Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 00:58:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 00:58:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 121
    Συνολικά: 122
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: XtremeLink  (Αναγνώστηκε 13756 φορές)
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 00:19:31 »

Η spectrum περιορίζει την 14ΜΖ στα 8 κανάλια ενώ το FAAST της Futaba έχει κανονικά και τα 14. Wink
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 00:37:23 »

Μάνο τρέχααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!

Απόστολε καλησπέρα

Ναι, έτσι είναι.  Απλά αυτό που δεν έχω καταλάβει (και δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά γραμμένο) είναι το γιατί συμβαίνει αυτό.  Είναι γιατί οι άλλοι δεν έχουν φτιάξει ειδικό module για την 14άρα επειδή είναι μικρή η αγορά ή είναι γιατί οι άλλοι χρησιμοποιούν την PPM εκπομπή ενώ η Futaba την PCM;  Θα μας έλυνε την απορία αν ξέραμε πόσα κανάλια χρησιμοποιεί η 14άρα σε PPM mode.  Όχι βέβαια ότι έχει και πολύ σημασία το γιατί, απλά επειδή το είπαμε τώρα 

Μόλις κατέβασα το manual της 14άρας.  Λέει:

Servo Output Channels
    For PCMG3 mode, you can set twelve linear channels and two digital channels. For PCM1024 mode, you can set eight linear channels and one digital channel. For PPM mode, you can set only eight linear channels.

Άρα όντως το module της Futaba για την 14άρα χρησιμοποιεί τον PCMG3 τύπο εκπομπής.  Μάνο έχεις δίκιο.  Εκεί αξίζει το 'μαμίσιο' 

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 01:51:33 »

Τρεχα γρηγορα γιατι δεν θελουμε να μας παθεις τιποτα uglystupid2 uglystupid2
    Παντως θελω να δω που θα εξελιχθει αυτη η συζητηση Thumbs up
    Φαινεται να αποκταει πολυ ενδιαφερον Azn
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 09:00:27 »

Καλημέρα σε όλους

Το πακετάκι ήρθε χτες, το μόνο που έχω κάνει είναι η αλλαγή module και κεραίας στην 9c.  Ήταν εύκολη διαδικασία, μια και δεν χρειάστηκε άνοιγμα του πομπού.  Οι πρώτες εντυπώσεις από την ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλές, για να δούμε τώρα και στην πράξη.

Νεώτερα το απόγευμα

Σεραφείμ

* xtreme_1.jpg (100.31 KB, 800x731 - εμφανίστηκε 409 φορές.)

* xtreme_2.jpg (72.53 KB, 800x542 - εμφανίστηκε 436 φορές.)
    Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 21:45:46 »

Φίλε Serafim  πιστέυω οτι η μεταλική χειρολαβή της τηλεκατεύθυνσης πρεπει να αφαιρεθει!!!!!!!

Προσωπική γνώμη  παντα Thumbs up

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 21:58:39 »

Βαγγέλη κι εμένα με προβλημάτησε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο manual, μάλιστα έχει φωτογραφίες με το module στην θέση του και την μεταλλική μπάρα επίσης κανονικά επάνω.  Αυτό που λέει υποχρεωτικά είναι να βγάλεις την παλιά κεραία.  Θα το ψάξω όμως καλύτερα μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 19 Ιουν 2007, 22:10:20 »

Θεωρητικά φίλε πρέπει να βγεί,   αλλα για βαλε ερώτηση στην εταιρια XtremeLink, στειλτους ενα εμαιλ και ρωτα τους , για στασιμα κυματα, διοτι εδω η συχνότητα ειναι πολυ υψηλη ,το μηκος εκπομπης πολυ μικρο, για τσεκαρε το.

φιλικα

βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 20 Ιουν 2007, 00:53:10 »

Ένα κομμάτι από post στο RCU του ιδιοκτήτη της εταιρίας και κατασκευαστή των modules:

We recommend the antenna be placed one 'notch' away from the metal handle , just slightly higher than parallel to the ground.

Οπότε απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει λόγος να βγει το χερούλι, και δεν θα το βγάλω γιατί αν δημιουργούσε πρόβλημα είμαι σίγουρος ότι θα λέγανε να βγει.  Άντε να δούμε τι θα γίνει και στην πράξη.  Σήμερα έκανα binding, είναι απλή διαδικασία, και διαπίστωσα ότι στο μισό μέτρο λειτουργεί τέλεια  Grin Grin Grin

Μάλλον Πέμπτη θα μπει σε μοντέλο με αρκετό χώρο και λίγο κόστος και αν δεν ψηθώ στο μοντελοδρόμιο θα σας πω και πτητικά αποτελέσματα.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 10:59:07 »

Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν, χτες έγινε η πρώτη δοκιμή και η αποτυχία ήταν πλήρης δυστυχώς.  Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του δέκτη, είναι ψηλά μέσα στο canopy, όπως προτείνει ο κατασκευαστής.  Τα κοντινότερα αντικείμενα που μπορούν αν επιρρεάσουν την λήψη είναι τα σύρματα του pull-pull του rudder που είναι 2 ίντσες κάτω από τον δέκτη και η μπαταρία που είναι 3 ίντσες κάτω από τον δέκτη.  Αφού λοιπόν έγινε το range check (50 πόδια γύρω από το μοντέλο) και δεν υπήρχε πρόβλημα ξεκίνησα για την πρώτη πτήση.  Να σημειώσω εδώ ότι το range check ήταν οριακό, δηλαδή αν έκανα 2-3 βήματα πιο μακριά αρχίζαν οι διακοπές. 

Στην πρώτη πτήση λοιπόν, σε συγκεκριμένα σημεία του ορίζοντα αρχίζαν οι διακοπές στο σήμα.  Λόγω του ότι φύσαγε αρκετά, υπήρχε και το άγχος, και το failsafe ήταν ρυθμισμένο να κρατάει τα σέρβο στις τελευταίες θέσεις που είχαν καλό σήμα, δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς τι γινόταν, οπότε το κατέβασα (ευτυχώς όταν πλησίαζε σταματάγανε οι διακοπές) χωρίς απώλιες.  Κακή περίοδο διάλεξα να κόψω το τσιγάρο  Grin

Επειδή δεν ήθελα να φύγω άπραγος και για να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται αποφάσισα να ρυθμίσω το failsafe.  Ρύθμισα λοιπόν το γκάζι να πηγαίνει στο ρελαντί και όλα τα υπόλοιπα κανάλια να μένουν εκεί που είναι, ρύθμισα και το failsafe να ενεργοποιείται 1 δευτερόλεπτο μετά την απώλεια σήματος (έχει ρύθμιση 1-5 sec και ήταν στα 3) και ετοιμάστηκα για την δεύτερη πτήση.  Να πω εδώ ότι οι διάφορες ρυθμίσεις γίνονται όλες με ένα κουμπάκι που έχει πάνω ο δέκτης κι ένα το module και είναι αρκετά πολύπλοκες, δεν υπάρχει περίπτωση να τις θυμάται κάποιος, χρειάζεται το manual για την οποιαδήποτε αλλαγή.  Τέλος μείωσα και λίγο το πλάτος του velcro που κρατάει τον δέκτη έτσι ώστε να μην ακουμπάει στην κεραία, για καλό και για κακό.

Τα αποτελέσματα και στην δεύτερη πτήση ήταν τα ίδια, απλά τώρα ήταν εμφανές το τι έκανε.  Συχνά το γκάζι πήγαινε στο ρελαντί για 1-2 sec και μετά επανερχόταν.  Ενοείται ότι γι' αυτά τα δευτερόλεπτα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος, αλλά πάλι ευτυχώς κατάφερα και το κατέβασα χωρίς ζημιές.  Μετά από αυτό φυσικά τα μάζεψα κι έφυγα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξει κανείς έτσι.  Το πρόβλημα δεν είναι συνεχές, φαίνεται να είναι σε συγκεκριμένες θέσεις του μοντέλου προς τον πομπό, και φυσικά σου δημιουργεί μια μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας.  Το επόμενο βήμα είναι να κάνω post σε ξένο forum όπου απαντάει ο κατασκευαστής με φώτο από την εγκατάσταση για να δω τι έκανα λάθος.  Δεν θέλω να πιστεύω ότι το σύστημα δεν λειτουργεί.  Και στο συγκεκριμένο μοντελοδρόμιο έχω πετάξει με την 6άρα Futaba χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε το γενικότερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη τοποθεσία για τα 2,4GHz αποκλείεται.  Οπότε θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν έχω κάνει καλά.

Ελπίζω να έχω καλύτερα νέα σύντομα.

Σεραφείμ

Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 12:04:16 »

Καλημέρα!

Είμαι στο νοσοκομείο κ περιμένω ένεση στον κώλο γιατί είμαι αλλεργικός κ με τσύμπισε μαμουνιους μελισιους.
    Παρά ταυτα είμαι με το pda online γιατι έχει WIFI. Ωραίοι οι ναύτες! Κάθε ορθογραφικό δικαιολογείται γιατί ΔΕν έχω spelling

1.Sigopura den exei problhma to Xtreme. Apla kati allo symbainei..Isws sto bonding...

2. 50 podia range check?Huh?   Gia 2.4 Den mou akougetai logiko. Me to spektrum ekana 430 metra xwirs ixnos diakopwn... Psakse to kalytera Serafim.

3. Nomizw sou eixa steilei to link me kati psilo failure apo Flying Giants. Ekei kati analogo anefere alla den thymamai pws to diwrthosan

4.Mhpws h labh ths keraias xalaei ton lobo ths ekpomphs??

5. Me sbisto to aeroplano ekanes range check?

6. Pali an krinw apo ta autokollita sou foras Saito ara no problem mias k den exeis Gas..

Makari na hmoun eidikos h na eixa empeiria alla....den

Krata mas enhmerous

Manos
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 12:41:10 »

Kαλησπέρα Κ.Σεραφειμ
    Range check στα 50 πόδια νομίζω ότι είναι υπερβολικά λίγο.
    Η κεραία του δέκτη είναι καθαρή από λάδια και δεν ειναι τσακισμένη?
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 12:54:32 »

Μάνο και Γιάννη καλησπέρα

Όσον αφορά το range check το manual αναφέρει ρητά ότι είναι στα 50 πόδια με την κεραία ξεβιδωμένη και το κουμπί πατημένο για μειωμένη εμβέλια.

Η κεραία Γιάννη (ας μιλάμε στον ενικό  )αν την δεις δεν είναι όπως στους άλλους δέκτες 2,4GHz, είναι σκληρή και πάνω στον πομπό, και φυσικά καθαρή.  Νομίζω στην δεύτερη φώτο φαίνεται.

Μάνο το μοντέλο έχει Saito 100 και το range check έγινε όντως με σβηστό κινητήρα.  Για την λαβή της κεραίας ο κατασκευαστής λέει ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Διαβάζω από το πρωί ξένα forum μήπως μου ξέφυγε τίποτα.  Θα κάνω και post τώρα και βλέπουμε.

(Μάνο περαστικά)

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 22 Ιουν 2007, 18:43:31 »

kerpinis Εισαι απιστευτος   Grin Grin Grin Grin Grin

περαστικά σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα!

Είμαι στο νοσοκομείο κ περιμένω ένεση στον κώλο γιατί είμαι αλλεργικός κ με τσύμπισε μαμουνιους μελισιους.
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 23 Ιουν 2007, 01:50:20 »

Μάνο φίλε.... τί έγινε, τόσο γλυκοαίματος είσαι και σου την πέσανε οι μέλισσες ?

Περαστικά .... άντε και γρήγορα σιδερένιος.

Λοιπόν για την τηλεκατεύθυνση νομίζω πως μπορείτε να βάλετε το χερούλι ανάποδα.
    Δηλαδή η κούρμπα να είναι πάνω απο την θέση της παλαιάς κεραίας, και έτσι το πρόβλημα εάν είναι από εκεί θα λυθεί.
    Αν και πιστεύω ότι για να κάνει το χερούλι σοβαρό πρόβλημα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον αρνητικό πόλο των μπαταριών της Τ/Κ.

Λέω εγώ τώρα... καμιά φορά από σκέψεις που μοιάζουν βλακεία λύνεται η βλάβη.

Πάντως μην ξεχνάτε πώς η συχνότητα 2.4GHz ανήκει στα μικροκύματα.

Άντε καλά ξεμπερδέματα και καλές πτήσεις.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #44 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 12:38:07 »

Λοιπόν, χτες ξαναπήγα για δοκιμές.  Αυτά που έκανα πριν το ξαναδοκιμάσω ήταν τα εξής:

1. Ξανά binding module-δέκτη στο μοντελοδρόμιο.
    2. Αλλαγή μιας ρύθμισης που αφορά την χώρα που είσαι, το οποίο δεν νομίζω να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, μια και η παλιά ρύθμιση δεν ήταν σε κάποια χώρα με περιορισμούς στην ένταση του σήματος.
    3. Απομάκρυνση της κεραίας από το σιδερένιο χερούλι λίγο πάνω από 1 ίντσα (έχει αλλάξει τις οδηγίες ο κατασκευαστής, πριν έλεγε απλά να μην ακουμπάει)

Το range check (με σβηστή μηχανή πάντα, δεν αναφέρουν κάτι οι οδηγίες για αναμένη) ήταν απόλυτα επιτυχές.  Και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι ήταν καλύτερο από την προηγούμενη φορά.  Στην πρώτη πτήση ήταν εμφανές ότι τα failsafe είχαν μειωθεί δραματικά.  Σχεδόν όλα (4-5) έγιναν όταν το μοντέλο ήταν σε μια συγκεκριμένη θέση (έκανα αριστερόστροφα οβάλ μπροστά μου και το πρόβλημα ήταν στο πρώτο μισό της στροφής στο αριστερό μου μέρος).

Για να μην τα πολυλογώ, μια και η μόνη σημαντική διαφορά ήταν η απόσταση της κεραίας από το χερούλι, αποφάσισα να ακολουθήσω την συμβουλή του coolvag (Βαγγέλη thanks) και έβγαλα το χερούλι.  Μετά από αυτό έκανα 2 πτήσεις με κανένα failsafe.  Στην πρώτη πέταγα 8 λεπτά οβάλ μπροστά μου, στην δεύτερη ξεθάρεψα και πέταξα και λίγο pattern.  Βέβαια το ότι δεν μπήκε σε failsafe δεν σημαίνει ότι δεν έχασε καθόλου το σήμα, μια και κάνει 1 δευτερόλεπτο για να μπει, έχω μια υποψία ότι μου έκανε ελάχιστες διακοπές στην λειτουργία, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος γιατί είχε και αέρα και το μοντέλο δεν είναι pattern.

Συμπέρασμα:  Δουλεύει μάλλον καλά, θέλει πολλές δοκιμές ακόμα για να του έχω εμπιστοσύνη, και φυσικά πρέπει να ξεκαθαρίσω και το θέμα με το χερούλι, γιατί θα έπρεπε να δουλεύει και μ' αυτό.  Θα συνεχίσω τις ερωτήσεις στο Rcgroups, ένας μου πρότεινε να κάνει range check με μισό και τέρμα γκάζι μήπως έχω πρόβλημα με τους κραδασμούς, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια περίπτωση αλλά θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.  Θα το δοκιμάσω μάλλον και σε άλλο αεροπλάνο για να αποκλείσω κάθε πιθανότητα να συμβαίνει κάτι με το συγκεκριμένο.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: XtremeLink
    Μεταπήδηση σε: