Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 05:51:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 05:51:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 258
    Συνολικά: 258
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Περίεργο πρόβλημα με OS 50 Hyper + CoolPower 20%  (Αναγνώστηκε 30759 φορές)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 22:09:32 »

Πάντως ένας παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπεται τώρα το καλοκαίρι είναι ότι το coolpower βρίσκεται σε σχεδόν διαφανή πλαστική φιάλη που σημαίνει ότι η παραμονή του κάτω από δυνατό ήλιο μπορεί να προκαλέσει φωτοχημικές αντιδράσεις και να το καταστρεψει.
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 08:26:10 »

Παιδία προσθεού δεν είπα ότι ο κ Κούτσουλας νοθευει καύσιμα εγώ είπα ότι απόρησε για το πως έκαψα ένα YS 50 HELI και ε΄΄ιπα ότι με βοήθησε και μου βρήκε κυλινδριπίστονα. Συγκεκριμένα δεν πουλάει μονο εκείνος το καύσιμο αυτό είναι κρίμα να θάβουμε ανθρώπους χωρίς να ξέρουμαι
    Πάντως κάτι εκτός θέματος ο YS 50 HELI  δεν ρυθμίζεταιι με οσμαχ μπουζί εφτάρι το καινούριο που έχει βγει. και καλό θα είναι να μην αναφέρουμε ονόματα.
    Καταγράφηκε
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 09:46:52 »

Παιδια αποκλειεται οι μηχανες να επηρεαζονται απο τις υψηλες θερμοκρασιες της εποχης και να καιγονται τα μπουζι στον αερα και να σβηνουν ?? . Αλλωστε οταν ενα καυσιμο δεν ειναι καλο , φαινεται απο τις χαμηλες του (ρελαντι , μεσαιες , αρπαγματα κλπ) . Οταν ειναι στον αερα και εισαι idle up με τεζα γκαζια , και πετρελαιο να εχεις βαλει το καιει . Πως βγαζεται ετσι ευκολα τα συμπερασματα σας . idiot2
    Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    T-rex 600 ESP (Align blades , gyro LOGITECH 6100 ,servo HGD-760MG, 5000mah )
    GAUI 550 (Z-20,SAB Blades,servo HGD-760MG ,gyro Solid G, 6S-3600mah)
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 10:03:29 »

Εγω περιμένω το αποτέλεσμα απο το τεστ που είπε οτι θα κάνει ο mastelios
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    RAPTOR RULES
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 14:56:18 »

το ίδιο καύσιμο από τον ίδιο καταστηματαρχη ο οποιος το προμηθεύεται από τον k.κουτσουλά πήρα και go mollis πριν 2 εβδομάδες το χρησιμοποίησα για στρώσιμο ενός ys και πέταξα και τα 2 ελικόπτερα μου χωρίς κανένα πρόβλημα και καμια αλλαγή στις ρύθμισις μου οποτε νομίζω φιλε "μαστελιο" ότι είναι τεχνικό το θέμα απλά "ψαξτο" καλύτερα
    Καταγράφηκε

vibe 50 /os hyper 50/curtis mp5/curtis tail-main blades, paddles/cyclic bls451/gv-1/align regulator/gy 611
    t-rex 700/align91hp/align 90 muffler/curtis tail-main blades/curtis paddles/cyclic bls451/align governor/align regulator/gyro 611
    FAZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 16:29:50 »

Το πως βγήκε το πόρισμα ότι φταίει το καύσιμο κανείς δεν ξέρει. Πάντως η πρώτη φωτό που μπήκε στο πρώτο-πρώτο post δείχνει τη μικρή βελόνα γυρισμένη αριστερόστροφα που αντιστοιχεί σε πλούσιο μέιγμα κατά το ρελαντί και μέχρι πριν τη μέση των στροφών της μηχανής.

Σου είπαν και άλλοι να γυρίσεις δεξιόστροφα τη μικρή βελόνα κατά 45 μοίρες μετά τη μέση το κάνες???

Επιπλέον όταν ρυθμίσεις τη μικρή, ρύθμισε και τη μεγάλη γύρω στη 1 και 1/2 (μιάμιση) στροφή από τέρμα κλειστό γιατί στα 3/4 ανοιχτή που την έχεις θα κολλήσει σίγουρα κανά ελατήριο και θα γίνει ζημιά όχι μόνο στη μηχανή αλλά ίσως και το ε/κ σου.

Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις ρυθμίσεις αρκετά μακριά από τα όρια του κατασκευαστή μην πετάξεις αν δε βρεις την αιτία ως γνωστόν.

Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 17:00:07 »

Το πως βγήκε το πόρισμα ότι φταίει το καύσιμο κανείς δεν ξέρει. Πάντως η πρώτη φωτό που μπήκε στο πρώτο-πρώτο post δείχνει τη μικρή βελόνα γυρισμένη αριστερόστροφα που αντιστοιχεί σε πλούσιο μέιγμα κατά το ρελαντί και μέχρι πριν τη μέση των στροφών της μηχανής.

Σου είπαν και άλλοι να γυρίσεις δεξιόστροφα τη μικρή βελόνα κατά 45 μοίρες μετά τη μέση το κάνες???

Επιπλέον όταν ρυθμίσεις τη μικρή, ρύθμισε και τη μεγάλη γύρω στη 1 και 1/2 (μιάμιση) στροφή από τέρμα κλειστό γιατί στα 3/4 ανοιχτή που την έχεις θα κολλήσει σίγουρα κανά ελατήριο και θα γίνει ζημιά όχι μόνο στη μηχανή αλλά ίσως και το ε/κ σου.

Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις ρυθμίσεις αρκετά μακριά από τα όρια του κατασκευαστή μην πετάξεις αν δε βρεις την αιτία ως γνωστόν.

Φίλε μου αν διάβασες τα ποστ παρακάτω,η φωτό ΔΕΝ είναι δικία μου.Στις ρυθμίσεις αυτές έφτασα για να καταφέρω να τον κάνω να δουλέψει χωρίς να πρέπει να έχω το μπουζί πάνω.
    Λοιπόν για να επιβεβαιώσω οτί δεν είναι απόλυτα μηχανικό το πρόβλημα, μου έδωσε ένας φίλος να δοκιμάσω το δικό του καύσιμο,από το ίδιο κατάστημα-σαν αυτό του RAPTOR RULES- και λογικά από την ίδια παρτίδα, και δούλεψε κανονικά.Όχι όπως θα ήθελα, είναι πολύ πνηγμένο ακόμα και μ 1 στροφή ανοιχτό και πετάει λάδια,αλλά κρατάει κανονικά ρελαντί και ανεβάζει στροφές.ΔΕΝ μπορεσα να ρυθμίσω σωστά γιατί λόγω καιρού δεν πέταξα,αλλά τουλάχιστον είμαι σε καλό δρόμο,αν και δεν μου αρέσει που πρέπει να έχω τόσο κλειστή την βελόνα για τον ίδιο λόγο που λες και εσύ.Περιμένω να φτιάξει ο καιρός να κάνω κανονική πτήση,αλλά θα ένιωθα καλύτερα να δοκίμαζα και κάποια άλλη μάρκα και αυτό θα κάνω.

Ενημερωτικά τις ίδιες δοκιμές τις έκανα και με ένα 30αρι heli αλλά λόγω του ότι ήταν ρυθμισμένο για 15αρι καύσιμο και δεν μπόρεσα να κάνω σωστές ρυθμίσεις γιατί δεν έχει καν σερβο πάνω,δεν τις λαμβάνω υπ'όψην μου.Με το "δικό μου" καύσιμο δεν έπερνε καν, με το καύσιμο του φίλου πήρε,άστατο ρελαντί με το που βγάζεις την μπουζόπιπα και σβήνει όταν πας να ανεβάσεις στροφές,αλλά για τους λόγους που προανέφερα,δεν θεωρώ δείγμα το σωστό.

Άρα συμπεραίνω ότι έτυχε το συγκεκριμένο μπιτονάκι κάτι να είχε...

Να σημειωθεί οτί η συνεργασία μου με το τοπικό κατάστημα ήταν παραπάνω από άψογη και με βοηθά στο να λυθεί το πρόβλημα  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 22:50:57 από mastelios » Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 9 Σεπ 2009, 14:24:34 »

Καλησπέρα σας
    Με την επιστροφή μας από τις διακοπές-αγώνες ελικοπτέρων στην Κομοτηνή μπήκα και πάλι μετά από πολύ καιρό σ’αυτό το forum να διαβάσω με ενδιαφέρον πως περάσανε οι μοντελιστές το καλοκαίρι τους.  Με απογοήτευση εμμένω σ’ αυτό  το θέμα και  σ’άλλα ακόμη θέματα που γίνεται αναφορά στο   COOL POWER και στο όνομά μου.  Κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης και ανάγνωσης του θέματος για να μην υπάρξει παρερμηνεία από την πλευρά μου, έχω να αναφέρω τα εξής.

Δεν είναι τυχαίο που σε όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα οι αθλητές με θερμικά ελικόπτερα και αεροπλάνα προτιμούν το  COOL POWER.  Στο πιο πρόσφατο παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελικοπτέρων στην Αμερική, όλες οι αμερικάνικες εταιρίες καυσίμων προσφέρθηκαν  να προμηθεύσουν δωρεάν καύσιμα στους πιλότους.  Όλοι τους εκτός από τους Ιάπωνες ( έκαναν χρήση Γιαπωνέζικου καυσίμου)  προτίμησαν το COOL POWER.

Δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους κινητήρες, με την προϋπόθεση ότι όλα τα υπόλοιπα μέρη του ελικοπτέρου είναι σωστά –μπουζί, έλικες σε μήκος και βάρος κλπ.
    Υπάρχουν περιπτώσεις  που σε διαφορετικές θερμοκρασίες  και υγρασίες  τα ελικόπτερα «σέρνονται».  Μετά από δύο ώρες χωρίς να πειράξουμε τίποτα έρχονται όλα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.  Αυτό το παρατηρούνε αρκετοί που πετούν τα καλοκαίρια.

Οι υπόλοιπη τοποθέτησή μου επί του θέματος σε επόμενο μήνυμα για να μην σας κουράζω.

Με εκτίμηση
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    Καταγράφηκε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    MyHelis.com - The RC models store
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 9 Σεπ 2009, 21:23:46 »

καλησπερα και απο μενα... εχω παρει πολλα γαλονια καυσιμο απο τον κ. κουτσουλα χωρις να μου διμιουργησει κανενα απολυτως προβλημα ισα ισα ειμαι πολυ ευχαρηστημενος και απο τον ιδιο σαν επαγκελματια και απο το καυσιμο,κατα καιρους εχω δοκιμασει και αλλες μαρκες καυσιμων χωρις να ειμαι ευχαριστημενος,εχω καψει περιπου 20 γαλονια καυσιμου σε hover και σε αλλες φιγουρες(αεροπλανο 3d)ποιο πολυ hover παντως και με πολυ ζεστη καποιες φορες μαλιστα και απορω πραγματικα πως δεν εχει σβησει ο κηνητηρας εστω και μια φορα(os 81) kaysimo 15% coolpower,παντως εγω πιστευω οτι το τελευταιο που πρεπει να ψαξεις οταν σβηνει ενας κηνητηρας ειναι το καυσιμο και ειδικα οταν κανει και ζεστη
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 9 Σεπ 2009, 22:44:51 »

παντως εγω πιστευω οτι το τελευταιο που πρεπει να ψαξεις οταν σβηνει ενας κηνητηρας ειναι το καυσιμο και ειδικα οταν κανει και ζεστη

ο καθένας έχει τις απόψεις του, και αν παρακολουθούσες το θέμα από την αρχή,δεν ήταν το πρώτο που έψαξα και ναι,τελικά στην συγκεκριμένη περίπτωση έφταιγε το συγκεκριμένο μπιτόνι... Wink
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 9 Σεπ 2009, 23:21:12 »

επισεις ξερω οτι αν αφησεις το καυσιμο εκτεθειμενο στον αερα..π.χ να το ξεχασεις ανοικτο εστω και για ενα λεπτο,εξατμοιζεται καποια ουσια απο μεσα παρα πολυ γρηγορα,αυτο το εχω ακουσει και αυτος που μου το ειπε κατα πασα πιθανοτητα εχει δικιο...... παντως εγω το κραταω ερμητηικα κλειστο
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Ταρτης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #41 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 18:32:59 »

επισεις ξερω οτι αν αφησεις το καυσιμο εκτεθειμενο στον αερα..π.χ να το ξεχασεις ανοικτο εστω και για ενα λεπτο,εξατμοιζεται καποια ουσια απο μεσα παρα πολυ γρηγορα,αυτο το εχω ακουσει και αυτος που μου το ειπε κατα πασα πιθανοτητα εχει δικιο...... παντως εγω το κραταω ερμητηικα κλειστο

+1
    Καταγράφηκε

Ολοι για εναν και ενας για ολους!
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #42 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 19:59:47 »

Καλησπερα και απο εμενα.Κατ' αρχας δεν παρεμβαινω για να υπερασπιστω τον κυριο Κουτσουλα ουτε και να εκθιασω την τιμιοτητα του και το ηθος του.Το οτι τον γνωριζω τουλαχιστον 10 χρονια, εχουμε υπαρξει "αντιπαλοι" παρα πολλες φορες σε Εθνικους αγωνες, και συνεργατες-συναγωνιζομενοι στο εξωτερικο καθε χρονο τα τελευταια 7 χρονια, νομιζω οτι μου δινει το δικαιωμα να εχω αποκρυσταλλομενη αποψη, για το πως κινειται, και συμπεριφερεται, ο συγκεκριμενος ανθρωπος, και μπορω να σας πω με βεβαιοτητα οτι καποια απο τα παραπανω μυνηματα αποτελουν τουλαχιστον κακοηθειες.
    Χωρις να ξερω τα ελλατηρια ολων αυτων, θα σας παραθεσω την δικη μου αποψη για την χρηση του συγκεκριμενου καυσιμου.Κατα την διαρκεια της τρεχουσας αγωνιστικης περιοδου και πιο συγκεκριμενα το καλοκαιρι εκανα χρηση καυσιμου τοσο απο τις κλασσικες, γνωστες σε ολους μας  συσκευασιες, αλλα και ποσοτητας καυσιμου απο βαρελι που κατα παραγγελια μου εφερε ο Γιαννης στο μαγαζι του, σαν οικονομικοτερη για εμενα λυση.
    Οσοι με γνωριζουν, θα ξερουν οτι στους αγωνες ,τα Ε/Π που χρησιμοποιω ειναι "κλεισμενα" σε ολοκληρα BODIES, που σημαινει οτι τα προβληματα ψυξης-ρυθμισης των κινητηρων, λογικα θα ηταν εντονοτερα.Ουδεπωτε αντιμετωπισα προβληματα, οχι μονο ρυθμισης, αλλα ουτε και αποδωσης με τους κινητηρες μου, παρα τογεγονος οτι πολλες προπονησεις λαμβαναν μερος μεσημβρινες ωρες, με θερμοκρασιες +35C.Επιπλεον στο τελευταιο κριτηριο για την Εθνικη ομαδα οσοι ειδαν τα Ε/π τοσο τα δικα μου οσο και του Γιαννη, δεν νομιζω ποτε να μιλησαν για μειωμενη ισχυ η' κακη λειτουργια των κινητηρων μας.
    Τελος επειδη και ο Γιαννης ειναι μοντελιστης, και αθλητης με πολλες επιτυχιες ,και αυτα που φερνει τα δοκιμαζει, πολλες φορες τα συζηταμε και μαζι, καλο θα ειταν οι κανοντες τους ειδικους ,πριν βγουν και γραφουν ανευθυνα μυνηματα, να παιρνουν και κανενα τηλ. και να ρωτουν και μια δευτερη αποψη, τουλαχιστον απο εμας, που χρησιμοποιουμε το συγκεκριμενο καυσιμο
     10 χρονια, και που ειναι σιγουρο οτι εχουμε καψει πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες απο τους εν, λογω ειδικους.
                                                  Φιλικα Τετραδακος Δ.   
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #43 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 21:08:04 »

Σε Συνέχεια της τοποθέτησης μου επί του θέματος αυτού και σαν έμπορος και εισαγωγέας του εν λόγο καυσίμου έχω να σας πώ τα κάτωθι.
    Υποστηρίζω ακράδαντα το COOL POWER  σαν από τα καλύτερα καύσιμα μοντελισμού παγκοσμίως.

Όσο αφορά  τώρα τα δικά μας καύσιμα.  Έξω από τις κούτες αναγράφουν Shipped from MORGAN FUEL to GREEKROTORS GREECE.  Παραλαμβάνουμε απ’ευθείας από το εργοστάσιο και όχι από μεσάζοντα.  Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο φρέσκο από άλλα στην Ελληνικά αγορά.

Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι τόλμησαν να αναφέρουν πως νοθεύω τα καύσιμα. Δεν είμαι τόσο  ανόητος  να σκεφτώ να το κάνω αυτό, που το μόνο που θα κέρδιζα είναι να  χάσω την εμπιστοσύνη τόσων χρόνων από τους συν παθιασμένους αερομοντελιστές.

Κύριε Κυρμπέση,
    Όσοι  πελάτες μας αγοράζουν  καύσιμο από το Βαρέλι !!! το ζητήσανε οι ίδιοι. Είναι γνώστες,  και το αγοράζουν σε μεγάλα μπιτόνια των 5 γαλονιών για πιο οικονομική λύση. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα και είναι το ίδιο με τα καύσιμα που πωλούνται σε γαλόνια.  Όποιος επιθυμεί αγοράζει καύσιμο συσκευασμένο του εργοστασίου, όπως κάναμε τόσο καιρό τώρα.  Δεν κάνουμε συσκευασία μόνοι μας. Με την ίδια σιγουριά που λέτε ότι τα καύσιμα που πουλάμε είναι από βαρέλι αποφανθήκατε  ότι  τα προβλήματα του παρελθόντος των κινητήρων σας οφείλονται στα καύσιμα.
    Στους πιο πρόσφατους αγώνες  Ελικοπτέρων της Κομοτηνής  βγήκα πρώτος με καύσιμο COOL POWER από το βαρέλι.
    2ος ο Τετραδάκος Δημήτρης με επίσης COOL POWER από το βαρέλι.
    3ος ο Ψωμάς Γιάννης  με επίσης COOL POWER
    4ος ο Πασχαλούδης Ευάγγελος με  επίσης COOL POWER.
    Όλοι μας με αυτό το καύσιμο δίχως να προσθέσουμε ούτε σταγόνα λαδιού επιπλέον!!!.
    Εσείς εμφανιστήκατε με άλλης εταιρίας καύσιμο και πάλι είχατε προβλήματα με τους κινητήρες σας αν θυμάμαι καλά. και βγήκατε 6ος. Μήπως και παλιότερα δεν ήταν το καύσιμο υπαίτιο?

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βλέπω και σε άλλα θέματα την αναφορά στο COOL POWER  και στο  όνομά μου.  Με την συγκέντρωση όλων αυτών και διαβάζοντας τα καλά, συμπεραίνει κανείς ότι  στην όλη υπόθεση, κάποιοι, αντί να δώσουν λύση στο πρόβλημα του θέτεται, ταυτόχρονα με τα ‘ωραία’ λόγια για το COOL POWER βρίσκουν την ευκαιρία να αναφέρουν αρκετές φορές τα καύσιμα της συγκεκριμένης εταιρίας   όπου για δικούς τους λόγους θέλουν  να τα προωθήσουν.  Όμως δεν είναι ο σωστός τρόπος προώθησης καταρρακώνοντας  και υποβιβάζοντας άλλα καύσιμα που τόσα χρόνια μερικοί από εσάς χρησιμοποιείτε λέγοντας ότι είναι για τα σκουπίδια (Όπως μας αναφέρει ο Κος Κυρμπέσης).
    Πες τε μας το δικό σας καύσιμο τι μπορεί να  προσφέρει παραπάνω και να είστε σίγουροι ότι αν και εμπορευόμαστε το COOL POWER εγώ σαν μοντελιστής
    Θα το χρησιμοποιήσω στα μοντέλα μου αν το βρω καλύτερο.

Κύριε Gile 202,
     η διαδικασία καταγγελίας αν και εφόσον είστε τόσο σίγουρος, είναι άλλη ,  και επειδή το να κάνετε σχόλια κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία που σας παρέχει το συγκεκριμένο FORUM  εκτοξεύοντας  κακοήθειες και ανακρίβειες εναντίον εμού και της εταιρίας μας έχω να σας ενημερώσω ότι προσωπικά εγώ και η εταιρία μου  επιφυλλασόμεθα για την χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος που μας παρέχεται

Με εκτίμηση
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    Καταγράφηκε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    MyHelis.com - The RC models store
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 22:39:18 »

Προσωπικά εγώ το τελευταίο μισό γαλόνι το πέταξα στα σκουπίδια. Ούτε ρελαντί δεν δούλευε ο R50 με 30% CP.
    Από τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα με μοντελιστές από Καβάλα, Κομοτηνή αλλά και από Αθήνα, φάνηκε πως δεν ήμουν/είσαι η μόνη περίπτωση με αστάθεια, έλλειψης ισχύος ή ακόμη και απανωτά σβησίματα στο αέρα !!
    Τα υπόλοιπα μέσω ΠΜ.

Αγαπητέ Γιάννη Κούτσουλα.

Το τελευταίο μισό γαλόνι καύσιμο που πέταξα στο διπλανό ρέμα του μοντελοδρομίου της Αλεξ/πολης ήταν ένα από αυτά που αγόρασα από σας στον Πανελλήνιο Αγώνα των Ε/Π στον Βόλο. Υποθέτω πως δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Ωστόσο οι κινητήρες μου από το συγκεκριμένο καύσιμο όλο και κάτι πιθανά να πάθανε.

Συγκεκριμένα ο Raptor μου δεν κρατούσε ρελαντί ούτε για μισό λεπτό της ώρας. Μόλις άλλαξα το καύσιμο σε optifuel 20% όλα δούλεψαν όπως έπρεπε.

Σας ρώτησα αρχές Μαρτίου τηλεφωνικά, αν οι τρεις κούτες του CP30% ήταν από βαρέλι και εσείς μου δηλώσατε πως δεν υπάρχει βαρέλι και πως δεν υπάρχει η σχετική τεχνολογία για την συσκευασία. Εκείνη η παρτίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εντούτοις από ότι όμως φαίνεται το βαρέλι υπήρχε από τότε.

Αυτό που ζήτησα και πλήρωσα για 37,00 ευρώ αφορούσε το CP30% όπως το ήξερα μέχρι και τότε. Πιστεύω πως ένα τόσο καλό και σταθερό καύσιμό δεν θα "έκοβε" μέσα σε 2,5 μήνες.

Οι αναφορές για σβησίματα στον αέρα τα οποία οδήγησαν σε σπάσιμο Ε/Π, υπήρχαν και στην Κομοτηνή. Ο άνθρωπος αυτός ήταν δίπλα μας. Εφόσον ζητηθούν στοιχεία του ανθρώπου, αυτά θα δοθούν (φυσικά κατόπιν αδείας του).

Ομοίως προβλήματα λειτουργίας υπήρξαν και στην Καβάλα. Άνθρωπος μεγαλύτερος σε ηλικία και από μένα με πολλά χρόνια εμπειρίας στο αερομοντελισμό. Και εδώ θα δοθούν στοιχεία εφόσον χρειαστεί.

Τα προβλήματα που είχα στους κινητήρες μου πριν τον αγώνα του κριτιρίου από δεν οφείλονταν στη χρήση του καυσίμου (optifuel 30%), αλλά σε μηχανολογικά προβλήματα (πιστόνια, ρουλεμάν κλπ).
    Αφού τελικά αποκατέστησα τις φθορές με τον σωστό τρόπο, o δανεικός (ευχαριστώ Akrita) YS90ST δούλεψε άριστα και όσοι ήταν εκεί και ξέρουν από λειτουργία κινητήρα, έχουν πολύ καλές εντυπώσεις.

Η επίδοσή μου (6η θέση), μάλλον έχει να κάνει με τις μειωμένες ικανότητές μου, παρά με την χρήση του καυσίμου.

Θυμάμαι όμως την αρχική πρόταση από πολύ πιο έμπειρους από μένα, να μην γίνει ο αγώνας την 2η μέρα λόγω της έντασης του αέρα. Ο πρώτος που αρνήθηκε στο μη γίνουν οι τελευταίοι γύροι της Κυριακής ήμουν εγώ.

Υπόψη πως δεν είμαι σπονσοραρισμένος από κανένα καύσιμο. Απλά εκτίμησα πως μετά από τα προβλήματα που υπήρξαν, το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να αλλάξω καύσιμο χωρίς να πείσω κανέναν άλλον να κάνει το ίδιο.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μετά από έξι μήνες πιθανά όχι.

Πάντα στην διάθεσή σας και με εκτίμηση.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 10 Σεπ 2009, 22:50:09 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Περίεργο πρόβλημα με OS 50 Hyper + CoolPower 20%
    Μεταπήδηση σε: