|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #180 στις: Δευτέρα, 12 Απρ 2010, 21:09:37 » |
|
Nαι φίλε Markhelis.Eίσαι πολυ καλός γιατρός.Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσω να ευχαριστήσω και τους συνχομπίστες vtr κλπ για την βοήθεια τους και το ατελείωτο πρήξιμο  Τα servo που είχα βάλει ήταν τα tower pro mg 930 digital metal gear τα οποία πρώτειναι το hobby king μαζι με το ε/π.ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #181 στις: Δευτέρα, 12 Απρ 2010, 21:20:28 » |
|
Nαι φίλε Markhelis.Eίσαι πολυ καλός γιατρός.Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσω να ευχαριστήσω και τους συνχομπίστες vtr κλπ για την βοήθεια τους και το ατελείωτο πρήξιμο  Τα servo που είχα βάλει ήταν τα tower pro mg 930 digital metal gear τα οποία πρώτειναι το hobby king μαζι με το ε/π.ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑ Δεν χρειάζονται ευχαριστίες εδώ είμαστε μια παρέα και ο ένας βοηθάει τον άλλον και τούμπαλιν.  Καλά λένε ότι τα μεγάλα σέρβο της tower pro έχουν προβλήματα ενώ απεναντίας τα μικρά όπως το SG 90 9gr τα χρησιμοποιώ γύρω στο χρόνο στο ΗΚ 450 και δεν έχουν βγάλει κανένα πρόβλημα. Απρόβλεπτοι οι Κινέζοι.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #182 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 14:26:06 » |
|
Κανοντας αποκλιστηκα hover στο 1,5 μέτρο η κατανάλωση του ε/π είναι 400ma/min.To throtle είναι 0-50-100 και το pits -4-5-10 H μπαταρία είνα μια zippy 2650 30C.Πολύ δεν είναι?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #183 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 15:14:05 » |
|
Κανοντας αποκλιστηκα hover στο 1,5 μέτρο η κατανάλωση του ε/π είναι 400ma/min.To throtle είναι 0-50-100 και το pits -4-5-10 H μπαταρία είνα μια zippy 2650 30C.Πολύ δεν είναι?
Δεν ξέρω σαν κατανάλωση αν είναι πολύ, αυτό που ξέρω και θα το διαπιστώσεις όταν με το καλό κάνεις χόβερ 5+ μέτρα. Το ε/κ ζορίζεται στο χαμηλό χόβερ και σου τρώει γρήγορα την μπαταρία ενώ όταν πετάει ψηλά « ελαφρώνει» λόγω ανοδικών ρευμάτων και δεν έχει τόση μεγάλη κατανάλωση σαν να βάζουμε πέμπτη στο σασμάν του αυτοκινήτου δλδ ίδια ταχύτητα με λιγότερες στροφές στον κινητήρα άρα μικρότερη κατανάλωση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Hobbitakos
|
 |
« Απάντηση #184 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 15:50:31 » |
|
Δεν ξέρω σαν κατανάλωση αν είναι πολύ, αυτό που ξέρω και θα το διαπιστώσεις όταν με το καλό κάνεις χόβερ 5+ μέτρα. Το ε/κ ζορίζεται στο χαμηλό χόβερ και σου τρώει γρήγορα την μπαταρία ενώ όταν πετάει ψηλά « ελαφρώνει» λόγω ανοδικών ρευμάτων και δεν έχει τόση μεγάλη κατανάλωση σαν να βάζουμε πέμπτη στο σασμάν του αυτοκινήτου δλδ ίδια ταχύτητα με λιγότερες στροφές στον κινητήρα άρα μικρότερη κατανάλωση. Χωρις να θελω να πω τιποτα απλα αναφερω μια προσωπικη αποψη το ε/π δεν επηρρεαζεται απο ανοδικα ρευματα γιατι πολυ απλα δεν εχει τοσο μεγαλο δισκο και δε στο ηλεκτρικο αντιθετως μπορει να σου φενεται οτι ζοριζεται αλλα παντα οταν κανεις αιωρηση σε υψος οσο και το μηκος του στροφειου τοτε εχεις οπως λεμε πιο δυσκολη αιωρηση λογο των στροβιλισμων αλλα παραλληλα και μικροτερη καταναλωση μπαταριας παλι λογο αυτων
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #185 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 16:02:39 » |
|
Δεν ξέρω σαν κατανάλωση αν είναι πολύ, αυτό που ξέρω και θα το διαπιστώσεις όταν με το καλό κάνεις χόβερ 5+ μέτρα. Το ε/κ ζορίζεται στο χαμηλό χόβερ και σου τρώει γρήγορα την μπαταρία ενώ όταν πετάει ψηλά « ελαφρώνει» λόγω ανοδικών ρευμάτων και δεν έχει τόση μεγάλη κατανάλωση σαν να βάζουμε πέμπτη στο σασμάν του αυτοκινήτου δλδ ίδια ταχύτητα με λιγότερες στροφές στον κινητήρα άρα μικρότερη κατανάλωση. Χωρις να θελω να πω τιποτα απλα αναφερω μια προσωπικη αποψη το ε/π δεν επηρρεαζεται απο ανοδικα ρευματα γιατι πολυ απλα δεν εχει τοσο μεγαλο δισκο και δε στο ηλεκτρικο αντιθετως μπορει να σου φενεται οτι ζοριζεται αλλα παντα οταν κανεις αιωρηση σε υψος οσο και το μηκος του στροφειου τοτε εχεις οπως λεμε πιο δυσκολη αιωρηση λογο των στροβιλισμων αλλα παραλληλα και μικροτερη καταναλωση μπαταριας παλι λογο αυτων Και μένα φίλε μου προσωπική άποψη είναι αλλά το έχω δει και στην πράξη, μπορεί να μην διατύπωσα σωστά τον όρο « ανοδικα ρεύματά » και είναι κάτι άλλο. Πάντως στην πράξη πάμπολλες φορές το έχω διαπιστώσει ότι τρώει πιο γρήγορα την μπαταρία στο 1,5 - 2 μέτρα παρά όταν το σηκώνω ψηλά και δεν λέω για δύσκολη αιώρηση που φυσικά είναι πιο δύσκολη.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Hobbitakos
|
 |
« Απάντηση #186 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 16:03:35 » |
|
Anyway διαφωνω αλλα οκ τεσπα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #187 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 16:06:13 » |
|
Anyway διαφωνω αλλα οκ τεσπα
Οκ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #188 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 16:19:28 » |
|
Μήπως οι 5 μοίρες για 50% throtle είναι πολλές και θα ήταν ποιο ξεκούραστο αν πήγαινα το throtle 60-65 και το pits 4?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #189 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 16:23:09 » |
|
Μήπως οι 5 μοίρες για 50% throtle είναι πολλές και θα ήταν ποιο ξεκούραστο αν πήγαινα το throtle 60-65 και το pits 4?
Το ότι θα δουλεύει καλύτερα το ε/κ είναι σίγουρο ΑΛΛΑ μην περιμένεις τίποτα καλύτερο από θέμα κατανάλωσης στο 1,5 μέτρο. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #190 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 17:12:15 » |
|
Δεν είμαι και τόσο άσχετος  .Το HK-450 το έχω γυρίσει και ανάποδα.Απλά τόσους μήνες τα test για το trucking τα έκανα στο υπόγειο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
markos51
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #191 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 18:00:45 » |
|
Nαι φίλε Markhelis.Eίσαι πολυ καλός γιατρός.Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσω να ευχαριστήσω και τους συνχομπίστες vtr κλπ για την βοήθεια τους και το ατελείωτο πρήξιμο  Τα servo που είχα βάλει ήταν τα tower pro mg 930 digital metal gear τα οποία πρώτειναι το hobby king μαζι με το ε/π.ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑ θα διαφωνησω για τα servo .Για την τιμη τους ειναι πολυ καλα.Δεν πιστευω να το εβαλες στην ουρα? Τα μεταλλικα γραναζια σε γλυτωνουν απο ζημιες που εχουν τα πλαστικα και σαν cylic servo δεν εχω δει προβλημα κεντραρισματος. Τωρα ποσο θα κρατησουν ελπιζω να το μαθω οταν το ελικοπτερο δεν ειναι σε πτηση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #192 στις: Τετάρτη, 14 Απρ 2010, 20:59:07 » |
|
Δεν είμαι και τόσο άσχετος  .Το HK-450 το έχω γυρίσει και ανάποδα.Απλά τόσους μήνες τα test για το trucking τα έκανα στο υπόγειο Σήκωσέτο τότε ψηλά φίλε μου και θα κάνεις 7 - 7,5 λεπτά χόβερ και πορείες, θα το ευχαριστηθείς. Τις καταναλώσεις να τις ψάχνεις ψηλά και όχι στο 1,5 μέτρο, καλές πτήσεις.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #194 στις: Δευτέρα, 26 Απρ 2010, 15:54:17 » |
|
Και όμως.Δεν θα μιλήσω για trucking  . Eχω στην ουρα το 401 με 9257.Για να μου κάτσει καλά η ουρά πρέπει να κατεβάσω την ευαισθησία κοντα στο 30-35.Λογικό??Αν την ανεβάσω η ουρα τρέμει.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|