ποιος ο λογος τοσο μεγαλης διαφορας στις τιμες Αεροπλανων ???
    Μεταπήδηση σε: