Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.772 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 19:47:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 19:47:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 19:38]

από spirost
    [Σήμερα στις 18:55]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309772
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 419
    Συνολικά: 420
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ????????  (Αναγνώστηκε 43013 φορές)
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

nikos

« στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 00:35:36 »

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ:Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ:ΠΡΩΤΑ ΦΟΡΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΑΛΑΝΣΑΡΟΥΜΕ?Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΝΣ?Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ?Huh??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 00:47:20 »

Εγώ φίλε nikos samos με τον Turnigy Accucel που έχω πάντα φορτίζω στο balance mode !
    Η μπαταρίες σου μπορεί να έχουν μικρή ζωή για πολλούς λογούς !
    Τι μπαταριές έχεις να μας πεις και τι ζητάς από τις μπαταριες για να
    μπορέσουμε να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες !
    Καταγράφηκε

nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 01:09:35 »

ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ EC POWER 11.1V 2200mAH KAI TIΣ ΦΟΡΤΙΖΩ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ I MAX B6 ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΝΣ.ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΕ ΝΩΡΙΣ?Huh?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 03:08:27 »

1 μπορεί να μην της αποφορτίζεις σωστά.
    2 οι μπαταρίες που έχεις είναι λίγο μούφα δηλαδή δεν πλιρουν της προδιαγραφές μιας καλής LIPO.( υπόψιν δεν θεωρώ ότι ότι είναι επώνυμο είναι και καλο, υπάρχουν μπαταρίες που κάνουν εξίσου καλή δουλειά όπως οι επώνυμες, οι EC POWER μπαταρίες δεν πληρούν ούτε τις κλασικές προδιαγραφές για normal μπατάρεις, συνεπώς για μένα είναι χαλια αγορά.
    3 ο φορτιστής Β6 θεωρώ ότι έχει το χειρότερο mpalancer.
    4 προσπάθησε να χρησιμοποιείς τις μπαταρίες και να αποφορτίζεις μέχρι το κάθε στοιχειο να έχει 3.80. σημαντικό επίσης είναι όταν έχεις καιρό να χρησιμοποίησης τις μπαταρίες καλο είναι να της αποφορτίζεις όσο χρειάζονται και μετά να μπαίνουν σε ψυγείο. σημαντικές πληροφορίες θα βρείς διαβάζοντας στο FORUM.

πάντα προσωπική μου άποψη και πάντα φιλικά
    δημήτρης.
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 15:48:58 »

ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ EC POWER 11.1V 2200mAH KAI TIΣ ΦΟΡΤΙΖΩ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ I MAX B6 ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΝΣ.ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΕ ΝΩΡΙΣ?Huh?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
    Εχω ακριβως ιδιες μπαταριες και ειναι τελειες,μαλλον δεν της φορτιζεις με τον σωστο τροπο.
    Καταγράφηκε
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 22:12:59 »

2 οι μπαταρίες που έχεις είναι λίγο μούφα δηλαδή δεν πλιρουν της προδιαγραφές μιας καλής LIPO.( υπόψιν δεν θεωρώ ότι ότι είναι επώνυμο είναι και καλο, υπάρχουν μπαταρίες που κάνουν εξίσου καλή δουλειά όπως οι επώνυμες, οι EC POWER μπαταρίες δεν πληρούν ούτε τις κλασικές προδιαγραφές για normal μπατάρεις, συνεπώς για μένα είναι χαλια αγορά.
    4 προσπάθησε να χρησιμοποιείς τις μπαταρίες και να αποφορτίζεις μέχρι το κάθε στοιχειο να έχει 3.80. σημαντικό επίσης είναι όταν έχεις καιρό να χρησιμοποίησης τις μπαταρίες καλο είναι να της αποφορτίζεις όσο χρειάζονται και μετά να μπαίνουν σε ψυγείο. σημαντικές πληροφορίες θα βρείς διαβάζοντας στο FORUM.

δημήτρης.

ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2009, 22:16:03 »

Εχω ακριβως ιδιες μπαταριες και ειναι τελειες,μαλλον δεν της φορτιζεις με τον σωστο τροπο.
    ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΘΕΜΑ(ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ?Huh)ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 12:21:40 »

δημήτρης.

εαν εχει 3.8V το καθε στοιχειο τοτε η μπαταρια δεν θα ειναι γεματη? το μεγιστο δεν ειναι 4.2V και το ελαχιστο 3V?
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 12:52:56 »

Το ελάχιστο ασφαλές για την ζωή της μπαταρίας είναι 3.7-3.8, τότε είναι άδεια και πηγαίνει μέχρι τα 4.2 μέγιστο.Αν φτάσει η lipo στα 3, μάλλον τις χάλασες.. Sad
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 13:06:02 »

Το ελάχιστο ασφαλές για την ζωή της μπαταρίας είναι 3.7-3.8, τότε είναι άδεια και πηγαίνει μέχρι τα 4.2 μέγιστο.Αν φτάσει η lipo στα 3, μάλλον τις χάλασες.. Sad
    Στο manual του φορτιστη turnigy accucell 6 λεει: discharge voltage cut off level 3.0V/cell or higher...και γενικα απο αυτα που εχω διαβασει παντου αυτο λεει...και απο δικες μου μπαταριες που ειχα cut off στα 3.6V οταν το εβγαλα ειδα οτι οι μπαταριες ειχαν παρα πολλη δυναμη ακομα και δεν ειχε πεσει η αποδοση τους(σε αμαξακι αυτο)
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 13:24:53 »

ναι όντως σωστά τα λες,απλά η συμβουλή είναι να μην τις ξεπατώνεις πολύ.όπως ξαναέγραψα,για την ζωή της μπαταρίας,όχι οτί δεν γίνεται.και κάποια lipo guards έχουν όριο 3,1 ή ακόμα 2,8. Σκέψου βέβαια οτί μπορεί να λέει 3 η ένδειξη που θα έχεις,αλλά υπο φορτίο θα είναι ακόμα πιο κάτω,εξού και το 3.7 που θα πέφτει στο 3.5.Άλλωστα σε "πετούμενα" μοντέλα,πάντα πρεπει να αφήνεις περιθωριο για μια 2η ή 3η προσπάθεια για προσγείωση Thumbs up
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 13:29:55 »

ναι εχεις δικιο...στο αμαξακι μου το εχω στα 3.0volt αλλα στα αεροπλανα μου δεν ειναι ρυθμιζομενα τα esc οποτε δεν ξερω που ειναι...παντως 2-3 φορες τα προσγειωσα ενω ειχα ελαχιστο γκαζι γιατι με εκοψε το cut off και δεν ειχα μετρησει χρονο...και επειδη το ενα ριχνει και φτερο πηγε η καρδια μου στην κουλουρη... devil
    Καταγράφηκε
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 16:45:55 »

Σε ευχαριστω φιλε μου!Τελικα το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να αλλαξω αυτες τι μπαταριες και να παω σε κατι καλυτερο.εχεισ κατι να προτεινεις?Η καποιος αλλος φιλος αν εχει κατι να προτεινει?
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 16:59:51 από nikos samos » Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    artrap
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 17:34:23 »

- Οταν λες ότι δεν ζουν πολύ, τι εννοείς; πόσους κύκλους βγάζουν; και πως συμπεραίνεις ότι χάλασαν;
    - Με τι ρυθμό τις εκφορτίζεις; Για μακροζωϊα της μπαταρίας δεν ξεπερνάμε σε συνεχή λειτουργία το 50% του ονομαστικού ρυθμού εκφόρτισης (π.χ. την 20 C την εκφορτίζεις στα 10 C, δηλαδή από 2000 mah ζητάς όχι πάνω από 10A συνεχώς). Οσο συχνότερα και για περισσότερο χρόνο πλησιάζεις τα όρια τόσο γρηγορότερα θα χαλάσει η μπαταρία.
    Οταν η στατική ένδειξη είναι 3,4V, με ρυθμό εκφόρτισης 50% του ονομαστικού η τάση λειτουργίας είναι περίπου 3,1 ανάλογα με την ποιότητα της μπαταρίας και εκεί περίπου πρέπει να ενεργοποιήσεις το cut off. Με cut off στα 2,8 θα χαλάσει γρήγορα.
    Σε στατική ένδειξη 3,7v/cell, οι μπαταρίες είναι φορτισμένες στο 50-60% περίπου. Οπότε έχεις  περιθώριο να τις αδειάσεις κι΄άλλο.
    Επίσης όταν δεν τις χρησιμοποιείς για καιρό (>1 εβδομάδα), καλό είναι να μην είναι πλήρως φορτισμένες. Η τάση για μακρά αποθήκευση να είναι περίπου 3,7 V/cell.
    Το αν θα κάνεις φόρτιση και ισοστάθμιση στη σειρά ή ταυτόχρονα δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι ισοσταθμισμένη όταν την χρησιμοποιείς.
    Καταγράφηκε
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 18:09:11 »

- Οταν λες ότι δεν ζουν πολύ, τι εννοείς; πόσους κύκλους βγάζουν; και πως συμπεραίνεις ότι χάλασαν;
    - Με τι ρυθμό τις εκφορτίζεις; Για μακροζωϊα της μπαταρίας δεν ξεπερνάμε σε συνεχή λειτουργία το 50% του ονομαστικού ρυθμού εκφόρτισης (π.χ. την 20 C την εκφορτίζεις στα 10 C, δηλαδή από 2000 mah ζητάς όχι πάνω από 10A συνεχώς). Οσο συχνότερα και για περισσότερο χρόνο πλησιάζεις τα όρια τόσο γρηγορότερα θα χαλάσει η μπαταρία.
    Οταν η στατική ένδειξη είναι 3,4V, με ρυθμό εκφόρτισης 50% του ονομαστικού η τάση λειτουργίας είναι περίπου 3,1 ανάλογα με την ποιότητα της μπαταρίας και εκεί περίπου πρέπει να ενεργοποιήσεις το cut off. Με cut off στα 2,8 θα χαλάσει γρήγορα.
    Σε στατική ένδειξη 3,7v/cell, οι μπαταρίες είναι φορτισμένες στο 50-60% περίπου. Οπότε έχεις  περιθώριο να τις αδειάσεις κι΄άλλο.
    Επίσης όταν δεν τις χρησιμοποιείς για καιρό (>1 εβδομάδα), καλό είναι να μην είναι πλήρως φορτισμένες. Η τάση για μακρά αποθήκευση να είναι περίπου 3,7 V/cell.
    Το αν θα κάνεις φόρτιση και ισοστάθμιση στη σειρά ή ταυτόχρονα δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι ισοσταθμισμένη όταν την χρησιμοποιείς.
    [/quoteΕχεις δικιο σε οσα λες,τωρα μερικα απο αυτα που γραφεις τα εκανα αλλα παλι οχι.οταν θα παραλαβω τισ μπαταριεσ που ηδη εχω παραγγειλη θελω να μιλησουμε να μου εξηγησεις καποια πραγματα αν το επιτρεπεις?Huh.Σε ευχαριστω παρα πολυ!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ????????
    Μεταπήδηση σε: