Καλημέρα σε όλους.
Ξέρω ότι είναι παλιό το Θέμα, αλλά ήθελα να επισημάνω μερικά πραγματάκια για το κατά τη γνώμη μου, Υπέροχο σύστημα Aurora 9 απο την Hitec, μιάς και πρόσφατα την έφερα για ένα φίλο μου και την... ψάξαμε λίγο.
* Open ή αλλιώς ανοιχτό σύστημα, που σημαίνει ότι οι διακόπτες απλά έχουν μιά ταυτότητα (A,B,C κλπ) και μπορείς να τους βάλεις να κάνουν ότι λειτουργία επιθυμείς. Ακόμα και οι 2 Timers που διαθέτει ανά πάσα στιγμή είναι πλήρως προγραμματιζόμενοι και ανεξάρτητοι για κανονική ή ανάστροφη μέτρηση, πόσα λεπτά θέλεις, πότε να κάνει "μπίπ" κλπ...
* Με το που ανοίγει, σε ρωτάει άν θα εκπέμψεις κανονικά ή άν θα δουλέψεις Χωρίς εκπομπή για να στήσεις το μοντέλο, να "παίξεις" με λειτουργίες κλπ...! Χαμηλότερη κατανάλωση έτσι...
* Αλλάζει Modes (γκάζι αριστερά ή δεξιά) Εξωτερικά, χωρίς να ανοίξεις το πίσω κάλυμα με πολύ έξυπνη πρόσβαση απο προστατευμένες οπές! Είναι πράγματι μοναδική εμπειρία για μένα που είμαι και λίγο... παλιακός, να σφίγγω ένα βιδάκι και να βλέπω να γίνεται το στίκ σταθερού βήματος (γκαζιού) απο ελαστικό-επαναφοράς και το ανάποδο... ! Φυσικά απο τις ίδιες οπές μπορείς να μαλακώσεις ή να σφίξεις τα Στίκς ανάλογα με τις προτιμήσεις σου...
* Σε ρωτάει άν θα βάλεις NiMH, NiCd ή LiPo!! (έ καλά, εντύπωση μου έκανε βρέ παιδιά...

)
* Στο μενού επιλογής ονόματος μοντέλου, η οθόνη Αφής γίνεται πληκτρολόγιο Υπολογιστή και καταχωρείς Πανεύκολα τα πάντα, μέχρι και... 14 ή 16 Χαρακτήρες, δέν θυμάμαι καλά.
* Με το που συνδέσεις το δέκτη στη μπαταρία (Optima 9), εμφανίζεται στην οθόνη σου η Τάση (5,2 Volts π.χ.) του Αεροπλάνου-μοντέλου! Έπρεπε να το δώ αυτό για να το πιστέψω βρέ παιδιά... Πρίν 10 χρόνια το φανταζόμασταν κάτι τέτοιο... Ά ρε πόσα μοντελάκια θα είχα σώσει άν το είχα τότε...

Ο δέκτης δηλαδή πλέον είναι Transceiver (πομποΔέκτης) και όχι απλός δέκτης!
* Η αίσθηση που έχουν καταφέρει στο χέρι με τα στίκ και τα πλαινά απο ειδικό λάστιχο, είναι Πάρα Πολύ καλή. Τα στίκς έχουν επίσης δύο νομίζω ρυθμίσεις ύψους.
* Αρχίζουν σιγά-σιγά να βγάζουν και άλλες εταιρείες Δέκτες συμβατούς με το AFHSS πρωτόκολλο της Hitec που όλοι τις παντρεύουν με τη Futaba και καλά κάνουν, οπότε σιγά-σιγά θα έχετε αρκετές επιλογές. Προσωπικά βρήκα και θα φέρω δειγματικά αλλά δέν λέω ακόμη λεπτομέρειες γιατί θέλω να σιγουρευτώ για την ασφαλή και απροβλημάτιστη λειτουργία. Μάλιστα και εκείνη η εταιρεία τους διαφημίζει τους δέκτες ώς Πομποδέκτες (transceivers). Αυτή η εταιρεία διαφημίζει και πλήρη συμβατότητα με τη Futaba.
* Γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα Μενού και Υπομενού απο την αρχική οθόνη πλέον. Ξεχνάμε εκείνο το... κράτα πατημένα κουμπιά και άνοιξε για να μπούμε στο "βασικό" μενού κλπ...
* Είδα μέχρι και... καθυστέρηση κίνησης των servos, αλλαγή δηλ. της ταχύτητάς τους (προς τα κάτω μόνο)! Π.χ. για να ανοίξουν retracts, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις ταχύτητα!
Πολλά είδα αλλά άντε τώρα να τα θυμηθώ όλα... τέλος πάντων θεωρώ ότι είναι ένα Πολύ Καλό σύστημα για τα λεφτά του και βλέπω ότι για μιά δεκαετία (τίποτα δέν είναι για πάντα), σε "βγάζει" ασπροπρόσωπο, μιάς και το πρωτόκολλο που επιλέξανε συνεχώς βρίσκει οπαδούς και υποστήριξη...
Δέν λέω ότι είναι πανάκεια ή καλύτερη απο άλλες της κατηγορίας, προς θεού, απλά λέω ότι για τη Hitec ήταν ένα Κάλλιστο βήμα για να κερδίζει σιγά-σιγά και τον κόσμο των πομπών μετά απο την κυριαρχία του κόσμου των servos. Άνοιξε πολύ την ψαλίδα των απαιτήσεων μετά την Eclipse 7 και εύχομαι να συνεχίσει έτσι γιατί ο ευγενής συναγωνισμός είναι ότι καλύτερο για όλους...
DM