Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.770 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 18:37:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 18:37:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:16]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 14:25]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309770
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 393
    Συνολικά: 397
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ????????  (Αναγνώστηκε 42965 φορές)
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 01:54:42 »

Το ζευγάρι που δεν μου έδειξε τάση ειναι το 1-2 και βασικά η τάση παιζει μεταξυ του απόλυτου 0 με 0.02. Από το κεντρικό βύσμα παίρνω ενδειξη για 8.10 βολτ.
    Τι κανω παρακάτω και επίσης σε ευχαριστω πολύ για τον χρονο σου.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 02:06:24 »

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
    Μέτρησε και την τάση στο βύσμα toy balancer ανάμεσα στα 1 και 3.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 12:34:23 »

Λοιπον η τάση ανάμεσα στο 1 και στο 3 είναι στα 4.05 βολτ.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 16:11:47 »

Πολύ περίεργη κατάστααση, το ακριανό lipo κελί είναι εκεί στις μετρήσεις με μηδενική όμως τάση. Ένα στοιχείο lipo κανονικά δεν μπορεί να εκφορτιστεί τόσο χαμηλά. Ίσως λοιπόν να έχει συμβεί κάποιο εσωτερικό βραχυκύκλωμα στα χημικά του. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, το κελί αυτό πρέπει να είναι κατεστραμένο. Γενικά παλεύω πολύ τις μπαταρίες όταν δείχνουν να μπορούν να επισκευαστούν. Στη δική σου περίπτωση όμως, μάλλον πρέπει να πετάξεις τη μπαταρία και να μην επιχειρήσεις να φορτίσεις χωριστά το ελατωματικό κελι.

Καλες και ασφαλείς πτήσεις !
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #34 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 16:32:42 »

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Και όντως αν χρίζει μια μπαταρία επιδιόρθωσης καλό είναι να το παλεύουμε πιστεύω βέβαια πάντα με ασφάλεια και προσόχη ιδιαίτερα οταν πρόκειται για μπαταρίες λιθίου.Μια τελευταία ερώτηση να σου κάνω μόνο.Μπορώ την συγκεκριμένη μπαταρία απο τρίσελλη να την κάνω δίσελλη? Και επίσης η πλακέτα που έχει πάνω που χρησιμεύει?
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 17:03:04 »

Έχω διαβάσει πως γίνεται. Ποτέ όμως δεν έχω ανοίξει μια μπαταρία κάτω από την πλακέτα που είναι κολημένα τα στοιχεία για να αφαιρέσω ένα στοιχείο. Άρα δεν ξέρω να σου πω πως γίνεται.

Καλές πτήσεις!
    Καταγράφηκε

giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:53:31 »

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Και όντως αν χρίζει μια μπαταρία επιδιόρθωσης καλό είναι να το παλεύουμε πιστεύω βέβαια πάντα με ασφάλεια και προσόχη ιδιαίτερα οταν πρόκειται για μπαταρίες λιθίου.Μια τελευταία ερώτηση να σου κάνω μόνο.Μπορώ την συγκεκριμένη μπαταρία απο τρίσελλη να την κάνω δίσελλη? Και επίσης η πλακέτα που έχει πάνω που χρησιμεύει?
    Γινετε εχω επισκευασει λιπο,που την εκανα απο 3 στοιχεια σε 2.
    Καταγράφηκε
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 20:58:25 »

Φίλε μου giles  με ποιόν τρόπο γίνεται? Η δικιά μου έχει και μία πλακέτα που συνδέονται πάνω τα στοιχεία.Η αν μπορείς να με παραπέμψεις τουλάχιστον σε μία σελίδα που να δείχνει τον τρόπο?

Σε ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:08:12 »

Φίλε μου giles  με ποιόν τρόπο γίνεται? Η δικιά μου έχει και μία πλακέτα που συνδέονται πάνω τα στοιχεία.Η αν μπορείς να με παραπέμψεις τουλάχιστον σε μία σελίδα που να δείχνει τον τρόπο?

Σε ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.
    Φιλε ειναι μια δυσκολη διαδικασια οπου θελει προσοχη και δεν λεγεται μεσα απο το pc.
    Mπορεις να ξεκινισεις φανερωνοντας το χαλασμενο στοιχειο,επειτα να βγαλεις το καλωδιο που παει στο μπαλανσερ.
    Καταγράφηκε
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #39 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:19:44 »

Βασικά κατανοώ τους κινδύνους της επέμβασης αλλα για να καταλάβεις εχω βαρεθει και να πετάω μπαταρίες επειδή είναι χαλασμένο το ένα κελλί.Και που άνετα μπορώ να τις χρησιμοποιήσω στα depron τα αεροπλανάκια που φτιάχνω.
    Λοίπον για την μπαταρία από οτι βλέπω έτσι πρόχειρα φαίνεται να είναι κολλημένες πάνω στην πλακετα χωρίς καλώδια οπότε θα φανερώσω το χαλασμένο στοιχείο πρώτα όπως είπες και θα δω μήπως μπορώ να το ξεκολλήσω αλλα φοβάμαι την θερμότητα του σίδερου.Βέβαια η όλη διαδικασία θα γίνει σε εξωτερικό χώρο για σιγουρια και θα εργάζομαι μέσα σε κουτι για να μπορώ να την αφήσω μεσα και να απομακρυνθω κατευθείαν σε περίπτωση κινδύνου.
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 21:49:29 »

Βασικά κατανοώ τους κινδύνους της επέμβασης αλλα για να καταλάβεις εχω βαρεθει και να πετάω μπαταρίες επειδή είναι χαλασμένο το ένα κελλί.Και που άνετα μπορώ να τις χρησιμοποιήσω στα depron τα αεροπλανάκια που φτιάχνω.
    Λοίπον για την μπαταρία από οτι βλέπω έτσι πρόχειρα φαίνεται να είναι κολλημένες πάνω στην πλακετα χωρίς καλώδια οπότε θα φανερώσω το χαλασμένο στοιχείο πρώτα όπως είπες και θα δω μήπως μπορώ να το ξεκολλήσω αλλα φοβάμαι την θερμότητα του σίδερου.Βέβαια η όλη διαδικασία θα γίνει σε εξωτερικό χώρο για σιγουρια και θα εργάζομαι μέσα σε κουτι για να μπορώ να την αφήσω μεσα και να απομακρυνθω κατευθείαν σε περίπτωση κινδύνου.
    oταν λες την θερμοτητα του σιδερου?τι εννοεις?
    Τα καλωδια θα ξεκολισης με κολητηρη.
    Καταγράφηκε
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #41 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 22:04:03 »

Εσύ λες τα καλώδια από το κελλί στην πλακέτα να ξεκολλήσω και εγώ αυτα λέω απλά σκεφτομαι την θερμότητα από το κολλητηρι μήπως πειράξει επειδή ειναι αρκετά κοντά στην μπαταρία. Με αποτέλεσμα εκει που ξεκολλάω να μην προλάβω να αντιδράσω επειδή θα έχει υπερθερμανθεί η μπαταρία αυτο εννόω.Και σκέφτομαι μήπως θα ήταν  καλύτερα να χρησιμοποιήσω ένα κοφτάκι.Λοίπόν αυριο που θα ξεκινήσω την διαδικασί θα παραθέσω φωτο οταν θα έχω ξεχωρίσει το χαλασμένο κελλί πρίν όμως κάνω οτιδήποτε άλλο να το δείς.Και αν έιναι θα περιμένω για απάντηση για το πώς θα κινηθώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 15 Φεβ 2010, 08:59:26 »

Οταν επιχειρήσεις να διαχωρίσεις το χαλασμένο στοιχείο, το πρόβλημα είναι πως θα το ξεκολλησεις από το διπλανό, το καλό, χωρίς να φουσκώσει και αυτό από το τράβηγμα.
    Μία λύση είναι με πολύ κοφτερό μαχαιράκι, να κόψεις όπως όπως στη μέση το αυτοκόλλητο διπλής όψης που τα συγκρατεί μεταξύ τους.

Για να ξεκολλήσεις το καλαϊ από την πλακέτα, χρειάζεσαι μία ειδική απορροφητική βεντούζα που ρουφάει το θερμό/ρευστό καλάϊ.
    Οταν ρουφήξει την περίσσεια από το καλάϊ, μετά είναι εύκολο να αποσυνδέσεις και τους πόλους.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 15 Φεβ 2010, 09:26:12 »

Εσύ λες τα καλώδια από το κελλί στην πλακέτα να ξεκολλήσω και εγώ αυτα λέω απλά σκεφτομαι την θερμότητα από το κολλητηρι μήπως πειράξει επειδή ειναι αρκετά κοντά στην μπαταρία. Με αποτέλεσμα εκει που ξεκολλάω να μην προλάβω να αντιδράσω επειδή θα έχει υπερθερμανθεί η μπαταρία αυτο εννόω.Και σκέφτομαι μήπως θα ήταν  καλύτερα να χρησιμοποιήσω ένα κοφτάκι.Λοίπόν αυριο που θα ξεκινήσω την διαδικασί θα παραθέσω φωτο οταν θα έχω ξεχωρίσει το χαλασμένο κελλί πρίν όμως κάνω οτιδήποτε άλλο να το δείς.Και αν έιναι θα περιμένω για απάντηση για το πώς θα κινηθώ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου
    Mε κολητηρη θα τα κανεις δεν θα λιωσει τιποτα,αλλα χρειαζεσαι και απορροφητική βεντούζα που ρουφάει το θερμό/ρευστό καλάϊ.(οπως πολυ σωστα ειπε ο θειος Γιαννης).
    Καταγράφηκε
    melograno
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 4 Μαρ 2010, 19:42:17 »

καλησπερα παιδια μπορει καποιος να μου δωσει απαντησεις με της χαλασμενες λιπο;εχω δουλεψει μια καινουργια πολυ χαλαρα χωρις να την τεντωσω.στην δευτερη φορα που πηγα για γεμισμα τα δυο στοιχεια ειναι of.σχεδων δεν εχει ρευμα καθολου.ειναι 11.1 3s 2800.τελος μπορει να επανερθει με καποιο τροπο;.ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ????????
    Μεταπήδηση σε: