Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 12:56:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 12:56:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 50
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: PC 9 ultrafly foam ερωτηση  (Αναγνώστηκε 8600 φορές)
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 15:52:46 »

μπορει να μου πει καποιος γιατι το καινουργιο μου ηλεκτρικο αεροπλανακι, ενω κατα τα αλλα πεταει αψογα, οταν παω να το στριψω με rudder, είτε αριστερα, είτε δεξια,  ριχνει αριστερο φτερο και στολαρει;
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28 Ιουλ 2009, 19:04:05 από tasssos » Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 22:12:20 »

καλησπερα παιδια. Θελω τη γνωμη σας για το PC 9 & P 51 MUSTANG της ultrafly. Ειμαι μεταξυ των 2 και αν εχει καποιος ενα απο τα 2 θα ηθελα τα θετικα και αρνητικα τους. Merci

Όσον αφορά το P 51 το έχω βάλει και εγώ στο μάτι.
    Εδώ μπορείς να βρεις ότι θες για το συγκεκριμένο.
    http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=477382

Υποθέτω πως δεν είναι το δευτερό σου μοντέλο.
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 23:06:34 »

θα ειναι το 2ο. Γι πες
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 23:15:09 »

θα ειναι το 2ο. Γι πες

Επειδή και εγώ για δεύτερο μοντέλο έψαχνα για κάτι τέτοιο και χειρότερο οι ποιο έμπειροι ευτυχώς μου έβαλαν μυαλό. Τα μοντέλα β παγκοσμίου πολέμου είναι αρκετά ιδιότροπα μοντέλα όσον αφορά τα πτητικά χαρακτηρηστικά. Ποιό ήταν τον πρώτο σου αεροπλάνο αν επιτρέπεται? Αν δεν έχεις εμπειρία από χαμηλοπτέρυγο καλύτερα να το αφήσεις για αργότερα. Απότι βλέπω το μοντέλο που έχεις στο αβαταρ σου είναι το phoenix της sapac? Αν είναι όντως αυτό και το πετάς χωρίς πρόβλημα με τα φτερά χαμηλά πιθανώς να μην έχεις πρόβλημα.

Τα μοντέλα του β παγκοσμίου θέλουν προσοχή στην πτήση καθώς αν χαμηλώσεις την ταχύτητα αρκετά το μοντέλο ρίχνει φτερό και αν δεν είσαι ψηλά να το επαναφέρεις το κλαις. Αυτό σειμαίνει ότι πετάς και προσγειώνεσαι αρκετα γρήγορα.

Εδώ μπορείς να δεις πληροφορίες για το pc-9 που απότι λένε είναι ποιο εύκολο.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=296470

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα αυτών των αεροπλάνων δεν ξέρω αν υπάρχει κατί εκτώς της εμφάνισης. Τώρα η πρόκληση για ένα τέτοιο μοντελάκι δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 23:26:24 από j0e » Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 10:45:23 »

Αγαπητέ JOe,

Οντως το 1ο μου ειναι το phoenix το οποιο εδω να πω οτι προσωπικα θεωρω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη για αρχαριο 1ον για τι δεν σπαει και 2ον γιατι ξεκινας ως τρικαναλο με 2εδρα φτερα και προχωρας σε τετρακαναλο μα single φτερα και κανεις και τα πρωτα απλα ακροβατικα αργοτερα. Γιαυτο σκεφτομαι για χαμηλοπτερυγο σαν επομενο μοντελο. Τωρα φυσικα αυτα που λες οτι ριχνει φτερο σε χαμηλες ταχυτητες, ειναι ενα θεμα. Το Pc 9 εχει μικροτερα φτερα γιαυτο και θεωρησα οτι ειναι πιο ζορικο και απ οτι το ειδα στο youtube παει σφαιρα.  Εχεις καποιο αλλο χαμηλοπτερυγο υποψη σου για 2ο μοντελο που να μη σερνεται κιολας ομως και το βαρεθω στη βδομαδα;
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 10:50:23 »

Αγαπητέ JOe,

Οντως το 1ο μου ειναι το phoenix το οποιο εδω να πω οτι προσωπικα θεωρω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη για αρχαριο 1ον για τι δεν σπαει και 2ον γιατι ξεκινας ως τρικαναλο με 2εδρα φτερα και προχωρας σε τετρακαναλο μα single φτερα και κανεις και τα πρωτα απλα ακροβατικα αργοτερα. Γιαυτο σκεφτομαι για χαμηλοπτερυγο σαν επομενο μοντελο. Τωρα φυσικα αυτα που λες οτι ριχνει φτερο σε χαμηλες ταχυτητες, ειναι ενα θεμα. Το Pc 9 εχει μικροτερα φτερα γιαυτο και θεωρησα οτι ειναι πιο ζορικο και απ οτι το ειδα στο youtube παει σφαιρα.  Εχεις καποιο αλλο χαμηλοπτερυγο υποψη σου για 2ο μοντελο που να μη σερνεται κιολας ομως και το βαρεθω στη βδομαδα;

Αν έχεις την εμπειρία από το phoenix σα χαμηλοπτέρυγο μπορείς να προχωρήσεις σε ένα από αυτά που κοιτάς. Αν υπάρχει και κάποιος έμπειρος με τα συγκεκριμένα μοντέλα να σε βοηθήσει στις πρώτες πτήσεις μπορείς να τα καταφέρεις σιγουρα. Τώρα για άλλο χαμηλοπτέρυγο εκαρτάται τι θες foam , ξύλο , ακροβατικό 3D?
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 18:05:23 »

λεω για foam γιατι και να το σπασω τα λεφτα ειναι λιγα και κολαει και ευκολα. Το ξυλο το αφηνω ( αν επιτρεπουν τα οικονομικα) για 3ο μοντελο
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 19:36:36 »

λεω για foam γιατι και να το σπασω τα λεφτα ειναι λιγα και κολαει και ευκολα. Το ξυλο το αφηνω ( αν επιτρεπουν τα οικονομικα) για 3ο μοντελο

Θέλεις κάτι σε rtf ή artf? Από ελλάδα ή εξωτερικο? Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος να έχεις υπόψη σου ότι όσο κάνει ένα rtf φοαμ στην ελλάδα κάνει ένα artf ξύλινο μαζί με τα ηλεκτρικά από το εξωτερικό. Η επισκευή βέβαια είναι άλλο θέμα.

Εμένα το δεύτερο μοντελο μου ήταν το φορμόζα το οποίο δεν στο συνιστώ αν και πετάει ωραία. Αν αγόραζα πάλι δεύτερο μοντέλο προσωπικά θα έπαιρνα αυτό http://www.nem.gr/ultimate-by-ultrafly-p30878.html

Πετάει γρήγορα, πετάει αργά και μπορείς να κάνεις και δύσκολα ακροβατικά.

Και το extra 330l της sapac είναι καλό και μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες εδώ: https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=7032.0

Άποψη μου είναι να μην πάρεις rtf γενικά γιατί τα ηλεκτρικά που βάζουνε στα rtf είναι συνήθως για πέταμα και μετά από καιρό θα θέλουνε άλλαγμα οπότε πάλι θα χρειαστεί να πληρώνεις. Ελπίζα να σου γράψει και κανένας άλλος ποιο έμπειρος τη γνώμη του.
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 13 Ιουλ 2009, 23:52:44 »

Το 330l ειναι πιο 3d μαλλον και αν και το γουσταρα για 2ο αλλαξα γνωμη. Τα 2πλανα γενικως δεν μ αρεσουν οποτε τ αφηνω. Θα ειναι arf για τους λογους που ειπες και συ και το παιρνω απο οπου με συμφερει καλυτερα. Ξερεις αν το p51 περνει inrunner ή outrunner μοτερ;  Αν παιζει με outrunner παιρνει να το μετατρεψεις σε  inrunner? Θα μου πεις πολλα θελω και δεν θα χεις και αδικο μιας και δεν το χεις παρει ακομα.
    Καλο βραδυ
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 01:29:16 »

Το 330l ειναι πιο 3d μαλλον και αν και το γουσταρα για 2ο αλλαξα γνωμη. Τα 2πλανα γενικως δεν μ αρεσουν οποτε τ αφηνω. Θα ειναι arf για τους λογους που ειπες και συ και το παιρνω απο οπου με συμφερει καλυτερα. Ξερεις αν το p51 περνει inrunner ή outrunner μοτερ;  Αν παιζει με outrunner παιρνει να το μετατρεψεις σε  inrunner? Θα μου πεις πολλα θελω και δεν θα χεις και αδικο μιας και δεν το χεις παρει ακομα.
    Καλο βραδυ

οτι θες παιρνει αλλά γιατί να του βάλεις inruner? καλυτερα outruner.
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 11:43:52 »

σπανε λεει αξονακια, τρωει τα γραναζια και τετοια. Βεβαια με inrunner δεν ξερω αν ευκολοτερα παιρνεις το μοτερ στα χερια σε πτωση με τη μυτη!
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 15:38:20 »

σπανε λεει αξονακια, τρωει τα γραναζια και τετοια. Βεβαια με inrunner δεν ξερω αν ευκολοτερα παιρνεις το μοτερ στα χερια σε πτωση με τη μυτη!

Τα γρανάζια χρησιμοποιύνται στα inrunner. Όσον αφορά τα outrunner ένας λόγος που αγοράζω τα μοτέρ Turnigy εκτώς ότι ειναι πολύ φθηνά έχουν τον άξονα πίσω  Wink
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 16:04:09 »

Αγαπητε JOe,

τελικα παρηγγειλα το Pc9, μιας και ειναι πιο ευκολο στο πεταγμα οπως είπες και οπως εμαθα και απο αλλου. Θα σου πω εντυπωσεις αφου το ετοιμασω και το κανω και μερικες σβουρες.

Να σαι καλα
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 14 Ιουλ 2009, 16:37:57 »

Αγαπητε JOe,

τελικα παρηγγειλα το Pc9, μιας και ειναι πιο ευκολο στο πεταγμα οπως είπες και οπως εμαθα και απο αλλου. Θα σου πω εντυπωσεις αφου το ετοιμασω και το κανω και μερικες σβουρες.

Να σαι καλα

Άντε καλορίζικο και καλές πτήσεις. Διάβασε καλά κριτικές όσον αφορά τα πτητικά του χαρακτηριστικά να έχεις πληροφορίες ωστε να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.
    Καταγράφηκε
    phoenix2
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 16:57:49 »

καλησπερα,

Ρε συ, το κουτι του pc9 δεν ειχε μεσα καν βαση για μοτερ και τα συναφη γραναναζια, βιδες, τιποτα για το μοτερ. Παρ ολα αυτα οπως σου ειχα πει θελω να το δουλεψω outrunner. H βαση που μου στειλανε (εχτρα) δεν κανει. Υπαρχει κανεις που θα βρω ευκολα τη βαση που χρειαζομαι, ή παιρνει καμια πατεντα για να τη κανω μονος μου; Θα ηθελα τη γνωμη σου
    Καταγράφηκε

cessna 172
    yak 54
    pc9
    rv9 e-flite
    easy fly
    wilga 2000
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Slowflyers & Parkflyers - Indoor & Microlight  |  Foamies (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: PC 9 ultrafly foam ερωτηση
    Μεταπήδηση σε: