Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.772 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 20:20:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 20:20:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 19:38]

από spirost
    [Σήμερα στις 18:55]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309772
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 410
    Συνολικά: 414
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ????????  (Αναγνώστηκε 43021 φορές)
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

nikos

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 18:12:44 »

οχι δεν ειχαν φτασει ποτε στα 3V οι μπαταριες.μετα το θεμα εφτεγα εγω και αλλο τοσο η μαρκα τισ μπαταριας.σε ευχαριστω!!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 22:41:42 »

Σε ευχαριστω φιλε μου!Τελικα το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξω αυτες τι μπαταριες και να παω σε κατι καλυτερο.εχεισ κατι να προτεινεις?Η καποιος αλλος φιλος αν εχει κατι να προτεινει?

οχι φιλε μου οι μπαταριες ειναι μια χαρα,δεν χρειαζεται να πας σε κατι αλλο(ουτε μια περιουσια να χαλασεις,σαν μπαταριες ειναι παρα πολυ καλες..εχω ιδιες περιπου στον χρονο και ειναι τουμπανο...και δουλευουν στο μινι τιταν,που σημαινει οτι τρωνε φορτια..)απλα ο φορτιστης σου εχει προβλημα στο balance...εχω τον ιδιο και μου εκανε και σε μενα τα ιδια σε καποιες μπαταριες,ειδα σε ξενα σιτε οτι καποιος στην αγγλια εχει ενα κιιτ απο αντιστασεις ακριβειας(δεν ξερω φυσικα εαν εχεις γνωσεις με ηλεκτρονικα)το οποιο,αλαζοντας τες κανει ακριβες πλεον  balance...φυσικα εγω δεν μπηκα σε αυτη την διαδικασια,τον εχω πλεον για οτιδηποτε αλλο εκτος απο lipo και αγορασα τον i charger 106b+ ο οποιος ειναι με μια λεξη...ΑΠΕΚΤΟΣ..ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΦΟΡΤΗΣΤΩΝ...ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ...

http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6792&Product_Name=iCharger_106B-plus_250W_6s_Balance/Charger

κανει παπαδες...

φιλικα στρατος....
     Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 01:14:32 »

Σε ευχαριστω φιλε μου!Τελικα το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξω αυτες τι μπαταριες και να παω σε κατι καλυτερο.εχεισ κατι να προτεινεις?Η καποιος αλλος φιλος αν εχει κατι να προτεινει?

οχι φιλε μου οι μπαταριες ειναι μια χαρα,δεν χρειαζεται να πας σε κατι αλλο(ουτε μια περιουσια να χαλασεις,σαν μπαταριες ειναι παρα πολυ καλες..εχω ιδιες περιπου στον χρονο και ειναι τουμπανο...και δουλευουν στο μινι τιταν,που σημαινει οτι τρωνε φορτια..)απλα ο φορτιστης σου εχει προβλημα στο balance...εχω τον ιδιο και μου εκανε και σε μενα τα ιδια σε καποιες μπαταριες,ειδα σε ξενα σιτε οτι καποιος στην αγγλια εχει ενα κιιτ απο αντιστασεις ακριβειας(δεν ξερω φυσικα εαν εχεις γνωσεις με ηλεκτρονικα)το οποιο,αλαζοντας τες κανει ακριβες πλεον  balance...φυσικα εγω δεν μπηκα σε αυτη την διαδικασια,τον εχω πλεον για οτιδηποτε αλλο εκτος απο lipo και αγορασα τον i charger 106b+ ο οποιος ειναι με μια λεξη...ΑΠΕΚΤΟΣ..ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΦΟΡΤΗΣΤΩΝ...ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ...

http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6792&Product_Name=iCharger_106B-plus_250W_6s_Balance/Charger

κανει παπαδες...

φιλικα στρατος....
     Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Θα κοιταξω και αυτο με το φορτιστη που μου ειπες για να αποφασισω τελικα τι θα γινει.αλλα αφου εχεις τις ιδιες μπαταριες ωφειλω να αναιρεσω οτι ειπα εγω και καποιοι συναδελφοι οτι ειναι οτι χειροτερο σαν μαρκα και πιοτητα μπαταριας.......Σε ευχαριστω πολυ!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 14 Νοε 2009, 12:51:23 »

Παιδες χρειαζομαι λιγο τα φωτα σας 

Εδω και κανενα μηνα βαζω 2 ξεχωριστες μπαταριες απο λαμαv3 για φορτιση και αφου δειχνει το λαμπακι οτι φορισε την βαζω επανω στο ελικοπτερο.πεταει 40 δευτερολεπτα..ουτε καν ενα λεπτο και μετα δεν εχει δυναμη να ξανασηκωθει...
    Να προσθεσω πως τα καλωδιακα μεσα στην μπαταρια...μου ειχαν κοπει τυχαια και τα 2 και στην μια μπαταρια και στην αλλη.Το κοκκινο του θετικου ρευματος και το καλωδιακη της φορτισης των στοιχειων.Τα κολλησα με κολλητηρι υψηλης θερμοκρασιας οπως καθε επαφη τετοιου τυπου...αλλα απο εκεινη την μερα και μετα οι μπαταριες φορτιζουν και δεν κρατανε για πολυ.Σκεφτηκα πως λογο του κολληματος που εκανα με υψηλη θερμοκρασια να χαλασαν τα στοιχεια.....

Τι μπορω να κανω τωρα?
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 14 Νοε 2009, 18:37:01 »

Παιδες χρειαζομαι λιγο τα φωτα σας 

Εδω και κανενα μηνα βαζω 2 ξεχωριστες μπαταριες απο λαμαv3 για φορτιση και αφου δειχνει το λαμπακι οτι φορισε την βαζω επανω στο ελικοπτερο.πεταει 40 δευτερολεπτα..ουτε καν ενα λεπτο και μετα δεν εχει δυναμη να ξανασηκωθει...
    Να προσθεσω πως τα καλωδιακα μεσα στην μπαταρια...μου ειχαν κοπει τυχαια και τα 2 και στην μια μπαταρια και στην αλλη.Το κοκκινο του θετικου ρευματος και το καλωδιακη της φορτισης των στοιχειων.Τα κολλησα με κολλητηρι υψηλης θερμοκρασιας οπως καθε επαφη τετοιου τυπου...αλλα απο εκεινη την μερα και μετα οι μπαταριες φορτιζουν και δεν κρατανε για πολυ.Σκεφτηκα πως λογο του κολληματος που εκανα με υψηλη θερμοκρασια να χαλασαν τα στοιχεια.....

Τι μπορω να κανω τωρα?
    Δυστηχως οι μπαταριες χαλασαν και ειναι για πεταμα.
    Καταγράφηκε
    sgeorge
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 26 Νοε 2009, 21:04:37 »

Εχω δυο μπαταριες:  21003s 11,1v E-sky kai 2200 3s 11,1v flight power, φορτιστη multiplex  Ln- 5014 και flight power v-balance.
    Μερικες φορες οταν τις φορτιζω, ενω ειναι πληρως φορτισμενες οπως δειχνει ο φορτιστης το ρευμα τους ειναι 12v ή 11,9 ενω αλλες φορες ειναι 12,6.
    Πως συμβαινει αυτο?
    Μηπως τις αδειαζω πολυ?
    Και πως καταλαβαινω σε ποιο σημειο θα πρεπει να στσματησω την εκφορτιση?
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 26 Νοε 2009, 22:15:27 »

μπορει να ειναι και θεμα φορτιστη

καμια φορα συμβαινει
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 26 Νοε 2009, 22:26:06 »

Σταματας στα 11-11.3 καπου εκει ενδιαμεσα..
    Κανεις 2-3 πτησεις δοκιμαστιτες δλδ βαζεις ενα 5λεπτο να πετας χλρ και μετακατεβαινεις φορτιζεις και βλεπεις ποσο εκαψες... απο εκει και περα υπολογιζεις ποσο ειναι το 80% που ειναι το επιτρεπτο των mah να καψεις και υπολογιζεις με την μεθοδο των τριων ποσο εχεις ακομα για πτηση...
    Παντα στο περιπου αλλιως περνεις ενα lipo αλαρμ και σου λεει ποτε να κατεβεις..

Οσο για το αλλο δεν ξερω κατι δεν παει καλα
    Καταγράφηκε
    sgeorge
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 26 Νοε 2009, 22:46:28 »

Ευχαριστω πολυ.
    Απο οτι καταλαβα μαλλον τις εκφορτιζω πολυ.
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 27 Νοε 2009, 10:58:38 »

Η μπαταρια στο τελος της φορτισης πρεπει να εχεις 12.6v και θα πετας μεχρι η μπαταρια να φτασει τα 11.3v.
    Μαλλον τις αποφορτιζεις πολυ προσεξετες γιατι χαλανε ευκολα.
    Καταγράφηκε
    argiris_big
    Aeromodeller Hero Member

...........

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 28 Νοε 2009, 21:10:24 »

Συμπληρωματικα κοιτατε και αυτο...
    http://www.rchelicopterfun.com/rc-lipo-batteries.html

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?p=13630578
    Καταγράφηκε

When flying inverted..... "Down" is "Up" , and "Up"  is   "VERY EXPENSIVE"
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 22:05:43 »

Παιδιά έχω και εγώ μια ερώτηση.Έχω μια τρισελλη λιπο και πλέον οταν την βάζω στον φορτιστή μου βλέπει μόνο τα δυο σελλ.Η μπαταρία δεν φαινεται να εχει πάθει κάτι εξωτερικά και όταν της έβγαλα το αυτοκόλλητο για να δώ τις επαφές όλα ήταν οκ.Αν μπορείτε να μου βρείτε λύση θα το εκτιμούσα πολύ γιατι η μπαταρία δεν έχει κάνει πάνω απο 5 κύκλος φόρτισης.Βέβεαι έχει φάει κανα δύο τούμπες μια με πτέρυγα η οποία ούτε που έφυγε από την θέση της και μία άλλη με ένα ντεπρον διπλάνο αλλά και πάλι δουλευε κανονικά. Απλά πηγα να τιν φορτίσω τώρα που την είχα αφήσει λιγο καιρο και είδα το πρόβλημα.
    Σας ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 22:45:26 »

Είναι πολύ πιθανόν να έχουν ξεκολήσει ή κοπεί τα καλώδια του βύσματος του balancer. Αν έχεις checker ή βολτόμετρο έλεγξε προσεκτικά αυτά τα καλώδια Στο βύσμα του balancer κάθε συνεχόμενο ζευγάρι πρέπει να έχει τάση περί τα 3.7 volt του κάθε στοιχείου lipo. Πρόσεχε μην βραχυκυκλώσεις όμως τις επαφές. Θα λιώσουν τα καλώδια.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    zik1984
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 13 Φεβ 2010, 23:03:30 »

Λοιπον τα μέτρησα και καθε ζευγάρι έχει 4 volt εκτος από το τελευταίο. Ακολούθησα τα καλώδια μέχρι την πλακέτα της μπαταρίας που είναι κολλημενα πάνω και ύστερα από μετρηση που έκανα και εκεί είδα οτι ουτε εκει μου δίνει ρεύμα οπότε τα καλώδια είναι οκ.Μήπως είναι καπου αλλου το πρόβλημα? Μήπως πρέπει να φορτίσω το στοιχείο αυτό μόνο του? το βολτόμετρο μου δείχνει ακριβώς 0.02 βολτ.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 00:27:23 »

Είναι αδύνατο να έχει εκφορτιστεί στοιχείο lipo στα 0.02 volt. Μην επιχειρήσεις λοιπόν ακόμη καμία φόρτιση. Πάμε αναλυτικότερα για να κάνουμε διάγνωση. Στο παρακάτω βύσμα αν αριθμήσουμε τα καλώδια σε 1,2,3,4 θέτωντας το 1 στο κόκκινο, ποιο ζευγάρι δεν σου έδειξε τάση στο βολτόμετρο? !-2 ή 3-4? (Ακόμη και αν στο δικό σου βύσμα τα καλώδια έχουν επιπλέον χρώματα, τα 2 ακραία θα είναι σίγουρα κόκκινο και μαύρο)

Και μία κόμη ερώτηση. Το κεντρικό βύσμα της μπαταρίας, αυτό που συνδέεις στο ESC δείχνει τάση ανάμεσα στο 2 άκρα του? και αν ναι πόσα Volt?

Να είσαι προσεκτικός. Ένα βραχυκύκλωμα θα σε κάνει μα μετανιώσει που αποφάσισες την επέμβαση.

* plug.jpg (16.32 KB, 335x302 - εμφανίστηκε 389 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 14 Φεβ 2010, 00:39:24 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ????????
    Μεταπήδηση σε: