Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.687 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 20:35:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 20:35:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Σήμερα στις 19:19]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:26]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 13:15]

από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309687
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 48
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φορτιστης Lipo (Μειωνει το χρονο ζωης??)  (Αναγνώστηκε 4691 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 15:29:13 »

Παιδια εχω μια απορεια δεν βρηκα καποιο thread να εχει συζητηθει και ειπα να ρωτησω...
    Υπαρχει περιπτωση οι φορτιστες να μειωνουν τον Χρονο ζωης της  μπαταριας?
    Ενταξει δεν συζητω γιατ του φορτιστες των 150 ε αλλα για αυτους τους μεχρι τωρα αξιοπιστους Imax B6 , GT E6 ktl ktl...
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 18:11:52 »

Παιδια εχω μια απορεια δεν βρηκα καποιο thread να εχει συζητηθει και ειπα να ρωτησω...
    Ενταξει δεν συζητω γιατ του φορτιστες των 150 ε αλλα για αυτους τους μεχρι τωρα αξιοπιστους Imax B6 , GT E6 ktl ktl...

Δεν είναι ο φορτιστής που μειώνει τον χρόνο ζωής, αλλά η χρήση.
    Σε κάθε φόρτιση/εκφόρτιση αναλώνεται λίγο από το υλικό του στοιχείου, με αποτέλεσμα να μειώνεται σταδιακά η χωρητικότητά του.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 18:23:33 »

Δεν είναι ο φορτιστής που μειώνει τον χρόνο ζωής, αλλά η φόρτιση αυτή καθ' εαυτή.
    Σε κάθε φόρτιση αναλώνεται λίγο από το υλικό του στοιχείου, με αποτέλεσμα να μειώνεται σταδιακά η χωρητικότητά του.
    ναι αυτο το εχω διαβασει απλα λεω αν μπορει ο φορτιστης να συνεναιση στην μειωση της ζωης της μπαταριας... Αλλα λογικα οχι εε? απο οτι ειπες..!
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 18:44:15 »

Η ακρίβεια του balancer παίζει κάποιο ρόλο στη ζωή της μπαταρίας.
    Το balancer του Β6 έχει αρκετά μεγάλες αποκλίσεις που οφείλονται στη ανοχή των εξαρτημάτων του και όχι στην τοπολογία του κυκλώματος.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 19:10:23 »

Το balancer του Β6 έχει αρκετά μεγάλες αποκλίσεις που οφείλονται στη ανοχή των εξαρτημάτων του και όχι στην τοπολογία του κυκλώματος.

Φίλε evan, μήπως ξέρεις άν αυτές τις αποκλίσεις,  τίς έχει και ο Β5 που έχω.....

Σέ ρωτάω γιατί πρόσφατα πήρα αυτό το gatgetάκι, επειδή λέγεται ότι κάνει καλύτερο μπαλανζάρισμα.

Ο λόγος είναι ότι τώρα που θα μπλέξω με μεγάλες μπαταρίες, θέλω να κερδίσω όσο περισσότερες φορτίσεις γίνεται, μιάς και όπως ξέρεις, οι μπαταρίες κοστίζουν. Undecided  Εχεις κάποια άποψη.......
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 21:52:35 »

ακριβως για εξηγησετο περετερω... δλδ τι μειωση εχουμε στην ζωη? 1-5% η 20-30%??
    στο περιπου...
    Εγω εχω τον Β5 και ενα GT E6 περιπου ιδιοι ειναι αν ειναι να εχω προβληματα να τουσ δωσω...! γιατι τωρα οι 4σ που εχω για το Rave ειναι μπαταρια και 70αρι..!!
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 22:37:35 »

Φίλε evan, μήπως ξέρεις άν αυτές τις αποκλίσεις,  τίς έχει και ο Β5 που έχω.....

Σέ ρωτάω γιατί πρόσφατα πήρα αυτό το gatgetάκι, επειδή λέγεται ότι κάνει καλύτερο μπαλανζάρισμα.

Δεν ξέρω για τον Β5. Άλλωστε επειδή οφείλεται στις ανοχές των εξαρτημάτων διαφέρει και από δείγμα σε δείγμα.
    Μπορείς να μετρήσεις τις τάσεις των στοιχείων με κατάλληλο βολτόμετρο και να δεις.
    Κι εγώ χρησιμοποιώ αντίστοιχο εξωτερικό balancer με τον B6

ακριβως για εξηγησετο περετερω... δλδ τι μειωση εχουμε στην ζωη? 1-5% η 20-30%??
    στο περιπου...

Μάλλον είναι αδύνατο να προσδιορίσεις κάτι τέτοιο. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις κι εσύ εξωτερικό balancer
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 1 Σεπ 2009, 22:51:52 »

Χρησιμοποιώντας εδώ και καιρό τον i charger c6 δεν είχα ποτέ προβλήματα με τις μπαταρίες. Προηγουμένως όμως που είχα έναν άλλον ψηφιακό μεν μάπα δε έκλαψα τουλάχιστον πεντέξι μπαταρίες μεταξύ των οποίων και μια flightpower 2500 που φούσκωσε στην πρώτη φόρτιση. Η αιτία ήταν ότι ο balancer έδινε τάσεις σύμφωνα με τα κέφια του. Συμπέρασμα ,ένας σωστός φορτιστής αποτελεί μεγάλη οικονομία.
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 00:28:49 »

Ο λόγος είναι ότι τώρα που θα μπλέξω με μεγάλες μπαταρίες, θέλω να κερδίσω όσο περισσότερες φορτίσεις γίνεται, μιάς και όπως ξέρεις, οι μπαταρίες κοστίζουν. Undecided  Εχεις κάποια άποψη.......

Γιαννη εχω το ιδιο μπαλανσερ εδω και δυο σχεδον χρονια. Δεν ειχα ποτε προβλημα με καμια μπαταρια μου. Thumbs up
    Εχω βεβαια και φορτιστη Robbe... Wink
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    titanaki
    Aeromodeller Full Member

kineticdesign.gr

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 02:20:23 »

Χαιρετώ την παρέα μετά από πολύ καιρό.

Έπειτα από μία αποχή ηλεκτρικών πτήσεων-περίπου δύο, τριών μηνών-διαπίστωσα ότι δεν είχα αποφορτίσει όλες τις μπαταρίες μου (για ασφαλή αποθήκευση), οπτικά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα (δεν έχουν φουσκώσει),

Γνωρίζετε τί είναι καλύτερο να τους κάνω για να μήν έχω πρόβλημα?
    Ισχύει το να παίξουν δύο τρείς κύκλους στο φορτιστή για να στρώσουν τα χημικά τους ή τις βάζω και πετάω κανονικά?
    Υπάρχει περίπτωση να έχει πέσει η αποδοσή τους?

Ευχαριστώ έκ τών προτέρων!!
    Καταγράφηκε

mini titan
    mini titan full CNC
    Futaba 9 Super+2,4 module
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 08:15:53 »

Μια που λες για ηλεκτρικές  πτήσεις φαντάζομαι ότι μιλάμε για λίπο μπαταρίες. Λοιπόν οι λίπο μπαταρίες σε αντίθεση με τις ΝΙΜΗ και τις καδμίου δεν χρειάζονται κύκλωση. Μπορείς να τις αποθηκεύσεις όσο χρόνο θέλεις και ύστερα να τις ξαναχρησιμοποιήσεις χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Απλά καλό είναι πριν την αποθήκευση να μην είναι τελείως γεμάτες. Αλλά ούτε και άδειες γιατί οι λίπο όταν αδειάζουν τελείως καταστρέφονται. Ποτέ λοιπόν αποφόρτιση με την έννοια που γίνεται στις καδμίου ή τις ΝΙΜΗ. Απλά και πρακτικά μια πτησούλα δυο τριών λεπτών. Και φυσικά να τις αφήσεις σε όσο γίνεται πιο δροσερό μέρος.
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 09:16:10 »

στο περιπου...
    Εγω εχω τον Β5 και ενα GT E6 περιπου ιδιοι ειναι αν ειναι να εχω προβληματα να τουσ δωσω...! γιατι τωρα οι 4σ που εχω για το Rave ειναι μπαταρια και 70αρι..!!

ο B5 με το A6 δεν έχουν καμια μα καμια σχέση τόσο από ηλικα κατασκευης πάνω στον βαγkελιτι όσο και και στην διαδικασία mpalanser ο Α6 είναι κλάσεις καλύτερος κανε μια δοκιμη με μια μπαταρία και μόλις την γεμίσεις και αποφορτίσεις και με τους δυο φορτιστές πάρε ένα πολύμετρο χιλιοστού hh γνώμονα το 16/ και θα δεις τι θέλω να πω
    Καταγράφηκε
    titanaki
    Aeromodeller Full Member

kineticdesign.gr

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 12:43:28 »

Μια που λες για ηλεκτρικές  πτήσεις φαντάζομαι ότι μιλάμε για λίπο μπαταρίες. Λοιπόν οι λίπο μπαταρίες σε αντίθεση με τις ΝΙΜΗ και τις καδμίου δεν χρειάζονται κύκλωση. Μπορείς να τις αποθηκεύσεις όσο χρόνο θέλεις και ύστερα να τις ξαναχρησιμοποιήσεις χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Απλά καλό είναι πριν την αποθήκευση να μην είναι τελείως γεμάτες. Αλλά ούτε και άδειες γιατί οι λίπο όταν αδειάζουν τελείως καταστρέφονται. Ποτέ λοιπόν αποφόρτιση με την έννοια που γίνεται στις καδμίου ή τις ΝΙΜΗ. Απλά και πρακτικά μια πτησούλα δυο τριών λεπτών. Και φυσικά να τις αφήσεις σε όσο γίνεται πιο δροσερό μέρος.

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου,

ναί στις LIPO αναφερόμουν, γνωρίζω την παραπάνω διαδικασία, μόνο που για λόγους ανωτέρας βίας είχα σταματήσει τη πτήση στη μέση και το ελικόπτερο σχεδόν στον αέρα...
    δυστυχώς δέν είχα το μυαλό να ασχοληθώ με το άν φόρτισα ή όχι τις μπαταρίες, οπότε...
    anyway τώρα που όλα είναι ΟΚ και μπορώ να ξαναασχοληθώ, τις μπαταριούλες να τις κάνω φόρτιση με balancer και να πετάξω, να τις κάνω αποφόρτηση με το balancer?, να βάλω απλά το balancer και να κάνει εξισορρόπηση τών στοιχείων ή να τις βάλω και να πετάξω ώς έχει?
    Καταγράφηκε

mini titan
    mini titan full CNC
    Futaba 9 Super+2,4 module
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 12:50:12 »

Πολύ απλά βάλε τις να φορτίσουν ΜΕ το balancer (ποτέ μη φορτίζεις λίπο χωρίς balancer κι ας λένε μερικοί τα δικά τους) και εισαι έτοιμος για πτήση. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 2 Σεπ 2009, 12:51:25 »

στο περιπου...

ο B5 με το A6 δεν έχουν καμια μα καμια σχέση τόσο από ηλικα κατασκευης πάνω στον βαγkελιτι όσο και και στην διαδικασία mpalanser ο Α6 είναι κλάσεις καλύτερος κανε μια δοκιμη με μια μπαταρία και μόλις την γεμίσεις και αποφορτίσεις και με τους δυο φορτιστές πάρε ένα πολύμετρο χιλιοστού hh γνώμονα το 16/ και θα δεις τι θέλω να πω

οχι Α6 alla longMaX E6...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Φορτιστης Lipo (Μειωνει το χρονο ζωης??)
    Μεταπήδηση σε: